Filmpje! IS-strijders doen huilie huilie voor de camera: 'Ik was zo in shock en zo dom'

Geen categoriefeb 23 2019, 19:00
De kogel is door de kerk! Als het aan Nederland ligt worden Nederlandse IS-strijders, die nu nog vastzitten in Syrië en Irak, niet hier berecht, maar in de regio waar zij zich als beesten gedroegen. ChristenUnie, VVD en CDA dienden voor dit plan een motie in waarin de regering wordt opgeroepen zorg te dragen dat de strijders in Irak of Syrië worden berecht. En terwijl deze discussie zich ontvouwt doen voormalige IS-strijders een 'huilie huilie' voor de camera.
Ze hebben allemaal spijt en excuseren zich: 'Ik was in schok en zo dom' zo stelt één van de aanhangers van het kalifaat. De IS-strijders, die hun illusie van een islamitisch kalifaat ondertussen hebben moeten laten varen, weten natuurlijk wat het te wachten staat. Het liefst worden ze veroordeeld in het land waar ze staatsburger zijn. In sommige gevallen dus Frankrijk, Nederland of België. Maar eigenlijk zit niemand daarop te wachten, behalve zijzelf.
Zo willen de gemeenschappen in het Midden-Oosten ongetwijfeld recht spreken over de beesten die hun gemeenschappen hebben geterroriseerd. Maar de aanklacht gaat verder dan alleen terreur. Afgelopen week werden diverse massagraven ontdekt rondom voormalig IS-bolwerk Raqqa. En nu de IS-krijgers uit Europa door hebben wat de aanklacht tegen hen zal zijn, onder meer genocide, hebben ze ineens 'spijt'!
Spijt komt in veel gevallen te laat. Ook nu weer. En ondanks dat de IS-krijgers zichzelf voor de camera vernederen zal de vernedering hen niet helpen straf te ontlopen. Als we de motie van de Tweede Kamerleden van CU, CDA en VVD lezen lijkt het waarschijnlijk dat sommigen zullen worden vervolgd vanwege het plegen van genocide:

"constaterende dat Genocide onder het Verdrag van Parijs uit 1948 een schending is van internationaal recht en alle partijen verplicht tot berechting en bestraffing;"

Op de bovenstaande beelden van De Ideale Wereld zien we dan ook halve pubers. Lieden die zich hebben laten verleiden door fascistoide denkbeelden en zonder nadenken naar Syrië afreisden. Één van de IS-krijgers stelt 'Dit is de grootste fout van mijn leven' en een ander maakt excuses: 'Ik was in shock en zo dom'.
Dat iedereen met de IS-strijders in de maag zit moge duidelijk zijn. Zo liet premier Rutte enkel jaren geleden weten dat het 'beter zou zijn als IS-strijders daar zouden sterven'. Maar onkruid vergaat niet en dus zijn er nog steeds IS-strijders te vinden in het Midden-Oosten. Gelukkig is het waarschijnlijk dat ze daar ook worden berecht en dat Nederland niet langer met het vraagstuk in haar maag zit.
Opgeruimd staat netjes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten