Protestantse predikanten, inclusief SGP-leider Kees van der Staaij, tekenen massaal anti-lhbti-pamflet!

Geen categoriejan 06 2019, 20:00
Dit gaat weer flink wat stof doen opwaaien! Honderden protestantse predikanten zetten hun handtekening onder de zogeheten 'Nashville-verklaring', waarin onder andere staat dat homoseksualiteit en transgenderisme zondig is en huwelijk alleen tussen man en vrouw. Via NOS Nieuws.
Kees van der Staaij van de SGP is een van de eerste ondertekenaars van de verklaring in Nederland. In de verklaring, hier te lezen, worden nogal wat artikelen benoemd waar menig D66'er de haren recht van overeind gaat staan. Heel extreem is het pamflet overigens niet, voor SGP-achtige begrippen.
Er wordt even heel duidelijk gemaakt dat de Bijbel het woord van God is, en God behoorlijk duidelijk is over homo's en transgenders. Verder wordt in het pamflet onderstreept dat het huwelijk een heilig verbond tussen man en vrouw is voor het oog van God, en niet zomaar een samenlevingscontract. En ja, geef ze eens ongelijk, want het huwelijk in een seculiere samenleving is eigen best een raar fenomeen (Even een zijstraatje; dit opent namelijk eigenlijk ook wel weer deuren voor christelijke democraten om vóór een samenlevingscontract tussen twee mensen van hetzelfde geslacht te zijn, maar tegen een huwelijk tussen diezelfde twee mensen.).
Er staat nog wat in over de erkenning van de verschillen tussen man en vrouw, maar dat dit op geen enkele manier inhoudt dat zij daarom ongelijk of ongelijkwaardig zijn, of dat de verschillen zelfs als gevolg van de zondeval zijn. Een redelijk progressief standpunt dus eigenlijk.
Maar goed, verder gaat het natuurlijk weer over de zondige positie van homo's en transgenders, hun identiteit als zodanig en natuurlijk de daadwerkelijke 'onreine' seksuele relaties die de kans op hun plek in de hemel aanzienlijk verkleint. Al zijn zij gelukkig nooit in een positie dat zij helemaal niet meer te redden zijn door Gods genade en liefde. Scheelt weer!
Dus ja, als je eenmaal bijgekomen bent van de 'oh wat erg, dit is toch 2018?!'-reactie, dan is er eigenlijk niet zoveel nieuws aan de horizon en is dit stukken beter dan de praktische homohaat van sommige andere religies. Al gun ik het de homogemeenschap niet om onder SGP-achtig bewind te moeten leven (ik sta totaal niet achter heel dat document), lang niet iedereen begrijpt de nuances van die Nashville-verklaring. Er loopt ergens vast weer zo'n figuur binnen die contreien die meent dat je de homoseksualiteit wel weg kunt zappen met wat elektroshock-therapie, maar goed, het pamflet zelf stelt dus in de praktijk weinig voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten