Laat je opjutten door vleestaksdrammers zoals Rob Jetten: we moeten juist méér vlees eten!

Klimaatdrammerige partijen als GroenLinks en D66 willen met hun vleestaks de kostprijs van vlees flink omhoog gooien, zoals De Telegraaf deze week al scheef. Dat is een bijzonder slecht plan, schrijft Tamar Hessels. Zij pleit juist voor het verhogen van het aandeel vlees in ons dagelijkse menu: te weinig vlees resulteert in “vroegtijdige veroudering, bloedarmoede, onvruchtbaarheid alsook mentale depressie”, waarschuwt Tamar.

Je hoort het steeds vaker en de boodschap wordt telkens meer dringend. Eet minder vlees! (Rood) vlees is ongezond. Eet planten! Goed voor de gezondheid. En vooral. Goed voor de aarde. Maar is deze hysterie waar?

Nee. Mensen zijn roofdieren. Rovers. Kortom, vleeseters! Wie dat niet ziet, snapt de mens niet. Bovendien vertelt ons verteringstelsel deze waarheid. Ons verteringstelsel is namelijk kort zoals bij carnivoren. Wij zouden daarom juist nutriëntenrijke voeding als vlees en dierlijke producten moeten eten. Ook hebben wij geen meerdere magen. Geen fermentatieproces voor planten en geen functionerende blinde darm om cellulose af te breken.

Om die reden kan de mens verreweg de meeste voedingstoffen van planten (granen en fruit) amper opnemen of lichaamseigen maken. Dit alles zou niet eens zo erg zijn mits wij de capaciteit hadden de gifstoffen, die planten aanmaken om zichzelf te verdedigen, onschadelijk te maken. Maar dat kunnen wij helaas niet. Hierdoor wordt ons lichaam door planten aangevallen met antivoedingstoffen en hormoonverstoorders als gluten, lectines, fyte-oestrogenen, oxaalzuur en fyntinezuur.

Wie zich in voeding verdiept, zal uiteindelijk tot de conclusie komen dat het menselijk lichaam vlees verlangt en daar haar essentiële bouwstoffen uit haalt. Een tekort hieraan kan tot kwalijke gevolgen leiden voor de gezondheid van het individu. Een gebrek aan vitamines B12, A en D zowel als een te lage ijzeropname kunnen bijvoorbeeld resulteren in vroegtijdige veroudering, bloedarmoede, onvruchtbaarheid alsook mentale depressie.

Kortom, word niet hysterisch door de plantengekte bevlieging en eet vanavond lekker een gezond stuk vlees met extra boter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. TD

  Wij zijn carnivoren,vleeseters ? Naar mijn mening zijn mensen omnivoren planten+vleeseters!

  1. Rien Noppen

   Ja, Tamar lult maar wat. Mensen zijn inderdaad omnivoren die vlees kunnen maar niet hoeven eten. We hebben knobbelkiezen en een maagdarmkanaal die ons in staat stellen een volledig vegetarisch dieet te volgen.

   Dat vlees gezond zou zijn is maar tot op zeer beperkte mate waar. Uit alle voedingskundig onderzoek blijkt dat alleen een zeer beperkt aandeel van vlees in het menu gezond is. Het beste voor dierlijk eiwit is vis, dan komt gevogelte en dan komt rundvlees en schapenvlees. Varkensvlees is de meest inferieure vleessoort en is in zijn algemeenheid niet aan te raden.

   1. fockingworst

    Op de 1e plaats zijn mensen carnivoren en 2e plaats omnivoren.wij mensen aten tot een paar honderd jaar dagelijks alleen vis en vlees en inde zomerperiode wat er verder nog te vinden was aan fruit en eventueel groenten.
    Iedereen die dat tracht te ontkennen is niet serieus te nemen.

