Amsterdam Noord blijft maar geteisterd door autobranden

Geen categoriejan 06 2019, 18:00
De inzet van extra politieagenten heeft nog geen effect gehad, het aantal autobranden (35) in Amsterdam Noord blijft hoog! Via Het Parool.
Een observatieauto, extra politieagenten, niets lijkt te helpen. In 2016 vlogen er 60 auto's in de hens, 2017 en 2018 telden respectievelijk 37 en 35 autobranden. Volgens de politie zijn er vermoedelijk meerdere daders actief.
Nu is Noord een behoorlijke armoedig stadsdeel, afgaande op mijn luie onderzoek op Wikipedia, dus het gaat hier waarschijnlijk niet om Toyota Priusjes en Tesla's die in de fik zijn gevlogen.
Het antwoord ligt natuurlijk in het creëren van banen, stageplaatsen en buurtcentra, zodat het plebs zich niet van pyromanie als vorm van vermaak hoeft te bedienen, maar zulke verlichte ideeën zijn daar nog niet gerealiseerd. Helaas, men zal maar gewoon genoegen moeten nemen met extra agenten in de wijken en wat brandlucht op de zondagmorgen.
Voor de politie is een profiel van de daders opstellen erg lastig, gezien het feit dat de daad het bewijsmateriaal ook praktisch direct vernietigt. Wel is men er inmiddels over uit dat de werkwijzen per geval nogal eens verschillen.
Bij de ene auto is er 'gewoon' brand gesticht en bij de andere auto lijkt het erop dat er eerst een inbraakpoging aan voorafging. Misschien zit de gemeente Amsterdam er zelf wel achter om zo meer auto's in andere (duurdere?) wijken te laten parkeren! Geintje natuurlijk, het is frappant dat dit juist door (zeer waarschijnlijk) meerdere daders maar in één stadsdeel plaatsvindt. Wie er meer over weet mag het zeggen! Ik tast in het duister.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten