Amerikaanse leger blaast aanslagpleger van Al-Qaida op!

Geen categoriejan 06 2019, 21:00
Toedeledokie! Een aanslagpleger van Al-Qaida, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het bombardement op het Amerikaanse oorlogsschip USS Cole in 2000, kreeg nu zelf een bom op z'n dak! Via het AD.
Het gaat om Jamal al-Badawi, die op 12 oktober van het jaar 2000 een bombardement orchestreerde op het oorlogsschip. Dit gebeurde middels een klein bootje volgeladen met explosieven, die dicht bij de torpedojager in de buurt wist te komen. De USS Cole lag toen in de haven van Aden in Jemen. Het bootje ontplofte, zeventien Amerikanen kwamen daarbij om het leven en een flink aantal meer raakten gewond.
Hij werd in 2003 door de Amerikaanse rechtbank ter dood veroordeeld. Hij zat weliswaar in Jemen vast, maar kwam in 2004 vrij. Anderen, die meehielpen met deze aanslag of voor soortgelijke terreurdaden verantwoordelijk werden gehouden, zijn in de jaren daarna ook bijna allemaal door Amerika of Jemen opgepakt en ter dood veroordeeld, of werden via een drone uitgeschakeld. Soedan werd in 2007 verantwoordelijk gehouden voor de financiering van de terroristen en moest een flink bedrag uitkeren aan de nabestaanden van de omgekomen militairen.
Het is opvallend dat deze figuur het nog zo lang vol heeft weten te houden om buiten de greep van Amerika te blijven, terwijl de meeste van zijn handlangers en 'collega's' in de eerste twaalf jaar na de aanslag zijn gedood. Maar goed, boontje komt om z'n loontje, mooi begin van 2019 voor de Verenigde Staten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten