Christelijke kerk uit Nijmegen viert kerst elders vanwege dreiging

Geen categoriejan 07 2019, 8:05
Een christelijke kerk uit Nijmegen heeft vanwege dreiging haar kerstviering op een andere locatie moeten vieren. De Servisch-orthodoxe kerk wilde in Nijmegen samenkomen om met alle gemeenteleden het kerstmis te vieren. Dat vindt in tegenstelling tot het rooms-protestantse kerstmis op een andere dag. Het is momenteel onbekend waarom de bezoekers moeten uitwijken naar een andere kerk en of de dreiging te maken heeft met terreur.
De straat waar de kerk aan ligt werd door de politie afgesloten. Verder wilden de ordediensten niets kwijt over het incident en blijft het voor ons voorlopig gissen over de toedracht en redenen. Er werden volgens NOS zo'n 200 tot 300 personen verwacht bij de kerst mis. De kerkgangers wijken nu uit naar een andere kerk. Daar in de Sint Hubert konden ze samen komen voor hun jaarlijkse viering. Al met al waren de maanden weer goed bezaaid met terreurnieuws.
Zo werden meerdere mannen opgepakt afkomstig uit Rotterdam vanwege het voorbereiden van een aanslag. En op station Zwolle werden aanhoudingen verricht. En eind oktober nog werd een Syriër opgepakt op verdenking van terreur. Nu is het natuurlijk zo dat de kans om daadwerkelijk door terreur te worden getroffen vrij klein is, maar de terreurdreiging lijkt tegenwoordig overal te zien. Bij wijze van spreken gaat er geen dag voorbij of er worden wel weer nieuwe dreigingen gemeld. Dit keer dus in de buurt van een kerk.
Goran Savic, de secretaris van de parochie Heilige Sava, liet weten ook nog geen aanvullende informatie te hebben: "Dat is alles wat ik van de politie te horen heb gekregen." stelt hij in het Algemeen Dagblad. Hijzelf denkt dat er sprake is van een misverstand en dat de dreiging eigenlijk wel mee valt: "Ik denk dat er sprake is van een valse melding. Er is hier nog nooit iets met de Servische gemeenschap aan de hand geweest."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten