Protestantse predikanten, inclusief SGP-leider Kees van der Staaij, tekenen massaal anti-lhbti-pamflet!

Dit gaat weer flink wat stof doen opwaaien! Honderden protestantse predikanten zetten hun handtekening onder de zogeheten ‘Nashville-verklaring’, waarin onder andere staat dat homoseksualiteit en transgenderisme zondig is en huwelijk alleen tussen man en vrouw. Via NOS Nieuws.

Kees van der Staaij van de SGP is een van de eerste ondertekenaars van de verklaring in Nederland. In de verklaring, hier te lezen, worden nogal wat artikelen benoemd waar menig D66’er de haren recht van overeind gaat staan. Heel extreem is het pamflet overigens niet, voor SGP-achtige begrippen.

Er wordt even heel duidelijk gemaakt dat de Bijbel het woord van God is, en God behoorlijk duidelijk is over homo’s en transgenders. Verder wordt in het pamflet onderstreept dat het huwelijk een heilig verbond tussen man en vrouw is voor het oog van God, en niet zomaar een samenlevingscontract. En ja, geef ze eens ongelijk, want het huwelijk in een seculiere samenleving is eigen best een raar fenomeen (Even een zijstraatje; dit opent namelijk eigenlijk ook wel weer deuren voor christelijke democraten om vóór een samenlevingscontract tussen twee mensen van hetzelfde geslacht te zijn, maar tegen een huwelijk tussen diezelfde twee mensen.).

Er staat nog wat in over de erkenning van de verschillen tussen man en vrouw, maar dat dit op geen enkele manier inhoudt dat zij daarom ongelijk of ongelijkwaardig zijn, of dat de verschillen zelfs als gevolg van de zondeval zijn. Een redelijk progressief standpunt dus eigenlijk.

Maar goed, verder gaat het natuurlijk weer over de zondige positie van homo’s en transgenders, hun identiteit als zodanig en natuurlijk de daadwerkelijke ‘onreine’ seksuele relaties die de kans op hun plek in de hemel aanzienlijk verkleint. Al zijn zij gelukkig nooit in een positie dat zij helemaal niet meer te redden zijn door Gods genade en liefde. Scheelt weer!

Dus ja, als je eenmaal bijgekomen bent van de ‘oh wat erg, dit is toch 2018?!’-reactie, dan is er eigenlijk niet zoveel nieuws aan de horizon en is dit stukken beter dan de praktische homohaat van sommige andere religies. Al gun ik het de homogemeenschap niet om onder SGP-achtig bewind te moeten leven (ik sta totaal niet achter heel dat document), lang niet iedereen begrijpt de nuances van die Nashville-verklaring. Er loopt ergens vast weer zo’n figuur binnen die contreien die meent dat je de homoseksualiteit wel weg kunt zappen met wat elektroshock-therapie, maar goed, het pamflet zelf stelt dus in de praktijk weinig voor.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. henk vintage

  Je krijgt als het ware het eigendomspapiertje per sms opgestuurd.

 2. TD

  “Homo’s en transgenders hebben dus onreine seksuele relaties”
  SGP zegt niets over relaties met geiten en kippen,dat schijnt bij een specifieke bevolkingsgroep veelvuldig voor te komen!
  Of,zou dat niet vermelden een politieke reden hebben?

  1. Siemien

   Yep en het is vooral tegennatuurlijk, sterker nog, er is een bedoeling met man en vrouw dat heeft een functie namelijk…

 3. Meester Kong

  Het einde is nakend,…..
  Die pepermunt zuigers worden ook hier op handen gedragen..
  Door fanatieke moslims en christenen worden we genaaid, zullen hun kinderen baren en @Lugar’s legers gaan ons overheersen.

  Mag ik ff een heeeele grote teil

  1. TD

   cynisme en humor doet overleven!

 4. Howard

  Tja mensen, dat is wat je krijgt als in een land ‘vrijheid van godsdienst’ heerst.

 5. Rien Noppen

  Dit is zowel vrijheid van meningsuiting als vrijheid van godsdienst, een kernwaarde in onze rechtsstaat.

  Deze opwinding lijkt me weinig tolerant en evenzeer weinig ruimdenkend.

  1. Scarletti

   Beste heer Noppen, godsdienst vrijheid geldt ook voor diegene die niet religieus is of een andere religie heeft. Indien een geloofsstroming een niet gelovige of andersgelovige haar geloofsovertuiging poogt op te leggen gaat dat direct in tegen het idee en de intentie zoals deze in de grondwet is vastgelegd. Veelal zien we dat de Islam haar wetten oplegt, we vergeten nog al eens dat er ook autochtone relidioten binnen de landsgrenzen en daarbuiten leven. Helaas zien we de laatste tijd ook dat de anders geaarde minderheid hun wil en wens als wet aan de meerderheid wil opleggen, getuige de gender neutrale discissie. Idioten heb je kennelijk binnen iedere groepering, ook minderheden

   1. Rien Noppen

    Zeker, idioten heb je overal, en zeker op DDS zijn ze in alle soorten en maten te bewonderen, maar zolang je binnen de grenzen van de wet blijft hebben ook deze wezens recht op de vrijheid van meningsuiting.
    Die vrijheid is een groot goed en het eind is zoek als je die voor religieuze groepen wilt beperken.

    1. Siemien

     Rientje Noppen is groot voorstander van meer islam in Nederland en wat we zien is dat als er een grens getrokken wordt, dit door gasten als Rientje Noppen wordt gezien als “niet ruimdenkend” het uiterst ziekelijke hieraan is dat gasten als Rientje Noppen er een “weinig tolerant” definitie aanplakken…
     Hoe stompzinnig kun je zijn….

     1. Lugar

      @Siemien: Wie de trol te eten geeft zorgt ervoor dat hij leeft.

     2. Rien Noppen

      Nee hoor, Siemien. Op meer islam zit ik niet te wachten en een moslim ben ik ook niet.

      Je fantaseert maar een beetje en dat maakt een behoorlijk lullige indruk.

     3. Siemien

      Het is niet geheel moeilijk om te lezen welke oud-reaguurder hier spreekt.

      Verder heb ik gelijk, uiteraard komt dit voor Rientje lullig over..

 6. Lugar

  “WIJ BEVESTIGEN dat God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw, waarbinnen seksualiteit een plaats heeft en waaruit kinderen kunnen voortkomen.”

  Bron: Artikel 1 Nashvilleverklaring

  1. Lugar

   “Met de Nederlandse versie van de Nashvilleverklaring willen wij onverkort belijden wat Gods Woord ons verklaart en onverkort ontkennen wat tegen Gods Woord in gaat.”

   1. Fortiori

    Gij zult geen afgoden aanbidden. Jezus liet zich niet in met politiek en ook Jehova’s zijn politiek neutraal. Stemmen niet, ook niet op Baudet. Over de topic, er zijn vrouwen die het niet zo nauw nemen met een verbonds relatie. Alles is humbug. Onzin.

    1. Duke

     Stemgerechtigden die niet stemmen stemmen in met het beleid van de winnaars van de verkiezingen. Dat is niet neutraal. Alleen niet-stemgerechtigen kunnen neutraal zijn.

    2. Siemien

     “Jezus liet zich niet in met politiek”

     (Marcus 12.13-17)

     Toen ze (Farizeeërs) bij hem gekomen waren, zeiden ze tegen hem: ‘Meester, we weten dat u oprecht bent en dat u zich aan niemand iets gelegen laat liggen. U kijkt niemand naar de ogen, maar geeft in alle oprechtheid onderricht over de weg van God. Is het toegestaan belasting te betalen aan de keizer of niet? Moeten we betalen of niet?’

     Maar omdat hij hun huichelarij doorzag, antwoordde hij: ‘Waarom stelt u me op de proef? Laat me eens een geldstuk zien.’

     Ze gaven hem een munt en hij vroeg hun: ‘Van wie is dit een afbeelding en van wie is het opschrift?’

     ‘Van de keizer,’ antwoordden ze. Toen zei Jezus tegen hen: ‘Geef wat van de keizer is aan de keizer, en geef aan God wat God toebehoort.’ En ze (Farizeeërs) waren met stomheid geslagen.

 7. B. Pascal

  Het is altijd wel verwonderlijk dat de ‘’moderne’’ mens tegen-logica en tegennatuurlijke gedachten heeft. Of ook wel …. decadent is.
  Van de wetenschap heeft men weinig begrepen.
  Rekenen is ook niet echt meer van deze tijd. Logisch ook, wiskunde wordt uit alle examens gehaald. Logisch dat men geen logica begrijpen kan.
  Verbandsdenken wordt uit de samenleving gebannen.
  Maar daar zal men nog wel op terug gaan komen, wanneer we zitten op de puinhopen der decadentie.

  De wetenschap:
  Bewezen is dat er in geslachtsgemeenschap nieuw leven ontstaat.
  Binnen seksuele omgang niet. Geslachtsgemeenschap kan alleen binnen het mannelijke en vrouwelijke tot één te brengen.
  Seksuele omgang tussen mensen van het zelfde geslacht brengt geen nieuw leven voort. Het wordt daarom niet gerekend tot geslachtsgemeenschap.
  Ook medisch ingrijpen valt niet onder geslachtsgemeenschap, maar moet geplaatst worden binnen de medische ethiek.

  Rome:
  Mag de natuurlijke vorm (mannelijk-vrouwelijk) van voortplanten de norm zijn?
  Keizer Augustus (in het jaar 0) heeft het goed begrepen. Toen in het Romeinse rijk dezelfde vragen opkwamen heeft hij het huwelijk tussen man-vrouw tot norm gemaakt. Het overige werd contractmatig afgewerkt. Voordat het rijk tot decadentie vervalt: zei hij; en deze Wanneer de mens zich saecularis (zonder goden) leeft, ontstaat tegennatuurlijke omgang. Hij doelde op de vernederende omgang tussen mannen (met name de rouwe anale seks), die voor een mens niets minder dan vernedering is.

  De christelijke kant van de wereld heeft het volste recht om de natuurlijke omgang als norm te beschouwen. Dat is al 6000 jaar de standaard, waarom wijzigen? Om die laatste 20 jaar? Ach, hou op… De man-vrouw blijft superieur omdat ze alles zal overleven (evolutie). De seksuele omgang brengt immers geen voortteling. De seksuele omgang tussen mensen van hetzelfde geslacht zal er altijd zijn, maar het is geen manier van voortteling. En is daarmee niet de norm!

  1. Lugar

   @B. Pascal: De gelijkheidsgelovigen zullen het niet met je eens zijn, hoeft ook niet natuurlijk.

 8. Joootje

  WAT EEN VIEZE GEREFORMEERDE HOND VAN DER STAAIJ,
  Hij had het kabinet kunnen laten vallen, maar dacht aan zijn eigen inkomsten, zal wellicht zijn omgekocht door die lul van RUTTE.
  Ik Heb totaal geen vertrouwen in dit kabinet, en hoop dat veel mensen het met mij eens zijn. stem 20 maart maar op rechts PVV of FvD. Denk dat we beter af zijnin de toekomst.
  Als dit pluk kabinet.

  1. B. Pascal

   PVV en FVD zullen in de toekomst MAN-VROUW als norm stellen. Het overige zullen ze contractmatig willen inkaderen. Dus …..

   1. Lugar

    @Pascal: +1

 9. ZiggyStardust

  In China zouden ze met deze religekkies wel raad weten. Heropvoedingskamp samen met hun moslimmakkers.

  1. sjun

   Dat verwacht ik niet, ook Chinese soldaten ontstaan niet uit “tegennatuurlijke relaties” . Kom er maar in betwetende beterduiders.

   1. ZiggyStardust

    In China wordt zowat iedere religie als staatsondermijnend gezien. Veel mag, maar niet te fanatiek.

  2. Gekko

   Nou Ziggy, wat let je om naar China te emigreren? In NL heerst vrijheid van godsdienst en mening. Zolang je maar binnen de wet blijft.

 10. TD

  Inmiddels hebben we méér dan Gods Woord uit de bijbel in Nederland,de Koran lezers breiden zich snel uit,en de bijbel lezers worden snel minder!
  Maar de Koran moet in Nederland van de politiek gescheiden blijven,partijen die de islam aanhangen horen niet in een westers politiek systeem,De Nederlandse kiezers moeten zich hiervan bewust worden,om bij de volgende verkiezingen de juiste vakjes aan te kruisen!

 11. C.A.Barstow

  Eindelijk een belangrijk tegengeluid!!!

  Deze groep heeft net zoveel recht om tegen deze smeerlapperij te zijn (om wat voor reden dan ook) als de degene die recht hebben om homo zijn of zij die het niet afkeuren.
  Wij leven in een democratisch land dacht ik al begin ik daar steeds meer ernstige twijfels bij te voelen, je mag tegenwoordig nergens meer tegen zijn lijkt het, je moet alles maar pikken en goedkeuren, reken daar van mijn kant maar niet op!

  1. Aytas

   Jij vindt verkrachting een normaal dwangmiddel dus wat jij normaal vindt vind ik eng.

   Het staat jou nog steeds vrij om je gedachten te uiten in Nederland zolang jij jouw wil maar niet oplegt. Het staat anderen vrij om wat van jouw gedachten te vinden. Het is complete onzin dat jij ergens voor moet zijn maar er zullen weinigen zijn die het met jou eens zijn. Hooguit wat conservatieven zoals salafisten bv.

 12. TD

  Dat de SGP een handtekening zet onder de Nashville-verklaring is voor mij totaal onbelangrijk,en dat heeft politiek gezien geen enkele relevantie!
  “Geloof” moet naar mijn mening volkomen gescheiden zijn van politiek,dus kan men zich beter druk over maken dat partijen zoals Denk en Bij1 zich manifesteren in de Nederlandse politiek.
  Als zulke partijen groter worden door het gestaag groter wordende aandeel moslims in onze samenleving,en straks Koran gerelateerde ideeën gaan spuien,dan pas hebben we een Echt thema!

  1. Rien Noppen

   Gelukkig weet TD het gesprek weer op een ontzettend belangrijk en levensbedreigend onderwerp te brengen: DE ISLAM!

   🙂

   1. TD

    Rien Noppen:
    De SGP kan vanalles roepen,is politiek totaal onbelangrijk!
    Maar die gifspuwende moslims is een ander verhaal,deze zijn ondertussen aanwezig in de Nederlandse politiek en dat is iets wat zeer snel opgelost moet worden!
    Jij bent waarschijnlijk moslim oftewel je partner,dat is te merken aan dat constante, quasi moralistische gezeik.

    1. Rien Noppen

     Islamofobie is een nare aandoening.

     1. TD

      Rien Noppen :
      Leg je hoofd op je matje richting het oosten,en bid dat je dit jaar Mekka haalt!

     2. Rien Noppen

      Ik ben geen moslim, domme jongen en bidden doe al helemaal niet.

     3. sjun

      Witwassen van islam doet de maatschappij echter meer schade.

     4. Siemien

      Islamofobie bestaat niet, sterker nog, het verdedigen wat Rien doet, van de islam is veel zorgelijker..

     5. Rien Noppen

      Ik verdedig niet de islam maar de geloofsvrijheid. Van de islam moet ik niks hebben maar ik meen wel dat voor moslims de vrijheid van godsdienst geldt.

     6. Siemien

      Je begrijpt er helemaal niets van Rientje…

  2. Duke

   Het is ook onbelangrijk. Dit is een nieuwe verpakking van oude standpunten, meer is het niet. D66 die eurofiel is, Rutte die liegt en Groen Links die voor massa immigratie is, is ook geen nieuws meer.

 13. HEM

  Wees eens eerlijk: Zoveel wijkt dit niet af van wat die gek in het Vaticaan beweert!

  Het wordt hoog tijd dat er een totale scheiding komt tussen kerk en staat. Dus geen politieke partijen, die een bepaald geloof uitdragen en dus verbonden zijn aan een kerk of moskee.

  1. Arie B

   Een beetje een gekke reactie. Sinds wanneer gaat de politiek dan wel over jouw leefvorm? Ik zie 198 dominees en ik geloof 2 politici. Verder zie ik alleen maar politici die vervolgens de standpunten afbranden en een minister van homo-emancipatie die aangeeft dat er nog veel werk te doen is om deze groep anders te laten denken. Hoezo scheiding?? Ik kan je nu al op een briefje geven dat deze groep er over 100 jaar precies hetzelfde over denkt als nu. Een overheidsnorm gaat niet boven een bijbelse norm voor hun. Ik vind ook dat de overheid daarvan af moet blijven omdat het anders een fundamentele vrijheid aantast. Je kunt nu eenmaal als overheid en samenleving niet afdwingen dat iedereen hetzelfde over dingen denkt (en doet). Dat de overheid dat wil is een tweede..

 14. Hamer Sikkel

  Nederland kent een scheiding tussen kerk en staat.
  Dat wordt nu doorbroken door Kees van der Staaij, die als leider van de Staatkundig Gereformeerde Partij de ‘Nashville-verklaring’ mede ondertekend heeft.

  Afgezien van de weerzinwekkende inhoud van dit ultra-orthodox christelijk pamflet, onderschrijft dit Nederlands parlementslid de intolerantie van een religie jegens mensen, die behoren tot de LHBTQ-gemeenschap.

  Daarmee begeeft hij en de predikanten van de bible-belt zich in de reactionaire kringen van extreme joodse- en salafistische moslim-haatbaarden.

  1. Rien Noppen

   Nee hoor, dit heeft niets met de scheiding van kerk en staat te maken. Politici mogen standpunten innemen die afwijken van wet en Grondwet omdat ze ook degenen zijn die wetten ontwerpen en veranderen.

   Wilders en Baudet verkopen standpunten die direct in strijd zijn met onze Grondwet maar dat zullen we in onze rechtsstaat ook moeten accepteren. Er zijn wel grenzen aan die vrijheid van meningsuiting maar die betreffen uitlatingen maar dit soort inhoudelijke opvattingen gaan die grens niet over.

   1. TD

    Rien Noppen:
    Ga Allah akbar aanroepen,maar niet ons forum leden!

    1. Rien Noppen

     Je bent nog dommer dank al dacht, TD.

  2. Lugar

   Nog maar een keer lezen H&S.

   “Met de Nederlandse versie van de Nashvilleverklaring willen wij onverkort belijden wat Gods Woord ons verklaart en onverkort ontkennen wat tegen Gods Woord in gaat.”

  3. Siemien

   Weet je wat intolerant is? God’s scheppingsorde niet serieus nemen, dat zou niet getolereerd moeten worden

   1. Rien Noppen

    God hanteert geen scheppingsorde, die schiep homo’s, hetero’s en pedo’s en zag dat het goed was. Die zogenaamde orde is door mensen verzonnen.

    Als gelovigen eens zouden ophouden hun eigen kleingeestige gedachten te projecteren op God, Allah of Jahweh dan zou de wereld er beter uitzien.

    1. Siemien

     Je haalt 2 dingen door elkaar, over kleingeestig gesproken.
     God schiep de mens, zowel man als vrouw en zag dat het goed was, je zit dichtbij de waarheid maar halve waarheden zijn hele leugens, de duivel is de vader aller leugens.
     Jouw referentiekader is niet God’s Woord namelijk, dus is het voor jouw onmogelijk om het onderscheidt te zien…

     1. Lugar

      @Siemien: Debatteren met een trol is nutteloos, je verdoet je tijd en het zorgt er alleen maar voor dat de trol doorgaat met wat de meeste hier niet willen. Bovendien bedien je de trol op z’n wenken, hij geniet ervan en lacht je uit, midden in je gezicht!

