Toch wat aan de hand op station Zwolle! Twee ontruimingen en vijf man opgepakt!

Toch wat aan de hand op station Zwolle! Twee ontruimingen en vijf man opgepakt!

Eerst ging het om een bommelding en stond de politie paraat. Even later werden twee lui opgepakt maar wist niemand waarom. Nu zijn er nog drie mensen opgepakt, waarvan er één een bijl bij zich droeg! Dat meldt De Telegraaf.

Vroeg in de middag was er sprake van een bommelding op station Zwolle. Dit verliep vanuit de politie en de gemeente soepeltjes en volgens protocol. Politie paraat, ontruiming, alles doorzoeken, situatie veilig verklaren en klaar.

Enige tijd daarna volgde een nieuwe melding die reden was voor een tweede ontruiming! Volgens politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen ging het om 'roken in het toilet van de trein', maar zoals de krant terecht opmerkt, is dat normaliter geen reden voor zo'n lading politie en handelt een conducteur dat doorgaans zelf gewoon af. Onrust in de tent dus! Ook dit leidde namelijk tot twee aanhoudingen, maar ging het ineens niet meer om 'roken op het toilet'.

Vlak voor half vijf was het wéér raak! Dit keer was er wél echt wat aan de hand, want er liep een of andere mafkees met een bijl rond op het station! Goed, die werd opgepakt nog voor er enige slachtoffers waren gevallen, dus wederom prima verloop van zaken.

Het frappante is echter dat de drie meldingen tot dusver niets met elkaar te maken lijken te hebben, behalve dat ze allemaal in de middag op station Zwolle plaatsvonden. Dit lijkt mij iets té toevallig en de politie zal ook zeker z'n best doen om erachter te komen wat hier nou de reden voor is geweest. We houden het in de gaten!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties