Lichaam 2-jarige Julen gevonden in 100 meter diepe put

Het Spaanse drama rondom de 2-jarige Julen is verergerd. Het jongetje werd op 75 meter diepte gevonden en heeft de val van dertien dagen eerder niet overleefd. Dat meldt het AD.

Zo’n beetje heel Spanje was de afgelopen twee weken aan de buis gekluisterd om maar te kunnen volgen of het 2-jarige jongetje Julen, dat in een diepe put was gevallen, mogelijk nog in leven was en gered kon worden. Uiteindelijk waren er zo’n 300 man betrokken bij de reddingsacties, waar men ook continu tegenslagen te verduren kreeg.

Hoe meer tegenslagen er waren, hoe meer men vast bleef houden aan het steeds kleiner wordende beetje hoop dat nog overbleef. Maar helaas, Julen heeft nooit een kans gehad. Reddingswerkers vonden zijn lichaam rond 01:25 en een uur later berichtten Andalusische autoriteiten, evenals de Guardia Civil, dat er niets meer mogelijk was en het jongetje was overleden.

De burgemeester van Málaga heeft drie dagen van rouw afgekondigd en Spanje, evenals mensen overal ter wereld die het nieuws hebben gevolgd, kunnen niets anders meer doen dan hun steun betuigen. Een familielid was kennelijk een voorbode van het nieuws in de eigen omgeving. Mensen hoorden iemand “Nee, niet weer! Niet nog eens!” roepen, wat refereert naar het feit dat zo’n drie jaar eerder hun oudste zoon plotseling aan een hartinfarct was overleden. Wat een moedeloze situatie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Ries

  Het treurige aan de geschiedenis rond Julen is dat er zoveel vragen zijn, die ik hier niet noem omdat het de vragen van iedereen zijn. Wellicht vandaag zal duidelijk worden hoe en wanneer het kind is overleden. Voor het kind en zijn ouders is te hopen dat de dood tijdens de val heeft plaatsgevonden, zodat het kind verder lijden bespaard is gebleven. Een zelfs als de obductie vaststelt dat Julen nog wat langer of onverhoopt nog lang geleefd heeft, doen ze er naar mijn gevoel goed aan dat voor de ouders te verzwijgen. Leven met de gedachte dat de dat het kind in vreselijke angsten moet hebben geleefd, moet ondraaglijk zijn.

  1. Vit

   @Ries
   “Het treurige aan de geschiedenis rond Julen is dat er zoveel vragen zijn, die ik hier niet noem omdat het de vragen van iedereen zijn.”

   Precies, zoals hebben ze een camera laten afdalen in het gat om te zien hoe het met Julen is?

   Zeer triestig dit en ik wens de ouders ook alle sterkte.

  2. Adriaan

   Mooie woorden Ries.

  3. Troelstra

   Ik help mee hopen dat het jongetje inderdaad ter plekke bij de val en een lading stenen op z’n kop is overleden. Ik vind wel dat mocht de waarheid anders zijn, hoe gruwelijk dan ook, de ouders recht hebben op de waarheid.

   1. Van der Scheur

    Op zijn hoofd..
    Hij heeft nog gehuild na de val dus het kind heeft helaas geleden.

    1. Troelstra

     Zeer pijnlijk en tragisch. Wie kan zich nog de zaak Alfredo Rampi uit 1981 herinneren?

    2. Troelstra

     Hoe lang nog? Zijn daar al rapporten over?

 2. Dik

  “De burgemeester van Málaga heeft drie dagen van rouw afgekondigd en Spanje…”

 3. Spaanse kok

  Een Human Resource Management student schrijft: Helaas, het Spaanse drama rondom de 2-jarige Julen is ten einde.
  .
  Voor mij persoonlijk is er niets humaans aan dat “helaas”.
  Vreemde formulering, de afloop is slecht maar dat het drama geëindigd is zal toch niemand betreuren.

  1. Top

   Ach guttegut, zit je nu geestelijk in een put? Flaikker toch op met je taalneuken Jabba! Glibber terug naar je hol en blijf daar.

  2. Adriaan

   Spaanse kok, laten we hopen dat deze student overmand was door verdriet en zich vreselijk heeft vergist toen hij dit schreef.

   1. Dik

    @Adriaan: Kun jij je voorstellen of een reden bedenken waarom DDS deze figuur tolereert?

    1. Adriaan

     @Dik, dat heeft alles te maken met vrijheid van meningsuiting. Iedereen kan en mag hier zijn zegje doen. Je hoeft het niet eens te zijn met een ander. Als we alleen maar reageerders zouden hebben die het ,et elkaar eens zijn, dan wordt het een heel saaie boel hier. Ik ben het niet dikwijls eens met Spaanse kok, maar nu heeft hij volkomen gelijk. En dat mag gezegd worden.

     1. Dik

      Nooit meer zeuren over trollen en trolgedrag beste Adriaan, nóóit meer klagen en geen oproepjes meer doen. Hypocriet, en dat mag gezegd worden.

     2. Top

      Maar als jij je bek open doet, gaat het hier stinken. Want we zitten niet te wachten, op de verwrongen geestelijke bagger van een millennium mongool. Bij ons thuis, heet dat “spijkers op laag water zoeken”, of “op alle slakken zout leggen”. En misschien is dit bericht fout vertaald. hebben we kunnen lezen in de afgelopen dagen, dat er heel veel ‘nepnieuws’ is. Je bent echt niets meer waard, als je voor elk wissewasje in de ‘deugstand’ springt.

    2. Adriaan

     @Dik, jij vindt dit dus een normale kopregel:
     Helaas, het Spaanse drama rondom de 2-jarige Julen is ten einde.
     ???

     1. Dik

      @Adriaan: Het gaat inmiddels helemaal niet meer om de kop of om het artikel. Het gaat hier om een groep van mensen die hier alleen rondhangen om te klieren en te treiteren. Dat is geen nieuws, zoals je weet.

      “Iedereen kan en mag hier zijn zegje doen.”

      Dat klopt, dus nooit meer zeuren over trollen en trolgedrag beste Adriaan, nóóit meer klagen en geen oproepjes meer doen.

     2. Adriaan

      “Dat klopt, dus nooit meer zeuren over trollen en trolgedrag beste Adriaan, nóóit meer klagen en geen oproepjes meer doen.’
      Ga jij mij de maat nemen? Flikker toch op man.

     3. Dik

      “Ga jij mij de maat nemen? Flikker toch op man.”

      Geen probleem Bassie, lang leve het script.

      “Voordat de discussie losbarst wil ik het volgende vragen:
      Aan eenieder die Kawana, Thingol en trawanten niet serieus neemt, kunnen we niet met z’n allen afspreken dat wij op hun bijdragen nooit meer reageren. Laten we ze in hun sop gaarkoken. Hun enige doel is hier op DDS stemming kweken en haat zaaien. We kunnen niet vragen aan Michael om ze te bannen, want dat is niet democratisch. Iedereen mag zijn mening zeggen. Ook zij. Maar negeren is wel het ergste wat je iemand kunt aandoen.”

      dagelijksestandaard.nl/2018/08/de-chinese-autoriteiten-willen-een-grote-moskee-sluiten-maar-stuiten-op-hevig-verzet-van-moslims/”

      #hypocriet

     4. Adriaan

      Dik 2 uur ago
      “Ga jij mij de maat nemen? Flikker toch op man.”
      Geen probleem Bassie, lang leve het script.

      Als je dit direct kunt ophoesten, ben je een grotere hufter dan ik dacht.
      Geniet maar van je ziekelijke gedrag.

   2. Spaanse kok

    Dat hoop ik zeker.

  3. Mariposa78

   SK schreef het volgende:
   “maar dat het drama geëindigd is zal toch niemand betreuren.”
   Wie ben jij om dat te bepalen? Of iemand wat betreurt?
   GA aub in de hoek staan en ga je potje staan schamen.
   Wat een misselijk kereltje dat je bent.

   1. Mariposa78

    Oh voor ik het vergeet SK, als je een taal niet machtig bent en je google-translate er op los dan maak je al snel fouten.
    Want dat was niet wat de student werkelijk geschreven heeft.

   2. Spaanse kok

    Een prettige voortzetting van uw leven wens ik u toe.

    1. Mariposa78

     Nee dank u val dood.

     1. Barry330

      Waarom zo heftig joh! Dat is de persoon in kwestie niet waard. Nu ben je veel te emotioneel met je reakties.

     2. toetssteen

      @barry330
      Mhhh, wat S.P. Mariposa toewenst is Chinees. Lijkt zeer beschaafd, maar is de vrije vertaling van wat hem wordt gerrtourneerd.

 4. DeBruijn

  Triest, maar dat geldt voor elke ouder die zijn kind verliest. Nu is dit wereld nieuws, maar er zijn duizenden kinderen aan honger overleden en malaria in die tussentijd die net zo lijden.

  Het zal je kind maar wezen hoe het ook gebeurd.

  1. Top

   En dat is nu precies, wat ik ook zei, toen ik dit verschrikkelijke nieuws las. Je hoeft maar een kleine 500 kilometer naar het zuiden af te zakken en je komt honderden kinderen in doodsnood tegen.

   1. Dik

    Door de alsmaar toenemende islamisering komen er nog veel meer kinderen in doodsnood.

    1. Spaanse kok

     Gelukkig, Lugar is weer bij zijn stokpaardje aangeland.

   2. Top

    P.S. En daar is drie euro per maand al te duur, voor de massa en lapzwanzen, zoals Jabba de lul. Hier groot Joossie uithangen, maar er echt iets aan willen doen? Ho maar. Alleen al van het bedrag, wat deze actie gekost heeft, kan je honderd kinderen van een hongerdood redden. Maar ja, die ellende wordt niet ‘uitgemolken’ voor een paar dagen. Dat scoort niet!

    1. Troelstra

     En je punt is? Dat die reddingswerkers zich moeten schamen of zo?

   3. DeBruijn

    Precies, maar dat is geen nieuws meer helaas.

 5. HendrikJan

  Wat zijn somige reacties toch gestoeld op, er moet verschil van mening zijn.
  Desnoods gooien we het op de taalkeuze van Wout Willems.

  1. Dik

   @HJ: Is het je opgevallen? Houd die gedachte en die constatering eens vast, je zult een patroon ontdekken bij de meeste reacties van dit soort lieden.

   1. HendrikJan

    Ja Dik, ik zat de hele week in het versnipperen van snoeihout, daardoor doen de oude botjes wat pijn.
    Dus geen Gele hesjes vandaag, kreeg geen toestemming van mijn eega.
    (Eega met dubbel E vlgs het taalgenootschap).

    1. Dik

     @HJ: 😉

 6. Ries

  De verontwaardiging over de zin “Helaas, het Spaanse drama rondom de 2-jarige Julen is ten einde” is natuurlijk terecht. Maar de verontwaardiging gaat eigenlijk over een verwisseling van de punt in een komma. Als de zin “Helaas. Het Spaanse drama rondom de 2-jarige Julen is ten einde”. In dat geval drukte de scheidingspunt uit dat het ene niet noodzakelijk met het andere te maken heeft. ‘Helaas’, kan slaan op de verzuchting over de afloop. Klein foutje, dat vervelende interpretaties teweeg kan brengen.

  1. Dik

   @Ries: Geen last van. 😉

  2. Vit

   Het verkeerd plaatsen van een punt, komma of letter maakt zelfs Jezus een ketter.

   Het is maar hoe je het leest.

   1. Dik

    @Vit: Ook geen last van. 😉

 7. Seneca

  als ik denk aan de angst van de peuter, ouders, reddingswerkers en eigenlijk een ieder die een beetje gevoel in zijn/haar donder heeft, heel triest en verdrietig.

  1. Troelstra

   Het was al een drama toen Julien in de put belandde. Nu hij (helaas dood) is opgevist is het drama ten einde, maar helaas zonder bevredigende afloop. Het definitieve einde van hoop, wellicht tegen beter weten in. Nogal zielig om van een punt of een komma een wedstrijdje taalneuqen te gaan maken.

 8. Wout Willemsen

  Mijn excuses voor de eerste zin in het artikel! Is nu aangepast. Tijdens wat herschikken en herformuleren van wat zinnen is er iets mis gegaan en heb ik er overheen gelezen.

  1. Dik

   @Wout: Geen last van.

  2. Spaanse kok

   @Wout.
   Goed verbetert.
   Een vele malen beter zo.

 9. Ries

  Fijn Wout, maar ook zonder verbetering begreep ik heel goed hoe je het bedoelde.

  1. Dik

   +1

  2. Troelstra

   + 1

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.