    2. Arie B

     Ik heb altijd gehoord dat er een verschil is bij schepping en na de zondeval.

    3. Bosche draak

     Gaat u nu ook al pedo’s goedpraten?
     Ieder mag geloven wat ze willen en ze mogen het oneens zijn met ze willen.
     Maar laat alstublieft de kinderen erbuiten…

   2. Lugar

    @Siemien: De ondertekenaars nemen stelling vanuit Gods Woord, maar eens kijken wat dat betekent. Ooit zei Bas van der Vlies (SGP) daar iets over; ‘zullen we de Bijbel dan verbieden?’

    1. Siemien

     Gelukkig wel..

  4. sjun

   Ik verneem het wel wanneer de eerste protestantse aanslagen in Nederland plaatsvinden. Zolang het echter bij een handtekening blijft om de eigen geloofsbeginselen in eigen kring te onderstrepen zie ik niet waarvoor ophef noodzakelijk zou zijn. Sterker nog, het riekt naar publiek uitmelken van de slachtofferrol door SJW-ers met nood aan een issue om aandacht te scoren.

   1. Lugar

    Natuurlijk vallen de gelijkheidsgelovigen er wel met alle verwensingen overheen.

    1. sjun

     Die mensen be-leven de Dramadroehoek van Kapman. De hele dag dringen zij zichzelf of een door hen uitverkorende/begunstigde als slachtoffer op. Worden hun eisen niet ingewilligd klagen zij direct de beoogde redders aan. Een ziekelijk spelletje (verdienmodel) dat je het beste doorbreekt door openbaarmaking en er niet aan mee te doen.

  5. Arie B

   @hamer sikkel; mijn snapt het echt niet getuige je reactie.

 15. Robert Leiden

  Ik snap de ophef niet. Wij leven in een rechtstaat.
  Mensen mogen deze levensovertuiging hebben.
  Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar men mag dit vinden.
  Iedere gek zijn gebrek… 🙂

  1. IJsbrand Koudvuur

   Robert Leiden schreef:

   “…Iedere gek zijn gebrek… 🙂 …”

   Nou! Inderdaad! Als ik zie wat een onzin Semien allemaal uitkraamt.

   Beetje sneu is het wel… LHBTQ afzeiken, maar wel in een (((jezus))) geloven…

   1. Siemien

    “Beetje sneu is het wel… LHBTQ afzeiken, maar wel in een (((jezus))) geloven…”

    Het sneue is dat je 2 dingen door elkaar haalt, 1 de mens en 2 de zonde die de mens doet, als je natuurlijk begrijpt wat zonde is..
    Ik citeer Gods Woord, er staat namelijk geschreven!

    1. IJsbrand Koudvuur

     Semien,

     Het is niet godS woord wat u citeerde, maar van een schrijver(of meerdere schrijvers) die het oude testament een lichtelijk hebben aangepast.

     Het feit dat ik het sneu vind dat je de ‘lhbt’ niet accepteert, maar wel de jezus waarvan wordt verwacht dat hij van iedereen houdt en dus ook van die lhbt’ers.

     Ik sta zeker niet achter dat hele lhbt gebeuren, en ja, het is in zekere zin tegennatuurlijk.
     Maar dat is het geloven in een god ook.

     Stap er uit, Semien!

 16. Barry

  Als je de Nashville-verklaring tekent, ben je volgens mij behoorlijk de weg kwijt en leef je terug in de middeleeuwen. De mens is zoals hij/zij/het is geboren. En daarmee hebben we maar rekening te houden en elkaar te accepteren.

 17. Gekko

  Dit draadje gelezen hebbend, ben ik het nogal eens met Rien Noppen. In NL kennen we vrijheid van mening en godsdienst. Dus als die dominees dat nu vinden, hun goed recht. Bovendien vinden ze dat al eeuwen, dus waar al die ophef opeens vandaan komt?

  Het enige opvallende is de steun van 2 politici: senator Van Dijk en Tweede Kamerlid Van der Staaij, beiden SGP. (En CUer Bottenbleij, maar dat is een religekkie). In mijn ogen een strategische blunder van formaat. Juist politici zouden kerk en staat moeten scheiden. Kees valt zwaar door de mand, maar wie weet, komt hij nog met een verklaring.

  1. Lugar

   “Kees valt zwaar door de mand, maar wie weet, komt hij nog met een verklaring.”

   Dat lijkt mij niet! Van der Staaij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de Bijbel en zijn geloof in God het fundament van zijn (politieke) leven is. Er is nooit een geheim van gemaakt dat de SGP politiek bedrijft op basis van Bijbelse principes.

   “SGP is vóór politiek volgens Bijbelse waarden en normen. Zij komt op voor de christelijke cultuur en traditie in Nederland. Een land waar het leven beschermd wordt, het gezin geborgenheid ervaart en mensen omzien naar elkaar. Een land waar de zondag rustdag is, waar mensen zich veilig voelen en waarin de overheid vrijheid van burgers waarborgt. De SGP stáát ervoor.”

   Bron: Website SGP

   1. Gekko

    Dit is nog een veel grotere strategische blunder. De ondertekening van Kees van der Staaij had nog als een persoonlijk statement kunnen worden afgedaan. Maar nu is het dus de verklaring van de hele SGP. De 2 andere Kamerleden (Roelof Bisschop en Chris Stoffer die niet getekend hadden), worden op deze manier meegezogen in de Nashville verklaring. En ook alle Statenleden, wethouders en Raadsleden. Wat een ongelooflijke oenen bij het landelijke bureau van de SGP. Dit gaat heel veel politieke schade opleveren.

    1. Lugar

     @Gekko: Opnieuw geen enkele verrassing, niet voor niets heeft de SGP al jarenlang maar 3 zetels. Overigens is de SGP al sinds april 1918 in de Kamer, ze begonnen met 1 zetel en hebben er nu 3.

    2. Howard

     Hoort allemaal bij vrijheid van godsdienst mensen. Dit Art. in onze Grondwet en ook elders maakt dit allemaal mogelijk. Of jullie het leuk vinden of niet.
     Iedere vrijdag worden dergelijke dingen geroepen in de moskeeën van dit land door dozijnen of honderden Imams. Daar durft niemand een aanklacht tegen in te dienen. Zeker niet die mevrouw van de GayPride beweging.
     Kijk, en dat soort dingen vind ik als rechtdoor zee hetero weer afschuwelijk om te zien en er over te horen.

  2. Rien Noppen

   Ik geloof niet dat hij door mand valt. Dit vindt hij al zolang ik hem over dit onderwerp hoor spreken.

   Voor de goede orde: op dit blog spreken zich nogal wat reaguurders openlijk uit tegen homoseksualiteit. Dat is wat mij betreft een achterlijk standpunt maar je wilt hen toch niet de vrijheid van me ongsuiting ontnemen?

   1. Siemien

    “Dat is wat mij betreft een achterlijk standpunt”

    Dat mag jij vinden natuurlijk..

   2. Gekko

    Van der Staaij valt niet door de mand wat zijn opvatting betreft. Hij valt door de mand als verbindend politicus. Eigenlijk is het hartstikke populistisch wat hij en senator van Dijk doen: een handtekeningenactie op touw zetten met een in beton gegoten verklaring. Juist een landelijke politicus heeft gremia tot zijn beschikking om zijn standpunten in te brengen en te bespreken.

 18. Tante Sidonia

  Even populistisch. Of toch niet?
  Hoe groot is de groep die vd Staaij vertegenwoordigd?
  Zeer klein!
  Wél uit alle hoeken en gaten, ( de “Bubbels”) ja…,ja….. Hilversum/ Den-Haag grote kritiek!
  En vanavond op de Gutmenschen kletszenders meer anti-SGP?
  Nu al meer kritiek op groepje die tegen homo-huwelijk zijn …………….
  dan tientallen jaren hiervoor, de inmiddels mordicus tegen homo-huwelijk zijn , t.w. miljoenen Moslims in Nederland!!!
  Zeer, zeer, zeer hypocriet!
  PS
  Moslims: in vele landen “kop er af” als bekend is dat men homo is.
  SGP: laat iedereen homo zijn maar …niet belijden! Dit is het pamflet wat ondertekend is!
  Dat is toch 100% iets anders dan Moslims!

  1. Lugar

   “Dat is toch 100% iets anders dan Moslims!”

   Zeker, daar ga je als homo met je kop naar beneden van een hoog gebouw…

 19. Troelstra

  We zijn een democratie en geen theocratie. Dat wil ik graag zo houden. Daarom moeten we in ons land bijvoorbeeld ook geen Islam willen hebben welke in reliotie alles overtreft in machten van machten van in alle facetten. De Islam kent immers nergens scheiding van godsdienst en staat. Na vele generaties aanwezigheid stellen zo’n 70 % van de hier in Nederland woonachtige Moslims de Sharia boven onze Nederlandse wetten (en onze Nederlandse normen en waarden).

  We hebben hier vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst. Een geloofsbriefje ergens bij een kerkelijke bijeenkomst ondertekenen heeft gelukkig geen kracht van wet, want we kennen scheiding van godsdienst en staat. Helaas heeft dat Pact van Marrakech ondertekenen wel kracht van wet. En dit zal rampzalig voor ons uitpakken.

  Dat Kees van der Staaij ergens op een kerkelijke bijeenkomst in Nashville een geloofsbriefje (hoe ridicuul het natuurlijk is te geloven dat geaardheid iets is waar je voor kiest, want iedereen weet dat geaardheid een kwestie is van iets waar je mee bent geboren en ook niet is te veranderen in een of andere healing sessie of zo) heeft ondertekend is minder bedreigend voor onze democratie en de eens bevochten en verworven scheiding van godsdienst en staat dan dat Mark Rutte dat Pact van Marrakech heeft ondertekend. Want de gevolgen van dat Pact kunnen voor ons land zijn dat wij door omvolking verworden tot een (Islamitische) theocratie vol Middeleeuwse achterlijkheid. Laten we daar wel even over bij na blijven denken.

  1. Tante Sidonia

   Troelstra

   Juist!!!
   Alleen de “bubbels” Den-Haag/Hilversum en grachtengordel (Volkskrant, etc,.) zullen nooit en te nimmer DDS lezen!
   Hun mening: “laat het klootjesvolk en gepeupel” hun gevoelen/on-gevoelens uitten in de speeltuin DDS.

  2. wheelboy

   Troelstra
   Ben het keer eens met je hahah . Kan je verhaal alleen maar onderschrijven.

 20. wheelboy

  Heerlijk te lezen dat een v/d Staay denkt homoseksualiteit te kunnen genezen met een pilletje whahah .Of dmv een pil een transgender ook zijn/haar gevoelens wegneemt . Dit geeft alleen de dommigheid van hem aan niet meer of niet minder . En zijn huwelijk . Vraagt een lgbt er dan om te trouwen in een RK kerk of een Protestantse kerk . Kerk en staat zijn al decennia lang gescheiden .Dus trouwen we voor de wet en niet de kerk . Nu nog de partijen met het kruis oid de politiek uit . Ben er een ferme voorstander van .

 21. Tante Sidonia

  Yassmine El Ksaihi, raadslid van D66 te Amsterdam, een klein jaar geleden nog probleemloos beweerde dat ‘homofilie een zonde was’
  En………….: “Bubbles” Den-Haag/Hilversum en Grachtengordel ( Volkskrant, e.d.) ? Ze zit er nog steeds, met hoofddoek en al!
  Overigens zijn er de laatste decennia bar weinig homo’s door Christenen van flatgebouwen gegooid of mis ik iets ?
  Kortom….”de beschaafde partijen” zoals VVD, D66, GL , PvdA en zelfs CU zijn Pro-Islam en anti-Nederland!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.