Forum voor Democratie plaatste per ongeluk Duitse kerk op Limburgse campagneposter!

Geen categoriefeb 19 2019, 17:00
Campagnevoeren kan lastig zijn en als je op zoek bent naar afbeeldingen van de pittoreske Limburgse architectuur dan moet je extra oppassen. Daar kwamen ze op het hoofdkwartier van Forum voor Democratie ook achter. Per abuis had de partij namelijk een campagneposter met daarop een Duitse kerk ontwikkeld. De kerk stond ook in Limburg, maar dan in de gelijknamige regio in Duitsland. Theo Hiddema (FvD) vond de Duitse kerk mooi, maar wilde toch een écht Limburgse kerk op de poster.
En die kreeg Hiddema dan ook. Volgens De Limburger werd het foutje snel weggepoetst in Photoshop. Eerst was op de poster de domkerk in 'Limburg an der Lahn' te zien, dat op een slordige 200 kilometer afstand van de Limburgse grens met Duitsland staat. Alhoewel een prachtig plaatje, zoals u hierboven kunt zien, is het echter niet het Limburg waar Forum voor Democratie voor wil opkomen tijdens de komende Provinciale Statenverkiezingen.
Dit soort foutjes gebeuren natuurlijk vrij snel. En dat de partij de fout direct recht heeft gezet spreekt voor ze. Maar op Twitter waren er meteen haters te vinden. Zo schrijft Henri Gulickx op Twitter 'Moet je daar op stemmen, ze weten niet eens Limburg te vinden.'
https://twitter.com/HenriGulickx/status/1097485824462082048
Maar in tegenstelling tot Gulickx, die niets meer doet dan de belangen van slechts één economische sector te propageren, probeert Forum voor Democratie geheel Limburg te verbeteren. Vrij lullig dus om te stellen dat de partij 'Limburg niet kan vinden' terwijl Tweede Kamerlid Theo Hiddema (FvD) zélf ook in Limburg woont. Hiddema greep dan ook in en stelt in De Limburger: "U kunt zich voorstellen dat er een schokgolf door de partij gegaan is, toen wij deze fout op het spoor kwamen."
De fout is ondertussen weggepoetst. Je kunt er veel van zeggen, dit soort schoonheidsfoutjes, maar het is vooral grappig dat er zulke foutjes worden gemaakt. Je kunt je goed voorstellen dat iemand uit de randstad het verschil tussen een Limburgse kerk in Duitsland of een Duitse kerk in Limburg niet direct ziet. Immers zijn er behoorlijk wat Duitse invloeden te zien in die regio. Neem de architectuur.
Hiddema heeft zich dan ook ingezet om de fout direct te herstellen: "Als lijstduwer heb ik me er persoonlijk mee bemoeid en mijn volle gewicht in de strijd geworpen. Met dit als resultaat." Op de aangepaste poster staat ook een kerk afgebeeld, maar dit keer wel een uit het Nederlandse Limburg. De Sint Martinuskerk in Maastricht.
Maar er zijn meer addertjes onder het gras voor de partij. Zo is er een Drents dorpje dat Meppen heet, maar is er ook een Meppen in Duitsland. Opletten dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten