95 Euro boete voor appen op de fiets! Uw overheid heeft geld nodig!

Geen categoriefeb 01 2019, 15:00
Minister Ferd Grapperhaus van Justitie gaat hard optreden tegen de appende fietser! 'Voor de veiligheid' natuurlijk! Via Het Parool.
Oh oh oh wat een gevaarlijke situatie, dat appen op de fiets! Daar móet díréct wat aan gebeuren en vooral met een hoge straf, want dat scoort lekker voor het imago van de VVD en CDA.
Daarom moet volgens Grapperhaus in het begin ook keihard worden ingezet op handhaving, want de verkeersdoden nemen kennelijk apocalyptische proporties aan. Maar liefst 75 procent van de fietsers, gebruikt z'n telefoon (in de hand) wel eens tijdens het fietsen. Dit is echter een ruwe schatting, want bij een ongeluk valt vaak niet te achterhalen of de smartphone hier echt de oorzaak van was. De grootste boosdoener is echter nog steeds de telefoon in de handen van een automobilist (62 procent maakt zich hier schuldig aan) én de e-bike!
Maar goed, ouwe moeketjes op e-bikes bekeuren gaat lastig, want die dingen zijn verder niet opgevoerd en automobilisten met smartphones in de hand worden al (terecht) keihard afgestraft. Kwestie van zo'n hands-free dingetje installeren en dan valt het ook allemaal wel weer mee. Niet echt cash-cows voor de overheid dus, tot men de fietser in het vizier kreeg!
Per 1 juli kun je 95 euro boete krijgen voor het aanraken van je smartphone terwijl je fietst! Allemaal omwille van de veiligheid natuurlijk. Een kapot achterlicht, óók onveilig, is echter 55 euro.
Nu ben je natuurlijk ook wel een volslagen idioot als je door het centrum van Amsterdam, Rotterdam of Den Haag al append op je fietsje verwacht te overleven, maar een boete als dit lijkt me disproportioneel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten