En nu voor altijd opgekalifaterd! Nederland pakt ISIS-killer Marouane Boulahyani EINDELIJK z'n paspoort af

Geen categoriejan 22 2019, 12:00
Nederland telt vanaf vandaag één inwoner minder. Het gaat om de Syriëstrijder Marouane Boulahyani. Nee, hij is niet omgekomen, maar wel heeft de regering dan eindelijk besloten om in te grijpen: z'n Nederlandse paspoort is deze schietgrage koppensneller nu kwijt.
Ze bestaan nog wel hoor, VVD'ers die niet alleen wat tegen de media staan te blaten maar ook daadwerkelijk in actie komen. Ook al is het maar voor één isoleerd geval. Ik heb het nu over staatssecretaris Harbers, belast met asielzaken. En kennelijk ook met het afpakken van paspoorten van doorgedraaide ISIS-strijders die al jaren in Syrië de boel kapot aan het schieten zijn. Ik heb het over Marouane Boulahyani die al jaren in de Levant zit. Anno 2019 vond Harbers het toch maar eens tijd om Boulie z'n nationaliteit af te prakken:

"De Arnhemse jihadist en rapper Marouane B. is geen Nederlander meer. Staatssecretaris Harbers heeft hem zijn Nederlandse nationaliteit afgenomen.

De rechter veroordeelde hem vorig jaar bij verstek tot zes jaar cel, maar dat hij die ooit komt uitzitten is onwaarschijnlijk. Marouane B. zit in Syrië, mogelijk in het laatste territorium dat IS nog in handen heeft. Ondanks eerdere berichten dat hij was gesneuveld – al dan niet door hemzelf verspreid – blijkt hij nog steeds in leven."

Terecht natuurlijk, al had dit uiteraard best wat eerder kunnen gebeuren dan januari 2019. De zomer van 2014 was een geschikter moment geweest. Maar goed, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. En Harbers heeft nog een flinke klus voor zich: sinds 2017 zijn er van dertien ISIS-malloten de Nederlandse paspoorten afgenomen. In totaal zijn er meer dan honderd landgenoten in het ISIS-kalifaat geweest; dus er zijn nogal wat reisdocumenten voorgoed in te trekken. Dus go, go, Mark Harbers!
Ook Geert Wilders vindt dat deze actie naar meer smaakt: hij wil dat de kopschoppers uit Spijkenisse gaan delen in het lot van Marouane Boulahyani. De kansen op die actie lijken dan weer niet zo bijster groot...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten