Overheidsdiensten wijzen naar elkaar om verantwoordelijkheid te vermijden

Geen categoriejan 05 2019, 8:00
Scheveningen maakte met het vreugdevuur maar weer eens pijnlijk duidelijk hoe de overheidsdiensten en keer op keer een potje van maken door vooral naar elkaar te wijzen in plaats van verantwoordelijkheid te nemen. Via het AD.
De politie trad niet op toen men zag dat de stapel pallets véél hoger was dan afgesproken, die wees naar de gemeente. De brandweer stelde dat de politie wél had moeten ingrijpen. Nu blijkt ook nog eens dat de gemeente helemaal geen evenementenvergunning heeft afgegeven, maar alleen op basis van afspraken werkt.
Dit is niet uniek voor zulke situaties, overheidsdiensten zijn ergens de regie kwijtgeraakt. Er zijn kennelijk zoveel regels en bureaucratische maatregelen opgesteld dat voor de diensten zelf onduidelijk is geworden wie nou écht verantwoordelijk is. Het is zelfs al zo erg dat er een heel onderzoek voor nodig is, in het geval van Scheveningen, om te kijken wie nou precies wat met wie heeft afgesproken en bij wie de fout en de verantwoordelijkheid ligt.
Dezelfde tendens zie je bij bedrijven die fouten maken. Ook daar is het dan ineens heel moeilijk, beroept men zich op allerlei voorwaarden, komt er een onderzoek en verlaat de directie (die toevallig toch al weg wilde) het bedrijf met een dikke gouden handdruk.
Maar ja, waag het maar eens om wél volledige verantwoordelijkheid te nemen! Dan krijg je zeikend Nederland óók over je heen, gaat men na of de toegepaste maatregelen wel proportioneel waren en of er geen sprake was van excessief handelen tijdens het ingrijpen, want oh oh oh er zal maar eens té daadkrachtig worden opgetreden, héél gevaarlijk natuurlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten