Gaat Nederland Italiaanse pensioenen betalen? Dikke kans! Pieter Omtzigt (CDA) pakt Rutte aan: Stoere praat in media, maar niet in Brussel!

Pieter Omtzigt uit felle kritiek op onze premier. Rutte blijkt namelijk vooral heel stoer te doen in de media over de softe aanpak van Italië, zoals hij in het Zwitserse Davos deed, maar vertikt het om hetzelfde in Brussel te doen! Kwalijke zaak, want Italië komt met een aantal wetten die flink wat gaan kosten, terwijl ze al een enorme schuld hebben! Gaan wij nu betalen?

De Italië situatie
Italië voerde per decreet een wet in dat staatspensioenen mogelijk maakt, terwijl ze in een recessie zitten! Feitelijk komt dit erop neer dat iedereen met 38 dienstjaren en de leeftijd van 62 heeft bereikt, met staatspensioen kan. Het probleem is alleen dat je ook dienstjaren in kunt kopen!

Leuk en aardig allemaal, ware het niet dat Italië een dik begrotingstekort heeft én een joekel van een staatsschuld boven z’n hoofd heeft hangen. Dit staatspensioen zou alleen al in de komende zeven jaar zo’n 40 miljard euro gaan kosten! De vraag is dus, wie gaat dit betalen?

Kamervragen Omtzigt
Daar komt Pieter Omtzigt om het hoekje kijken! Een van de weinigen die nog écht met beleid bezig is, zo lijkt het wel. Hij stelde een flink aantal Kamervragen, die neerkomen op twee belangrijke hoofdvragen:

 1. Heeft Nederland, via Rutte, ooit al een keer formeel geprotesteerd tegen deze waanzin?
 2. Sluit Rutte uit dat wij ooit leningen aan Italië gaan verschaffen waarmee we (indirect) hun staatspensioenen gaan betalen?

Het antwoord op die eerste vraag is sowieso ‘Nee’. Het antwoord op vraag 2 zal ook geen verrassing worden, ben ik bang. Een woordvoerder van de premier heeft namelijk gezegd dat Rutte in een telefoongesprek met Juncker ‘kristalhelder’ was over het Nederlandse standpunt. Een officiële brief is echter nergens te bekennen maar ‘zou alsnog geschreven kunnen worden’. Een hele geruststelling! Niet dus, dikke kans dat Nederland mee gaat betalen aan die Italiaanse gekte.

Fuck the EU!
Nu zijn die Italianen ook niet achterlijk, die snappen ook wel dat dit een debiel plan is. Alleen zijn zij bezig met het zagen aan de poten van de EU. Door een dikke middelvinger te geven aan de begrotingsregels en een wet door te voeren die een aanzienlijk deel van de bevolking persoonlijk raakt, kan de Europese Commissie niet zomaar terugslaan. Hiermee zullen zij namelijk verantwoordelijk worden gehouden voor het afpakken van Italiaanse pensioenen. Dat hoeft niet eens de waarheid te zijn, zo zal het wél worden geframed!

Komt er dan een kabinetscrisis of anderzijds politieke instabiliteit, dan is er geen enkele partij die voldoende stemmen binnenhaalt met een boodschap die neerkomt op: ‘Ja maar de EU heeft ook gewoon gelijk, de regering hield u een wassen neus voor en je werkt maar lekker tot je 70’ste door.’ De tegenpartij heeft dan geen andere slogan voor z’n campagne meer nodig dan ‘Fuck the EU’. Doortrapte maar slimme zet dus, met makkelijke winst.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Ad Infinitum

  Als het aan Wilders ligt, wèl ! WNL had het aangedurfd zijn goede vriend Salvini extreem rechts te noemen. Kom je aan Salvini, dan kom je aan Wilders. Dus niet meer dan terecht. Dan blijf je als fatsoendelijk land achter Wilders staan en trekt de portemonnaie, of laat Wilders vallen en geef de Italianen nul op request.

  1. HendrikJan

   Dom gelul laten we het daarop houden.

  2. Meriadoc Brandebok

   Het gaat hier inderdaad over de “held” van Geert.

   Zijn helden zijn dus diegenen die een koers varen die tegen het Nederlands belang is. Hoelang houdt Wilders deze bekrompen denkwijze nog vol?

   1. slayer

    u verward nederlands belang met eu belang , iedereen die de ratten in brussel te slim af is, is inderdaad een held

    1. Meriadoc Brandebok

     Tja, Slayer, ik vind het ook heel gek dat Brussel begrotingsregels heeft vastgesteld. Het moet toch gewoon mogelijk zijn voor de Zuidelijke landen om hun geld over de balk te smijten, terwijl de West-Europeanen dat voor hen betalen? Waar praten we over?

     Echt, wat een held die Salvini. De West-Europeanen mogen straks wellicht opdraaien voor de door hem geregelde pensioenen, maar Salvini is tegen de moslims en Brussel, dus het is mijn grote held.

     1. Original NL

      Quote…..
      …….Echt, wat een held die Salvini. De West-Europeanen mogen straks wellicht opdraaien voor de door hem geregelde pensioenen…
      Na de nexit en het afschaffen van de euro is die dreiging direkt van tafel!

     2. Meriadoc Brandebok

      Ah ja, de Nexit. Dat is met twee muisklikken gedaan. Gewoon even naar je profiel op de website van de EU en je afmelden. Vergeet niet in het keuzemenu te selecteren welke voordelen je wilt behouden. O ja, en misschien kan je dsn ook vragen of de meer dsn driehonderd grensovergangen kunnen worden afgegrendeld. Succes!

 2. tomygun

  Zou wel leuk zijn als de BREXIT er nog eerder is als de BREXIT .

  1. Ad Infinitum

   @tomygun,… ?? 😉 verklaar u nader…

   1. tomygun

    Brussel BREXIT en de Britse BREXIT .

 3. TD

  ” Rutte in een telefoongesprek met Juncker ”
  Die twee zijn goede vrinden en hebben dezelfde ideeën,het lijkt erop dat Brussel de EU wilt omvormen tot een Europa met een technocratisch beleid waarin burgers niets meer hebben in te brengen!
  Uiteraard zonder raadgevend en/of bindend referendum etc,de geleerden in Brussel gaan over alles!

 4. Gekko

  Pieter Omzigt, het ventje met de grote bek. Op social media dan. In de Kamer is hij niet veel meer waard, sinds Buma hem het woordvoerderschap MH17 heeft ontnomen.

  Ja, hij heeft nog steeds heel veel praatjes. Maar als puntje bij paaltje komt, is Omtzigt zo mak als een lammetje. Zo stemde hij mee met de klimaatwet, met het Pact van Marrakesh, en met alle andere gekkigheid die uit de koker van de regering komt.

  Ik vergelijk Omzigt altijd met een gecastreerd koorknaapje: die kan nog steeds heel hard gillen, maar tot productie is hij niet meer in staat.

 5. Aytas

  Volgens mij is het heel fijn doe opkomst van extreem rechtse partijen. Dit gaat echt fantastisch voor de welvaart van de Europeanen worden. China kan straks een failliete bende goedkoop in handen krijgen en Amerika heeft niets te vrezen economisch. Wie zitten hier toch achter? Het is een gegeven dat wij een parlementslid hebben die betaald wordt om andere belangen te dienen dan de Nederlandse.

  1. Troelstra

   Bedoel je Kuzu? Of Öztürk? Doe er dan ook nog maar Farid Azerkan bij. En het houdt niet op bij DENK. Denk aan al diegenen die met het Pact van Marrakech hebben ingestemd. Of met de motie Halsema. Zo bedoel je het toch? Of had je liever weer leeggelopen op je Joodse complotwaanzinnen waar jij in het geheel niet vies van bent zoals het het Islamitische ongedierte betaamt.

 6. HendrikJan

  Let op Maart en Mei, zet een punt achter deze Rutte gekte.

  Stem eerst massaal in Maart, op een anti Rutte partij.

  En stem dan in Maart, op een anti EU partij.

  RUTTUP en NEXIT het doel in 2019, voor een vrij en onafhankelijk Nederland.

  1. Ad Infinitum

   Met dit stemadvies valt niet veel te beginnen. Dat merkt u wel als u het nog een keertje naleest.

   1. tomygun

    Ad maar het is wel mogelijk stem op een anti rutte partij
    en die partij het liefst ook anti EU .
    Dan zijn er in mei meer anti EU stemmen .

 7. HendrikJan

  Zolang, VVD / CDA / D66 / CU / GL en de PvdA een cluster blijven vormen, is Nederland een land, waar de EU alle honingpotjes door de nieuwkomers leeg laat eten.

 8. Arie B

  Zie het verschil tussen Rutte in februari en maart. Als een blad aan de boom zal het verschillen. De vorige keer kwam, dankzij de Turkse ministersvrouw, hij nog onverwachts goed weg.. nu is er geen redden meer aan.

 9. PMG

  Wel ja joh, 38 dienstjaren en 62 met pensioen. Ik heb 39 dienstjaren, ben 59 jaar en moet nog ff door tot ik 68 ben. Waarom moet ik voor een zure Griek of Italiaanse Mafioso gaan betalen? We zitten toch in de EU????? Iedereen gelijk????? Waarom is de benzene goedkoper in Duitsland????

  NEXIT en wel zo snel mogelijk, grenzen op slot, euro affakkelen, geen asielzoekers meer in het dichtst bevolkte land ter wereld, wegwezen met achterlijke klimaatidioten, stop ontwikkelingshulp en eigen volk eerst!!!

  1. Aytas

   Klinkt goed doordacht. Veel plezier met je gesloten grenzen. Hoe je dan ook nog maar enigzins vooruit wilt komen is mij een raadsel.

   1. TD

    Aytas:
    De ene voet vóór de andere zetten,zo kom je vooruit!

   2. toetssteen

    @Satya
    Op dezelfde wijze als Singapore het doet.

  2. Arie B

   Bijtelling leaseauto: ook zo’n regel die in NL van een dusdanige hoogte is dat je de regelongen van meerdere andere grote lamden moet optellen om in de buurt te konen van de NL wurgtax. Een onrechtvaardiger belasting bestaat haast niet. Degene die 501 km prive rijdt betaalt hetzelfde als iemand die 40.000 prive rijdt.

 10. fusilier

  Ja die domme kaaskop neemt alles maar voor lief. En wij hebben een M.P die zo glad is als een paling in een emmer met snot, macht en de E.U is alles wat telt bij hem.

 11. Veteraan

  Komende jaren gaan vele Europese landen de Europese Unie traineren.
  Italie is zo slim om 1 van de eerste te zijn en Griekenland doet het b.v nog steeds.
  En het werkt, heel goed zelfs want die linkse figuren die nu de boel nog runnen hebben geen verweer tegen agressie, kijk maar naar wat er al decennia in NL gebeurd.
  Slim van die rechtse politici in Italië, het gaat helemaal niet om die pensioenen maar zo wordt rechts daar groter en kunnen ze meer gelukszoekers en Allochtonen weren naar mate ze meer macht krijgen.
  Nederland ziet de Europese Unie steeds sneller uit elkaar vallen en blijft natuurlijk tot het laatst betalen.
  Ik zeg “goed bezig Italië”, als het uiteindelijk maar bijdraagt tot de val van de EU.
  Nu kost het ook jaarlijks vele miljarden en blijkbaar is dat nog de prijs op weg naar rechts. Als het dan maar nooit meer zo rot wordt als de laatste 50 jaar.
  Op weg naar een toekomst waarin geloof niet extreem mag zijn, criminelen en onaangepaste bloedzuigers gewoon euthanasie krijgen, ontwikkelingshulp in deze vorm stopt en we Nederland gaan schoonwassen.
  Gedwongen sterilisatie voor de arme landen waar teveel bewoners zijn en stoppen met geld geven aan hun dictators en zie wat er gebeurd, na een aantal jaren zijn het geen arme landen meer, want geen hongersnood, werk genoeg en toenemende welvaart.
  Afrika zal even protesteren maar dat is toch al bijna overgenomen door Chinezen en Arabieren dus zolang ze niet hier komen maakt het mij niet uit.
  Ze hebben de leiders zelf gekozen dus mogen ze het zelf uitzoeken.

 12. HendrikJan

  Voor de twijfelaars, de koers van de PVV is simpel, stoppen met de EU in deze vorm.

  Eerst Rutte weg en dan uit de EU in deze vorm.

  Alles op zijn tijd.

  1. Korporaal Monty

   Draait hij dan ook de AOW-leeftijd weer terug van 67 naar 65?

 13. RPML

  Mijn pensioen wordt de opleiding van mijn kinderen… tegen de tijd dat ik met pensioen ga heeft ofwel de EU mijn pensioen opgevreten ofwel Den Haag. Die enorme pot met geld is zo’n grote verleiding voor nivellerende socialisten of bomenknuffelaars… de ‘ouderen’ zullen zich vast nog de graai uit de pot van het ABP herinneren door vadertje Staat…

  1. TD

   De pensioenen van de huidige ontvangers word hoogstwaarschijnlijk in 2020 alweer gekort,al voor de 3e keer ! en indexering al jaren niet geweest.
   Toekomstige en huidige pensioenopbouw word ook lager qua rendement!
   Je hebt wel gelijk.

