Mark Rutte behaalt weer 5% rendement op lijfeigenen: verkeersboetes fors duurder!

Geen categoriejan 12 2019, 15:00
Twee dagen geleden kwamen we met het heugelijke nieuws dat de afvalstoffenheffing flink omhoog gaat vanwege Mark Rutte's derde rampenkabinet. Behalve het verlagen van de staatsschuld valt er weinig positiefs te vertellen en ook vandaag hebben we weer matig nieuws. De verkeersboetes gaan flink duurder worden zo meldt de ANWB. In de meeste gevallen gaat het om een stijging van ten minste 5%!
Daarmee rendeert Rutte wederom beter dan uw spaarcenten of zelfs de AEX-beursindex. Het is een jammerlijk falen voor de zogenaamd 'liberale' premier. Want onder Rutte steeg de belastingdruk tot ongekende hoogten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het belastingklimaatakkoord De grootste grap is deze: hoe harder u rijdt hoe minder hoog uw boete uitvalt in vergelijking met vorig jaar. Stel u rijdt slechts een aantal kilometers te hard en u krijgt een boete van €50, dan betaalt u daar 10% meer voor dan vorig jaar.
Maar, echte snelheidsduivels die tientallen kilometers te hard rijden krijgen een lagere stijging voor de kiezen, namelijk een stijging van slechts €10. Bij een boete van €300 is dit een verhoging van slechts 3,3%! Dit laat wel zien hoe diep de liberale premier gezonken is. De kleine overtreders betalen fors méér terwijl de echte snelheidsduivels wel meer betalen, maar relatief minder gezien het feit dat het bij de verhoging gaat om vaste bedragen en niet om percentages.
Ook prijzen van aan elkaar gerelateerde overtredingen slaan he-le-maal nergens op. Stel u haalt een linksklever in, die met 100 km/u op de linkerbaan rijdt: rechts inhalen kost u €240,- Ook als er helemaal geen ongelukken plaatsvinden. Maar de linksklever krijgt niet dezelfde straf. Die betaalt slechts €140,- voor de overtreding. Puur natte vinger werk dus die boete's en vooral gericht op het binnenhalen van rendementen op onzinnige overtredingen. Allemaal voor de 'veiligheid'.
Verder is het ook vreemd dat de inkomsten van de overtreder niet meetellen bij het beboeten. Een miljonair verliest nauwelijks iets bij een overtreding, maar een persoon met een laag inkomen verliest relatief veel. De straffen zijn dus wel 'gelijk' qua geldbedrag, maar zeker niet qua 'impact op iemands leven'. In Zwitserland is de staat gewoon eerlijk en worden overtreders beboet naar draagkracht,
Ondertussen wordt het een beetje vermoeiend. Die boetes belastingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten