Peiling: PVV en FVD in opkomst, regeringspartijen VVD, CDA en D66 verliezen fors

Dit gaat de goede kant op.

Kijk eens even:

Volgens de meest recente peiling van EenVandaag/IpsosNL gaat het alles behalve goed met de regeringscoalitie. Als er vandaag verkiezingen waren zou de VVD genoegen moeten nemen met 27 zetels. Daarmee is het nog steeds de grootste partij van het land, maar het verschil met de nummer twee wordt kleiner. Die heeft er namelijk een virtuele zetel bij gewonnen sinds de laatste peiling terwijl de VVD er juist twee verloren heeft.

Wie die nummer twee is? Nou, we laten ‘de man’ het zelf maar vertellen:

De derde partij is GroenLinks onderhand. Die club wordt dan op enige afstand gevolgd door CDA (14), D66 (13), SP (12) en FVD (12). De huidige coalitie zou als er vandaag verkiezingen waren dus uitkomen op 27+14+13+7=61 zetels. Dat is niet eens bijna voldoende voor een meerderheid in de Tweede Kamer. Er zou dan alleen geregeerd kunnen worden als er een vijfde partij bij betrokken werd, namelijk GroenLinks.

Hoewel er natuurlijk geen Tweede Kamerverkiezingen aankomen komen er wel Eerste Kamerverkiezingen aan. En dat wordt zo te zien een waar festijn: in de Senaat zal de regering haar meerderheid verliezen, waardoor het opeens noodzakelijk wordt om zaken te doen met andere partijen… of om het kabinet op te blazen en nieuwe Tweede Kamerverkiezingen uit te schrijven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

107 reacties

 1. Spaanse kok

  Hoezee, de Hollandse lente is begonnen.
  PVV & FvD samen goed voor 75 zetels.
  .
  Zo, nu eerst koffie.

  1. Rien Noppen

   In deze virtuele peiling staan PVV en FvD op 32 zetels. Dat schiet dus lekker op.

   🙂

   1. Scarletti

    Beste heer Noppen,
    U heeft gelijk, veel meer dan 35 zullen het er samen niet worden. De VVD zal echter nog wel wat meer zetels op rechts (ca.3) gaan verliezen aan FvD en aan de linkerzijde (ca. 4 à 5) D66, die op haar beurt weer zetels gaat verliezen aan groenslinks. Hiermee is de kans dat de PVV alsnog nipt de grootste wordt. Gaat dit regeringsverantwoordelijkheid opleveren? Dat hangt er helemaal vanaf hoe pluchegeil VVD en CDA zijn.

    1. Eminem2

     Zo lang PVV/FvD samen met VVD/CDA geen meerderheid hebben, zal het niet zoveel uitmaken hoe pluchegeil die laatste twee partijen zijn. Veel belangrijker is deze keuze die VVD en CDA in 2012 gemaakt hebben: alleen met de PVV samenwerken mits deze electoraal zelfmoord pleegt door een draconisch programma van lastenverzwaringen en (in veel mindere mate) bezuinigingen te omhelzen. En toen Wilders dat toch maar niet deed hem eindeloos het woord “weglopen” proberen op te plakken.

     Overigens heeft Rutte de afgelopen tijd al openlijk aangegeven dat hij na het verlies van de meerderheid in de Eerste Kamer steun van GroenLinks en PvdA zal zoeken. Ook dit meest recente kinderpardon lijkt eerder te wijzen op een voorsorteren op een soort nieuw monsterverbond tussen links en rechts om Wilders en Baudet buiten de macht te houden, waarbij links allerlei snoepgoed toegeworpen zal worden zoals wellicht een verdere verruiming van het asielbeleid en diverse klimaatbelastingen. Waarschijnlijk zal Klaver achter de schermen fors onder druk gezet worden om dit te accepteren onder het motto “dit of Wilders”.

     1. Rien Noppen

      VVD en CDA zullen ten koste van alles proberen FvD en PVV buiten de regering te houden. Ze hebben leergeld betaald met de PVV en weten dat die club volstrekt onbetrouwbaar en incompetent is.

     2. Vit

      [cynic-modus] Gelukkig maar dat de VVD, met name Rutte wel betrouwbaar is. [/cynic-modus]

     3. Jantje

      @Rien:
      In 2012 liep het CDA weg. Zoek maar na.
      Bij ons, in de gemeenteraad, is de PVV zowat de enige partij die op de centen let. De rest geeft het uit alsof het water is.
      Hetzelfde geldt op 2e kamer niveau.

     4. toetssteen

      @RN
      Googled u eens op: Hans Hillen niet de PVV.
      Wellicht raaskalt u daarna niet meer zo dom.

     5. Rien Noppen

      @Toetssteen, Hillen heeft gelijk als hij zegt dat het CDA de stekker uit de rampzalige samenwerking met de PVV trok. We mogen God danken dat ze dat deden: de PVV belemmerde elke poging om Nederland uit de crisis te halen.

     6. Siemien

      “We mogen God danken dat ze dat deden”

      Dat klopt, als Sint Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
      Toch goed dat er een God is.

     7. Siemien

      Aldus onze trol die blij is dat er een God bestaat

    2. Rien Noppen

     Eens met Scarletti, de maximale verkiezingsuitslag ligt voor de rechtspopulisten rond de 20% van de stemmen. Dat betekent politiek niet zoveel. Als de PVV de grootste partij wordt betekent dat wel dat ze het voortouw in de Kabinetsformatie krijgt maar daar kan politiek natuurlijk geen resultaat van worden verwacht.

     1. Scarletti

      Het trieste aan uw constatering is dat dit ten koste gaat van het toch al extreem lage vetrouwen in de overheid en de democratie. Bovendien zal een door u zo gelouterd verbond tussen VVD en het CDA met de linkse opositie na de de verkiezingen voor de provinciale staten leiden tot een decimering van deze partijen bij de volgende 2e kamer verkiezingen. Al met al is het hooguit rekken van tijd. De electorale gevolgen vsn het pardon van vandaag zal de komende dagen pas zichtbaar worden in de peilingen. Ik schat verlies voor de VVD

    3. Julian

     Regeringsverantwoordelijkheid? Hoezo? Dit zijn PS verkiezingen….Wat er hooguit kan gebeuren is dat de huidige regering lam wordt gelegd. Kan geen nieuwe wetgeving door de 1e kamer krijgen.

 2. Lugar

  Kijk, zo gaat t’ie goed!

  #stemzeweg

  1. Vit

   Mee eensch, maar waar zit je nou joh?

   1. Lugar

    @Vit: Hier.

    1. Lugar

     @Vit: Wat vind je van m’n logo? 🙂

     1. Vit

      Treffend, nou ben ik een digibeet en krijg de mijne er niet op.

     2. Lugar

      @Vit: Dat kan ook aan de instellingen van DDS liggen hoor, ik kwam laatst iets tegen (paginabron) dat WordPress niet is toegestaan. Met WordPress kun je ook een avatar aanpassen. Kortom, het is niet zo eenvoudig.

     3. Vit

      Jammer maar helaas!

    2. Vit

     Ik miste mijn baas, grinnik.

     1. Lugar

      😛

 3. TD

  Ben benieuwd waar de grote mondjes zijn indien PVV en FVD samen nóg wat meer stijgen.
  Het is overigens nog lang niet gezegd dat de VVD in de toekomst blijft sympathiseren met GroenLinks!

  1. AS210854

   TD, dat zal denk ik veranderen als Rutte in Brussel zit.

  2. Aytas

   Gevlucht. Doodeng dit.

   1. Scarletti

    Beste Aytas, ik heb nog wel een rubber bootje en een zwemvest voor je in de aanbieding. Doe de groeten de Ayatollas en veel plezier in het beloofde islamitische land. U zult het daar heerlijk vinden, sharia, boerka’s, besnijdenis en voor u vast een opsteker…. u hoeft zich geen zorgen meer te maken over vrouwenrechten.

    1. edoc431

     Die wil hier niet weg @Scarlettie heb ik hem ook al aangeboden de luis wil hier nog even profiteren .

   2. edoc431

    Ja dat krijg je als je altijd maar een grote mond hebt vent, maar slaap rustig verder hoor lol.

  3. Lugar

   @TD: De sympathie met GL is vooral gelinkt aan de macht. VVD [Mark Rutte] doet álles voor de macht. Denk daar maar aan als je op 20 maart 2019 je stem uitbrengt voor de Provinciale Statenverkiezingen.

   #stemzeweg

 4. Ome Wim

  Tijd voor een flinke ommezwaai, we zijn lang genoeg voorgelogen, belazerd en geld uit de zakken getrokken door Rutte en zijn kliek die zich alleen druk maken om het Brussel naar de zin te maken en maling hebben aan de kiezers.

 5. Julian

  Was de PVV niet maandenlang de grootste partij in de peilingen ong 4 jaar geleden. Als er echte 2e kamerverkiezingen komen zal het weer net zo gaan als voorheen. De kiezer kan nu lekker een proteststem laten horen. De gevolgen zijn toch niet direct voelbaar…

  1. dinaro

   Julian komt net kijken…
   Ook goed.
   Je leert het nog wel een x.

 6. dinaro

  Haha… gelukt.
  Als je maar eerlijk blijft en bij je standpunt!!
  Goedzo PVV.

  1. Lugar

   +1

 7. Aytas

  Stem vvd. Het gevaar van de neocons is veel te groot.

  1. tomygun

   Die van negro`s is veel groter .

   1. Vit

    Ho ho heb je die van mij nog niet gezien, maar mijn voorouders waren dan ook Vikingen.

    1. Vit

     Ps, dit terzijde.

  2. Bosche draak

   Was u niet gevlucht?

  3. Scarletti

   Beste Aytas, ik heb nog steeds dat rubber bootje en een zwemvest voor u in de aanbieding. Zidat u kun vluchten uit het door u gehate Nederland. Doe de groeten de Ayatollas en veel plezier in het beloofde islamitische land. U zult het daar heerlijk vinden, sharia, boerka’s, besnijdenis en voor u vast een opsteker…. u hoeft zich geen zorgen meer te maken over vrouwenrechten.

  4. edoc431

   Hahahahahahahaha of je gaat naar Afrika vent of je gaat eindelijk werken we gaan stoppen met jou de broek op te houden wen er maar aan uitvreter .

 8. Farao

  Ik ben ook niet dol op deze regering, maar toch… Als een partij met 27 zetels de grootste van het land is, dan is er toch echt iets mis met de politiek. Waar moet dat heen? Een rechtse coalitie met twee partijen erin met twee egotrippers aan het hoofd met 0,0 bestuurservaring? Of een coalitie met vijf partijen?

  1. Lugar

   “Waar moet dat heen?”

   De totale politieke vernieuwing met FVD aan het roer. Nieuwe politiek door directe invloed, door directe democratie. Bindende referendums, vakministers i.p.v. beroepspolitici, een stop op de massale immigratie uit landen die ons niets opleveren maar ons alleen maar handenvol belastinggeld kosten.

   De oude politiek (1848) is allang gestorven en de ‘grootste’ politieke partij (VVD) verloor in 2017 al 9 zetels. Dat is een trend, VVD zal decimeren! De kartelpolitiek is als een oude olifant die een plaats zoekt om te sterven.

   #stemzeweg

   1. Julian

    *plop* en toen knapte het ballonnetje en zijn we weer terug in de realiteit

    1. Lugar

     @Julian: We gaan het ontdekken, voorlopig staat de wind de goede kant op en zeilt de Renaissancevloot exact de juiste koers!

     FVD heeft inmiddels meer leden dan de VVD, en dat in een tijd dat het ledenaantal van politieke partijen uitsluitend terugloopt!

     1. Korporaal Monty

      Lugar
      “FVD heeft inmiddels meer leden dan de VVD, en dat in een tijd dat het ledenaantal van politieke partijen uitsluitend terugloopt!”

      En de PVV?
      Heeft al jaren 1 lid.
      Dus wat wil je hiermee zeggen?

     2. Beukman

      Die leden van FvD hebben dus geen reet te zeggen. Het is vooral klapvee. Wie kritisch is, ligt eruit.
      Zouden de leden het goed hebben gevonden dat de top van FvD voor zichzelf de lucratieve baantjes regelt, wat zeg ik: op elkaar stapelt?

   2. Beukman

    Tja, oude politiek. Kijken we naar de lijst FvD voor de Eerste Kamer, dan zien we een trits bekende namen die elders binnen de FvD al werkzaam zijn en zo hun geld verdienen. Zelfs Nanninga, Gemeenteraadslid in Amsterdam, zou zomaar Senator kunnen worden, alsof er in Amsterdam niks te doen valt. Kassa!

    In de praktijk is FvD een kartelpartij van baantjesstapelaars, die de interne banencarrousel flink in beweging weet te houden.

    1. Gekko

     Beukman snapt de betekenis van het woord kartel niet.
     Kan zich beter Domman noemen.

     1. Beukman

      Leuk @Gekko, maar het partijbestuur van FvD passeert het Congres, en zet zichzelf en intimi op verkiesbare plaatsen op de lijst, zowel op die van de EK als van het EP. Die vriendjes worden niet gekozen op basis van kwaliteit maar van loyaliteit. Lees: ze houden hun muil. Rooken en Eppink, die zorgen goed voor zichzelf met hun baantjesstapelerij. De zo geroemde interne democratie van FvD is een wassen neus, want de leden staan de facto buiten spel.

      Als dat geen kartelbewegingen zijn, hoe wil jij het dan wel noemen? Feitelijk zie je hoe deze ongezonde bedrijfscultuur is overgenomen door loopjongen voor FvD @Lugar, die hier op DDS reclame komt maken voor zijn partij, en er met een scriptje vernuftig voor zorgt niet te worden geconfronteerd met kritiek. Typisch FvD.

    2. Gekko

     Bij een kartel gaat het om afspraken tussen 2 of meer politieke partijen. Wat jij beschrijft, zijn de meerdere petten bij leden van 1 partij. Ik vind dat zelf ook minder gewenst. Maar met een kartel heeft het niks te maken.

     1. Beukman

      @Gekko
      Je zou het een intern kartel kunnen noemen. Het mechanisme is immers hetzelfde: de partijtop speelt elkaar baantjes toe op basis van loyaliteit en “ons-kent-ons”, degenen lager in de hiërarchie komen er niet tussen. De komende twee verkiezingen hebben de baantjescarrousel flink op stoom gebracht.

      De leden staan erbij en kijken ernaar: ze hebben geen invloed ondanks de mooie woorden van Baudet over partijdemocratie.

      Het is zeker ongewenst. Baudet verspeelt hiermee immers het recht om andere partijen de les te lezen.

     2. Vit

      Jij bent al geheel op de hoogte blijkbaar? Of is het een slag in de lucht?

     3. Beukman

      Ik vind FvD een interessante partij, @Vit, dus volg ik wat er allemaal gebeurt.
      Jij bent toch lid? Krijg je als recht toegang tot meer informatie dan als niet-lid, of blijft het beperkt tot die nieuwsbrief?

     4. Rien Noppen

      Hen Otten, de voorzitter van FvD, heeft zijn commerciële aspiraties al eens helder verwoord: we zijn geen politieke partij maar een media-bedrijf.

     5. Vit

      @Beukman

      “Ik vind FvD een interessante partij, @Vit, dus volg ik wat er allemaal gebeurt.
      Jij bent toch lid? Krijg je als recht toegang tot meer informatie dan als niet-lid, of blijft het beperkt tot die nieuwsbrief?”

      Daar heb ik me eerlijk gezegd niet zo in verdiept omdat ik mijn held Thierry blindelings vertrouw.

     6. Beukman

      Het is mooi dat je Baudet vertrouwt, @Vit.
      Ik vertrouw geen enkele politicus, nooit.
      Ik voorspel dat Thierry zich flink in de nesten gaat werken op het moment dat hij regeringsverantwoordelijkheid gaat dragen (indien dat ooit gebeurt), en hij merkt dat mooie woorden zelden veel waard zijn in de politiek.
      Natuurlijk ben ik benieuwd hoe sterk het vertrouwen in jouw held is op het moment dat het op de proef wordt gesteld.
      We houden contact hierover!

     7. Rien Noppen

      “Ik voorspel dat Thierry zich flink in de nesten gaat werken op het moment dat hij regeringsverantwoordelijkheid gaat dragen”

      Ik voorspel dat hij zich al diep in de nesten gewerkt heeft voordat de mogelijkheid van regeringsdeelname ook maar in zicht komt.

      De charlatan wordt door zijn idolate aanhangers hopeloos overschat.

     8. Beukman

      “Ik voorspel dat hij zich al diep in de nesten gewerkt heeft voordat de mogelijkheid van regeringsdeelname ook maar in zicht komt.”

      Dat vermoed ik ook.
      Op welk moment, waar en waardoor zal het volgens jou zover zijn?

   3. Crassus

    Oh ja. Er kunnen niet teveel mensen achter het roer staan. Ben benieuwd of de bloedgroepen PVV en FvD op den duur elkaar verdragen.

    1. HendrikJan

     De huidige regeringspartijen aangevuld met GL, verdagen zich alleen maar op het hoogste niveau, omdat de top deze opdracht krijgt, tijdens een Bilderberg vergadering (achter gesloten deuren).
     De kiezers want daar praten we over doen mee uit gewoonte.
     Maar jou vraag is zeer terecht, de media is dan ook van beslissende invloed,
     op de eerlijke benadering van nieuwe partijen.

    2. Vit

     Genetisch gezien komt het overeen, de een brengt het alleen wat beschaafder dan de ander maar de uitkomst is hetzelfde.

  2. TD

   ALLES is beter dan kabinet Rutte!
   20 maart stemmen!

   1. Lugar

    +1

  3. edoc431

   VVd hebben geen 27 zetels eerder 22 dit komt van de npo enders vergeet dat niet fake news

 9. biggeorge

  peilingen zijn dagkoersen zeggen niets want NL trekt de keutel toch weer in tijdens verkiezingen

  1. Lugar

   @George: Geef pessimisme geen kans en gooi de onverschilligheid overboord, opgeven kan altijd nog. Laat Nederland niet kapot gaan door onverschilligheid.

   #stemzeweg

 10. HendrikJan

  Iedereen van het pro Rutte kamp, kan lullen als Brugman, maar deze leugenclub zakt steeds verder weg, in het leugen en bedrog moeras.

  Stem verstandig in Maart en Mei, stem in Maart een anti Rutte partij en in Mei een anti EU partij.

  Ik als drager van een Geel hesje, zie niet graag Franse toestanden in Nederland.

  1. Lugar

   @HJ: De wind staat gunstig!

  2. Meriadoc Brandebok

   Van de anti-EU-partijen heb ik nimmer vernomen welk helder alternatief zij ziet voor de EU. Een Nexit – die overigens evident onvergelijkbaar is met een Brexit – gaat de Nederlander keihard in de portemonnee raken.

   Ik neem hen dus niet serieus. Wie zegt voor het volk op te komen wijst een Nexit af.

   1. Blikopener

    Economische welvaart is niet alles. Zelfstandigheid en soevereiniteit gaan boven alles. Mensen willen best wat inleveren voor onafhankelijkheid en een eigen koers.

    1. Original NL

     Amen!

   2. Vit

    Ik voel de EU nu ook niet in mijn portemonnee jij wel?

    1. Lugar

     @Vit: Natuurlijk wel, een deel van de belastingen gaan indirect wel degelijk naar Brussel.

     1. Vit

      Ik bedoel in positieve zin merk ik er niets van.

    2. Meriadoc Brandebok

     Alleen al de interne markt van de EU maakt jou, Vit, 1500 euro tot 2200 euro per jaar rijker. Ter vergelijking: de Nederlander draagt slechts 280 euro per jaar bij als nettobetaler aam de EU. Ik hoef de vele banen, de doorvoerroute van de Rotterdamse haven, de vele import en export, investeringen en handel niet te noemen.

     1. Vit

      @Meriadoc Jokkebrok

      Dat verhaal ken ik, maar ondertussen met een luizige 32 euro pensioen opslag kom ik te kort om de gestegen vaste lasten te bekostigen.

     2. Meriadoc Brandebok

      Dus als we straks in een Nexit zijn neergestort kom je nog meer in het rood te staan.

     3. Vit

      Wie dan leeft die dan zorgt maar ik zie het zonnig in.

     4. Gekko

      @Vit: Luister niet naar die Brandebok aka Guus Gelul. Dat ventje heeft het niveau van een 4 jarige kleuter. Hij snapt er echt helemaal geen hol van.

     5. Original NL

      Marietje brandindebroek…ik hoef de mega kosten om de zwakke naties in de euro te houden , de mega kosten door merkels open grenzen politiek en de 0% rente politiek van de ECB die oa ten koste van onze pensioen pot gaat niet te noemen!!

     6. Vit

      Btw, hoeveel miljard dragen we ook alweer af aan Brussel van onze zuur verdiende centen?

     7. Rien Noppen

      “Marietje brandindebroek”

      … sprak Orgasminal NL.

      🙂

     8. Vit

      Ps, en wat kunnen we daarvan doen?

     9. Vit

      Wat betreft die miljarden afdracht aan de EU, in plaats daarvan heb ik een beter idee, o.a ziekenhuis Bronovo open houden, als ik nu een hartaanval krijg in Wassenaar bij mijn vriendin zal ik met de voorgenomen sluiting bij aankomst in het Westeinde ziekenhuis al dood ende gestorven zijn.

      Kudt zooi overigens maar deze affaire terzijde.

     10. Meriadoc Brandebok

      Vit, zoals ik zojuist heb aangetoond staat het bedrag dat je moet betalen aan de EU stukken lager dan de winst die je ervoor terugkrijgt.

      Met betrekking tot de ziekenhuizen: daarvoor moet je bij het kabinet wezen.

     11. Meriadoc Brandebok

      Vit schreef: “Wie dan leeft die dan zorgt maar ik zie het zonnig in.”

      Ik, alsmede de meerderheid van de Nederlanders, niet.

     12. Vit

      @Meriadoc Jokkebrok

      “Alleen al de interne markt van de EU maakt jou, Vit, 1500 euro tot 2200 euro per jaar rijker. Ter vergelijking: de Nederlander draagt slechts 280 euro per jaar bij als nettobetaler aam de EU.”

      Zeg eens eerlijk merk jij daar iets van?

      Terug naar de EEG zou ik zeggen dat beviel prima, of ik rechte komkommers koop maakt mij niet veel uit, ze smaken hetzelfde.

     13. Vit

      @Meriadoc Jokkebrok

      “Vit schreef: “Wie dan leeft die dan zorgt maar ik zie het zonnig in.”

      Ik, alsmede de meerderheid van de Nederlanders, niet.”

      Ik vraag me af hoe je aan die wijsheid komt, dikke duim modus wellicht?

     14. Meriadoc Brandebok

      Vit, bepleit je nu een hervorming van de EU naar EEG-model of een volledige Nexit? Men kan niet uit de EU stappen en vervolgens van buitenaf het instituut proberen te hervormen.

     15. Meriadoc Brandebok

      De peilingen geven een solide steun voor een EU-lidmaatschap weer.

     16. Vit

      Velen en mij is er nooit iets gevraagd, sterker nog een tijdje geleden hebben we tegen gestemd.

      Gewoon het EEG verband beviel prima.

     17. Meriadoc Brandebok

      Vit, de kern is dat er nu solide steun is voor de EU, maar mijn vraag blijft staan: pleit je voor een uittreden uit de EU of een hervorming (naar model van de EEG) van de EU?

     18. Vit

      Yep want dat scheelt een hoop poen voor de burger, de quatsch subsidies die de EU verstrekt brengt slaan nergens op, als bijvoorbeeld de Polen zo graag een geluidsscherm langs een weg willen in niemandsland kunnen ze dat beter zelf betalen, om over de salarissen van de parlementariërs maar niet te spreken.

      De EEG werd uit het bedrijfsleven bekostigd.

     19. Vit

      Ps, niks EU dus, alleen een EEG.

 11. Ries

  Er is een buitenlandse trol die geheel (cynisch) op de hoogte is van de zogenoemde term ‘Hollandse Rekenkunde’, een term die dateert uit de tijd van de grondwet 1814. Mensen die toen niet wilden (de katholieken) werden geacht te stemmen als mensen die wel wilden. Zo lang zit de leugen dus al ons regeringsysteem. Rutte weet er alles van.

 12. wheelboy

  Mijn voorspelling als PVV er .
  Mocht dit kabinet vallen dan zal GL deelnemen .En FvD en PVV zullen met alle macht buiten de coalitie gehouden worden . En das Alleen maar goed . Dan kan de rest van NL zien hoe goed GL is . Vooral die idoten van brainwashed studenten die niet verder nadenken en alles van die Marrocaan voor waarheid aanemen . Dan zal je zien dat de PVV en FvD verder groeien . Ts een kwestie van geduld . Veur gans holland PVV en FvD lult . hahah .
  En straks in de 1e kamer wordt de coalitie geholpen door SGP en GL . Dat was ook zo toen PVDA en VVD geen meerderheid in de 1e kamer hadden . Dat koste ons 5 miljard die ri de Syriers gingen (lasten verlichting die zgn wegens tegenvallers niet doorging ) en 5ct ex btw verhoging op het gas . Maar dat D666 en GL daar voor verandwoordelijk was vergaten de kiezers op die 2 partijen . Die liepen weg van de PVDA . Domme schapen .

  1. Crassus

   Helaas @wheelboy, met GL is het niet een kwestie van buiten de coalitie houden van de PVV, Wilders kiest er zelf voor. Het is er de man niet naar om verantwoording te nemen voor regeringsbeleid.

   1. edoc431

    Je tikt niet zuiver maar dat wist je zelf ook al wel toch ?

   2. wheelboy

    Crassus
    Wat een onzin .Gl en SP hebben nog nooit verandwoording genomen . Alleen sneaky met de zgn Kunduz coalitie. Zodat de domme nl niet met vinger na hun wijst . Destijds nam Wilders verandwoording maar is in de CDA VVD val getrapt . Lees Hillen zijn verhaal maar eens puur voor cordon sanitaire op te richten . En da’s ze toh goed gelukt . Geeft aan hoe diep de democratie gezonken is

 13. HendrikJan

  De EU als geldverslindend monster.
  Dus een NEXIT.
  Voor de goede orde, Rotterdam had tussen 1962 en 2004 de GROOTSTE haven ter wereld.
  Geheel op eigen kracht en zonder de afroming van de EU.
  En al dat gelul van, vergis je niet wat we dan allemaal moeten inleveren.
  Wat dan.??

  1. Siemien

   Helemaal mee eens, we zijn een land dat onderneemt en daar maken andere landen gretig gebruik van

 14. Niet L niet R

  Hoop dat de verliezer verstandig is, en er voor zorgt dat de VVD eens niet de grootste partij wordt, dan gaat er wat veranderen, maar blijft hij de grootste gaan zij met zes partijen verder!

  1. marco1

   Vlak GroenLinks niet uit die heeft inmiddels een behoorlijke aanhang het is te hopen dat die niet groter word.

 15. edoc431

  Nee hoor klopt geen reet van fakenews

 16. Duckday

  De PVV en FvD zijn partijen die op komen voor de bevolking en ONS land Geef ze een kans met de staten verkiezing en zorg dat die andere partijen verdwijnen
  VVD cDA Groenlinks D66 CU Pvda hebben dit land kapot gemaakt met leugens bedrog en hoogmoed Men is vooral met zich zelf bezig Wanneer komt het andere pardon

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.