   1. RPML

    Dat is allemaal het gevolg van het beleid van Draghi; door de rente kunstmatig laag te houden door enorme hoeveelheden geld bij te drukken en daarmee de staatsschuld van de zuidelijke landen draaglijk te houden hebben de pensioenfondsen nauwelijks mogelijkheden hun kapitaal te laten renderen.

  2. tomygun

   Yep RPML dat doen ze gewoon of het geld van hun is .
   En trouwens 60 jaar om optebouwen hebben ze in 2 jaar afgebroken.
   Welke studie moet je daar voor gedaan hebben?

   1. TD

    tomygun:
    Straks tussen de illegalen naar de voedselbank,en vechten voor een krop sla!

    1. tomygun

     TD daar lijkt het wel op uit tedraaien .
     Teveel mensen die denken dat zij kunnen denken
     wat zij in veel gevallen niet kunnen .
     En bijna geen handen die iets kunnen wel praaters .

  3. RPML

   Bovendien… demografisch gaat het ook helemaal fout. Ten tijde van de invoering van het pensioenstelsel en de AOW waren er voldoende werkenden om de AOW’ers te betalen, inmiddels ligt die verhouding ergens bij het drievoudige, je hebt steeds minder werkenden om de AOW’ers in leven te houden. Dat gaat een keer klappen, en wat is er dan verleidelijker om het weg te graaien bij de mensen die juist wél een fatsoenlijk pensioen tijdens hun werkbare leven hebben opgebouwd? Uit ‘solidariteit’ wordt er dan uit die pot gegraaid.

   1. RPML

    je hebt steeds minder werkenden NODIG

    1. RPML

     Eh, correctie 2; NODIG niet; kortom, je hebt steeds minder werkenden om de AOW’ers in leven te houden

    2. tomygun

     Ik ben het niet geheel met je stelling eens RPML .
     Daar er nu een grote groep AOW ers is dat is van
     korte duur deze groep zal in 10 jaar snel kleiner
     worden .
     Maar boven op de kosten wat zij claimen komen
     de kosten van de gelukzoekers die zal blijven .
     Zij praten over miljarden voor het klimaat waar bij
     de AOW vergeleken maar een pinda is .
     En dat bedoel ik met praters en niet kunnen denken
     waarom zou je hoge kosten maken voor dat de eerste
     kosten pot verdwenen is .
     Simpel de drammers willen het nu ja ik wil die tesla
     ook nu alleen krijg ik hem niet zonder geld .

 14. Dik

  De huidige coalitie is één pot nat met Brussel. Vandaag in de Telegraaf:

  “Nederland betaalt minder aan de EU dan verwacht. Omdat de economie zo goed draaide reserveerde het kabinet een half miljard voor een naheffing uit Brussel. Nu blijkt dat die naheffing over 2018 ’slechts’ 318 miljoen euro is. Minder dan gedacht dus, maar nog steeds het meest van alle EU-landen.”

  1. koeiepoep

   Er is vorig jaar een wetsvoorstel door de 2e kamer gejaagd, waardoor t nu mogelijk is, om de pensioengelden ‘buiten Nederland’ te stallen. Bijvoorbeeld, bij een Italiaanse bank. Nu hoeft Italië alleen maar failliet te gaan en zijn onze daar gestalde tegoeden weg. Leuk he.

 15. marco1

  Het mooiste zou zijn als er een aantal sterkere EU landen uit de EU stapte en samen verder zouden gaan.

  1. koeiepoep

   yep. Nederland, Polen, Duitsland, België, Luxemburg, Engeland, Estland. Precies, waar Brussel en Zuid Europa kleuren voor schijt.

