Politiek-correcte pro-Palestijnen hebben geen enkel oog voor Palestijnse vrouwenmishandeling

Wat blijft opvallen bij zogenaamde pro-Palestijnen, is dat zij alleen oog hebben voor problemen van Palestijnen als die door Israël veroorzaakt worden.

Wat Arabieren de Palestijnse Arabieren aan doen, wordt niet gezien, zoals de discriminatie van Palestijnen in alle Arabische landen. Laatst bijvoorbeeld overleed weer een Palestijns kind in Libanon omdat het geen toegang kreeg tot een ziekenhuis. Ook over de jarenlange massale uithongering en slachtpartijen van Palestijnen in Syrië hoor je hen niet.

Nog minder hoor je hen over wat de Palestijnse leiders zelf aanrichten, bij de 98% van de Palestijnen op de Westbank en in de Gazastrook die al meer dan 20 jaar Palestijns zelfbestuur hebben. Denk daarbij aan de corruptie, willekeur, martelingen, ontbreken van democratie, executies, ontbreken van rechten voor minderheden, onthouden van stroom en medicijnen aan Gaza door de Palestijnse Autoriteit, enzovoort.

In dit artikel wil ik inzoomen op iets waarvan mensenrechten activisten in andere gevallen altijd zeggen het heel belangrijk te vinden: vrouwenrechten. Het behoeft nauwelijks toelichting dat onder het bewind van de moslimfundamentalistische Hamas in de Gazastrook het daarmee beroerd gesteld staat. Vrouwen mogen daar zo ongeveer niets.

Maar ook onder het bewind van het zogenaamd ‘gematigde’ en ‘seculiere’ Fatah op de Westbank worden vrouwen onderdrukt. Een aantal uitzendingen van de officiële Palestijnse televisie laat dit duidelijk zien.

Zo zei de hoogste islamitische bestuurder van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Al-Habbash, op 8 september 2018 dat getuigenissen van vrouwen gewantrouwd moeten worden en daarom soms geen wettelijk bewijs kunnen vormen:

“Vanwege de reële natuurlijke verschillen tussen mannen en vrouwen, zowel in fysieke aspecten als mentale aspecten, is de getuigenis van een vrouw in sommige gevallen niet voldoende. Dan kan de mentale aard van de vrouw geen betrouwbare getuigenis opleveren.”

Op 21 september 2018 preekte sjeik Issam Amira in de Al-Aqsa moskee – in Jeruzalem, op de Tempelberg – volgens moslims hun derde meest heilige plek:

“Obsceniteiten dringen alle huizen binnen en vaders en andere mannelijke voogden zijn zich er niet van bewust. Er is een felle strijd nodig om de eer van onze vrouwen te verdedigen. De eer van onze vrouwen is heiliger dan ons eigendom, onze levens en onze heilige plaatsen. De geschonden eer van vrouwen kan niet worden hersteld, terwijl eigendommen en heilige plaatsen kunnen worden terug genomen.

Zeg [daarom] tegen je vrouwen: ‘Wij zijn bereid om te sterven om jouw eer te verdedigen, maar tegelijkertijd staan wij klaar om jou te doden als jij jouw eer zelf niet genoeg bewaakt.'”

Volgens de sharia mag een man zijn vrouw slaan, blijkt uit vele uitzendingen op de Palestijnse televisie. Op 1 april 2017 bijvoorbeeld raadde een vrouwelijke (!) reporter mannen aan om wel voorzichtig te zijn en niet ‘door te slaan’:

“Aan degenen die slaan en geweld gebruiken om hun huwelijksproblemen op te lossen: lees het Koranvers opnieuw zorgvuldig [Soera 4:34] Er zijn oplossingen voorafgaand aan afranselingen. Als het moet, zijn er religieuze regels voor afranselingen die opgevolgd moeten worden. Heren, het doel van de mishandeling is bestraffen, maar doe het op een manier die geen blijvend letsel veroorzaakt. “

Vrouwen mogen wettelijk niet geloofd worden, maar wel geslagen of zelfs vermoord vanwege ‘onzedelijk gedrag’. Maar zoals gezegd, zogenaamde pro-Palestijnen kijken hier van weg. U hoort hen hier niet over. Want als Israël er niet de schuld van gegeven kan worden, is Palestijns lijden net zo oninteressant als dat van bijvoorbeeld Tibetanen of Congolezen.

