Nederland: sociaal, tolerant, liberaal, democratisch en individualistisch? Al lang niet meer!

Roderick Veelo schetst in zijn column op The Post Online een schrikbeeld en een trend van wat er gaande is in Nederland. Hij noemt het ‘een slecht begin van het jaar voor de vrije meningsuiting’, maar het gaat volgens mij veel verder dan dat.

Hij noemt: Duitse AfD-politicus aangevallen door gemaskerde personen, aangifte tegen SGP-voorman Kees van der Staaij, de aanslag op Charlie Hebdo, de moord op Theo van Gogh en Pim Fortuyn, de beveiliging van Geert Wilders en Charlie Hebdo-journaliste Zineb el-Rhazoui, de zelfcensuur van cabaretiers in de documentaire Dat zijn geen grappen, het mobiliseren van publieke verontwaardiging zoals bij Johan Derksen en René van der Gijp en natuurlijk de aanval op de advertentie-inkomsten van GeenStijl (‘deplatforming’). Zelf zou ik daar nog aan toe willen voegen het systeem van schijndemocratie in de Tweede Kamer, wat Thierry Baudet ‘partijkartel’ noemt.

Zo wordt het namelijk in één klap helder dat Nederland allang niet meer de sociale, tolerante, liberale, democratische samenleving is die het ooit zegt te zijn geweest.

 • Sociaal en ‘solidariteit’ betekenden ooit dat je de ander uit vrije wil een steuntje in de rug wilde geven, tegenwoordig betekent het: ‘Steun aan (vermeende) achtergestelden onder dwang.’ 
 • Tolerantie, wat ooit veronderstelde dat je bereid was om vrijwillig met (radicaal) andersdenkenden door één deur te willen, kunnen zonder dreiging/kans op geweld, betekent het tegenwoordig: ‘Acceptatie van dogmatische normen, waarden en idealen van het clubje dat zegt ‘progressief’ te zijn.
 • Liberaal betekende ooit dat je vrijheid het hoogste goed was en je zelf kon beslissen wat je er mee deed, zolang het anderen niet beperkte in hun eigen vrijheid, maar tegenwoordig betekent het: ‘De vrijheid te hebben om de beste keuze voor jezelf en voor anderen te maken, desnoods onder druk, door het onaantrekkelijker te maken van de (in de ogen van het kabinet/belangenorganisaties) minder goede opties. Wil je hier alsnog van afwijken, dan moet je dit (onder druk) moreel verantwoorden.’
 • Democratie was ooit het idee dat mensen konden kiezen voor diegene die het beste hun belangen kan behartigen en daar zo goed mogelijk in moest zien te onderhandelen met partijen die staan voor andere belangen. Standpunten konden door middel van debat worden heroverwogen om zo elkaars ideeën beter te begrijpen en daarmee het beste voor het land teweeg te kunnen brengen. Maar tegenwoordig betekent het: ‘Bedankt voor uw stem, wij regelen het vanaf hier. De oppositie kan krijsen wat het wil, die doen over vier jaar maar opnieuw een poging. Klachten legt u maar voor bij een commissie die de boel toch niet in behandeling neemt, en verantwoordelijkheid ligt bij niemand of toevallig bij degene die zojuist is vertrokken.’

Plak daar ook nog ‘individualisme’ bij en je had een aardige beschrijving van Nederland. Individualisme betekent tegenwoordig echter ook niets meer dan ‘leden van een groep die denken zelfstandig en in vrijheid tot de keuze te zijn gekomen om zich lid te maken van hun desbetreffende groep, die toevallig allemaal tot dezelfde conclusies komen.’ Collectivisme dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Rien Noppen

  Het is opmerkelijk dat in de opsomming van uitingen van intolerantie de massieve agressie jegens mensen als Sylvana Simons, Anja Meulenbelt en Jeffrey Afriyie niet worden genoemd.

  De onverdraagzaamheid komt namelijk van twee kanten. Als je daarvan slechts één kant benoemd ben je niet te goeder trouw bezig.

  1. TD

   Jij hebt het over tolerantie!
   Sylvana Simons, Anja Meulenbelt en Jeffrey Afriyie zijn niet fysiek mishandeld,vermoord of in levensgevaar!
   Onderstaanden wel,dat is nogal verschil,
   “Duitse AfD-politicus aangevallen en zaargewond,doden bij aanslag op Charlie Hebdo, de moord op Theo van Gogh en Pim Fortuyn, de beveiliging van Geert Wilders en Charlie Hebdo-journaliste Zineb el-Rhazoui”

  2. marco1

   @Rien Noppen: Dat zijn ook niet noemenswaardige personen vandaar ze niet genoemd worden.

   1. Original NL

    Verboden te voederen!!!

  3. Meriadoc Brandebok

   Vergeet Jo Cox niet. Zij was een Labour-politica die is vermoord vanwege haar pro-linkse en pro-EU-standpunten. Door een werkloze tuinman die links als de oorzaak van alle kwaad zag.

   1. Meriadoc Brandebok

    Als we het over intolerantie hebben.

   2. HendrikJan

    Lady Chatterley had ook een Links dragende tuinman.
    D.H.Lawrence heeft er boek vol over geschreven.

  4. wheelboy

   Weer goed bezig meneer met de 85 nicks die hier al 84 keer er vanaf getrapt is . Juist diegene die je daar beschrijft zorgen er voor dat mensen de hakken in het zand zetten .

   Ik ben geen psycholoog maar ik denk zelf het volgende
   Waarom neemt de sociale gedachtegang af . Omdat de NL wel voor zijn Nl buur de zaak over heeft maar niet voor half Afrika en omstreken .

   Solidair zijn . Zelfde probleem . We willen graag samen er voor zorgen dat iedereen een goed onderdak heeft en geen honger en armoede lijd . Maar ook hier weer niet voor Afrika en het midden oosten .Diegene die daar graag aan geven doe het in de collecte bus maar niet mijn premies en belasting geld .

   Liberaal : Door de instroom van div groeperingen die er een ander moraal aan overhouden als wij neemt bv de intolerantie tov homo’s vrouwen enz weer toe . Ook zijn zij het vaak die de vrijheid niet aan kunnen . Om te voorkomen dat het met het discriminatie vingertje gewezen wordt pakken ze iedereen een worden steeds strengere wetten gemaakt waardoor de vrijheid afneemt .Iedere 50+ hier kan beamen dat het 30 jaar geleden stuk liberaler was dan nu . Toen kwam je bv bij de politie er nog met een waarschuwing vanaf .Nu wordt meteen het bonnen.boekje getrokken

   Democratie :
   Met het verdwijnen van de verzuiling is ook stuk democratie verdwenen . Dit zal als ons kiesstelsel niet grondig gewijzigd wordt alleen maar toenemen . Doordat er nu al coalities gevormd moeten worden uit 4 of zelfs 5 partijen zal de kiezer steeds minder terug zien van zijn waarom hij op een bepaalde partij stemde . Daardoor zal de frustratie toenemen .EN zal of de burger zeggen ik stem niet meer want ze doen toch wat ze zelf willen . In mijn kringen hoor ik dat vaak . Of ze gaan in verzet .Met alle gevolgen van dien . Het wordt tijd voor een echte democratie zoals bv Zwitserland die heeft . En niet een democratische dictatuur zoals wij die nu kennen .

   1. Aytas

    Afrika betaald voor jou niet andersom. Vaak genoeg bewezen, als je niet wilt dat ze hier komen doe iets tegen het feit dat veel van hun geld in het heffingstelsel hier komt, het is zo dat een asielzoeker uit Afrika de Nederlandse belasting betaler geen geld kan kosten maar jouw welvaart hun onderdrukking in stand houdt. Ga het daar dan een keer inhoudelijk over hebben.

    Democratie zoals Zwitserland houdt hetzelfde probleem onder de streep. Democratie kan alleen gelden als hij gedecentraliseerd wordt en vanaf onderaf georganiseerd, waar een burger dus veel meer invloed op zijn directe omgeving heeft. Al het andere is per definitie een dictatuur onder het mom van democratie. De natiestaat is het grootste probleem in de moderne wereld.

    Je frame om alles maar op instroom af te schuiven is zo goedkoop en een afschuiven van eigen falen. Bekijk de geschiedenis van Amerika maar eens.

  5. henkie

   Al 50 jaar worden mensen die de waarheid verkondigen verketterd en gedemoniseerd. De waarheid durft men niet meer uit te spreken, de leugen regeert.
   Binnen 5 minuten na de moord op Pim Fortuijn, was hij al begraven en in de doofpot gestopt. MSN is fake news

  6. sjun

   Je hebt er een sport van gemaakt om appels met peren te blijven vergelijken in een poging politiekcorrecte puntjes (of pecunia) te sprokkelen. Zo draag je er in elk geval aan bij dat er steeds meer bewustwording van zo’n abjecte voorstelling van zaken ontstaat.

 2. Lugar

  Stel dat de PVV de twee na grootste partij van Nederland wordt. VVD wordt de grootste en gaat formeren. Hij kiest CDA, D’66 en ChristenUnie en gaat van start. Vervolgens laad hij verhoging op verhoging op verhoging, ten gunste van het bedrijfsleven en ten koste van de burger.

  Stem op 20 maart a.s. PVV, FVD of SGP.

  1. TD

   Logisch!

  2. Bosche draak

   het mooie is dat je dan ook nog van die debielen hebt die dan beginnen over Airfryer, Zuurvana en Meubelbelt.
   “Ja maar, ja maar zij krijgen gemene woordjes als antwoordt op hun walgelijk racisme, ennuh ennuh dat fin ik nie lief”

   Dus gaan ze dwarsliggen met al hun stompzinnigheid, om daarna met hun staart tussen de benen af te druipen als ze het deksel op de neus krijgen.

   Wat ze dan wel weer makkelijk af gaat want geen ballen he?

  3. Meester Kong

   STEM SP, STEM LINKS

   1. edoc431

    HAHAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHA

    En weer over tot de orde van de dag .
    Flikker op communist .

    1. henkie

     Beste edoc431

     De SP is niet het ergste, zij zijn in ieder geval EU kritisch.
     Het grootste gevaar voor Nederland is de globalisering waarbij Nationale soevereiniteit en democratie worden afgebroken.
     Internationale juridische macht wordt opgebouwd ten behoeve van het kapitaal in de vorm van de EU en het optuigen van NGO’s met macht.

     De EU is gebaseerd op leugens.
     Voorbeeld; EU testmethode actieradius electrische auto’s; WLTP. Onder invloed van de autolobby is de leugen geaccepteerd door de EU!

   2. henkie

    SP prima,
    maar zeker geen PvdA, de meester oplichters en verraders van het gewone volk.

   3. wheelboy

    Kong
    Moet je eens in Eindhoven kijken hoe goed je SP,GL,D666,Pvda zooi het gedaan heeft . Geen schuld nu tot nek in de schuld een stad die een grote bouwput is voor die klote busbanen . EN in 3 jaar tijd 35% ozb verhoging dit jaar hoppa wederom 9.4% vorig jaar 15% . Maar wel bed bad brood en hoop andere zooi en de gewone burger meneer/ mevrouw das inkomst afhankelijk . Meneer mevrouw als u een bijstand uitkering heeft krijgt u dat gratis . En de werkende burger wordt er kaalgeplukt .

  4. henkie

   Zo is het, zegt het voort!
   Het is tijd voor de waarheid, maak een eind aan de firma list leugen en bedrog.

   1. henkie

    Stem PVV, FvD, PvdD, 50+, SP

 3. struisvogelpolitiek

  M.a.w. Hoogste tijd voor verandering. Hoogste tijd voor PVV en FvD.

 4. Bosche draak

  Zou daar nog een paar aan willen toevoegen:

  -het complete scheefgegroeide wetssysteem.
  Als verkrachters in bescherming worden genomen want “stel je voor dat hij niet meer in Nederland kan blijven”, demonstraties eenzijdig gesteund worden, de politie compleet vleugellam gemaakt is, criminelen opgehemeld worden terwijl de burgers het maar moeten uitzoeken.

  -het doorgeslagen willen deugen
  Uit zogenaamde goedheid mensen het land binnen willen smokkelen, krakersbeleid niet willen handhaven, elke verontwaardigde scheet moet twintig keer worden beoordeeld en dertig keer worden gesteund (natuurlijk financieel) eigen cultuur wordt verwaarloosd en elke kik van buitenaf wordt uitvergroot.

  De niet aflatende misleiding en uitzuigerij
  Alles wordt alleen maar duurder, voedsel, energie, medicijnen, huisvesting, zorg om maar een paar te noemen.
  Alles is afgeslankt en kapotbezuinigt en waar ligt de prioriteit van de overheid?
  De kop laten hangen naar de maffiose EU en geld massaal verspillen aan verwaarloosbare klimaat doelstellingen.
  Heel europa staat nog vol op gas maar vliegescheetje Nederland moet voorop lopen in de transitie.
  Hebben de windmolens zich al terug verdiend?

  Wij krijgen trouwens allemaal nog geld van die natnek Rutte.
  Dat hij z’n stoere praatjes maar voor z’n moeder bewaard en de politie eindelijk eens laat handhaven.
  Het is elke keer hetzelfde gezeik met die wattige overheid, neem nou vuurwerk!
  Als mensen zich misdragen dan moet je ze straffen, niet regels aanpassen zodat het hele volk er niet meer van kan genieten.

  1. Troelstra

   + 1

 5. Ritter

  De media is vaak de katalysator van geweld tegen mensen die zich tegen het politieke ( en media!) establishment verzetten.

  We hebben het gezien met Pim Fortuyn die door de media werd gedemoniseerd totdat een linkse activist Pim Fortuyn vermoorde.

  We zien dat de media hetzelfde doen met persoonlijke aanvallen op b.v. Geert Wilders : Baudet en Trump.

  Iedereen die tegen de agenda van de gevestigde media ingaat ondergaat hetzelfde lot; demonisering van de persoon door de media.

 6. Ritter

  De foto van Pim Fortuyn die bij dit artikel staat is een foto van na het moment dat Pim Fortuyn een taart met poep in zijn gezicht kreeg.

  Veel journalisten vonden dit prachtig en je hoorde zelfs sommige journalisten lachen toen dit gebeurde.

  Pim Fortuyn werd gehaat door de media net zoals b.v. Trump word gehaat door de media.

  Zoals Trump terecht opmerkt zijn de media “the opposition party” die zich niet meer als journalisten gedragen maar meer als ( verkapte) activisten.

  1. Meester Kong

   Kom op zeg, dus we moeten gewoon niets negatiefs horen van Trump, Baudet enz.
   Dat is het streven van Ritter.

   Ondertussen met blosjes kijkend naar het dag in dag uit demoniseren van Silvana, jetten, muis, peggie, klaver…..

   1. Feit

    Ja is niet eerlijk, Kong. Rutte verdient net zo veel negatiefs als Trump.

    Misschien moeten we Jetten het ziekenhuis inslaan, een mes in Sylvana haar buik steken en een pistool leeg schieten in het hoofd van Klaver.

    Het moet wel een beetje eerlijk opgaan, vind je niet?

    1. Meriadoc Brandebok

     Sylvana is ook bedreigd. En vergeet de bagger niet die digitale dreigtokkies over haar uitstorten. Rutte en Pechtold zijn overigens eveneens bedreigd.

     1. Bosche draak

      En die dreigers staan in een poep en een scheet voor de rechter.
      Terwijl Wilders al jaren bewaakt moet worden, want dat gajes is blijkbaar niet op te sporen?

      Maar ja als links geen dubbeke standaard had, dan hadden ze helemaal geen standaard…..

     2. Meriadoc Brandebok

      De bedreigers van Wilders staan ook voor de rechter.

      Raadpleeg het inernet maar.

   2. Aytas

    Het is ook een frame. Noam chomsky die al deze dingen al jaren op de kaart zet, vanaf zijn 10e is gewoon een links ingesteld mens. Nog steeds krijgt hij na 80 jaar proberen deze instellingen tegen het licht houden, hij begon toen hij 10 was geen platform. Hij heeft ook onderbouwd aan de hand van feiten dat Trump voor dezelfde elite als Obama aan het werk is. Dat bill Clinton dezelfde agenda punten had als Trump. Wilders is gefinancieerd door de elite die het volk onderdrukt, zelfde geldt voor baudet, via het Europees conservatief partijkartel wat gefraudeerd heeft met belasting geld. Het klootjesvolk is te achterlijk om te zien dat het geen flikker uitmaakt. De domkoppen springen wanneer de elite roept spring, de 1 voor de sp de ander het fvd.

    “I give a shout out to the living dead
    Who stood and watched as the feds cold centralized
    So serene on the screen
    You were mesmerised
    Cellular phones soundin’ a death tone
    Corporations cold
    Turn ya to stone before ya realise
    They load the clip in omnicolour
    Said they pack the 9, they fire it at prime time
    Sleeping gas, every home was like Alcatraz
    And mutha fuckas lost their minds

    Just victims of the in-house drive-by
    They say jump, you say how high
    Just victims of the in-house drive-by
    They say jump, you say how high

    Run it!”

  2. Troelstra

   En die Jelle Goezinnen, één van de taartgooisters van de Biologische Bakkers Brigade, is nu actief in de mensensmokkel op het mensensmokkelschip Sea Watch.

  3. Arie B

   + 100!

 7. Siemien

  Huh Nederland! Lees: Den-Haag

 8. Michael M

  Partijen FVD, PVV, SP, SGP, 50+ met CU zou een formatie kunnen vormen wat de burger een hoop geld zou besparen.

  Oude 60 jaar lange carrousel kartel Formatie VVD, CDA, PVDA, Groenlinks, D66, breekt de Democratie af, sloopt het referendum vrije woord des volks, BTW verhoging op BTW verhoging en vrijheid voor multinationals en de burger zal bloeden in de kosten van milieu, massa, massa immigratie voeden van de complete wereld en nog hogere kosten in de zorg, energie en levensbehoeften welke de spuigaten uit lopen. Pensoenleeftijd verhogen en werken totdat je met de doodskist vanuit je werkplek naar buiten wordt gedragen. Je spaargelden worden geplukt. Eerder stoppen met werken gaat niet gebeuren, want ze pakken al over je schone al ingehouden heffingen geld af. De valse lachende partijen al ruim 8 jaar flink gesloopt aan Nederland en blijven liegen dat het zo goed gaat totdat de echte cijfers op tafel komen, boevenpraktijken met de zogeheten vastrechtverhogingen. Balkenende het Bitter, Rutte het Zuur, …..welke smaak daarna….hangt af van de portemonnee van de burger en wat een tolerant landje !!!!

 9. Eric 1

  Dat is Nerdeland al niet niet. Maar zorgen onze linkse vrienden wel voor. En dan geven ze rechts de schuld lekker makelijk links kijkt al jaren de problemen weg

 10. Arie B

  Er zijn altijd 2 werkelijkheden. Als ik in mijn gemeente vraag naar beleid over hondepoep verwijzen ze keurig naar hele epistels van beleid, handhaving etc.etc. De praktijk is anders. Zo is het ook met leeftijdsdiscriminatie op de werkvloer, kleurtjes op de werkvloer etc.etc. Door een beleidsnota te schrijven denken ze dat ze hun doel bereikt hebben. Zo werkt de praktijk niet!

  1. DeBruijn

   Klopt helemaal, wij hebben hier heel veel overlast van asociale buren al jaren. Ingrijpen, nee we sturen hulpverleners. Want de overlastgevers zijn zielig. Pardon zielig? Elke avond feest, muziek zo hard aan dat heel de buurt mee geniet, kinderen niet naar school, enzovoorts.

   Dank u dat u dit kaart, want zo blijven wij op de hoogte wat er gebeurd in de wijk. En dankzij u is de asowet aangenomen en kunnen aso’s eerder uit huis gezet worden. Dus mijn vraag, wanneer doen je dat dan eens? Is 5 jaar overlast niet genoeg? Nee, meneer zo werkt het niet. We kunnen de problemen niet in een dag veranderen. Ja maar, jullie zijn al 5 jaar bezig. Ja meneer, we kunnen toch zomaar geen mensen uit huis zetten. Ja waar ik die wet dan voor? Om aso’s aan te pakken meneer. Maar dat doen jullie toch niet?!

   Ja meneer, nogmaals de problemen kunnen we niet in een dag oplossen. Ja maar, jullie weten al 5 jaar van de problemen. Daar zijn we ook dankbaar voor, dat betrokken burgers zoals u ons op de hoogte houden.

   Inmiddels massale vechtpartij geweest, scheldpartijen, bedreigingen en zijn de bestuurders trots dat zij een wet hebben aangenomen. Dat zij daar niets mee doen, tja, dat is vers twee. Maar trots zijn ze, want nu is het probleem toch opgelost?

   NOU ECHT NIET! Slaap zacht bestuurders in uw dure koopwoningen.

 11. DeBruijn

  Nederland is Nederland allang niet meer. Mensen met een andere mening worden nog net niet met pek en veren ingesmeerd. Maar anders zijn en denken mag niet meer. En respect is helemaal ver te zoeken.