 16. Bes Tolen

  Het Rijk heeft voor tientallen miljarden euro’s ten onrechte nooit aan het pensioenfonds ABP afgedragen.
  Regeringen hebben vanaf de tachtiger jaren op alle mogelijke manieren mooi weer gespeeld met het zuur verdiende geld van de burgers. Dit altijd om het buitenland te paaien en om de massa immigratie te kunnen bekostigen. De massa immigratie is voor het grootste deel het stiekeme werk van het christendom, dat in alle westerse landen zo bezig is als ongecontroleerde macht gebruik makend van hun eigen ruime uitleg van vrijheid van godsdienst. Het verbeeldt zich boven de staten en hun burgers en de wetten van de staten te staan en dat wordt door de politiek getolereerd. Hier zit het dus fundamenteel fout. Waar men strafbaar is, weet men nog heel eenvoudig haar zin door te drijven. Dank zij de politiek. Wat deze week wel weer openlijk bleek bij het kinderpardon.
  Overigens is het nogal belachelijk dat het totaalbedrag aan pensioenreserves van de Nederlandse pensioenfondsen is verdubbeld en in diezelfde tijd er geen enkele compensatie voor gepensioneerden is geweest. Dat de pensioenfondsen over zoveel meer eigen pensioenreservevermogen beschikken komt vooral door het rendement. Goed, het kan best zijn dat die rendementen in de wat verdere toekomst niet meer gehaald worden maar dat is koffiedik kijken en dat was het vroeger ook al. Overigens zijn de salarissen bij pensioenfondsen altijd heel hoog en die zijn wel regelmatig gecompenseerd.
  Voor alles is er dan nog een vraag namelijk of en in hoeverre de Nederlandse belastingbetalers mee betalen aan pensioenen van andere landen.
  De Belastingdienst heeft normaal gezien ten onrechte in het verleden al de kosten van reorganisatie ontslagen afgewenteld op het ABP. Wie weet wat er stiekem nog meer gebeurt? Wie garandeert dat?

 17. Bes Tolen

  koeiepoep. De meeste staten in Europa zijn weinig democratisch. Veel zijn nog eerder theocratisch dan democratisch. Foute belangen waar de burgers veelal geen weet van hebben omdat ze dom worden gehouden (ook met fake praatjes), tasten steeds democratische besluitvorming en de rechtsstaat aan. Daarom waren er bijvoorbeeld in Italië geen hervormingen mogelijk.

 18. Lex

  Ik begrijp de ophef niet.

  Wij hebben hier toch ook een pensioen waarom mogen die italianen er dan geen een?
  Wij hebben hier toch ook uitkeringen “basis inkomen” waarom mogen die italianen dan geen uitkering?

  Moeten die italianen elkaar onderhouden liefdadigheid onder de bevolking is daar enorm. Daar koken ze niet voor een persoon of gezin maar eet de hele buurt mee.

  Zo was dit hier vroeger ook zo tot voor de 1e wereldoorlog.

  Nee ik heb wel begrip voor deze armoede bestrijding in Italy, hoe het betaald word acht daar komen ze wel uit.

  Anders gaan wij toch bezuinigen.

 19. Michael M

  Ben al jaren met politiek bezig maar met mijn soort helderziend gevoel zag ik het 10 jaar geleden al aankomen. EU is niet alléén de lusten maar ook de lasten. EU, de Euro MONOPOLY geld, geldt alléén voor de rijkeren en deze machthebbers houden u voor dat de EU belangrijk is voor samenwerking maar daarin zijn ze in doorgeschoten dat U straks Uw huis, Uw pensioen Uw leven mag delen met de EU. U bent een streepjescode een geldmachine voor de EU. De EU mag samenwerken maar willen ook alle potjes verdelen, want dat verdelen gaat juist gigantisch mis. Daarom zijn partijen als PVDA, CDA, D66, Groenlinks, VVD, al bij wijze kansloos om op te stemmen als het om uw portemonnee gaat !!!!

  1. marco1

   Waarschijnlijk hebben wel meer mensen dat zelfde helderziende als u en verwacht dat de iets harder werkende landen gaan betalen voor landen waar men s middags een middagdutje gaan doen.

 20. Michael M

  Lex, u leest niet : Nederland met pensioen naar het levensverwachting pensioen, werken tot je 70ste en al je net 25 jaar bent geworden tel er dan nog 50 jaar extra werken bij. Italië wil 62 jaar en stoppen. Weet niet hoe oud je bent Lex, maar vanaf je 48 ste zie je het leven in één andere kijkvorm.

 21. J.Rademaker

  Het echte probleem is de Europese Bank met het opkoopprogramma.
  In feite schepping van virtueel geld, is nu 2600 miljard vers uit de pers en al uitgegeven.
  Vergelijk het maar met een huishouden met hoge schulden, die schulden worden kwijtgescholden. Dus er worden vrolijk nieuwe schulden gemaakt.
  Om de populatie niet wakker te schudden dun uitsmeren, dan betalen de spaarzame burgers het ongemerkt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.