Awi Cohen is bestuurslid van Likoed Nederland

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Troelstra

  Denk daarbij aan de corruptie, willekeur, martelingen, ontbreken van democratie, executies, ontbreken van rechten voor minderheden, onthouden van stroom en medicijnen aan Gaza door de Palestijnse Autoriteit, enzovoort.

  Dat interesseert dat hypocriete policor deugvolk iet, want No Jews No News. Als je Israël, de Joden er niet de schuld van kan geven is het voor hen niet interessant. En zo hypocriet zijn ze dus.

  1. Top

   Het jaar is nog maar net begonnen, maar in Oostenrijk zijn al vier moorden gepleegd. Alle slachtoffers waren vrouwen. Allen werden ze in koelen bloede omgebracht. Het land is in shock.

   1. Rien Noppen

    Ik neem aan dat er in Oostenrijk een kneiterlinkse regering zit, Top, die de immigranten aanspoort om te moorden.

    1. Top

     Blablabla. Blaaskaak. Tiktaktiktak!

     1. Rien Noppen

      Domme jongen toch!

      🙂

     2. Lugar

      @Top: +1

 2. Eric 1

  Moslims zijn het kwaad van alles en wijzen altijd een ander aan als schuldige

  1. Lugar

   @Eric: Oneens! Islam is het probleem, niet de moslim.

   1. Troelstra

    De Islam is het virus; De Moslim is de drager.

    De Islam is het opiaat; De Moslim is de verslaafde.

    1. Lugar

     @Troelstra: Voor de moslim is nog hoop voor de islam niet.

 3. Eric 1

  Lugar je hebt gelijk Islam is het kwaad

  1. Troelstra

   De Islam is van de schil tot in de kern kwaadaardig.

   1. Lugar

    @Troelstra: +1

 4. Lugar

  Pro Palestijnen? Hoe kan dat nou? Hamas wil alleen maar oorlog en heeft geen behoefte aan vrede want daar is hun ‘zaak’ niet mee gediend. Palestijnen zijn zo ongeveer het enige ‘volk’ dat de vluchtelingenstatus overerft, dan wil je geen vrede want dan ben je geen vluchteling meer, vluchteling inclusief de miljoen van Sigrid al Qaq.

 5. Eric 1

  Islam in moord haat bedreiging verkrachting en onder drukking. En altijd slachtoffer spelen.

 6. Aytas

  ‘Wat blijft opvallen bij zogenaamde pro-Palestijnen, is dat zij alleen oog hebben voor problemen van Palestijnen als die door Israël veroorzaakt worden.’

  Hoppakee daar plaatst awi alweer een frame. De rest van je artikel is niet boven dat niveau uitgekomen. Israël misdraagt zich soms verschrikkelijk, alle misstanden die jij hier opnoemt maken die misdragingen niet minder erg, dat hamas een terroristische organisatie is maakt de misdragingen niet minder erg, dat ik de misdaden van Israël veroordeel maakt mij geen antisemiet. Je moet je schamen voor de artikelen die je schrijft, Israel heeft geen bestaansrecht. Eis Europese grond, west Europe heeft een genocide toegestaan, ook op joden.

  Als je een keer een vent na zou doen kwam je op voor verdrukten.

  1. Groeneveld

   De mening van de inktzwarte antisemiet Aytas: “Israel heeft geen bestaansrecht”. De Palestijnen (de term is uitgevonden door Yasser Arafat voor een zooitje ongeregelde zwerfarabieren) hebben wel bestaansrecht?

   1. Aytas

    Wij woonden in het huidige Palestina? Wil jij het antisemitisme eens onderbouwen? Ik ken veel joden die Israël veroordelen en awi een eersteklas griezel vinden. Israel zou bv Nederland of België moeten krijgen west Europa heeft de holocaust gepleegd naast de vele andere genocides, sommigen van veel grotere omvang.

    1. Aytas

     Moet wie woonden zijn

     1. edoc431

      ZOEK HULP RANDDEBIEL er zitten voor minder achter het hek
      JIj hoort ook thuis in een gesloten inrichting .
      Volgens mij heb jij te veel cocaine liggen snuiven jij bent werkelijk helemaal van god los .
      Die wartaal leg maar eens uit aan een schrink val ons er niet mee lastig.

    2. flessenpost

     Zeg domme Kikuyu, West Europa heeft geen genocide gepleegd, dat deden de moffen in samenwerking met moslims!

     1. Aytas

      De nazi’s kregen meer hulp van west Europeanen dan van moslims. De meeste Nederlanders werkten de nazi’s niet tegen. De moslims hebben harder tegen de nazi’s gevochten dan west Europeanen. Frankrijk is bewijs met islamitische begraafplaatsen van marrokanen en algarijnen die in wo2 zijn gesneuveld.

      Denk je werkelijk dat jij mij kunt beledigen?

      “So call me shit-faced master of disgrace, I dont care ‘cause my outer skin
      Is thick like crust”

      Deplorables die slim denken te zijn, ha.

    3. Groeneveld

     Joden woonden voor en na het begin van de jaartelling al in Palestina. De Palestijnen als volk bestaan niet. Aan die verzameling zwerfarabieren is destijds het noorden van Trans-Jordanie toegewezen. En inderdaad, hier is nog steeds voldoende ruimte voor dit door de duvel en zijn mallemoer kapot gemanipuleerde zooitje ongeregeld.

     1. Aytas

      Wie er voor de jaartelling woonden is onbelangrijk, wat jij van die groep mensen vindt ook. Wie woonden er voor dat de staat Israël was opgericht al een behoorlijke periode?

     2. Groeneveld

      Wat jij vindt is onbelangrijk, dom uilskuiken.

     3. edoc431

      Palestina bestond en bestaat niet het is een fictief gegeven

     4. van Urk

      Wie woonden voor de staat Israel al een poosje..Nou hetzelfde multicultureel volk dunkt me -Joden, christenen, arabieren, druzen etc.- die nu ook in Israel wonen. Toen was er al een soort van intolerant gedrag tussen Joden en Arabieren. U zegt het zelf al..Daarvoor was het geen staat. De VN heeft de indeling van het mandaatgebied Palestina zelf geregeld. De Joden waren tevreden maar de Arabieren zagen niks in een tweestaten oplossing. Dus kwamen zij -wat ze vaker op de wereld altijd doen- in opstand. Punt is dat de Joden verstandiger en slimmer waren om hun toegewezen gebied meteen als staat uit te gaan roepen. De opstandige Arabieren uit Palestina hebben vanwege hun intolerantie er dus zelf voor gekozen om stateloos te zijn met het feit dat zij -in hun ogen- zogenaamd klein toegewezen gebied niet hebben geaccepteerd en liever totalitair over heel Palestina wilden zijn. Terwijl ze Met gevolg dat de Joden waarschijnlijk als tweederangsburger worden behandelt. Nu praat de naieve wereld over dezelfde twee staten oplossing waarmee dat probleem is begonnen. Trouwens..Jordanie die in 1950 de westelijk Jordaanover en Oost-Jeruzalem annexeerde -wat de meeste Arabische landen zelfs afkeurden- heeft dus zelf daar aan meegewerkt waarom het nu een klerezooi geworden is.

   2. Top

    Je hebt het dan ook over een ‘hoofddoekjes vrouwtje’, die, omdat ze anders in de keuken had gestaan en dan waarschijnlijk met de bips omhoog, die terecht is gekomen op een VMBootje in een grote stad. Denkt beter te zijn dan u en ik. Komt met flauwekul aanzetten, die een normaal mens niet eens denkt, al zou hij, met zijn geest, nog steeds in Woodstock of het Kralingen popfestival zijn blijven steken. Is altijd vervelend en betweterig. En geen discussie mogelijk altijd gelijk dat vingertje. Het is, dat E. Mispel, Duijndam en tegenwoordig Rien Noppen, geen kip kan maken, al krijgt hij de veren cadeau, want anders zou je denken, dat dit een dochter van hem is. En dat vind voor haar een beetje zielig, want dat gun je geen mens. Oh wacht even…………..

  2. edoc431

   NOU VOORUIT NOG 1 KEER ….. FLIKKER OP NAAR AFRIKA KNEUS JE TIKT NIET ZUIVER

   1. Lugar

    ‘Als je voor zuurstof zorgt blijft het ademen’

  3. DeBruijn

   Niemand zegt dat Israël geen fouten maakt, maar het is altijd heel eenzijdig. Dat blijkt uit de artikel. In het Midden-Oosten moet je de TV eens aanzetten: Joden grootste bedreiging van de wereld, Joden varken, Joden hebben ISIS opgericht, Holocaust is een leugen, alle Joden dood, ook de kinderen.

   Enzovoorts, enzovoorts. Dat heb ik nooit de op de Israëlische tv gehoord over de Palestijnen.

 7. Tante Sidonia

  Enne,…..wat Vindt onze, pro-Palestijnse Minister Kaag hiervan?

  1. Lugar

   Minister al-Qaq heeft (mede) al heel wat miljoen naar Hamas gesluisd.

 8. Heras

  Dat is overal ter wereld bij moslimgemeenschappen zo. De vrouwen/meisjes zijn van geen betekenis. Onder de islam zal niets voor vrouwen veranderen. En dat wij in europa nog steeds financiële middelen voor het midden-oosten beschikbaar stellen is absurd. Iedereen weet inmiddels dat het geld voor hamas bestemd is en dat het ook ingezet wordt om Israel te boycotten (denk aan de ondergrondse tunnels).
  Een aantal maanden geleden waren wij in Israel op vakantie en onze gids vertelde ons dat mensen in palestijnse gebieden veel huizen niet afbouwen, reden, om europees geld te blijven ontvangen. Dat geld niet naar de leefomgeving en/of naar ziekenhuizen aldaar, maar rechtstreeks naar de leiders.

 9. TD

  Wat de Arabieren,Palestijnen en andere islamitische landen met de hand op de koran doen en laten, daar kunnen wij Europeanen weinig aan doen.
  Maar onder kabinet Wilders 1 zullen hoofddoeken,nikabs overal in de openbare ruimte verboden worden,voor fanatieke islamisten is géén plaats in ons land,verkleden doen we in Nederland alleen met halloween en carnaval,verder niet!
  En vrouwen hebben hier de gelijke rechten als mannen,imams met tegengestelde meningen en preken worden het land uitgeschopt,vervolgens moskee gesloten!

 10. Heras

  Ik hoop van harte dat wij weer een regering krijgen dat pro-Joods is en als gevolg daarvan onze Ned. ambassade weer naar Jeruzalem verhuist. Een regering met ruggengraat. In dat opzicht vond ik Trumps beslissing heel moedig.

 11. Jantje

  Ik vind mensen die terroristische organisaties als Hamas en PLO steunen, of zelfs maar de hand boven het hoofd houden, helemaal niet politiek-correct.
  Dat zijn nuttige idioten.

  1. Tante Sidonia

   Jantje

   Zelfs de Nederlandse regering steunt Hamas en PLO. D.m.v. Minister (Moslima?) Kaag!

 12. Arie B

  Helemaal eens met dit artikel. De linkse propalestijnen-lovers slaan alleen aan bij het woord Jood of Israël. Beetje hoe de standaard Marrokaan ook geprogrammeerd staat.

 13. DeBruijn

  Als Israël 200 Palestijnen dood, dan worden er wereldwijd Joden aangevallen en gedemonstreerd. Worden er 500.000 Syriër vermoord door Assad en 200.000 in Jemen, dan blijft het stil.

  Heel vreemd vind ik dat altijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.