Forum voor Democratie plaatste per ongeluk Duitse kerk op Limburgse campagneposter!

Campagnevoeren kan lastig zijn en als je op zoek bent naar afbeeldingen van de pittoreske Limburgse architectuur dan moet je extra oppassen. Daar kwamen ze op het hoofdkwartier van Forum voor Democratie ook achter. Per abuis had de partij namelijk een campagneposter met daarop een Duitse kerk ontwikkeld. De kerk stond ook in Limburg, maar dan in de gelijknamige regio in Duitsland. Theo Hiddema (FvD) vond de Duitse kerk mooi, maar wilde toch een écht Limburgse kerk op de poster. 

En die kreeg Hiddema dan ook. Volgens De Limburger werd het foutje snel weggepoetst in Photoshop. Eerst was op de poster de domkerk in ‘Limburg an der Lahn’ te zien, dat op een slordige 200 kilometer afstand van de Limburgse grens met Duitsland staat. Alhoewel een prachtig plaatje, zoals u hierboven kunt zien, is het echter niet het Limburg waar Forum voor Democratie voor wil opkomen tijdens de komende Provinciale Statenverkiezingen.

Dit soort foutjes gebeuren natuurlijk vrij snel. En dat de partij de fout direct recht heeft gezet spreekt voor ze. Maar op Twitter waren er meteen haters te vinden. Zo schrijft Henri Gulickx op Twitter ‘Moet je daar op stemmen, ze weten niet eens Limburg te vinden.’

Maar in tegenstelling tot Gulickx, die niets meer doet dan de belangen van slechts één economische sector te propageren, probeert Forum voor Democratie geheel Limburg te verbeteren. Vrij lullig dus om te stellen dat de partij ‘Limburg niet kan vinden’ terwijl Tweede Kamerlid Theo Hiddema (FvD) zélf ook in Limburg woont. Hiddema greep dan ook in en stelt in De Limburger: “U kunt zich voorstellen dat er een schokgolf door de partij gegaan is, toen wij deze fout op het spoor kwamen.”

De fout is ondertussen weggepoetst. Je kunt er veel van zeggen, dit soort schoonheidsfoutjes, maar het is vooral grappig dat er zulke foutjes worden gemaakt. Je kunt je goed voorstellen dat iemand uit de randstad het verschil tussen een Limburgse kerk in Duitsland of een Duitse kerk in Limburg niet direct ziet. Immers zijn er behoorlijk wat Duitse invloeden te zien in die regio. Neem de architectuur.

Hiddema heeft zich dan ook ingezet om de fout direct te herstellen: “Als lijstduwer heb ik me er persoonlijk mee bemoeid en mijn volle gewicht in de strijd geworpen. Met dit als resultaat.” Op de aangepaste poster staat ook een kerk afgebeeld, maar dit keer wel een uit het Nederlandse Limburg. De Sint Martinuskerk in Maastricht.

Maar er zijn meer addertjes onder het gras voor de partij. Zo is er een Drents dorpje dat Meppen heet, maar is er ook een Meppen in Duitsland. Opletten dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Vraagtekentje

  Lekker belangrijk.

 2. Adriaan

  @Teunis, had je verder niks te doen vandaag?

  1. Rien Noppen

   De stukjes van Teunis wekken bij mij ontroering.

   1. Gekko

    Zakdoekje nodig, Noppen?

 3. HendrikJan

  Kijk het is simpel de Aldi en de Lidl, zowel in Nederland als Duitsland.
  De stammoeder Juliana van Stolberg 1506 Harz.
  De Vader des Vaderlands 1533 Dillenburg.
  43 huwelijken waarvan 30 met Duitse inbreng.
  Waaronder.
  Hendrik
  Bernhard
  Claus

  Merkel en Rutte.

  1. Gekko

   Exact HendrikJan: de genen van Koning Willem-Alexander zijn voor 90% Duits en 10% Fries. Maar dan straks Amalia: 50 % Argentijns, 45% Duits en 5% Fries. Al zou het me niet verbazen als door de aderen van die Zorrigieta-familie ook weer Duits bloed stroomt.

   1. Eric Donkaew

    Vergeet Anna Paulovna niet. En er zit ook een Belg in de kwartierstaat van onze koning.

 4. Politiek Profeet

  gaaaaaaaaaap

 5. TD

  “ze weten niet eens Limburg te vinden”
  Limburg schijnt heel belangrijk te zijn voor FvD en PVV,de meerderheid Limburgers had met de Tweede Kamer verkiezingen al Geert Wilders gestemd,het zijn duidelijk politiek bewuste mensen,dat moet de rest van Nederland tot voorbeeld dienen!
  Waarschijnlijk zal FvD en PVV ook veel stemmen in Limburg krijgen op 20 maart.

  1. Onzin456

   @TD
   Laat geertje limburg houden. Het is namelijk niet de bedoeling dat de FVD alle stemmen afpakt

  2. struisvogelpolitiek

   @TD
   Jij weet het wel. +1

 6. Vanduinen

  Maar waarom een kerk? Lijkt mij meer iets voor het CDA. Flauwe kul, een bosuil zou meer passend zijn.

 7. Heinz

  Net alsof de AK partij van Erdogan de Erasmusbrug over Maas op een poster zet in plaats van de brug over de Bosporus. En deze heeft er wel veel van weg !! Grappig of niet ?

 8. AS210854

  Maar de kerk stond wel in Limburg!!!!!!!

 9. Satty

  Knullig en niet verbazend. Het geeft aan wat voor lichtgewichten daar de bureaus bevolken.

 10. Roughwood

  Boeien!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.