VIDEO: Onbeschofte Palestina-activisten schelden Joden in Amsterdam uit voor nazi’s en fascisten

Afgelopen zaterdag was het op De Dam in Amsterdam weer raak. Michael Jacobs liep er met zijn Israëlische vlag, en werd daar – samen met enkele anderen joden – uitgemaakt voor fascist en voor iemand die moreel gelijkstaat aan de nazi’s in de jaren ’30 en ’40. Voor Palestina-activisten is kennelijk zelfs het zwaaien met de holocaust bij Joodse mensen zelfs geen taboe meer.

Bijgaand een video van de sinds jaren ‘gewone’ hetze tegen Israël en het Joodse volk. In beeld zijn de anti-Israël en BDS-agitatoren Simon Vrouwe en Gustav Draijer. Het bordje in de hand van Draijer toont de vlag van Israël die op verschillende manieren is gemanipuleerd: de Davidster in het midden omvat een wereld die in vlammen staat, en in de blauwe balken staat de tekst ‘Israël has no history, only a criminal record’.

De zogenaamde nazi-vergelijking die u aan het einde van de korte clip hoort heeft twee doelen. Ten eerste, de staat Israël zwart te maken en haar rechtmatige zelf-verdediging te delegitimeren. In de tweede plaats suggereert zij op een kromme manier dat de Holocaust (ook) achteraf bezien ‘terecht’ heeft plaatsgevonden – volgens de idee dat men personen die zich als nazi’s gedragen mag of zelfs moet vernietigen. De activist in het filmpje zet dus openlijk en doelbewust aan tot haat en geweld jegens Israël en de Joden.

Zoals u waarschijnlijk weet heeft de Amsterdamse politie strikte instructies om niet in te grijpen bij deze onfatsoenlijke manifestaties. Net als veel mensen – en dat zijn niet alleen Joden of Israëlische toeristen- heb ik een zeer akelig déjà vu bij het zien van deze taferelen, die volgens de IHRA-definitie gelden als regelrechte uitingen van antisemitisme.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

112 reacties

 1. HendrikJan

  Eerst een reactie van Erdogan die alle Nederlanders, Nazi’s en Fasisten noemde en die na een aantal maanden door Rutte ( ja die ) een bevriend staatshoofd werdt genoemd en ook als zodanig moest worden behandelt.
  En nu weer een groep die ongehinderd iemand met een vlag van Israël voor Nazi en Fasist uit maakt.
  En de Bilderberg media is stil, zeer stil.

  1. Top

   Ach, in die “lieve stad” is het altijd al ‘bon-ton’ geweest, om je medemens te verraden of stiekum aan te geven. Aangevoerd door een leugen bestuur, die helaas voor hen, steeds vaker door de mand valt. Ik ben niet gelovig, maar als er een hemel had bestaan, kwam Anne Frank gegarandeerd terug en verwoeste ze die kutstad, in een oogwenk.

  2. van Urk

   ”Wie stenen door ramen gooit en andersdenkenden molesteert, kan wel menen dat hij het fascisme bestrijdt, in feite echter gebruikt hij de methode van zijn tegenstander” Godfried Bomans 1913-1971

  3. Lugar

   “En de Bilderberg media is stil, zeer stil.”

   Inderdaad HJ, opvallend!

 2. Adriaan

  Zolang er dit soort mensen rondloopt op deze aardkloot zal het nooit vrede worden. Volwassenen (die Jood incluis) die met een bordje gaan staan protesteren. Hoe infantiel kun je zijn.

  1. marco1

   En je moet er elke keer ook maar tijd voor hebben.

   1. Adriaan

    Wellicht zonder werk en denken dat ze de mensheid hiermee helpen?

 3. JohanD

  Dat is vreemd, ik zag zondag een man met de Israëlische vlag een bekeuring krijgen (weet niet waarvoor).

  1. Adriaan

   Op de Dam? Dan is het waarschijnlijk dezelfde Jood die een gebiedsverbod heeft opgelegd gekregen. Maar hij stoort zich er niet aan en krijgt dan een boete. Logisch lijkt me.

   1. HendrikJan

    Bedoel jij, de Dam waar krakers hun bivak mogen opslaan, van de Burgemeester.

    1. Arie B

     Ja precies, die Dam. Waar alles kan zolang het de stazi-gemeenteraad goed dunkt.

 4. DeBruijn

  De media staat wel op zijn achterste benen als Derksen of de SGP iets over homo’s zegt, maar als Joden uitgescholden worden, dan kijkt men weg.

  Dat is Nederland anno 2019.

 5. Gekko

  Femke Halsema kan nu tonen wat zij waard is als burgemeester van Amsterdam. Maar ik vrees het ergste… (ofwel: zij gaat niet ingrijpen).

  1. Lugar

   “(ofwel: zij gaat niet ingrijpen).”

   Natuurlijk gaat zij niet ingrijpen, zij is groot voorstander van de islamisering van Nederland, dan ga je de vijanden van de islam toch niet beschermen.

 6. lIN-T

  Niet nieuwswaardig, Amsterdam is het nieuwe moslim kalifaat.

  1. HendrikJan

   Inderdaad de vier grote steden in Nederland zijn al om.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Links en antisemitisme gaat al decennia hand in hand.
  Of het nou de nazi’s, de communisten (yep elke revolutie vreet haar eigen kinderen op) of Corbyn en de anti-zionisten van nu zijn.
  Vandaar hun verbond met de islamisten.
  Gezellie demo’s afstruinen waar ‘alle Joden aan het gas’ wordt gekrijst.
  Het bizarre is dat een deel van de Joodse gemeenschap (over het algemeen net dat Grachtengordel-deel dat elke dag op de Staatstv mag verschijnen) dat allemaal ok schijnen vinden. Wegkijken om de fictie van een open, vrije samenleving met die fantastische open grenzen te bewierroken.
  Over de talrijke Joodse slachtoffers zul je ze zelden horen.
  Dat laten ze over aan ‘racisten’ als D.o.u.g.l.a.s.h. M.u.r.r.a.y en co.
  Of zoals Esther Voet 9die als radicaal wordt beschouwt in die gemeenschap vandaar dat ze altijd mag aanschuiven bij het PvdA/D’66 programma WNLOpiniemakers )zou giechelen; ‘ik stem op de PvdA want de PvdA heeft zoveeeeeeeeeel goeds gedaan. Schandelijk dat deze club, de vrienden van Corbyn, zoveel verloren hebben, schande !!’.

  Tsja
  Met dergelijke vrienden.

  Over 50 jaar zal Europees Jodenvrij zijn
  Onderdeer met dank aan de ‘Joodse’ wegkijkers, wegpoetsers, ontkenners, liefdesmantelvendeliers en doofpotters.

  1. Aytas

   Nazi’s waren nationalistisch dus per definitie rechts. Misschien moet je de moeite nemen om eens te kijken waarom Hitler in de jaren 20 zijn partij een nieuwe naam heeft gegeven. Het is zeer goed gedocumenteerd. Voor die tijd ontbrak socialistisch in de naam.

   Je frame blijft inhoudelijk niet overeind.

   1. Floris

    Nazi’s waren nationalistisch dus per definitie rechts.
    —————————————————————–
    “Left-wing nationalism or leftist nationalism, also known as socialist nationalism, describes a form of nationalism based upon social equality (though not necessarily political equality), popular sovereignty and national self-determination.[1] Left-wing nationalism can also include anti-imperialism and national liberation movements.[2][3] It stands in contrast to right-wing nationalism and often rejects ethno-nationalism to this same end, although some forms of left-wing nationalism have included a platform of racialism, favoring a homogeneous society, a rejection of minorities and opposition to immigration.[2][4][5][6]”

    Bron: Wiki

    Sufferd.

    1. Aytas

     Jij bent de sufferd. Hoe noemen neo nazi zich?

     1. Floris

      De oliedomme nitwit uit Afrika ging keihard de fout in door nationalisme “per definitie” rechts te noemen.

      Dat is door een eenvoudig citaat gelogenstraft.

      In plaats van zich in een donker hoekje te gaan zitten schamen over haar domheid probeert ze nog wat terug te doen door neo-nazi’s ten tonele te voeren.

      Alsof dat wat zegt over de echte nazi’s van de jaren 30 en 40.

      Je bent te licht voor het debat, Afrikaantje.

      # Dunning-Kruger.

   2. Floris

    “waarom Hitler in de jaren 20 zijn partij een nieuwe naam heeft gegeven.”
    ————————————————————————
    Het was de DAP (Deutsche Arbeiters Partij) waaraan de letters NS (Nationaal Socialistisch) zijn toegevoegd.

    Kan het tot de rottende hersentjes van het Afrikaantje doordringen dat de DAP links was (dat zijn alle zg arbeiderspartijen) en dat ook bleef nadat de letters NS eraan waren toegevoegd?

    Hou jij je nu maar bij de negerhut van oom Tom want van geschiedenis weet je geen zak.

    1. HendrikJan

     In Nederland heeft de PvdA ook voorlopers gehad.
     SDB 1881-1894 in dat jaar verboden te revolutionair.
     SDAP 1894-1946
     VDB ?
     CDU ?
     PvdA 1946 tot heden.

    2. Aytas

     Arbeider is iets anders dan nationalist domkop. De nazi’s waren rechts.

     1. toetssteen

      @Satya
      Even opzoeken: warum sind wir sozialisten. Herr G. sprak dit uit in een uitgebreide lezing.
      Daarna mond spoelen aub.

     2. Floris

      @ Toets: het moge duidelijk zijn dat Aytas, in weerwil van het feit dat ze naar eigen zeggen niet bij links wil horen, met name door (extreem)linkse bronnen is beïnvloed. Op tal van terreinen.

      Dergelijke figuren zijn veelal niet meer te redden. Blind voor de feiten fungeren ze nog slechts als usuful idiots voor het linkse schorriemorrie waardoor ze zijn geïndoctrineerd.

   3. Two Ravens Black Kettle

    Rechts: individu
    Links: Het Collectief

    Het staat zelfs in de naam; de Nationaal Socialisten.
    De nazi’s, Pol Pot, Trotskism, Stalinisme, het Lichtend Pad, Mao you name it.

    Voor de goede orde
    De VVD is niet rechts.
    Ze zijn net zo collectief als Groen Links die hun partij hebben opgericht uit de tienduizenden met tienduizenden gevulde lijkenbergen van het communisme. Het Collectief.

    1. Lugar

     “De VVD is niet rechts.”

     +1

    2. Aytas

     Tuurlijk joh. Anarchisme is ook rechts in al zijn vormen. Nationaal socialisme is een conflicterende term. Socialisme is namelijk niets anders dan zeggenschap over de productie middelen door de arbeider. Dit was in nazi Duitsland niet zo, nationalistisch en racistisch waren ze wel, rechts dus.

     1. Two Ravens Black Kettle

      ???

      Wie had dan de zeggenschap over de productie in Nazi Duitsland ?

      De Joodse entrepreneurs ?
      De geïmporteerde werkslaven ?
      De doodslaven uit de concentratiekampen ?

      Tell me
      Volgens U hadden de nationaal socialisten geen zeggenschap over de productie
      En is dan kennelijk volgens U een groot verschil met Mao, Stalin, Pol Pot et cetera
      Maar wie dan de teugels in handen in ‘rechts. libertijns en kapitalistisch’ nazi Duitsland ?

     2. Aytas

      Niet het volk jij verwart marxisme met socialisme. Konden joden aanspraak op de productiemiddelen maken of de gewone Duitser. Nee dat was vergeven aan een nationalistische voorhoede. Je kunt zolang framen als je wilt maar het is extreem rechts wat daar de baas was.

   4. sjun

    Wat een droefenis. Misschien met je eens kijken wat voor collectiviteitspolitiek, werkgelegenheidstrajecten en megalone plannen op gemeenschapskosten de man voorstond met zijn nationale variant van het socialisme. In zijn tijd streefde hij al naar een verenigd Europa onder centraal gezag en ook hij was er als de kippen bij om jodenhaat uit te venten en islam te faciliteren.

 8. Floris

  “Voorbeelden van de manieren waarop antisemitisme zich, gezien de algemene context, uit in verband met de staat Israel kunnen omvatten:

  – het Joodse volk het recht op zelfbeschikking ontzeggen, bijvoorbeeld door te stellen dat het bestaan van de staat Israel een racistische onderneming is;

  – het meten met twee maten door van Israel gedrag te verlangen dat niet wordt verwacht of geëist van enig andere democratische staat;
  – het gebruiken van symbolen en beelden die verbonden zijn met klassiek antisemitisme (bv. beweren dat de Joden Jezus hebben vermoord, of het bloedsprookje) om Israel of Israëli’s te typeren;

  – vergelijkingen trekken tussen het hedendaags Israëlische beleid en dat van de Nazi’s;

  – Joden collectief verantwoordelijk houden voor de daden van de staat Israel. Echter, kritiek op Israel die vergelijkbaar is met kritiek tegen een ander land kan niet worden beschouwd als antisemitisch.”

  Bron: Holocausteducatie.nl

  Let op de laatste zin. Bepaalde critici van Israël, waaronder een zekere trol die hier elke dag z’n bagger dumpt, schieten door in hun kritiek op Israël en overschrijden daarmee de grens van antisemitisme.

  Ook de VN is getuige de overdaad aan resoluties tegen Israël en het uitblijven van resoluties tegen schurkenstaten en dictaturen allesbehalve neutraal in hun kritiek. Maar dat hoeft niemand te verbazen want de VN is ontaard in een vehikel dat islamitische belangen dient.

  1. Top

   Die ‘Trol’ zal wel schrikken, als de IDF van Teheran een glazen parkeerplaats gaat maken. Want ik lees net in de Elsvier, dat Iran klaar staat, om Israel te vernietigen. Wat zijn die moslims dom hè?

   1. Aytas

    Dat ik waarom Israel heeft aangevallen een halve dag geleden? Ja tuurlijk.

  2. Aytas

   Domme praat. De joden hebben recht op een stuk van west Europa omdat die hen hebben laten afvoeren. Het is bespottelijk hoe gemakkelijk iets als antisemitisme wordt geframed.

   De vn maakt gebruik van elke dictator en schurkenstaat voor de welvaart van de gepamperde westerling, het is een ordinair piraten organisatie.

   Je slaat zoals vaak de plank weer volledig mis. De enige die werkelijk antisemitische taal op dit forum heeft gebruikt is Hendrik Jan die in eerste instantie de Rothschilds bij zijn bilderberg opmerkingen gebruikte.

   1. Floris

    “Domme praat.”
    ————————-
    Dat is jouw specialiteit.

   2. DeBruijn

    Je bent vergeten dat de moslimlanden ook 1,5 miljoenen het land uitgeknikkerd hebben. Alleen naar die slechte Europeanen kijken.

    https://www.youtube.com/watch?v=35eEljsSQfc

    1. Arie B

     De Joden zijn zowat uit elk Afrikaans land gesmeten. Alleen daarom hebben ze al recht op een enorm stuk van Afrika, naast Israël.

     1. DeBruijn

      Maar dat gaat Aytas nooit op in. Kijkt teveel naar schotel tv volgens mij en alles wat daar gezegd wordt is waar.

     2. Lugar

      “Maar dat gaat Aytas nooit op in.”

      Prachtig toch? Er komt alleen maar snot uit, als ik de meeste reacties moet geloven. Niet op reageren dus.

   3. BB

    @Aytas

    Ik kan me vergissen, maar mij is altijd geleerd dat West-Europa ook bezet was door Duitsland. Vreemd om dan te stellen dat heel West-Europa verantwoordelijk is voor het afvoeren van de Joden.

    Daarnaast kan denk ik niet ontkend worden dat de Joden wel echt iets opgebouwd hebben.
    Wellicht is er voor omringende landen meer te winnen door samenwerking. Maak gebruik van de kennis die Israël in huis heeft.

    1. Floris

     “mij is altijd geleerd dat West-Europa ook bezet was door Duitsland. Vreemd om dan te stellen dat heel West-Europa verantwoordelijk is voor het afvoeren van de Joden.”
     ———————————————————————–
     Dat maakt deel uit van de tactiek van het aanpraten van schuld. Daar moeten anti-westerse elementen als Aytas het van hebben.

     Overigens dateert westerse steun voor het zionisme van vóór de Holocaust. Het staat dus los van elkaar. Maar dat weten warhoofden als Aytas niet.

     Ook iets wat veel domkopjes niet weten: de eerste staat die Israël erkende was de Sovjet-Unie. De steun kwam dus niet alleen uit het westen.

    2. Aytas

     De collaboratie was groter dan het verzet.

     Ik ben duidelijk waar ik stel dat ik niet zeg dat het alleen de schuld van de joden is. Een samenwerking is onmogelijk omdat de kennis bv militair maar ook op de meeste andere vlakken van de us komt, die zullen dat niet toestaan. Ik denk dat de joden ook niet echt op samenwerking aan zullen sturen wat ik wel begrijp.

     1. BB

      @Aytas

      De collaboratie was groter dan het verzet? Geen idee, zou kunnen.

      Mij lijkt het waarschijnlijker dat het niet zozeer collaboratie was, maar eerder het niet verzetten. De meeste mensen zijn zo, zeker in groepsverband. Als men doorheeft dat de bezetter of overheerser op dat moment niet te verslaan is dan staakt het overgrote deel van de mensen het verzet.

 9. TD

  Femke Halsema oftewel Betty Islamiboob het sekssymbool van de islamitische Amsterdamse man,is als burgemeester verantwoordelijk voor alle politieoptredens!
  En zolang Halsema’s persoonlijke politieke voorkeuren niet gekrenkt worden,gebeurt helemaal niets!
  Het probleem is dat iemand die pro hamas en vóór islamitische import is, burgemeester kan worden.

 10. Seneca

  welke reactie kan men hierop geven? de man heeft ook recht op vvmu. het feit dat een officier van justitie – zonder tussenkomst van de rechter – de man van joodse origine een gebiedsverbod heeft opgelegd, dat beschouw ik als een aantasting van de vvmu van de man met de Israëlische vlag. dan wil ik diverse reacties op dit forum niet onvermeld laten en wel de reacties van ene Adriaan. het dedain waarmee hij over de man met de Israëlische vlag spreekt, is veelbetekenend. echter ook dit individu dat zichzelf Adriaan noemt, heeft recht op vvmu. ik ben echter bang dat zijn reactie wordt ingegeven door pure angst. angst voor de moslims die binnen 20 jaar, in dit land, de lakens uitdelen.

 11. Aytas

  ‘Voor Palestina-activisten is kennelijk zelfs het zwaaien met de holocaust bij Joodse mensen zelfs geen taboe meer.’

  De holocaust wordt bij de minste kritiek op Israël misbruikt wat schandalig is.

  Ik vind de pro Palestina demonstranten net zo idioot bezig als de naar aandacht zoekende pro Israël demonstrant. Ze moeten die gek gewoon negeren. Israël heeft geen bestaansrecht, het is het terechte schuldgevoel van west Europa dat ze dat stuk land heeft opgeleverd wat natuurlijk gewoon een stuk land in Europa had moeten zijn.

  1. DeBruijn

   Je bent een fascist.

   Daar maak je lekker anderen vooruit, maar jij bent veel erger.

   1. Aytas

    Lekker onderbouwd. Ik heb diverse keren onderbouwd wat ik fascistisch vind aan het fvd en de PVV. Ik heb nooit opgeroepen dat zij hun zegje niet mogen doen of dat er geweld of iets gebruikt moet worden of iets dergelijks.

    Kom met onderbouwing waarom ik fascistisch ben.

    1. DeBruijn

     Jij noemt mijn bijdrage fascistisch gelul en mijn kinderen mislukkingen. Daarbij vind je dat Israël geen recht heeft op dat land aldaar. Vergeet je, zoals vaker, dat er altijd Joden gewoond hebben. Israël is nooit vrij geweest van Joden.

     Klopt er zijn er ook veel naar toegekomen, maar er zijn er ook 1,5 miljoen uit moslimlanden uitgezet in het Midden-Oosten en Afrika.

     Dat is dus de reden. Jij kent mij niet, mijn kinderen niet, je weet niet dat er een ziek is en dan toch mislukkingen noemen. Als jij dat normaal vindt, dan ben je idd niet veel beter.

   2. edoc431

    Niet voeren die vent daar leeft ie van

    1. Lugar

     @Code: + 1

   3. Kokkie

    Inderdaad Aytas, jij bebt de fascist; ‘Israël heeft geen bestaansrecht’, die fascistische aantijging komt uit jouw gore bek.

  2. DeBruijn

   Gaza had in 1950 250.000 inwoners en nu bijna 1,9 miljoen. De beschuldiging dat de Joden die arme Gazanen massaal uitroeien en uithongeren – en dus genocide plegen, zoals antizionisten beweren – maakt met het oog op deze getallen van deze genocide de enige genocide in de wereldgeschiedenis die een volk laat verzevenvoudigen in omvang.

   1. HendrikJan

    Pas op DeBruijn voor je het weet noemt zij je, als haar tampon verkeerd zit ook een fascist.

    1. Aytas

     Als jouw vrouw over dezelfde intelligentie beschikt als jou zie ik het mogelijk dat zelfs een tampon inbrengen niet lukt. Jij bent overigens de enige hier die werkelijk antisemitische teksten heeft gebruikt. De rotschilds hebben het gedaan, dan weet je met wat voor volk je te maken hebt.

   2. Aytas

    Waar schrijf ik dat er genocide wordt gepleegd? Van beide kanten worden misdrijven gepleegd. Ik zie Hamas als een terreur organisatie en het Israëlische leger ook, ze houden elkaar mooi in stand ten koste van de bevolking van beide groepen.

   3. edoc431

    beter niet voeren @DeBruin daar leeft ie van negeren en gewoon erover heen lezen .

  3. TD

   Aytas:
   De wereld verandert constant,wie weet zijn bij de volgende Europese “holocaust” alle Afrikanen en/of afstammelingen slachtoffer en worden uitgeroeid in allerlei kampen?
   Ben dus voorzichtig met vooringenomenheid!

   1. Aytas

    Oh ik weet zeker dat er weer een genocide op Afrikanen gaat worden gepleegd. De voorbereiding is in volle gang. De bevolking van oost Afrika staat ontginning in de weg.

    1. Vit

     Jij bent echt niet goed snik bruintje bobbejok, voor onderbouwing lees wat je geschreven hebt, nou ja dat zal niet helpen.

    2. TD

     Aytas:
     Precies,en het is ook eenvoudiger en goedkoper als je alle remmende Afrikaanse factoren uitschakelt,en begint met die smerige dictators!
     De bevolking geef je gewoon allerlei geavanceerde wapens,dus die decimeren zichzelf.
     Zodoende kunnen wij ongestoord al die grondstoffen en ertsen voor nop wegslepen!

    3. ZiggyStardust

     Met name Turkije is zijn macht in Soedan, wat ooit door de Turken bezet is geweest, flink aan het uitbreiden. De familie bin laden heeft een groot aandeel in de infrastructuur en laten we de Chinezen niet vergeten, die nu zaken doen in China, en waar je later als Afrikaan echt niet je hand hoeft op komen te houden, want die lachen je gewoon uit.

     1. Aytas

      Chinezen produceren voor Europa. Ken jij de joint ventures?

     2. ZiggyStardust

      @Satya, er zijn ruim 500 miljoen Europeanen, waarvan een deel west-Europeanen. China heeft meer dan 1 miljard inwoners. Die produceren allemaal voor Europa? Ik weet niet of je wel eens in China geweest bent, maar ik wel iig en ik kan je verzekeren dat de Chinezen nog veel meer op luxe spulletjes gericht zijn dan Europeanen. Een BMW in China is standaard een verlengde BMW, zie je hier nauwelijks rijden. De welvaartsgroei in China en de binnenlandse consumptiegroei is enorm. Op dit moment is de groei van Chinese economie 6,2 %, wat laag is tegenover voorgaande jaren. Wereldwijd is de economische groei geschat op 3,5 % dit jaar.
      Jouw stelling dat Chinezen voor Europa produceren is dus maar deels waar. Waarom worden die Afrikanen niet een keer wat handiger? Misschien omdat ze over het algemeen niet verder kijken dan vandaag, en morgen dat zien ze dan wel weer? Want zo is de mentaliteit onder grote delen van de bevolking in veel Afrikaanse landen immers.

     3. toetssteen

      @Satya
      U kletst maar wat.
      Waar in belegd wordt in diverse ontwikkelde landen is vastgoed.
      En ja het is me een gruwel, want die panden staan vervolgens leeg. In Singapore zijn mooie parkjes verdwenen voor gruwelijke steenklompen die de toch al tropische vochtige hitte ondraaglijk maakt.

  4. ZiggyStardust

   Joden wonen bijna 4000 jaar in het gebied wat nu Israël heet. Waarom zou Israël dan geen bestaansrecht hebben? En waarom zouden ze dan een stuk grond in west-Europa moeten krijgen? Jij wil de joden dus weer van hun grondgebied verdrijven en verhuizen naar west-Europa. Adolf hitler had samen met de groot moefti ook dit plan, namelijk naar een gebied in Afrika of zuid-Amerika verhuizen. Het is uiteindelijk op massamoord uitgedraaid ipv ‘verhuizen’.

   1. van Urk

    Geen bestaansrecht..Het VN verdelingsplan werd aanvaard door de Joden maar niet door de Arabieren. Met de terugtrekking van de Britten uit het mandaatgebied Palestina riep Israel op 14 mei 1948 haar onafhankelijkheid uit op door de VN toegekende gebied. De volkomen illegale beslissing van de VN, leverde de Arabieren in totaal maar liefst 82,7 procent land op -inclusief Jordanie- dat afhankelijk door de Volkerenbond -lees Balfour verklaring- aan de Joodse staat was toegewezen als Eretz-Israel, en hielden de Joden maar 17,3 procent van over wat ook nog eens voor het overgrote deel bestond uit woestijn. De Palestijnse claims op het land -ook op historisch gebied- zijn vals. Hun eigen roots en cultuur liggen verstrooid in Arabische regio,s.

    1. Lugar

     @Urk: Niemand wil de waarheid horen.

   2. Aytas

    In dat gebied woonden ze samen en al eeuwen hadden ze daar niet genoeg mensen om een staat op te richten, de meesten waren vertrokken.

    1. van Urk

     Het Brits Mandaatgebied had toch 3.762 miljoen inwoners. Altijd meer dan in sommige huidige landen. Dus genoeg inwoners om een staat te richten. Het was ook niet de doelstelling van de Joden geweest om een apart Joodse staat op te richten. De naam Palestina werd nog lang door de Joden gebruikt. Sterker nog..Zij waren het zelf die deze naam bedacht hadden en gebruikten deze naam ook in hun krant wat nu sinds 1950 de Jeruzalem Post heet.

    2. ZiggyStardust

     Satya, het Jodendom bestaat bijna 4000 jaar. De Islam iets meer dan 1400 jaar. In het grote sprookjesboek van de Islam staat verschillende keren dat joden dood moeten. Moslims hebben een hekel aan joden omdat moslims claimen de ware religie te aanhangen. En het jodendom is dus 2600 jaar ouder dan de islam, de religie die in hetzelfde gebied ontstaan is en eigenlijk een soort van gewelddadige kopie van het jodendom is. Het jodendom is dus concurrentie, en Israël is de enige democratische staat in de regio en ook dat wordt als een gevaar beschouwd door islamitische leiders, omdat de islam een totalitaire ideologie is. Daarbij worden de Palestijnen lekker gebruikt door andere islamitische landen in de regio, om het vuurtje lekker asn te wakkeren en dd jodenhaat in stand te houden, want wat is er nu mooier dan een gezamenlijke vijand, waarmee je je islamitische totalitaire ideologie dus kan verdedigen. De Palestijnen worden keihard in de kont geneukt door hun islamitische ‘broeders’!

    3. ZiggyStardust

     De meesten waren vertrokken????? Joden worden al duizenden jaren opgejaagd en vervolgd. Door Egyptische faraos, Turken, moslims, nazi’s, en nog veel meer groepen. En jij durft hier te beweren dat ze gewoon vertrokken waren???? Ga je schamen Satya, vieze gore nazi die je bent. Je hebt jezelf nu goed blootgegeven.

     1. Lugar

      “Ga je schamen Satya, vieze gore nazi die je bent.”

      Een juiste typering. Negeren werkt het beste, heb je er ook geen last meer van.

     2. ZiggyStardust

      @Lugar, hoewel ik het vaak met je eens ben, negeren is naar mijn mening niet de manier.
      Ik ben geïnteresseerd in hoe een ander denkt en wat die persoon tot die manier van denken heeft aangezet. Ben altijd in voor een discussie. Ik heb sterke woorden gebruikt, misschien iets te sterk, maar naar mijn mening is Satya hier gewoon de geschiedenis aan het verkrachten. Zij opperde het idee om joden te verplaatsen naar west-Europa, zelfde idee als de nazi’s en de groot moefti hadden voordat de nazi’s de Joden uitmoordden. En dan gewoon beweren dat de joden vrijwillig uit Israël vertrokken waren, terwijl ze al duizenden jaren opgejaagd en vervolgd worden. Ik kan echt heel veel hebben, maar dit ging gewoon te ver. Of zij een trol is betwijfel ik, ik denk eerder selectief in de geschiedenis en naïef. Jammer.

     3. Lugar

      “@Lugar, hoewel ik het vaak met je eens ben, negeren is naar mijn mening niet de manier.”

      Ik spreek uit ervaring en onderzoek. Ik ben nu een jaartje bezig en heb ontdekt dat reacties aan het adres van dit soort lieden volstrekt kansloos zijn. Ze zijn hier niet om een constructieve bijdrage te leveren aan zinvolle discussies, iedere reactie aan dat adres is er één en zorgt ervoor dat ze eindeloos doorgaan met waar ze goed in zijn…

      Maar uiteraard moet jij doen wat jou goeddunkt.

  5. Floris

   “Israël heeft geen bestaansrecht”
   ——————————————-
   Dit is loepzuiver antisemitisme.

   1. Lugar

    @Floris: Vooral omdat Israël wel bestaat en de enige democratische rechtstaat in de regio is waar nogal wat Arabieren wonen.

   2. Rien Noppen

    Nee, met antisemitisme heeft het niets te maken. Het is een politieke uitspraak waar ik het overigens volstrekt mee oneens ben.

    1. van Urk

     Hitler gebruikte ook politieke uitspraken over Joden terwijl het stonk naar antisemitisme.

     1. Aytas

      Ik doe geen uitspraak over joden. Mijn familie is in Nederland gekomen door een joodse familie die ik als opa en oma zag waarvan alleen opa over is. Hun kinderen zijn mijn oom en tante tenminste zo voel ik dat en zij ook. Ik heb het over een natiestaat en dat is Israël wat een groot verschil is.

   3. Aytas

    Volgens slimme Floris is het historisch bestaansrecht van een land in twijfel trekken aan antisemitisme gelijk te stellen, volgens slimme Floris zeg je daarmee een hekel aan de joden te hebben. Wat een idioot ben jij.

    1. Floris

     Domme Aytas heeft de werkdefinitie van antisemitisme, waaruit ik citeerde, kennelijk niet goed begrepen.

     Zelfs trol Noppes is nog zo verstandig om het bestaansrecht van Israël te erkennen.

  6. Arie B

   Volslagen van de pot gerukt jij. Ga ernaar toe en steek je schep in de grond en kijk wat je bovenhaalt. Israël is voor de Joden, of je dat nu fijn vindt of niet.

  7. IJsbrand Koudvuur

   Aytas:

   “…Israël heeft geen bestaansrecht, het is het terechte schuldgevoel van west Europa dat ze dat stuk land heeft opgeleverd…”

   Dat schuldgevoel hebben zij dan ook flink uitgebuit, misschien iets te veel. Zoveel, dat zelfs Links er een hekel aan heeft gekregen.

   “…wat natuurlijk gewoon een stuk land in Europa had moeten zijn…”

   Néh… niet in Europa. Madagaskar zou het moeten worden, dat was toen al een goed idee.

   1. Lugar

    “Madagaskar zou het moeten worden, dat was toen al een goed idee.”

    Inderdaad, voor de Palestijnen. Dat is win-win, verde voor Israël en voor de Palestijnen. Hoewel?

    De afstand Madagaskar – Mozambique is slechts 450 km. en de kans dat de Palestijnen een tunnel gaan graven is redelijk groot.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Lugar,

     “…De zionistische leider Theodor Herzl publiceerde in 1902 zijn roman Altneuland, waarin hij Madagaskar als een mogelijke optie voor Joodse emigratie noemde. Herzl dacht aanvankelijk ook aan Argentinië, voor hij definitief voor Palestina koos.
     Sinds de Eerste Wereldoorlog, werd het Madagaskarplan door Franse, Britse, Nederlandse en Poolse antisemieten bepleit. In 1937 stuurde de Poolse regering een commissie naar Madagaskar om de mogelijkheden te onderzoeken en in 1938 deed Adolf Eichmann hetzelfde. Pas in 1940, toen Hitler een deel van Frankrijk bezette en de rest van Frankrijk geregeerd werd door de met de nazi’s collaborerende Vichy-regering, kwam het plan onder de aandacht van hooggeplaatste nazi’s…”

     Just saying 😉

     Bron:(((Wikipedia)))

     1. Lugar

      @IJsbrand: Dat wist ik nog niet. Weer wat geleerd.

   2. van Urk

    Over welk volk en land Israel had men het dan duizenden jaar geleden dan over…Zelfs de Arabieren weten vanuit hun Koran dat het Heilige land toebehoort aan het Joodse volk.

   3. Aytas

    Ze buiten het behoorlijk uit. Je ziet het hier ook wel, het hele vee is geïndoctrineerd. Ik ben voor Europa, los jullie eigen problemen maar een keer op.

    1. Vit

     Ik buit het ook uit dat ik een huis heb, altijd kom ik weer thuis.

    2. TD

     Aytas:
     “Ik ben voor Europa”
     Die zin is niet volledig,het moet zijn:
     Jij bent voor alle Afrikanen en moslims in Europa !

 12. henk vintage

  Minder minder minder moslims.

 13. Ries

  Palestina-activisten zijn de nieuwe NSB’ers! Lang over nagedacht, maar ik kan er niets anders van maken.

 14. Tguard

  Dacht meneer met de baret op en zwaaiend met een vlag, anders denkenden te overtuigen van zijn gelijk.
  De argumenten die hij geeft zijn sterk jullie dit en jullie dat. Een heel positieve bijdrage aan een oplossing. Ik vind het echt zielig om jezelf zo neer te zetten en een probleem te importeren zodat we met ze allen nog meer tegen elkaar ingaan. Ik zou zeggen ga lekker stenen gooien in Israël misschien dat er daar mensen serieus naar je argumenten willen luisteren kneus!

  1. sjun

   De man draagt zijn eigen cultuur uit. Geen wonder dat elk volk in het Midden-Oosten al volkomen klaar is met het sinds midden haren zestig tot Palestijnen benoemde samenraapsel van zwerfarabieren, Egyptanaren, Iraki’s, enkele Turken, Bosniers en Jordaniërs. Zowel Jordanië, libanon, Egypte als Israel Tolereert deze lieden zolang zij zich aanspreekbaar gedragen. In Koeweit en Syrië hoeven ze zich al niet meer te wagen en ook onderlig blijken ze alweer dodelijk verdeeld.

 15. Arie B

  De Palestijnen voeren een achterhoedegevecht. Iedereen beseft dat de staat Israël mag bestaan. De overheid zal mensen die anders denken moeten verplichten dat ook te vinden. Het proces is onomkeerbaar (naar R. Noppen).

 16. Gerlos

  Van het die activistische rode bende in Mokum hoef je niks te verwachten.

 17. victus

  Pantoffel helden in amsterdrammertje heet deze film eigenlijk.

 18. Tante Sidonia

  Breaking News!!!!!!

  Jinek: NU
  GOEROE YASSER KLAVER mag gratis zijn evangelie verkondigen!!!

 19. Tante Sidonia

  Nederland verandert, en niet zo’n klein beetje!
  Als ik morgen op de Dam sta met een bord: “Moslims zijn ook niet de besten”‘,
  wordt ik…dankzij Juffie prutlip Halsema binnen 5 minuten opgepakt!
  Ach ja…Groen-Links: “democratie” is belangrijk, maar… wel zo als WIJ het willen!!!

  1. Lugar

   @Sidonia: Inderdaad, de islamisering van Nederland is op stoom en het proces zet door. Gelukkig loopt PVV zich aan de zijlijn warm en zal er de komende jaren een broodnodige tegenreactie ontstaan waarin de islam wordt beteugeld. Dat is de enig redding van ons armzalig geworden maatschappij van overgave en onderwerping aan islam, aan de linkse dictatuur, het klimaatgeloof en de EU.

 20. tomygun

  Yep de prive – Stasi in Stasi town .

 21. Lelygattet

  God heeft de mensen gemaakt om zijn slaaf te zijn. En gelukkig heeft satan ons verteld dat als wij die appel zouden eten wij kunnen leven als goden. En dat doen wij ook. Jezus is de belangrijkste boodschapper geweest. Heb je naaste lief zoals jezelf. Dus ook de vrouw. De vrouw is je gelijke. Zelfs Mohamed zei dat. Uithuwelijking staat gelijk aan verkrachting en is verboden. Er mogen geen wetten of soerahs bijgeschreven worden. Dat zijn geen woorden van Mohamed. Maar dat is wel gebeurd in de koran door de jaren heen. Bijvoorbeeld zoals de hond is onrein. Ik twijfel niet aan Mohamed maar wel aan wat er bijgeschreven is in de koran. Ik geloof in God en zijn profeten zoals Mozes en de rest. Heb je naaste lief zoals je zelf is de eerste en belangrijkste wet van God. Niet denken maar doen dat geld ook voor de moslims. Doden is verboden. Vergis je niet die aliens dat noemden vroeger engelen. Er is in de hemel weinig verander. Bepaalde engelen zijn in opstand gekomen tegen God. Zie satan ook een engel en tegenstander van God. Geloven is niet altijd makkelijk. Jezus zijn boodschap is duidelijk heb je vijand lief en vergeef hem alleen zo krijg je vrede op aarde. God komt niet van deze planeet wij wel. En wij moeten van God onze naaste liefhebben. Wat de zionistische joden doen tegen de Palestijnen is eigenlijk verboden door God. De zionisten willen deze planeet regeren door middel van complotten tegen de rest van de wereld. En zelfs Jezus verwerpt dat. Niet alle joden zijn zionisten. Dat zijn rijke en sommige politieke belangrijke figuren. En dat is precies waarom Jezus terugkomt om daar een eind aan te maken. Waarom helpen die rijke olie magneten die moslims zijn hun medegelovigen niet. Ze hebben zoveel geld en helpen niet eens. Ze kopen wel voetbalclubs op dat kan wel. En die mensen durven zichzelf gelovig te noemen. Dat is precies waarom Jezus terug keert om een einde te maken aan het onrecht dat ze plegen. Drie procent van de wereld bewoners hebben meer geld dan 97 procent van de wereld en ze laten hun medemensen verhongeren armoe leiden en kunnen al het geld dat ze bezitten niet opmaken. Ze houden het voor zichzelf. Ze hebben hun medemensen niet lief. Het zijn vieze en oneervolle mensen. Kom in opstand tegen de gevestigde orde. Wij zijn met 97 procent hun met 3 procent. Die oorlog wordt gewonnen door de rechtvaardigen en de zachtmoedigen. Dat is namelijk wat je gelooft. Dat is God zijn koninkrijk op aarde. Weg met het kapitalisme. Dat werkt alleen voor de zionisten dat is hun complot om de aarde te regeren. Wij hebben helemaal geen Wereldbank nodig. Wat wij nodig hebben staat in de tien geboden van Mozes. Heb je naaste lief zoals jezelf. Gun elkaar iets niet alles wij hebben echte leiders nodig geen misleiders. Iedereen heeft recht op eten drinken en luxe wij kunnen elkaar helpen. Dezelfde rechten en plichten op deze planeet. Geen corruptie en zakken vullers. Liefde voor je medemens is een pré. Het kan overal hetzelfde zijn op deze planeet. Dat is de wil van God. Heel simpel.

  1. Lugar

   Korte statements met veel punten, en ik bedoel de punt aan het eind van de zin.

   1. Lelygattet

    Ik zie hier geen enkel punt gemaakt.
    Alleen èèn uitroepteken

 22. Lelygattet

  Raad eens waar dit staat?
  Juist”https://koran.nl/wat-is-de-koran/”

 23. Godefroy France

  DENK EN BIJ1 ZAGEN DAT HET GOED WAS

  onze bruinhemden kunnen ongestoort hun werk afmaken

  Ben benieuwd welke politieke partijen gaan reageren

 24. Holysmoke

  Altijd als het om zoiets gaat, jodenhaat, IS facisten, homohaat. Kortom alles wat met islam te maken heeft zie of hoor je NIKS maar dan ook NIKS van die Linkse landverraders, laffe honden

 25. Florissa

  Ze grijpen niet in,maar op 5 mei staan ze weer schijnheilig stil .Nooit meer ,zeggen ze dan Ondertussen massaal Islam het land binnenhalen ,hoe krom kan iets zijn .

 26. jorisxl

  Het is echt de omgedraaide wereld de echte nazi is toch wel de moslim extremist.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.