  Het komt van alle kanten, maar er zijn toch groepen waar je minder over mag zeggen dan over anderen en dan met name de LHBTI-gemeenschap en moslims. Over christenen doen de media en politici niet zo moeilijk als daar wat denigrerends over gezegd wordt.

  Hetzelfde geldt voor Wilders, Trump of nu dat mensen zeggen dat Staaij opgeknoopt moet worden. De media en veel Nederlanders zijn heel selectief.

  Aan de andere kant geldt dat inderdaad ook mensen als Sylvana Simons verschrikkelijke vuiligheid over zich heen krijgen. Ook daar niet zo een verontwaardiging als bij het manifest van van de week.

  En wat te denken dat alle Joodse instellingen, waaronder zelfs kinderdagverblijven en bejaardentehuizen beveiligers voor de deur hebben staan en Joden uitgescholden en bespuugd worden. Nauwelijks ophef in de media, nog geen 1/20 deel van de ophef over het manifest. Geen vlaggen met Davidsterren (heb het niet over de Israëlische vlag), geen bekende Nederlanders die het voor hen opnemen, geen volksopstand. Helemaal niets, we zwijgen met zijn allen. Ook de meeste politieke partijen die van de week zo hard schreeuwde, die hoorde je niet. En een liefdesverklaring van het Humanistisch verbond kwam er ook al niet.

  Ik vraag me hard op af waar het naar toe gaat met dit land. We mogen dan een goede welvaart hebben en veel mensen het goed naar hun zin hebben, toch broed er wat en dat bevalt me helemaal niet.

  Noem me een doemdenker, maar als mensen zo elkaar verrot schelden en demoniseren en mensen die tegen homoseksualiteit al weg worden gezet als potentieel gevaarlijk en bereidt geweld (zoals hier een artikel op DDS van een criminoloog), dan weet je dat het een keer fout zal gaan.

  Maar ook voorstanders en tegenstanders van Zwarte Piet, wat daar gezegd wordt, het is te gek voor woorden.

  Wil de nuchtere Nederlander wakker worden aub!

  1. Rien Noppen

   Ik ben het eens met DeBruijn. De tolerantie in Nederland jegens andersdenkenden neemt schrikbarend af. We zullen echt moeite moeten doen om onze tolerante samenleving in stand te houden.

   Ter relativering: de haat en nijd over en weer is vooral strovuur in de (sociale) media. In het recht blijft de vrijheid van meningsuiting goddank fier overeind staan.

   1. DeBruijn

    Ik ben groot voorstanders van vrijheid van meningsuiting. Maar scheldpartijen, zoals op internet, dat kun je nauwelijks een mening noemen. Je bent ergens voor of tegen om die en die reden. Maar bepaalde mensen kanker zwarte noemen of de SGP idioten, zoals Jan Roos, dat is gewoon moedwillig mensen kwetsen en heeft niets met een mening te maken.

    Zou het zo zijn, dat van achter ons toetsenbord we onszelf onaantastbaar wanen en een grote mond geven, omdat we kennelijk in het echte leven weinig voorstellen en niets durven zeggen? Een soort uitlaatklep om onszelf stoerder te laten lijken, dan we eigenlijk zijn? (niet dat er iets stoers is aan schelden natuurlijk, maar zo denken velen misschien?) Of zijn we zo gefrustreerd en flappen we daarom er maar van alles uit?

    Columnisten worden vaak ook uitgescholden en bedreigd, zo ook Hugo Borst. Iemand zei dat ze hem maar dood moesten schieten. Hij is er achter gekomen wie dat was en heeft die man opgebeld en gevraagd waarom hij dan dood moest. ‘Uh, ja weet ik eigenlijk niet, zomaar een opmerking’. Ja maar waarom dan? ‘Kweenie’.

    Triest!

    1. Rien Noppen

     Eens, en het is buitengewoon stom dat onze premier dit gedrag feitelijk sanctioneert door te fantaseren over het in elkaar slaan van relschoppers.

     Het is ontzettend jammer dat Rutte zich verlaagde tot dit soort platte retoriek.

     1. DeBruijn

      Inderdaad, Rutte komt vaak op mij over als een tiener zoals hij praat. Ook toen Wilders riep dat hij normaal moest doen, riep Rutte als een tiener terug ‘doe zelf lekker normaal’.

