“Amerika wil niet luisteren” – Ook Rusland zegt kernwapenverdrag op te schorten

Poetin laat zich niet kennen! Hij gaf vandaag aan ook het INF-kernwapenverdrag op te schorten en kondigde eveneens aan direct nieuwe raketten te gaan bouwen! “Amerika is niet bereid te luisteren,” aldus Poetin.

De aanleiding voor het opschorten van het verdrag door de Amerikanen is een Russische raket waarvan Rusland zegt dat het een bereik van 480 km heeft, terwijl het verdrag gaat over raketten met een bereik van 500-5500 kilometer. In plaats van die raket te testen of in ieder geval de specificaties te bekijken, zit de Verenigde Staten hoog in de gordijnen en klimmen NAVO-landen als Nederland er zonder blikken of blozen achteraan.

Poetin gaf gisteren en vandaag aan dat de Amerikanen laten blijken niet bereid zijn te luisteren, en dus bedenkt Poetin zich geen moment. Nieuwe wapens staan direct op de planning en ontwapeningsgesprekken zullen niet vanuit de Russen worden geïnitieerd.

Zoals in dit artikel al werd aangegeven, lijkt het er meer op dat de VS zich zorgen maakt over de wapenontwikkeling van China, die niet onder het verdrag valt, en zoekt de VS een manier om onder het verdrag uit te komen. Poetin zal ook van deze analyse op de hoogte zijn en bedenkt zich dus geen moment.

Niet zo gek ook, want vanuit zijn optiek wordt z’n land door ‘westers imperialisme’ bedreigd, wordt de oorlog in Oekraïne volledig in zijn schoenen geschoven, krijgt hij de ene na de andere beschuldiging (hè Halbe?) van spionage en vergiftiging over zich heen, krijgt hij hypocriete kritiek over zijn inmenging in Syrië te verduren en nu wordt er ook nog eens niet geluisterd naar zijn verdediging tegen de beschuldiging van het schenden van zo’n iconisch verdrag. Tel daar ook nog bij dat de EU een eigen leger wil ‘om Russische dreiging’ het hoofd te bieden. Ja, ik zou m’n arsenaal ook maar weer op gaan bouwen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. HendrikJan

  Terwijl de EU fanaten maar blijven roepen, dat in Europa vrede heerst.
  De koude oorlog komt er gewoon weer aan, met dank aan de ontmantelaars van de NAVO.
  Nederland ondersteunde de Jihadisten in Syrië en zijn nu al weer bezig om deze Jihadisten, naar Nederland te halen.
  Veiligheid voor al.

 2. Spaanse kok

  Een pijnlijke situatie.
  Trump zegt het verdrag op en loopt dus net de Nobelprijs voor de vrede mis.
  Poetin, een sterke leider, antwoordt heel duidelijk.
  Maar wie o wie moeten de geachte reageerders nu gelijk geven.
  Een haast onmogelijke opgave.

  1. Duke

   Trump heeft gelijk dat China gevaarlijker is dan Rusland. Als dat de achterliggende reden is voor het opzeggen van het verdrag is dat een goede beslissing.
   En Poetin heeft gelijk om zich te verdedigen tegen de EU agressie.

 3. Rien Noppen

  De wereld is er met Trump bepaald niet veiliger op geworden.

  1. marco1

   En is de wereld er dan volgens u onveiliger op geworden of net zo veilig als voor Trump?

   1. Rien Noppen

    Onveiliger.

   2. tomygun

    Marco dat kon je verwachten van niks nada
    In veel landen worden gay en pedo`s opgepakt
    onder mo obama had hij dat probleem nog niet .

  2. fockingworst

   @riennoppentrol dds word er niet inhoudelijker op met @riennoppentrol.
   @riennoppentrol onder George w bush en Obama is er een raketschild gebouwd vanaf noordwestelijk rusland tot aan Georgië om zogenaamd tegen schurkenstaat Iran een bescherming te vormen.
   Rusland wou hier in samen doen met de amerikanen.
   De amerikanen wilden dit niet dus logischerwijs ziet rusland dit als een bedreiging.
   Vandaar dat Rusland begonnen is nr 1 het oude s300 afweersysteem te verbeteren wat nu ’s 400 heet, waar de amerikanen niet echt een antwoord op hebben en vervolgens zijn ze bijna klaar met het s500 wapensystemen waar de amerikanen geen antwoord op hebben.
   Ondertussen word vergeten dat de Chinezen hun militaire macht rigoureus aan het uitbreiden zijn waardoor de alleen heersing van de amerikanen binnenkort aan zijn einde komt.
   De amerikanen zijn de laatste jaren de druk aan het opvoeren op de eu om militair meer bij te dragen ter compensatie van hun falend buitenlands beleid.
   De eu zit te slapen omdat ze bezig zijn met hoeveel watt een stofzuiger mag verbruiken of hoe kunnen we de pensioenpot van de nederlanders leegroven.
   En hoe kunnen we de het falende economisch beleid van de one fits none munt oplossen.

   1. Rien Noppen

    Heeft Trump een zinnige poging gedaan om op dit punt met Rusland tot een vergelijk te komen?

    Nee dus. De man doet feitelijk niets in het internationale diplomatiek-politieke verkeer en wat hij doet is alleen maar schadelijk (Noord Korea, Syrië, Rusland).

    1. fockingworst

     @riennoppentrol heeft last van ernstige hersenschade en kan niet begrijpend lezen noch causale verbanden leggen of alleen Trump in een kwaad daglicht zetten of een combinatie van dat alles.
     Zoals hier boven door mij beschreven dit alles is in werking gezet door de vorige 2 presidenten.
     Trump heeft in ieder geval een poging gedaan om met Putin in conclaaf te komen.
     Tot nu toe heeft trump meer pogingen gedaan om vrede te brengen dan AL zijn voorgangers, kijk naar noord en zuid Korea. Hij probeert nu ook maduro onder druk te zetten en het lijkt erop dat dit gaat werken.
     @riennoppentrol praat zoals altijd herzenloze poep.

     1. tomygun

      Worst ik denk ook niet dat er een van deze twee
      het achterste van hun tong zal laten zien .
      De raket van de rus is gewoon tetesten op een
      manier dat hij binnen de afgesproken afstand blijft
      de USA weet dit en wil nu zelf een raket ontwikkellen
      door dit verdrag ging dat maar moeilijk .
      Als de helft maar waarheid is wat de USA heeft dan zal er in
      korte tijd veel nieuws komen .

    2. tomygun

     Mijn Kaas is aan het rusten .

     1. tomygun

      Aldus vertaling van niks nada
      I rest my case .

     2. fockingworst

      @tommy….huh?

    3. ZiggyStardust

     Wat is het nou, Rien Noppen? Is Trump met de hulp van Putin in het zadel geholpen, of maakt hij de relatie met Rusland alleen maar slechter? Volgens jou beiden, blijkt uit eerdere berichten, en je spreekt jezelf dus tegen.

   2. fockingworst

    De eu is een falend prutsproject die voor geen enkel europees land goed is, wat hier meermaals is weerlegd door de betere reaguurders en columnisten.
    Het is beter voor de Europese landen samenwerking te vinden zonder de megalomane idioten in brussel en ieder land weer zijn eigen munt neemt en samenwerking op basis van de oude eeg, met ieder zijn eigen grenzen zoals het ooit was.

    1. Rien Noppen

     “De eu is een falend prutsproject”

     Dat zal dan wel verklaren waarom 72 % van de Nederlanders in de EU wil blijven.

     🙂

     1. Siemien

      Onzin, ik denk dat heel veel mensen er helemaal geen interesse in hebben om hier over na te denken.
      Net als de vraag stellen; zou Utrecht een provincie van Nederland moeten blijven..

      Mei 2018 Op dit moment zien we dat slechts vijftien procent van de Nederlanders vertrouwen hebben in de politici die het beleid maken op Europees niveau. Dat is heel laag.

      Nederland stond in de Europese Unie lange tijd bekend als een van de grootste voorstanders van Europese samenwerking.
      Toch heeft euroscepsis de laatste jaren steeds meer voet aan de grond gekregen in Nederland. Dit bleek bijvoorbeeld in 2005, toen Nederland in een referendum met een meerderheid van 62,5% tegen de invoering van de Europese Grondwet stemde.

      Het vertrouwen is zéér laag, bijna de helft van de Nederlanders heeft geen of nauwelijks vertrouwen in de EU

   3. tomygun

    Osse worst is geen fockingworst +5

 4. TD

  Dat nucleaire evenwicht behelst feitelijk een zelfmoord scenario,en alleen uitvoerbaar door waanzinnig geworden wereldleiders,er bestaat al jaren een dermate grote “overkill” dat bij een oorlog,onvermijdelijk een nucleaire winter ontstaat en er geen aards leven meer mogelijk is,nog afgezien van het enorme aantal verbrande en stralingsslachtoffers!

  1. Original NL

   TD….. bij een oorlog,onvermijdelijk een nucleaire winter ontstaat …
   Das dan knap k*t als we straks net 1000 miljard hebben uitgegeven en de temp met 0,0003 gr hebben gedrukt.
   Thermonucleaire oorlog is dus goed tegen de opwarming van de aarde, daar moet de linkse trollen brigade toch zeer content mee zijn.
   Het bezoek van guy verhofstadt aan ukraïne was dus een poging om putin zover te krijgen dat deze zijn verkoelende H bommen gaat inzetten!

 5. cmsuijkerbuijk

  Het gaat helemaal niet om Rusland. Het gaat om China. De VS staan door dit verdrag met Rusland machteloos tegen de Chinese equivalente wapens die wél gemaakt worden, omdat die niet in dit verdrag zitten. Om zich te kunnen wapenen tegen de Chinese (kern)wapens, moeten de VS dus wel het blok aan het been kwijt, i.c. dit verdrag met de Russen.

  1. TD

   cmsuijkerbuijk:
   nucleaire wapens hebben inmiddels meerdere landen,wat de gevolgen van een eventuele oorlog niet veranderd!
   De reden van de landen om het evenwicht te creëren is zinloos,het betekent eigenlijk dat indien een volksleider die wapens lanceert hij zichzelf vernietigt!

   1. cmsuijkerbuijk

    @TD
    En daarom werken zij juist afschrikwekkend. Maar voor landen als China en Rusland heb je nou eenmaal een ander arsenaal nodig, dan voor de kleinere landen. Bovendien zijn er tot op heden “slechts” 8 landen met kernwapens. Verder zijn er landen, waar kernwapens gestationeerd zijn, maar die het bezit van een werkelijke kernmacht zijn.
    Bovendien gaat jouw stelling “De reden van de landen om het evenwicht te creëren is zinloos” niet op, het betekent eigenlijk dat indien een volksleider die wapens lanceert hij zichzelf vernietigt!” niet op, omdat een land, dat géén kernwapens heeft, dan een willoze prooi zal zijn, voor het land dat wél over kernwapens beschikt.
    Kernwapens zijn de reden, dat er tussen de grote blokken geen oorlog meer is geweest, sinds deze machtsblokken de beschikking hebben over kernwapens! Kernwapens maken het speelveld voor iedereen gelijk. Bij eenzijdig bezit van kernwapens, kun je als land nóg zo’n geavanceerde krijgsmacht hebben, je zult het dan altijd af moeten leggen tegen de bezitter van kernwapens met een mogelijk slechter uitgerust conventioneel leger.
    Hoe paradoxaal het ook klinkt: Kernwapens zijn Vredewapens! Een nogal zware lauwertak in de bek van de vredesduif!

 6. George Knight

  Het lijkt eerder andersom. President Trump luistert naar president Putin door het INF-verdrag op te zeggen. Zodat de Russische Federatie dat op haar beurt ook kan doen. En Europa chantabel wordt en verder onder de invloed van het Kremlin dreigt te worden gebracht.

  Ivan Ivanovitsj ziet het tevreden aan: Trump laat zich chanteren door het Kremlin, zodat die Europa kan gaan chanteren. En China? Dat heeft de Russische Federatie economisch in de zak. De VS spartelt tegen, maar maakt met een incompetente president en een verlamd congres weinig klaar.

 7. Korporaal Monty

  Even opzoek naar een Russchies Nederlands vriendschapspeldje.

  Voor het geval de Russen binnenvallen.

 8. Gerlos

  Heeft weinig zin om naar die dictator Poetin te luisteren, alles wordt daar ontkent en er wordt gelogen en bedrogen., zelfs de bevolkingn begint al meer te morrelen aan de positie van die deze leugenaar

 9. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Helemaal mee eens fockingworst!!!! die kletspraat van van Rompuy alias Noppen kan je gewoon links laten liggen dat slaat als een lul op een drumstel. Natuurlijk is de EU een pruts project. Nederland wordt daar ook niet beter van. En als van Rompuy beweerd dat 72% van de Nederlanders Eurofiel is, dat zegt al genoeg over de intelligentie. Nederland betaald meer aan die Brusselse poppenkast dan er binnen komt, 72% vindt dat normaal, de drankmisbruikers bemoeien zich voortdurend met de interne politiek van EU landen. De Eurofiel vindt dat normaal, Jean Claude ‘alcoholica’ Juncker praat nogal vaak met een dubbele tong en het begroeten van vrouwen is ook excentriek te noemen. De Eurofiel vindt dat normaal. Groot Brittannië besluit uit de EU te stappen, de Eurofiel vind dat dom. NEE!! allicht het is veel slimmer om maar lid te blijven van deze ZuipClan tegen elke prijs en op termijn ten koste van onze eigen welvaart. Eurofielen hebben helemaal niets met hun vaderland die willen hun eigen land veranderen in een kleine provincie met 0,0 inspraak. Dat moeten we helemaal niet willen. Eurofielen zien niet verder dan hun neus lang is, zijn volledig geindoctrineerd met ‘EU bloed’, die sferen naar een USE, nou dat zal er nooit komen. Dan zouden de Eurofielen moeten gaan emigreren naar Rhode island de kleinste staat van Amerika. Dan kunnen ze het met eigen ogen zien hoe het is om in een kleine provincie te wonen. Om met de woorden van John F Kennedy – op het laatste woord na- te eindigen : Ich bin ein Niederlander, für immer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.