Duizenden lichamen gevonden in massagraven in Raqqa

Een beter argument om ze niet terug te halen is er niet: duizenden lichamen gevonden in massagraven in en rondom voormalig IS-bolwerk Raqqa in Syrië. Een massagraf dat vorige maand gevonden werd, bevatte alleen al zo’n 3000 lichamen! Dat meldt de NOS.

Dit graf lag onder een akker iets buiten Raqqa, op zo’n 60 centimeter diepte. De 3000 lichamen werden in verschillende staat gevonden. Sommige hadden brandwonden, anderen een geweerschot. Dit wordt het grootste massagraf sinds de komst van IS naar Raqqa (2014) genoemd. De verwachting is dat er nog veel meer van dit soort graven zullen worden gevonden in de jaren na IS.

Naast dit graf zijn er nog acht andere massagraven aangetroffen. Eentje bevatte zo’n 900 lichamen. Van omwonenden kregen de onderzoekers te horen dat er regelmatig mensen werden verzameld en in een oranje overall werden gehesen voor ze werden geëxecuteerd.

Dit is wat er nu wordt ontdekt. Dit is wat er alleen al rond Raqqa gevonden is. Je kunt dus wel nagaan dat op diverse andere locaties die onder het bewind van IS vielen, gelijksoortige massagraven zullen worden ontdekt. Bedenk goed dat wanneer er weer zo’n zielig Syrië-gangertje op televisie komt die spijt heeft en ‘een fout heeft gemaakt’, hier steun aan heeft verleend.

En of je nou voor het terughalen bent of niet, vraag jezelf goed af of zulke mensen gere-integreerd kunnen worden. Dat geldt ook voor vrouwen die hun kinderen daar naartoe namen of in zo’n situatie zijn bevallen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Zo deden de Nazi’s het ook.

  1. Satty

   Zo doen alle groeperingen het die denken dat hun religie of cultuur superieur is. Als je geluk hebt gaat het niet verder als apartheid.

   1. sjun

    In sommige gebieden kwam daar ok nog kannibalisme en verkrachting als teken van de daar vigerende beschavingen bij kijken…

  2. IJsbrand Koudvuur

   …en de Bolsjewieken. En de Turken. En de Britten. En de Cambodjanen. En iedereen in de geschiedenis van de mensheid.

  3. Rosasolis

   @Meriadoc. Je heb gelijk. Ook Ukraine heeft een vreselijke schuld. Omdat zij onafhankelijk van de U.S.S.R. (communistisch Rusland) wilden worden, hebben
   de Ukrainen een pact met de duivel afgesproken: De Nazi’s zouden zorgen voor de onafhankelijkeid van Ukraine, als alle joden en roma’s (zigeuners), zouden opgegeven worden en gebracht worden naar een afgezonderd plaats. En dit gebeurde in Ukraine.
   Gewone arme trouwe burgers werden massaal opgepakt alleen wegens hun achtergrond.
   En werden dood geschoten in een gigantisch massa graf in Ukraine.
   En nu zeuren de Ukrainers nog steeds door, wegens “discrimatie van Rusland”.
   Waarom horen wij zelden over die enorme massa genocide graf van Ukraine, van de Nazi’s tijden WW 2?

   1. Troelstra

    Iets met een associatieverdrag met de EU? Het staat mij nog bij dat er over zo’n verdrag met deze maffiarepubliek een referendum is geweest en wat er met de uitslag van dat referendum werd gedaan…

 2. Korporaal Monty

  “Een beter argument om ze niet terug te halen is er niet:”

  Maar, maar, de wil van President Trump dan?

 3. Satty

  De ouders hebben hun keuze gemaakt. De kinderen moeten terug komen. Ik vind dat de is strijders veroordeeld kunnen worden naar de maatstaven van de gebieden waar zij zich misdragen hebben.

  Mensen die anderen als zondebok zien zijn tot vreselijke dingen in staat, de geschiedenis staat er bol van.

  1. marco1

   Het is niet humaan kinderen te scheiden van hun ouders. Gewoon met hele gezin daar blijven dat is voor iedereen het beste.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Precies Marco1.
    Bovendien moeten deze kinderen hun land weer opbouwen wat door jarenlange oorlog is stukgemaakt.

    1. Satty

     Waarom zouden deze kinderen een land dat door het westen kapot is gemaakt moeten opbouwen? Laat het westen dat maar doen. Hoeveel innovatie zal er weer gedaan zijn door de Russen en de navo?

     1. IJsbrand Koudvuur

      Lol…

      @Satty, het ‘westen’ kwam er pas later bij kijken. Of je bedoeld met het westen ‘Israël’, die wél vanaf het eerste moment het FSA(Fake Syrian Army) en Al Nusra financieel ondersteunen.

     2. Satty

      Nee joh, dit is een gevolg van de ellende in Irak. De hele is top komt uit 1 en dezelfde martelgevangenis uit Irak gerund door de Amerikanen. Zonder gekheid hoeveel innovatie is gedaan op de kosten van de belastingbetaler die we straks van een politiek vriendje mogen terugkopen? Internet, mobiele telefonie automatisering allemaal kennis opgedaan door oorlog. Het is een verdienmodel. Ik zou denken dat jij dat net als ik verafschuwt, daardoor zitten we met al die migratie en de staat Israël.

     3. marco1

      Het westen hoeft daar helemaal niets op te bouwen. Het is juist goed dat die kinderen dat doen dat geeft ze binding en trots voor het land. De jeugd heeft nu eenmaal de toekomst ook in Syrie. Ik zou zeggen komop kids maak er wat van.

     4. Satty

      Ik ben voor je verantwoordelijkheid nemen van de acties die je onderneemt. Dat is ook de instelling die ik in mijn dagelijks leven heb.

     5. Scarletti

      De 5e kolonne doet weer eens aan geschiedsvervalsing

     6. Troelstra

      Het land is niet door het Westen kapot gemaakt, maar door de Islam. Waar je Islam hebt, heb je ellende. En jij Aytas, jij hoort niet in het door jou zo gehate en bespuugde Westen thuis. Je bent een hater. Oprotten!

   2. HendrikJan

    Inderdaad Marco.

    Zadel de volgende regeringen, niet op met de problemen die door Balkende en Rutte zijn ontstaan.

    Laat het zoals is, wij hier en zij daar, het is hun eigen keus geweest.

   3. Satty

    Nee hoor, in Nederland halen we kinderen ook weg bij waardeloze ouders, mag nog wel wat vaker gebeuren.

    1. marco1

     Nou Satty daar slaat jeugdzorg toch ook vaak in door hoor. En v an de andere k ant grijpen ze soms niet in als het wel nodig is. Maar ik heb vertrouwen in jeugdzorg Syrie als die vinden dat de kinderen verwaarloosd worden plaatsen ze die vast in een leuk gezinnetj e daar.

     1. Satty

      Ach het beste huwelijk moet een meningsverschil kunnen overleven. Ik trek m’n schoenen nog niet uit om op de rekken te gaan.

     2. marco1

      Nu ben ik niet bekend met de uitdrukking schoenen en rekken. Maar ik trek ze dan ook niet uit, sterker nog mij zie je niet op de rekken wat die dan ook mogen z8jn.

     3. Satty

      Op de rekken gaan is zoiets als het hazepad kiezen. Dat is pas integratie of niet het dialect spreken, althans een beetje ik versta het goed van waar je woont. Ik heb nu schoenen met hakken aan en daarop kan ik niet rennen.

   4. Troelstra

    Dat zie je juist. Die kinderen zijn geworteld in Syrië.

  2. Lelygattet

   De Rijkswet op het Nederlanderschap regelt wie Nederlander is. Gelijkwaardige termen zijn Nederlands staatsburger, Nederlands onderdaan (maar zie ook onder), en iemand met de Nederlandse nationaliteit.

   In de meeste andere landen (bijvoorbeeld België of Spanje) wordt het woord nationaliteit, of een vertaling van dat woord, meer gebruikt voor een begrip dat dichter bij etniciteit ligt. In Nederland wordt het staatsburgerschap in de regel verkregen door geboorte. Hoofdregel van de Rijkswet op het Nederlanderschap is een beperkte toepassing van jus sanguinis: iemand is Nederlander, als op het moment van geboorte een van de ouders Nederlander is. Daarnaast kan het staatsburgerschap ook door naturalisatie worden verkregen. Men kan het Nederlands staatsburgerschap verliezen wanneer men vrijwillig het staatsburgerschap van een ander land aanneemt. Dienst nemen in een vreemde krijgsmacht kan eveneens tot verlies van de Nederlandse nationaliteit leiden, indien daarbij tevens krijgshandelingen tegen het Nederlandse belang zijn gericht. Dat men bij een veroordeling tot een gevangenisstraf het staatsburgerschap zou kunnen verliezen was een misverstand, dat berustte op verwarring met de straf van ontzetting uit het kiesrecht, waartoe men wél veroordeeld kan worden. Door veranderde wetgeving kan in het geval van zware misdrijven (of zelfs bij verdenking daarvan) het staatsburgerschap wel worden ontnomen; dit geldt in de praktijk voor Nederlanders die bij de strijd in Irak/Syrië aan de kant van Islamitische Staat meevechten.

 4. worstcase

  De linkse media zijn al druk bezig met een solidariteits campagne voor die oh zo zielige IS moedertjes, hun kindertjes en hun mannen die alleen maar humanitair werk deden. Daar moeten we nooit in mee gaan.
  Wij hebben natuurlijk onze Laura H. die al weer vrij rond huppelt, een boek heeft geschreven en een lieve papa die alles doet voor dochterlief en vooral het geld dat hij ruikt. En wat te denken van ons naïeve terroristenvriendinnetje Ans Boersma. Die met die lieve heldere blik ontzettend onschuldig kan kijken maar ondertussen de boel van onder tot boven belazert. Menige volwaardige moslimterrorist nog van kan leren. En de Nederlanders trappen er nog massaal in ook. Als ik die gruwelijke beelden zie, dan weet ik maar één oplossing. Iedereen die ook maar iets met IS te maken heeft moet daar te werk worden gesteld om de boel te gaan opruimen en mee te werken aan de wederopbouw. Zodra het enigszins op orde is moeten ze massaal uitgeleverd worden aan het regime in Syrië. Die zal ze op de juiste manier berechten. Ook Laura H, Ans Boersma en al die andere verraders moeten er naar toe gestuurd worden om te helpen.

   1. Job Jansen

    Fleurtje hoeft er niet in te trappen. Was al overtuigd van onschuld voordat IS bestond. Gevalletje achterlijk.

  1. Scarletti

   Beide dames kaal scheren, kont oranje verven en op de kaar het land door. Helemaal gelijk worstcase

 5. Troelstra

  En laten we die halsdoorsnijders vooral als verloren zonen omarmen, nietwaar Edwin Bakker?

  1. Job Jansen

   Verloren? Ken nog wat mannen die zich er wel een paar daagjes mee kunnen vermaken. Verstandiger om ze daar te laten…

 6. sjun

  Waar islam onweersproken de agenda bepaalt bewerkt het natuurlijk haar oogst. Evanals bij de nationale variant van het socialisme gaat he om een totalitaire voorschiftenleer waarin een mensenleven van de mensen die niet bij de club horen, mensen met commentaar op de leiding of mensen met kanttekeningen bij de onaanraakbaar verklaarde voorman niet telt. De leer en het politieke systeem van Mohammed is evenals het systeem van nonkel Adi incompatibel met de democratie en de mensen zouden van haar misleiding en dubbele boodschappen bevrijd moeten worden opdat de leer en haar gebruiken op de mestvaalt van de geschiedenis terecht komen om de wereld een hoop leed te besparen. Of mag ik dat niet zeggen?

 7. Arie B

  Beesten heten ze als ze daar zitten. Ze transformeren tot vluchtelingen als ze deze kant op komen.

 8. Rosasolis

  Hopelijk reageert alle politieke partijen in Nederland, en ook regeringen binnen de EU
  op dit gruwelijk bericht. Er moeten geen ex- IS strijders, mannelijk of vrouwelijk naar ons land toegelaten worden. En ook niet in andere EU landen. Ongeacht van wat Trump denkt, en eist van Europa! Deze mensen zijn de allerergste criminelen. En zullen altijd een gevaar zijn voor onze samenleving zijn. Bovendien waarom zouden wij burgers belasting voor de jarenlange zorg voor deze criminelen in de gevangenis moeten betalen?
  Het zijn Landverraders!
  Voor een aantal jaren heb ik deelgenomen aan concerten voor veteraan soldaten van
  WW 1 en WW 2. Om geld te verzamelen voor hun zorg. Ik heb veel gezien en gehoord van de ellende van oorlog in Deer Lodge Veteraan Hospital, Winnipeg, Canada.
  Ik zou altijd bereid zijn om een deel van mijn belasting retour geld voor de veteranen
  te geven als het nodig is…Maar niets voor Jihad genocide criminelen! Zij moeten nooit
  meer terug naar Europa kunnen komen.

 9. Holysmoke

  Ja als het niet goed afloopt wat je van plan was kom je gewoon in Nederland, beetje zielig doen en sorry zeggen en je leeft hier als een heilig boontje. Nederland nepland

 10. fusilier

  De Chinezen doen het nu ook nog steeds zo. Met een nekschot .

 11. Rud56

  Worstcase:++++

 12. 56RdK

  Twee jaar later: veel van het IS-vulnis inclusief het addergebroed is in dit land teruggekeerd, krijgen podia, ergo, komt zelfs een musical over ze.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.