      Uit een oud krantenartikel:

      ‘Nederland kent steeds minder écht volwassen mensen, stelde de onlangs overleden dr. Jan Hendrik van den Berg vast. Hub Zwart kan dat beamen. „Kijk naar de kabinetsformatie: er wordt veel gegiecheld. ‘

      ‘Interessanter nog vind ik wat hij schrijft over de volwassenheid. Van den Berg zegt: Mensen van nu, wij worden eigenlijk nooit meer écht volwassen. We blijven pubers, adolescenten. Het dragen van verantwoordelijkheid verdwijnt. Als je kijkt naar de afgelopen kabinetsformatie met Samsom en Rutte: er wordt veel gelachen en gegiecheld. Je hebt niet het gevoel dat hier mensen bezig zijn die gezag, die volwassenheid of verantwoordelijkheid uitstralen. Het zijn een soort overjarige adolescenten die het allemaal een beetje lacherig opvatten. Dat gevoel bekruipt mij in elk geval heel sterk. Ik bedoel dit niet als persoonlijke kritiek op politici, maar in de zin van: kunnen we de vertrouwenwekkende gezagsdrager nog in de wereld zetten?” ‘

 12. Rosasolis

  Vandaag is er een interessante artikel in Trouw, over de groei van intolerantie en haat tussen buren. Vroeger waar mensen met klachten met elkaar gingen praten om een oplossing te vinden…voor de lieve vrede; gaat het nu altijd naar de huurders vereniging, of naar de gemeente raad. En de klachten worden altijd steeds erger, zodat gewone huurders worden onder curatele gezet. Huis eigenaren hebben het wat makkelijker omdat het moeilijk is om een huiseigenaar te dwingen te verhuizen, als zij tenminste geen achterstand in hun hypotheek betalingen hebben. Maar het gaat steeds moeilijker met huurders van een sociale huur-vereniging. Als je “onder curatele” wordt geplaatst dan is het een zaak van: Big Brother is Watching You. Omdat er ” klachten
  van omwonenden” zouden zijn, heb je niet meer je normale leven. Volgens het artikel
  vandaag, zijn er behalve de bekende klachten zoals kei haarde popmuziek (terecht!),
  steeds meer gewone klachten, zoals last de stuifzuiger, of een boom die te veel schaduw bij de buren veroorzaakt, of te harde stemmen in een huiselijk discussie over plannen of over een probleem. Omdat de woning stichting niet wil omgang met klachten, krijgt de huurder te horen dat hij/zij onder extreem curatele staan, en als de klachten doorgaan worden zij uit huis gezet. Vele huurders moeten hulp zoeken van legale hulp of zelfs een advocaat. Volgens de tekening in Trouw is buren intolerantie
  tussen buren het allerergst in Noord- en Zuid-Holland. Friesland heeft vaak problemen met boeren over erf rechten. De meest vredelievende, tolerante buurten zijn in Twente en Zeeland.

  1. DeBruijn

   Hier in mijn straat zijn we tientallen keren wezen praten met de buren, op een nette manier. Maar het haalde niets uit, helemaal niets.

   Er wonen hier 3 asogezinnen, een uit Den Haag en 2 vluchtelingengezinnen. Er zijn al zoveel gesprekken geweest, maar het helpt helemaal niets. Bij de Hagenees wordt je uitgescholden voor kankergek en nog meer van zulke dingen. Mensen die geprobeerd hebben te praten, durven niet meer. Ook hun auto’s werden bekrast. De vluchtelingen die passen zich niet aan en zelfs de buren van alltochone komaf die staan versteld hoe deze mensen zo a-sosociaal kunnen zijn. Na 4 jaar spreekt meneer nog geen woord Nederlands.

   Het is te lang om op te noemen alles, maar vechtpartijen, scheldpartijen, vluchtelingenkinderen die de buurman pesten en als je er iets van zegt, steken ze hun middelvinger op waar hun vader bijstaat, er zijn mensen neergestoken (meneer valt op meisjes van 14 en een vader kwam verhaal halen), enzovoorts, enzovoorts.

   Met sommige mensen valt niet te praten. Maar de overheid of woningbouwvereniging doet nauwelijks iets. Ik waarschuw al jaren dat het een keer goed mis zou gaan en dat is ook gebeurd, 20 man op de vuist.

   Ik wou dat ik kon verhuizen, maar kan het helaas niet.

   1. Rosasolis

    @De Bruijn. Ja, ik weet hoe het vroeger ging met Den Haag, en nog steeds helaas hoe het verder gaat met de meest afschuwelijke woonbouw woningen voor huurders in dit grote belangrijke staat. Is gemeente Den Haag naar al die jaren nog steeds niet verder gekomen om op te komen voor jullie arme mensen? Ga dan weg!
    Lieve man, het leven gaat verder. Als je van Den Haag ergens anders gaat, zal je
    misschien nieuwe vrienden kunnen krijgen, en een betere leven.

    1. DeBruijn

     Ik woon in een rand gemeente naast Den Haag, juist de Hagenezen komen hier naar toe. Daar zit goed volk tussen, maar ook grote aso’s, helaas.

     Veel mensen trekken uit de stad weg, omdat zij de enige nog zijn die Nederlands spreken in hun oude buurt en omdat de boel verpauperd is de meest gehoorde opmerking als ik vraag waarom zij uit Den Haag weggaan.

     Daarom komen ook stadse problemen onze kant op. Maar in een straal van 40 meter wonen hier nu 4 aso-gezinnen, 2 vluchtelingengezinnen en 2 uit Den Haag (er wonen ook andere Hagenezen die ergeren zich ook kapot aan deze mensen overigens).

     De buurt wordt er niet beter op in ieder geval. In 43 jaar heb ik nooit een vechtpartij gehad in de straat van 20-25 mensen, nooit een volwassen man gezien met een 14-jarig bruidje, nooit zijn er messen getrokken, nooit zoveel mensen boos, bang of hebben ruzie in de buurt.

     Niet generaliseren, maar het is gekomen door mensen die hier niet vandaan komen. (waarmee ik niet zeg dat alle nieuwkomers zo zijn)

 13. victus

  bejaarden en zieken worden aan hun lot overgelaten. Dit in schril contrast met de legioenen aan vrijwilligers voor asielcentra’s waar deze zich de benen onder het lijf uitrennen voor de
  “ nieuwkomers” ! Sociaal en hulpvaardig als er ook een leuk etiketje aan vast zit. Zelfde met die figuren die in de vakantie “ een school gaan bouwen” in Afrika, terwijl de genegeerde alleenstaande oudere buurvrouw het huis amper kan uitkomen om boodschapjes te doen of de ramen te wassen.

 14. Marija

  Gisteren, drie totaal zwart geklede broedmachines, met vleeswagens, loslopend jong en nog te werpen jong, wilde ik bij het oversteken voorrang geven (ik zat in mijn auto). Ik werd gesommeerd, echt waar, om door te rijden en niet vriendelijk hoor maar met veel lelijke blikken en gebaren.
  Bij mij ontstond een hoog gehalte aan haatgevoelens en wat ik nog nooit heb gedaan: ik stak mijn middelvinger op en dacht: ga op je verjaardag dood zijn we er in een jaar vanaf.
  Nederland is niet meer van ons, al heel lang niet meer.
  Er is ook niets meer aan te doen, ook al zou de hele kliek regeerders en linkse leugenaars verdwijnen, wat hier al zit gaat nooit meer weg.

 15. Gerlos

  Nederland veranderd helaas per dag, alles is tegenwoordig racistisch of seksistisch en alles moet verboden of veranderd worden vanwege de vele immigranten die onze normen en waarden niet kunnen of willen accepteren

 16. Bes Tolen

  Aytas. De Afrikanen zijn altijd door eigen mensen en de omstandigheid, dat er grote geboorteoverschotten waren waarvoor geen maatschappelijke regulering werd opgebouwd, onderdrukt.
  Het kolonialisme daar was het werk van de pausen, het Vaticaan, dat in een paar westerse landen waaronder Engeland de geldfondsen liet verzamelen om Afrika te kunnen kolonialiseren. Alles taboe en dat zegt wat van waar de macht lag en ligt. Dat geeft de zwamverhalen maar niet de waarheid.
  Dat Nederland kolonies waarmee lange tijd niet veel werd gedaan, had, kwam doordat Portugal die kolonies werden afgepakt als uitvloeisel van de tachtigjarige oorlog. De meeste waren uit Oost Azië, die naar Nederland werden verscheept, kwamen trouwens niet eens uit kolonies. Kolonialisme was nooit populair in Nederland. Speelde in het leven van veruit de meeste Nederlanders geen enkele rol.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.