Filmpje! Johan Derksen nuanceert ophef rondom 'racistische trainer van SV Argon'!

Geen categoriefeb 23 2019, 21:00
Afgelopen week is ophef ontstaan naar aanleiding van de uitspraken van de trainer van voetbalclub SV Argon. Het team uit Mijdrecht heeft ondertussen te maken met een leegloop. Zeven spelers hebben aangegeven de club te verlaten. De voorzitter van de club vindt het opmerkelijk dat dit gebeurt: 'enkele weken geleden lieten alle spelers zich in een evaluatie positief uit over de trainer'. En nu nuanceert Johan Derksen, wie anders, het gebeuren tijdens Veronica Inside:
Op de beelden van Veronica Inside is te zien dat Johan Derksen het opneemt voor de trainer. Zo stelt hij dat 'de context van de grappen moet worden meegenomen'. Maar of de trainer er dan beter vanaf komt is maar de vraag. Zo zou de man in kwestie hebben gezegd: 'Ik ben vandaag in een racistische bui dus alle donkere jongens moeten opruimen' en riep hij tijdens een wedstrijd naar één van zijn spelers met een Afrikaanse etniciteit: 'ga je wassen, zwarte lul!'
Volgens Derksen kunnen de uitspraken wellicht als grap bedoeld zijn, maar moet men 'oppassen bij het uitten van grappen met een racistische ondertoon'. En inderdaad. De nuance van Derksen is te prijzen, maar het feit dat zoveel spelers nu massaal stoppen is wel opvallend. Net zoals het opvallend is dat de spelers enige weken voor het incident nog geen problemen hadden met de trainer.
Moraal van het verhaal is dan ook waar Derksen mee eindigt: 'je kunt het beter niet doen'. Daar kan iedereen het mee eens zijn. De trainer en de spelers. Want die liggen nu met elkaar overhoop. Racistische grappen kunnen grappig zijn, maar gaan soms ook te ver. Het is een grijs gebied waar grappen zomaar eens kunnen leiden tot hate speech. Of groepsbelediging. En wanneer wordt de grens overschreden?
Dat is aan de betrokkenen om te bepalen en zo gebeurde bij SV Argon. Dat de media er nu overheen vallen zet de discussie natuurlijk wel meteen op slot. Standpunten zijn ingenomen en iedereen wil consistent lijken. De spelers vonden de uitspraken van de trainer in ieder geval te ver gaan en voelden zich gekwetst: 'Het doet zeker pijn, zoals ik al zei het is mijn club'.
SV Argon heeft de trainer ondertussen een berisping gegeven, maar weigert hem te ontslaan: 'het is de laatste keer', zo liet de voorzitter weten via Hart van Nederland. Maar de club is door de onhandigheid van de trainer nu wel spelers kwijt en het imago loopt schade op. Want als je op Google zoekt naar 'SV Argon' wat vind je dan?
Juist...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten