CDA-Europarlementariër Esther de Lange geschokt op vliegveld Venezuela: ze mag het land niet in van socialistische dictator Maduro

Dat is wel heel schokkend. Ahem.

CDA-Europarlementariër Esther de Lange dacht samen met enkele EU-christendemocratische vrienden vandaag af te reizen naar Venezuela. Ze gingen daar naartoe op uitnodiging van het parlement, waarvan de voorzitter zich tegenwoordig interim-president noemt; een titel die betwist wordt door de zittende dictator, Nicolas Maduro.

Tot haar grote verrassing zorgde diezelfde Maduro er echter voor dat de christendemocratische delegatie het land niet in mocht. Aldus De Lange op Twitter:

“We staan hier op het vliegveld van Caracas in Venezuela,” aldus De Lange, “met een delegatie van de Europese Volkspartij – op uitnodiging trouwens van het officiële parlement van Venezuela […] maar we mogen het land niet in.” Natuurlijk is dat eerst en vooral alleen verrassend als je niet begrijpt hoe het werkt met socialistische dictators, maar blijkbaar is De Lange één van die naïeve zielen.

Hoe dan ook. Ze gaat verder:

“We hebben te horen gekregen van de regering, of eigenlijk van een ambtenaar die de regering vertegenwoordigt, dat we op de eerste de beste vlucht terug moeten naar Madrid. We worden dus uitgezet.”

Iedereen had dat van verre kunnen zien aankomen. Maar mevrouw De Lange deed dat niet? Nou, dat denk ik niet. Ze zegt vervolgens namelijk:

“Dit zal ongetwijfeld consequenties hebben.”

Met andere woorden, De Lange denkt dat het Europees Parlement dan eindelijk in actie zal komen tegen Maduro, al ware het maar omdat het dit soort wangedrag tegen zijn eigen leden niet kan of wil accepteren.

En ja, het is zeer wel mogelijk dat het De Lange en co dáár om ging. Zoals bekend zijn de Verenigde Staten al hard bezig tegen Maduro, maar heerst er iets van verdeeldheid in Europa over het lot van de dictator. Misschien dat De Lange en haar vrienden op deze manier actie proberen af te dwingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Pescador

  Mafklappers, met het verstand van een klein kind leve deEU

 2. Ome Wim

  Tjonge jonge, zò belangrijk en dan Venezuela niet binnen mogen, hoe durven ze ??

 3. Meriadoc Brandebok

  Het is slecht voor Nederland dat het land zo instabiel is. Alsof er in België een burgeroorlog uitbreekt en de vluchtelingen de grens over komen. Hopelijk herwint Vebezuela spoedig haar stabiliteit.

 4. Tante Sidonia

  En Curacao gaat zich met Venezolaanse vluchtelingen bemoeien?
  Onze schatrijke asiel-industrie lacht zich kapot, want dan……………..komen ze naar Nederland!

 5. Ries

  Raar, dat de tijdelijke nieuwe zichzelf uitgeroepen president een CDA-afvaardiging uitnodigt. Volgens mij had de man er nog nooit van gehoord, dus het zal wel weer een aan zichzelf geschreven uitnodiging zijn van de CDA’ers zelf, als laatste redmiddel voor de verkiezingen. Zo van: Kijk ons toch eens begaan zijn met de Venozolanen. Zum kotsen. En voor ik weer trollenmail krijg: Ik vind Maduro een onmogelijke dictator, links, dat dan weer wel.

  1. PMG

   @Ries – +++++

  2. Meriadoc Brandebok

   Als u, evenals mij, de Telegraaf had geraadpleegd, was u ervan op de hoogte geweest dat De Lange is uitgenodigd door het parlement.

   U trekt de integriteit van politici in twijfel, terwijl u geen flauw benul heeft waar het over gaat. Wat vindt u daar eigenlijk zelf van?

   1. HendrikJan

    Bok weet jij, dat het parlement van Venezuela op 18-08-2017, door de Grondwettelijke vergadering is ontbonden.

    Het door jou genoemde parlement, bestaat niet meer en de EU moet zich met Europa bemoeien en proberen de kolere zooi hier op te lossen.
    Wat vindt jij daar eigenlijk zelf van.

    1. Meriadoc Brandebok

     Het parlement bestaat dus wel degelijk en dat geldt ook voor de commissievoorzitter BuZa van het Venezuleaanse parlement. Hij stond hen buiten de luchthaven op te wachten.

     Met de “zooi” waarover je spreekt valt het wel mee, maar misschien nog wel belangrijker is dat Venezuela ons buurland is. Als men niet spoedig een oplossing vindt voor het leveren van hulpgoederen – waar de europarlementariërs voor kwamen – blijven de vluchtelingen komen.

 6. PMG

  Wat een ongeloofelijk achterlijke actie van deze goedgelovigen EU sekte-aanhangers. Nou de airmiletjes zijn weer binnen op kosten van de belastingbetaler.

  NEXIT!!!

 7. PMG

  Onbegrijpelijk dat NL geen Venozolanen die doodgaan van de honger opneemt maar elke oetlul uit Syrie of Marokko wandelt zo naar binnen.

 8. Gekko

  Esther de Lange, al meer dan een half leven lang (ruim 20 jaar) actief is binnen het Europese Parlement. Die vrouw heeft nooit de wereld buiten de EU gezien. Heeft geen idee wat er speelt in de samenleving. Is goedgelovig, op het naïeve af, visieloos, kleurloos, gericht op procedures en processen.

  Nee, geef mij maar Annie Schreijer-Pierik, ook lid van het Europese Parlement. Ik ben het lang niet altijd eens met Annie, maar het is wel een wijf met ballen. Die gaat tenminste voor de inhoud.

  1. Top

   Ach ja, deze ‘mevrouw’ zit al zo lang in dat EU gedrocht. Maar, ze is er wel multimiljonair van geworden. (dat geldt voor velen in het EU parlement). Dus? Allemaal gelul voor de goede sier. Het zal haar worst wezen wat er gaande is op de wereld.

 9. TD

  “Dit zal ongetwijfeld consequenties hebben”
  Haha,even het gevechthandtasje van Rutte lenen,alweer zo’n stomme politieke NL trut!

 10. poldi

  Dat is toch dat mens die bewondering had voor het “Wir schaffen dasz”-beleid van frau Merkel.

 11. Gekko

  Dit voorval doet mij denken aan de reis die D66 Kamerlid Boris Dittrich jaren geleden maakte naar Cuba. Op uitnodiging van de oppositie. Ook hij kwam het land niet in. Tegen gehouden door Fidel Castro. “Dat zal consequenties hebben”, riep Boris stoer. Maar toen Dittrich allang geen Tweede Kamerlid meer was, zal Castro er nog steeds.

 12. poldi

  Ik ga ook niet zonder visum naar het buitenland, maar EU parlementariers verwachten binnen gelaten te worden om zich bezig te houden met interne aangelegenheden?
  Wat een arrogantie. Vind je het gek dat niemand ze serieus neemt? Het is 2019 en er zijn, op een paar uitzonderingen na, geen kolonies meer. Wen er maar aan.

  Had het eerst gevraagd, hoefde je niet een hele oceaan over te vliegen, maar ja, dan had je ook geen viral twitterberichtje te pakken en nu weten we gelijk ook allemaal ook wie Esther de Lange is.

  Doet mij denken aan van Baal en Verhofstad die op het Maydan plein in Oekraine ook al de boel stonden op te jutten.

 13. poldi

  Europa zal het wel weer even regelen.
  Die landen daar zijn absoluut niet gediend van inmenging door een apparaat dat zijn eigen EU-zaakjes niet eens op orde heeft. En zeker niet op een manier a la van Baalenen Verhofstad die het beleid in Oekraine stonden op te jutten zonder dat het europese parlement het wist. Kortom zoals eerder gezegd: we hebben daar niets te zoeken.

 14. Ries

  Een trol gelooft echt dat de gasten werden uitgenodigd om vervolgens niet te worden binnengelaten. Vrij onnozel het?

  1. Meriadoc Brandebok

   Weet u dat De Lange een kiekje van de uitnodigingsbrief op Twitter publiceerde? Heft u daarvan kennisgenomen, en zo ja, neemt u uw woorden aangaande de integriteit van De Lsnge terug,

 15. Tante Sidonia

  Alle onnozele in de politiek zijn vrouwen.
  Weten nog steeds niet hoe Socialisten/Linksen en Communisten zijn! “Jij denkt niet zoals wij, dus weg!” Vroeger executie!

 16. Ries

  Het ‘kiekje’ zal wel zo gemaakt zijn dat de voorwaarden niet gekiekt zijn. Vrij onnozel allemaal.

  1. Tante Sidonia

   Verhofstad had dit geregeld:
   Dictatoriaal Brussel moest (via Juffie de Lange) Dictator Maduro uitleggen “dat we het niet pikken!”
   Wat mij betreft:
   zet het hele Europese Parlement ook maar op Curacao en dan …….”kettingen los en af laten drijven”
   Heeft twee voordelen: Nederland is verlost van Dictatoriaal Brussel en het honderden miljoenen vretende ( waar blijft het toch?) Curacao.

  2. Meriadoc Brandebok

   Ja, u bent vrij onnozel.

   Als u volgende maal wederom politici onterecht motieven toedicht zou u zich beter breder kunnen informeren. Mijn gratis advies aan u vandaag. Doe ermee wat u wilt.

   1. Tante Sidonia

    Meriadoc Brandebok
    Geen zaken vermelden die in jou ogen niet kloppen. Ik vertel/ vermeld alleen waarheden. Helaas voor velen, moeilijk te verteren!
    En mijn advies: schaar je bij de andere linkse facistische oproerkraaiende reagerenden!

    1. Spaanse kok

     Tante Sherlock Sidonia stelt: Ik vertel/ vermeld alleen waarheden.
     .
     Naast speurneus is tante ook nog humoriste.
     Een veelzijdige dame.

 17. Ries

  Onnozel is om van politici te verwachten dat zij eerlijke motieven hebben. Wie de poltitiek over jaren volgt, weet waar ik het over heb. Dat politici zo gewantrouwd worden, hebben ze zelf in de hand gehad. Wie politici niet wantrouwt, kan men gerust onnozel noemen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Ik verwacht niets. Ik ga altijd af op de feiten en niet op onbewezen beschuldigingen.

 18. Ome Wim

  Ja Esther sorry, maar jij had geen chequeboekje bij je, Sigrid Kaag daarentegen was met de rode loper ontvangen want dìe strooit met gulle hand overal geld in het rond, òns geld uiteraard.

 19. Karel de Grote

  Als je steeds zo geschokt bent heb je dan wel het juiste karakter om in de tweede kamer je werk te doen?

 20. joker

  Dit wereldvreemde vrouwmens denkt vast en zeker dat Venezuela op háár zit te wachten,
  wát een misrekening door dit groepje EU-niksnutten !
  Advies mijnerzijds, en nog gratis ook : blijf gewoon in Europa, verroer je zo weinig mogelijk en over enkele jaren is de EU nét als Venezuela, hoeft die zooi niet meer te reizen en dát is weer goed voor ’t klimaat én het milieu, maar dát interesseert dat soort niet !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.