VIDEO: Onbeschofte Palestina-activisten schelden Joden in Amsterdam uit voor nazi's en fascisten

Geen categoriejan 21 2019, 16:00
Afgelopen zaterdag was het op De Dam in Amsterdam weer raak. Michael Jacobs liep er met zijn Israëlische vlag, en werd daar - samen met enkele anderen joden - uitgemaakt voor fascist en voor iemand die moreel gelijkstaat aan de nazi's in de jaren '30 en '40. Voor Palestina-activisten is kennelijk zelfs het zwaaien met de holocaust bij Joodse mensen zelfs geen taboe meer.
Bijgaand een video van de sinds jaren 'gewone' hetze tegen Israël en het Joodse volk. In beeld zijn de anti-Israël en BDS-agitatoren Simon Vrouwe en Gustav Draijer. Het bordje in de hand van Draijer toont de vlag van Israël die op verschillende manieren is gemanipuleerd: de Davidster in het midden omvat een wereld die in vlammen staat, en in de blauwe balken staat de tekst 'Israël has no history, only a criminal record'.
De zogenaamde nazi-vergelijking die u aan het einde van de korte clip hoort heeft twee doelen. Ten eerste, de staat Israël zwart te maken en haar rechtmatige zelf-verdediging te delegitimeren. In de tweede plaats suggereert zij op een kromme manier dat de Holocaust (ook) achteraf bezien 'terecht' heeft plaatsgevonden - volgens de idee dat men personen die zich als nazi’s gedragen mag of zelfs moet vernietigen. De activist in het filmpje zet dus openlijk en doelbewust aan tot haat en geweld jegens Israël en de Joden.
Zoals u waarschijnlijk weet heeft de Amsterdamse politie strikte instructies om niet in te grijpen bij deze onfatsoenlijke manifestaties. Net als veel mensen - en dat zijn niet alleen Joden of Israëlische toeristen- heb ik een zeer akelig déjà vu bij het zien van deze taferelen, die volgens de IHRA-definitie gelden als regelrechte uitingen van antisemitisme.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten