95 Euro boete voor appen op de fiets! Uw overheid heeft geld nodig!

95 Euro boete voor appen op de fiets! Uw overheid heeft geld nodig!

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie gaat hard optreden tegen de appende fietser! 'Voor de veiligheid' natuurlijk! Via Het Parool.

Oh oh oh wat een gevaarlijke situatie, dat appen op de fiets! Daar móet díréct wat aan gebeuren en vooral met een hoge straf, want dat scoort lekker voor het imago van de VVD en CDA.

Daarom moet volgens Grapperhaus in het begin ook keihard worden ingezet op handhaving, want de verkeersdoden nemen kennelijk apocalyptische proporties aan. Maar liefst 75 procent van de fietsers, gebruikt z'n telefoon (in de hand) wel eens tijdens het fietsen. Dit is echter een ruwe schatting, want bij een ongeluk valt vaak niet te achterhalen of de smartphone hier echt de oorzaak van was. De grootste boosdoener is echter nog steeds de telefoon in de handen van een automobilist (62 procent maakt zich hier schuldig aan) én de e-bike!

Maar goed, ouwe moeketjes op e-bikes bekeuren gaat lastig, want die dingen zijn verder niet opgevoerd en automobilisten met smartphones in de hand worden al (terecht) keihard afgestraft. Kwestie van zo'n hands-free dingetje installeren en dan valt het ook allemaal wel weer mee. Niet echt cash-cows voor de overheid dus, tot men de fietser in het vizier kreeg!

Per 1 juli kun je 95 euro boete krijgen voor het aanraken van je smartphone terwijl je fietst! Allemaal omwille van de veiligheid natuurlijk. Een kapot achterlicht, óók onveilig, is echter 55 euro.

Nu ben je natuurlijk ook wel een volslagen idioot als je door het centrum van Amsterdam, Rotterdam of Den Haag al append op je fietsje verwacht te overleven, maar een boete als dit lijkt me disproportioneel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties