Silvana Symons wil ‘stadspaspoort’ voor illegalen en uitgeprocedeerden!

In de gemeenteraad van Amsterdam pleiten een aantal partijen voor het verstrekken van ‘stadspaspoorten’ aan personen zonder identiteitsdocumenten of zij die anders nog illegaal verblijven in de hoofdstad. Het is een ‘tussen wal en schip’ oplossing, die de redactie van DDS ook al eens heeft genoemd. Met zo’n stadspas kunnen personen zonder juridische identiteit eindelijk eens wat doen in de stad, want vergeet niet: zonder identiteit kun je he-le-maal niets. 

Allemaal hartstikke zielig natuurlijk die illegalen. Ze werden zomaar naar Nederland getransporteerd, in ketenen natuurlijk. Ze wilden hier helemaal niet zijn en nu ze er zijn moeten ze geholpen worden. Daarom wil Sylvana Simons er iets aan doen! En wat? Stadspaspoorten. Nou, een betere oplossing is om ze gewoon terug te sturen en bij voorbaat niet tot het territorium van Nederland toe te laten. Dat is pas een oplossing, maar goed. Dat kan niet en ondanks het gesloten ‘pact van Marrakesh’ lukt het nog steeds niet, blijkbaar.

Als je nalaat de grenzen fatsoenlijk te beschermen, niet in staat bent om een consensus oplossing te bedenken voor personen die hier illegaal verblijven en eigenlijk gewoon faalt op alle punten dan moet je toch iets. Dat dachten ze in Amsterdam dus ook en daar pleiten DENK, GroenLinks en Silvana’s BIJ1 voor de invoering van een stadspaspoort voor illegalen, daarmee krijgen zij dan toegang tot tal van voorzieningen.

Kijk dit is de problematiek van het migratiethema in Nederland. Een merendeel wil gewoon striktere handhaving van de grenzen, en dus het beperken van de totale omvang van de migratiegolven. Tevens willen velen op rechts een max. aantal statushouders per jaar faciliteren, neem bijvoorbeeld maximaal 10.000 personen per jaar, die eventueel een Nederlands paspoort ontvangen. De overigen ‘horen gewoon niet in Nederland thuis’. Wellicht tijdelijk, maar moeten daarna gewoon weer naar huis.

Maar ondanks alle grootspraak rondom het Pact van Marrakesh, blijft het strafbaar stellen van illegaliteit achterwege. En nemen staten hun lijfeigenen niet terug. Het lijkt wel alsof men in Nederland niet in staat zijn om een consensus te vinden. De een is pro-migratie en doet er alles aan om de anti-migratie groep zoveel mogelijk te treiteren. Andersom is precies hetzelfde het geval, waar anti-migratie groepen de voorstanders treiteren en zelfs gewortelde kinderen het land uit willen schoppen om hun migratiefrustraties te bevredigen.

Knettergekke situatie dus.

En dan hebben we het niet alleen over de personen, die kinderen het land uit willen sturen, maar ook over Silvana Simons die illegalen niet het land uit wil zetten! Tja, als je deze twee groepen tegenover elkaar zet en ze komen er jaar na jaar niet uit, dan krijg je dus dit soort praktijken. En daar wordt geen enkele Nederlander beter van. Het is kinderachtig, achterbaks en vol voor het eigen gelijk.

Wat zou het toch fijn zijn als er eindelijk eens een partij in de Tweede Kamer zou zitten die het daadwerkelijke migratievraagstuk begrijpt. Tot zover lijkt de kloof tussen de burger en de politiek op dit onderwerp nog steeds enorm groot.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Anticmaster

  En ik wil dat haar paspoort wordt ingetrokken en samen met al die illegalen het land uit wordt gezet. Zij heeft net als al die illegalen geen plaats in Nederland.

  1. Top

   Ik vind, dat het magertjes over komt. Ik zou graag zien, dat er ook een auto ter beschikking wordt gegeven aan al die illegalen, met alle kosten betaald. En vakantie naar het thuisland, om de familie te bezoeken. Zo! loodje laten zakken en……

 2. Ritter

  Betaald ze dat plan uit eigen zak?

  Of moet de (zoals gewoonlijk) de belastingbetaler opdraaien voor dit onzinnig plan?

  We hebben niets voor niets een asielprocedure. Met dit soort onzinnige plannen heeft de asielprocedure geen enkele zin meer.

  Immers legaal of illegaal……….je kan blijven in Nederland op kosten van de belastingbetaler.

 3. HendrikJan

  Marrakech het toverwoord.

  Bedankt Rutte.

  GHHJ.

  1. Lugar

   @GHHJ: Inderdaad, wel zijn er slinks ingemoffeld.

   #stemzeweg

 4. Duke

  Een Nederlandse rechter heeft geoordeeld dat deze mensen NIET mogen blijven. In Amsterdam gelden dezelfde wetten als in de rest van het land. Je kan als Amsterdam geld uitgeven aan flauwekulpaspoortjes maar dat maakt het geen geldig verblijfsdocument in Nederland, en dus ook Amsterdam. Sylvana S. is knettergek en oliedom, en dat bewijst ze andermaal.

 5. Heras

  Dit soort onzin kun je verwachten als de overheid niet consequent is. Gewoon oppakken en wegsturen.

 6. TD

  Volgens mij is de enige oplossing om immigratie te stoppen illegalen uit het land zetten een burgeroorlog,een echte bewapende met alles erop en eraan!

 7. Gerlos

  Waarom wordt het Hilton of een ander groot hotel van minimaal 4 sterren niet beschikbaar gesteld voor deze kansarme zielige figuren.

 8. Lugar

  Sylvana wie?

 9. timmey

  Links gaat bepalen wat rechts moet betalen

 10. bejaarde

  Totaal van de pot gerukt.
  Het verstand zit tegenwoordig meer onder de gordel dan on top.

 11. Bosche draak

  Het huidige systeem handhaven

  Gevolgd door handhaven

  En dan afronden met nog wat meer handhaven

 12. Eric 1

  Als ik de reactie lees zie ik de naam rutte vaak langs komen. Dit is niet Rutte maar Groen links die samen met Denk en Bij 1 samen gaat. Dus stem 20 maart geen Groen links

 13. NoDoubt

  Als je uitgeprocedeerd bent, hoor je hier dus niet thuis. Syl maakt er een bananenrepubliek van. Daarvoor moet ze naar Suriname. Hebt ze ook geen last van zwarte pieten en slavernij.

 14. Ome Wim

  De heersende klasse in de tweede kamer weet verdomd goed wat het probleem van de niet aflatende stroom “gelukszoekers” is, alleen zijn ze te laf dit te onderkennen en al helemaal er wat tegen te ondernemen, geld hiervoor uit de zakken van de Nederlandse burger trekken onder het mom van een “onzin-klimaat verdrag” is voor hun een oplossing dit te financieren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.