    1. Julian

     En daarvoor aten de mensachtigen alleen fruiten en planten. Maar die discussie wil ik helemaal niet die logica van de koude grond kom je hier overal tegen. Fockingworst in die tijd kwam scheurbuik en pest en weet ik wat voor ziektes ook veel meer voor. Gedeeltelijk door een gebrek aan hygiene maar ook zeker al gevolg van vitaminetekorten. De wetenschap stelt ook dat de mens zeker vlees nodig heeft alleen niet zo veel als we nu eten. Buiten dat als elk mens elke dag vlees zou eten is dat onmogelijk….Droge feiten. Waarvoor ongetwijfeld weer een gek te vinden is die dat onzin vindt… Net zoals bij de global warming discussie.

     1. Lugar

      “De wetenschap stelt ook dat de mens zeker vlees nodig heeft alleen niet zo veel als we nu eten.”

      En al helemaal niet uit de “vleesindustrie” waar dieren fabrieksmatig worden gehouden, verwerkt, en letterlijk uitgemolken. Dieren worden preventief volgestopt met medicatie en krachtvoer om te voorkomen dat ze ziek worden waardoor er economische schade wordt geleden.

      In Nederland zijn ongeveer 1.2 miljoen koeien en je ziet ze bijna nergens omdat ze in schuren staan waar ze worden vetgemest een een keer een kalf mogen werpen nadat ze (meestal) kunstmatig zijn bevrucht. Het kalf verdwijnt in een kist waarna het wordt afgestaan aan de ‘vleesindustrie’. Daarna mag de koe gemiddeld 40 liter(!) melk per dag uit de uiers laten trekken middels een (meestal) automatisch proces waarbij meermaals uierontsteking optreedt omdat de uiers bijna uit elkaar spatten.

      Hoe komt dat?
      Veertig jaar geleden bracht een koe ongeveer 10 liter per dag. inmiddels is de koe ‘gemodificeerd’ en verworden tot een levende melkmachine. Niemand interesseert zich voor dit leed, iedereen wil immers goedkoop melk drinken en vlees eten, we willen allemaal onze winkelwagen vol tegen de spottende prijs van 1 euro per liter melk.

      En de boer?
      Die verkoopt zijn melk tegen of zelfs onder de kostprijs van ongeveer 28 cent per liter. Weet je ook meteen wat de fabrieken zoals Campina en wat de supermarkt erop verdient. De vlees- en zuivelindustrie zorgt voor de verzieking van de veestapel en de mens kijkt de andere kant op.

      #shameonyou

   2. Zozo

    Jaja, die zogenaamde eetgoeroes maken de mensen zoveel wijs. De ene week mag je dit niet eten, maar de andere week moet je er een dubbele portie van eten. Ik kan iedereen een goede raad geven: laat je niet beinvloeden door die zogenaamde eetbloggers. De schijf van vijf, niets is veranderlijker dan deze schijf. Ken je Joris driepinter nog, drie glazen melk per dag. Eet wat je lekker vind! Kijk eens naar die uitgemergelde veganisten. Totaal geen plezier in het leven. Maak plezier, het leven is zo kort.

   3. Zozo

    Varkensvlees is de meest infereure vleessoort, schrijft RN. Komt dat door zijn voorliefde voor moslims? Geef mij maar een lekkere bal gehakt of een kotelet gevuld met kaas. Ook een varkenshaasje laat ik niet liggen. Wat ben je toch een sneu figuurtje!

   4. toetssteen

    @RN
    Als u maar niet vergeet uw ‘volkomen natuurlijk”(ahum) injectie B12 te halen.
    Dat is die vitamine die door een koe bijvoorbeeld voor u omgezet wordt in B12. De mens zelf, kan dit niet. Vandaar dat de mens een weinig vlees zal moeten eten voor een natuurlijk en gezond dieet.

  2. Siemien

   “Komt dat door zijn voorliefde voor moslims?”

   Klopt en dit is een understatement..

  3. Rosasolis

   @TD. Inderdaad zijn wij mensen omnivoren…alleseters. Als je gezond wil blijven eet je
   weinig vlees, maar veel meer van gezonde groenten. Toen ik jaren geleden naar Nederland als uitwisselende studente kwam, was ik verbaasd dat je in dit land heerlijke
   pakketten gesneden groenten kon krijgen. Wow, dit luxe hadden we toen niet in Canada.
   Kortom plantaardige kennis gaat voor, met ook veel zuivel. Maar helaas omdat velen niet beter weten gaat het fokken van slachtdieren door. In Trouw vandaag staat een artikel over hormonen die tot een nog grotere varkens “opkomst” kunnen leiden.
   Smakkelijk Etah! Voor al jullie varkens liefhebbers. Misschien is het feit dat deze dieren steeds zwakker worden omdat zij alleen maar een fokprodukt zijn, zal Nederland
   ooit wakker worden, om geen varkensvlees te eten…omdat die dieren geen leven hebben, en leven onder de meest erbarmelijke omstandigeten. Als je dit weet, waarom zou je ooit varkensvlees willen eten. Niets is erger dan het fokken van varkens, die
   in de meest afschuwelijke hokken moeten leven voor een paar maanden, omdat sommige mensen houden van hun vlees. Kortom wat is nou zo geweldig in het
   Varkens beleid, behalve dat sommige mensen het geweldig vinden om een lapje van een zieke geslachte varken heerlijk te gaan eteh!

 2. Arie B

  Je moet gewoon alles vreten wat los en vast zit. Vroeger renden we met een knots achter de hertjes aan en vraten rauwe vis uit de rivieren. Als de staat zich met je bord eten gaat bemoeien krijg ik toch echt associaties met Noord Korea. Wij bepalen wat goed voor je is en jij mag alleen maar klappen en belasting betalen. Niet dus..

  1. Zozo

   +1

  2. TD

   Het gaat alleen om de tax,niet om onze gezondheid!

 3. Tante Sidonia

  Burger wordt het langzaam maar zeker spuugzat: “dit mag niet, dit mag wel!”
  Heb het idee dat een kleine groep de touwtjes in handen heeft. Deze groep behoort tot “de alles verwoestende correcte Bubbels”, t.w. Den-Haag/ Hilversum en de Gutmensch ( Volkskrant e.d.).
  Nu volgend:
  In, in triest dat de de “alles verwoestende correcte Bubbels”, t.w. Den-Haag/ Hilversum en de Gutmensch ( Volkskrant e.d.), “het de bedoeling is : ( waarschijnlijk gelooft u dit niet) om de wereld beroemde koeien ( Frisian/Holstein) uit te roeien!
  Alles, maar ook werkelijk alles is aan het werk om Nederland van de wereld kaart weg te vagen!!!!!
  Onverschillig wat; maar Nederland MOET weg!
  Gelooft u het niet? Kijk naar Jinek, Pauw, DWDD, NPO journaals, Buitenhof en voornoemde Bubbels!
  Dit was even kort!
  PS:
  wat te denken van alle Ministeries die doordrenkt zijn van Links: en deze ambtenaren baantjes jagen in Dictatoriaal Brussel???
  En deze (ambtenaren) “adviezen/onderzoeken/halve waarheden verkondigen”; etc,… kortom de hele rambam aan Ministers doorgeven?

  1. Zozo

   +1

 4. Heras

  Eten is gewoon een soort god geworden. Al die kookprogramma,s op tv en die eetgoeroe,s met hun “wetenschapjes”. Wat een hetze om niets.

 5. Zozo

  Ik eet en drink wat ik wil en waar ik zin in heb, maar wel alles met mate. Mij hoeft niemand iets voor te schrijven. Ik doe wat ik doe, heb ik zin in biefstuk dan eet ik die. Heb ik trek in een salade met rauwe ham en olijven, dan eet ik dat. Ik eet elke morgen een boterham met reuzel en dan heb ik de keuze tussen met knoflook, uitjes of kaantjes, niets is lekkerder dan frietjes gebakken in reuzel. En als iemand dat afkeurd, kan hij de pot op!

  1. Zozo

   Afkeurd =afkeurt

  2. Rien Noppen

   Niemand verbiedt u om ongezond te eten, Zozo.

   1. Zozo

    Eet jij maar een handevol noten, ik eet wel een lekkere, vette speklap en die eet ik op de gezondheid van alle moslims.

   2. Zozo

    RN, je lult gewoon uit je nek. Waaron stijgt de gemiddelde leeftijd van de Nederlanders? Omdat ze verkeerd eten?

    1. Beukman

     Met name de gemiddelde leeftijd van mensen die gezond eten stijgt, @Zozo.

     1. Zozo

      Heb je daar dan ook cijfers van?

     2. Beukman

      @Zozo
      Het is nogal een open deur dat je levensverwachting stijgt naarmate je gezonder leeft, niet? Maar vooruit.

      ‘Twintigduizend doden jaarlijks en twee jaar korter leven door ongezonde voeding’. Met deze kop vestigt het RIVM de aandacht op het vandaag verschenen rapport ‘Ons eten gemeten’. Nederland wordt steeds ongezonder door slecht eetgedrag en daar moet snel wat aan gedaan worden is de boodschap van het rapport.

      We eten met zijn allen té veel en niet gevarieerd genoeg. Te weinig groente, fruit en vis en teveel hoge calorie maaltijden en snacks met daarin de beruchte verzadigde vetten vormen onze dagelijkse kost. Daar bovenop bewegen we ook nog eens te weinig. Zodoende worden we met zijn allen steeds dikker. Tien procent van de volwassen Nederlanders heeft ernstig overgewicht (obesitas). Dat is in 25 jaar tijd een verdubbeling.

      De komende twintig jaar stijgt dat percentage naar verwachting tot 15 procent. Bij kinderen is een soortgelijke stijging te zien. Te dikke kinderen vormen een nog groter probleem voor de volksgezondheid omdat zij dit overgewicht hun hele leven met zich meedragen. Hierdoor lopen zij ook een veel grotere kans op het krijgen van hart- en vaatziekten en diabetes. Als we zo door gaan met ongezond eten dan daalt de levensverwachting met twee jaar.

    2. Lugar

     @Zozo: Als je eten geeft blijft het reageren.

 6. denktenk

  “Eten wat de pot schaft”, zei m’n moeder altijd.

  1. Zozo

   +1

 7. J.Rademaker

  Ja die jeugd van groen links wil oud worden dat willen veel mensen maar niemand wil oud zijn. Het is niet onwaarschijnlijk dat de gemiddelde leeftijd gaat dalen.
  Wat wel zeker is dat er over 10 jaar weer totaal andere inzichten zullen zijn over voeding.
  In de middeleeuwen werden de kasteel heren al vaak 70-80 de gemiddelde leeftijd was laag door kinder en kraamvrouw sterfte en de armen sterven jong.
  Genoeg belasting op alles en er komen vanzelf meer armen.
  Ben nog steeds socialist maar links heeft daar niet meer mee van doen.

 8. J.Rademaker

  Ja die jeugd van groen links wil oud worden dat willen veel mensen maar niemand wil oud zijn. Het is niet onwaarschijnlijk dat de gemiddelde leeftijd gaat dalen.
  Wat wel zeker is dat er over 10 jaar weer totaal andere inzichten zullen zijn over voeding.
  In de middeleeuwen werden de kasteel heren al vaak 70-80 de gemiddelde leeftijd was laag door kinder en kraamvrouw sterfte en de armen sterven jong.
  Genoeg belasting op alles en er komen vanzelf meer armen.
  Ben nog steeds socialist maar links heeft daar niets meer mee van doen.

 9. Vrijedenkert

  Vlees eten ja ook, zo gevarieerd en divers mogelijk dus van alles wat eten is het beste! Maar we kunnen rustig allemaal wat minder vlees eten, dat het Haags geteisem D666 en Groene Khmer de vleesprijzen willen opdrijven heeft natuurlijk niks te maken met onze gezondheid dat is alleen maar bedoeld om de staatsruif te kunnen spekken om hun idiote progressieve weggeef hobby’s wereldwijd te kunnen blijven uitvoeren…

 10. Beukman

  Tamar ontwijkt zo opzichtig het punt waar het om draait, dat zelfs de vleesindustrie haar niet als voorlichter zou willen hebben.

  Vlees is bijzonder oneconomisch voedsel: voordat een dier kan worden opgegeten, moet het eerst bergen planten hebben gegeten. Bovendien veroorzaakt het fokken van dieren erg veel vervuiling van de bodem, het water, en de lucht.

  Het is daarom goedkoper, effeciënter en economischer om planten te eten. Daarmee kunnen veel meer mensen worden gevoed dan met vlees.

  De rest van wat Tamar schrijft is ook onzin, dat is evident.
  Valt er dan niets positiefs over dit stuk te melden? Zeker, er staan geen spelfouten in. De laatste tijd heb ik dat leren waarderen aan stukkies op DDS.

  1. Zozo

   Heb je ook nog onderbouwde informatie. Jongetje, wordt toch veganist. En dan spelfouten, die maak jij zeker nooit? Eet maar een handjevol beukennootjes, (jaja, met twee nn, want ze kunnen van verschillendebeukenbomen komen). Onzin Is het maar enkel in jouw ogen. Denk jij nooit dat er meerdere meningen Zion. Wie zegt dat jouw mening de beste is.

   1. Beukman

    Je maakt er een rommeltje van, @Zozo. Wat wil je nu eigenlijk kwijt?

    1. Zozo

     wat een kulantwoord en dat weet je zelf ook wel

     1. Siemien

      @Zozo als je een trol lucht geeft blijft hij ademen..

     2. Beukman

      Bwah. Wat moet ik met dat gelul over nootjes, @Zozo? En mag ik zelf nog uitmaken of ik veganist word? En kan ik het helpen dat een aantal stukkiesschrijvers op DDS tenenkrommend Nederlands tikken? Wat moet dat trouwens met Zion? En waar zeg ik dat ik denk dat er meerdere meningen zijn?
      Doe me een lol, @Zozo, een beetje focus, is dat te veel gevraagd? Je maakt er een zozootje van.

     3. Lugar

      “(…) als je een trol lucht geeft blijft hij ademen…”

      Hetzelfde geldt voor trolsupporters.

 11. Vrijedenkert

  Alles wat D666 extra kan vangen aan idiote prijsverhogingen op vlees kan vervolgens weggeef-madam Al-Qaq weer vrolijk overmaken naar haar Palestijsne achterban in het M.O. en de Groene-Khmer kan weer allerlei onzin bedenken om in vrijstaat A’dam te kunnen pamperen…

 12. Pescador

  Laten we dan eerst dat fossiel van d66 maar eens weg schoppen, een goed begin is het halve werk

 13. Siemien

  Ik zie hier weer een nieuw melkkoetje ontstaan.

  1. Lugar

   Koeienbelasting?

   Over belasting gesproken, ik ga 20 euro per maand meer aan milieubelasting betalen aan de belastingrovers! Dat ga ik niet vergeten. O ja, kreeg ook de jaarafrekening van het water, daar wordt nu nog (schandalig!) 6% btw op geheven. Als ik mij goed voor heb laten lichten is dat aankomend jaar (schandalig!) 9%.

   1. Achja

    Mede dankzij FVD die het niet terug wil draaien.

 14. Koos sssss

  En terwijl de bevolking (zoals hier weer fantastisch geïllustreerd) elkaar hopeloos verdeeld in de haren vliegt neemt de overheid die bevolking alle welvaart af. Vliegvakanties gaan onbetaalbaar worden, autorijden (mobiliteit in zijn geheel) gaat onbetaalbaar worden. Een verwarmd huis gaat onbetaalbaar worden, hoewel de overheid je wel helpt, door je de grond onder je huis af te pakken; erfpacht in ruil voor een lening om de woning te isoleren. Je lapje vlees wordt onbetaalbaar, je zakje chips, je borreltje en je sigaret worden onbetaalbaar wegens CU-gezondheidsbetutteling enz. enz.

  En zodra ook de deugmenschen -eenmaal geconfronteerd met de keiharde werkelijkheid- tot een voortschrijdend inzicht komen, is het te laat. De elite heeft de berooide bevolking alle bezit afgepakt en tot horigen gemaakt.

  En door ook armlastige stofnesten als Bulgarije en Roemenië in de Schengenzone toe te laten zorgt de EU er dan wel voor, dat jouw werkgever jou je baan afpakt en die tegen een fractie van jouw loon uitbesteed aan een Bulgaar, of Roemeen.

 15. Ries

  We worden in de luren gelegd door de commercie. Via tal van betweter-programma’s op de televisie, krijgen we voorgeschoteld wat we moeten eten. Van een kennis uit de vroegere DDR weet ik dat de staat ijverig eieren promootte als er toevallig veel eieren waren. Hetzelfde met rode kool e.d. Leuke staat, dat dan weer wel. De enige goede raadgever is het lichaam zelf. Als je de wilskracht kan opbrengen om genoeg, maar matig te eten dan geeft het lichaam je advies. Krijg je plotseling trek in chocola, dan zit er iets in de chocola dat de mens even nodig heeft. Zin aan een gebakken eitje? Bak dat ding! Nog wat. Waarom eten kinderen zo graag patat? Omdat dit baksel voor een kindermaag het eenvoudigste is om verwerkt te worden. En om met de woorden van enkelen op deze site te spreken: Dat is wetenschappelijk aangetoond!

 16. B. Pascal

  De duurzaamheidsdrammers zijn niets minder dan tegennatuurlijk en anti-christelijk. God heeft ons goederen, brandstoffen, dieren gegeven op aarde. Het is natuurlijk om deze met verstand te gebruiken. Dat de vooruitgang (nog zo’n verlicht idee, geen christelijk idee) deze goederen en brandstoffen geheel uitkleden is een ander probleem.
  Een megastal, van wie is dat een idee? Was niet D66 daar niet voor? Zo kon de kwaliteit verbeterd worden. Nu? Nu schuren ze de reed erlangs.
  In geheel afstappen van deze goederen is complete waanzin. Het zal de mens ook niet ten goede komen. Het is alles of niets, met de duurzaamheidsdrammers. Net als Duitsland; omdat ze een Nazi tijdperk hebben gehad, mogen ze niet meer verstandig omgaan met het migratievraagstuk. Complete waanzin!

  Wie kan een blinde zicht geven? Niemand, dan God alleen.

 17. victus

  Ooh jee! En maar geloven in die daverende successtorys van hoofdzakelijk vegan meisjes die alleen maar rauwe groenten eten; “ ik heb me nog NOOIT zo goed gevoeld!” “ mijn huid STRAALT weer!” Dat is niet zo moeilijk als je voorgaande 21 levensjaren hoofzakelijk junk,suiker, frisdrank en snackfood aan je lijf hebt toevertrouwd en overal naartoe werd gebracht door mama met de auto.

 18. Michael

  Lol! Wat een gelul zeg. Beste Tamar, je moet je echt wat beter verdiepen in een onderwerp voordat je er wat over schrijft. Welke expertise heb jij precies? Je timing kon niet slechter, een paar dagen gelden publiceerde een consortium van wetenschappers wereldwijd juist een onderzoek waaruit blijkt dat het beter is voor de gezondheid om veel minder vlees te eten. Wetenschappers. U weet wel, mensen met kennis van een bepaald gebied. Of denk jij het, met loze opmerkingen als “we zijn rovers” beter te weten?

  Hilarisch stukje dit, dat dan weer wel.

 19. Ries

  Natuurlijk moeten de eiwitleveranciers eerst groenvoer eten. Inderdaad, zelfs in grote hoeveelheden. Het gaat hier om een verdelingsproces. Je kunt in je auto ook geen ruwe olie gooien. Dan loopt het ding niet meer. En niemand wil roggezaden eten. Daar willen we eerst brood van gemaakt zien. Dus een vergelijking vlees oogsten = veel groen aanbieden, gaat dan ook slecht gedeeltelijk op.

  1. Lugar

   @Ries: En vooral geen btw op water en eten!

 20. Vit

  Ze kunnen lullen wat ze willen maar van mijn stukje vlees blijven ze af, en en en vooral van mijn zaterdagse visje.

  Ik ben nou eenmaal als omnivoor geboren en zo zal ik tot sterrenstof vergaan.

 21. Ries

  De mensen worden steeds ouder ja en dan vooral in onze contreien. Komt dat omdat de mensen gezonder zijn gaan eten? Daar geloof ik niets van. Veelzijdiger eten met daarbij de nodige bouwstoffen en een minder zware werkbelasting, daar gaat het om. Maar wat is het resultaat van ouder worden? Dat we straks allemaal meerdere jaren in een verpleeghuis komen, zonder menswaardige verpleging. Kortom gezegd: De mens is bezig iets te worden wat hij niet wil zijn, namelijk oud. Rest mij nog een vraag: Wat is beter, meer uren in je leven te stoppen of….meer leven in je uren?

 22. Shadow1100

  Ik denk dat jongeheer Rob(ot) Jetten vaker rauw vlees in zijn mond heeft dan de gemiddelde Nederlander en daarbij ook nog een dosis dierlijke eiwitten verorbert…..

  1. Bosche draak

   Jetje lust wel een raketje
   Met unne mooie rooie dop
   Die smikkelt hem met verve op

 23. Jantje

  Als al die klimaatfetisjisten stoppen met vliegen, dan kunnen wij nog vrolijk ons stukje vlees eten.
  Ze hoeven niet te vliegen, want ook zij hebben internet/skype/mail enz.

 24. Rosasolis

  Wat een flauwe kul. Wij mensen zijn gewoon, al eeuwenlang, omnivoren. Wij hebben zowel vitaminen als mineralen nog om te leven. India is een heel oude land dat weet wat nodig is voor een gezonde leven. De hindoes eten geen rundervlees, of liefst geen vlees.
  Maar zoals een recent film liet zien, wat hebben de moderne supermarkten in India volle schapen in de koel afdeling met geweldige zuivel producten. En wat hebben ze daar volle bakken met groenten en fruiten. Rijst of bami producten kan je overal krijgen.
  Ik was zeer onder de indruk van een film over de Hindoe voorjaar gebeurtenis, waarbij de koeien, stieren, en kalfjes, naar buiten komen naar de nieuwe groene velden, met een prachtige voorjaars bloemen en kruiden krans om hun hoofd. Dus volgens de hindoe bevolking van eeuwen geleden, moet je de runderen meer waarderen en niet zomaar afmaken. Toen er enkele jaren geleden Macdonalds probeerde vestigingen in India te krijgen, was er overal protest van de Hindoe gemeenschaap.
  Op die prachtige film die Nationale Geographics stuurde enkele enkele maanden geleden, liet zien dat je kan prachtige zuivel producten krijgen van de koeien in India, als je ze goed behandelen. En ook met het agrarische sector voor rijst, granen, groenten en fruiten. Hopelijk wordt onze Nederlands burgers wijzer, dat je kunt wel in leven blijven zonder Macdonalds of Burger King. Ga naar de Vomar die alweer is gekozen als de beste supermaarkt van Noord-Holland. Als je de maand magazine van de Vomar leest, dan zie je dat het gaat over oude gerechten en tradities.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.