Geflipte oud-senator Kees de Lange: ‘Afrika is de grootste moslimfokkerij ter wereld, niet subsidiëren!’

Ooit een senator voor de saaie, centristische partij Onafhankelijke Senaatsfractie. Tegenwoordig zou je Kees de Lange niet meer van een gemiddelde NVU-relschopper kunnen onderscheiden.

delange-moslimfokkerij

Zo dan. Wie oud-Eerste Kamerlid Kees de Lange nog kent van z’n verleden van vóór dat hij een hard-rechtse Twitter-activist werd moet toch even in z’n ogen hebben gewreven bij de bagger die de voormalige parlementariër namens de OSF de social media op kwakte. In 2015 nam De Lange, vlak voordat zijn termijn als senator eindigde, nog afscheid van de partij omdat deze een alliantie met de corrupte VVD’er Jos van Rey zou aangaan. Met die vuiligheid wilde De Lange niet geassocieerd worden.

Maar vier jaar later draait hij z’n hand niet om voor de meest bizarre vreemdelingenhaat. Zo reageert de oud-politicus op de pensioneerde KPN-manager Ton van Dam, die beweert dat ontwikkelingshulp niet goed is voor Afrika. Een interessante en prikkelende stelling, maar De Lange klapt er overheen met de meest groffe en dehumaniserende tekst die je maar kan verzinnen:

“Het subsidieren van de grootste moslimfokkerij ter wereld dient geen enkel rationeel doel.”

Het is het soort tweet dat Geert Wilders nog niet eens zou durven plaatsen. Nog niet in z’n stoutste dromen. Maar de oud-politicus, die kennelijk volledig geradicaliseerd is, draait er z’n hand niet voor om.

En ja, de tweet is inderdaad bizar. Want ontwikkelingshulp is niet bedoeld om mensen te stimuleren meer met elkaar naar bed te gaan. Over de noodzaak en effectiviteit van ontwikkelingssamenwerking kan je twisten, maar niet waar het geld naartoe gaat: het zijn geen fokpremies, maar wordt gestoken in microkredieten, voedsel, infrastructuur, schoon drinkwater en het opbouwen van een rechsstaat.

Daarnaast is Afrika helemaal niet één grote “moslimfokkerij”. Om de doodeenvoudige reden dat Afrika minstens net zo christelijk is als islamitisch. Of zoals iemand met een kaartje op Twitter al liet zien aan De Lange:

Je zou denken dat een oud-lid van de chambre de reflexion zulke basale feiten wel tot zich kon nemen. Maar kennelijk is zelfs dat teveel gevraagd voor degenen die gebeten zijn door de extreem-rechtse radicaliseringsmug.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. henk vintage

  Hij had natuurlijk noordelijk afrika moeten zeggen, voor de rest heeft hij gelijk.

 2. Eugenie de la Fleur

  Niet zo verrassend. Extreemrechtse figuren staan niet bepaald bekend om hun intelligentie.

  1. marco1

   Bent u extreem rechts dan? Mevrouw de l a fleur.

 3. Spaanse kok

  Oeps Tim, iets terecht afkeuren wat veel reageerders zonder blikken of blozen zouden toejuichen.
  Laten we de reacties maar eens afwachten.

  1. marco1

   Te walgelijk voor woorden wat de man beweerd. Als ik zo vrij mocht zijn 1 van de eerste te zijn die er zijn gedachte over mag geven.

   1. HendrikJan

    Natuurlijk heeft hij geen gelijk.
    Maar pik er eens een land uit.
    Nigeria bv, 190 Miljoen inwoners.
    50% Moslim (95 Miljoen)
    40% Christen (76 Miljoen)
    10% Div (19 Miljoen)
    1 op de 4 Afrikanen is Nigeriaan.
    Nigeria heeft het hoogste vruchtbaarheidscijfer ter wereld.
    Kijk zo’n kaartje zegt niet veel.
    Het zijn schalen en oppervlaktes vlgs Europese norm.

 4. Meriadoc Brandebok

  Die man spoort voor geen centimeter.

 5. Siemien

  Nou vlak het Midden-Oosten ook niet uit hoor, of wat dacht je ervan dat Nederland ook haar stinkende best doet om een islamfokkerij te worden, wel weer halal dat dan weer wel..:P

 6. Satty

  ‘Zo reageert de oud-politicus op de pensioneerde KPN-manager Ton van Dam, die beweert dat ontwikkelingshulp niet goed is voor Afrika’

  Dat is een algemeen bekend gegeven. Ontwikkelingshulp is een manier om afhankelijk te houden en ontwikkeling te remmen.

  Europa moet gewoon herstel betalingen gaan doen.

  ‘ maar wordt gestoken in microkredieten, voedsel, infrastructuur, schoon drinkwater en het opbouwen van een rechsstaat.’

  Hoe wil je in bv Kenia een rechtsstaat opbouwen als de vele volken onderling heel anders over recht denken . Het enige waar ik het nut van inzie en goed uit zie komen is micro krediet. De grenzen zouden opnieuw moeten worden getrokken en het panafracanisme zou meer moeten gaan leven, een idee dat onder de jeugd meer gaat leven gelukkig.

  Tim fijn dat je nuance aanbrengt! Er wordt genoeg onzin verteld.

  “Every student of political science, every student of political economy, every student of economics knows that the race can only be saved through a solid industrial foundation; that the race can only be saved through political independence. Take away industry from a race, take away political freedom from a race and you have a slave race.
  Marcus Garvey”

  1. Siemien

   Niemand van deze generatie is Afrika iets schuldig

   1. Spaanse kok

    Waarmee Lugar aangeeft dat het voor voorgaande generaties toch anders ligt.
    Best wel netjes van Lugar.

    1. Siemien

     Je dwangmatige fetisj voor Lugar steekt weer de kop op, dus je dient vanaf nu 4 maal daags je Haloperidol, benzodiazepinen, lorazepam en oxazepam te slikken..

   2. Satty

    Je economische welvaart is afhankelijk van Afrika. Dit is vaak genoeg onderbouwt. Europa is na de 2e wo met afrikaans geld opgebouwd. De multinationals zijn ongelooflijk veel geld aan Afrika verschuldigd, pak ze maar aan. Zou het goed gebeuren is eerlijke handel voor de burger van beide continenten beter. Je zou op beide continenten een welvaart kunnen opbouwen voor de gewone burger die nu uit Europa verdwijnt. Uiteindelijk zal Europa ook door Azië worden overgenomen in dit tempo, de wereld zal geregeerd worden door multinationals en de burgers zullen allemaal op een 3e wereld niveau terechtkomen. In dit tempo zal het binnen 60 jaar zover zijn dat China de baas is en dat is inmiddels een multinational. Natiestaten zijn een middel om deze multinationals machtig te maken.

    1. toetssteen

     @Satya
     Nederland is rijk geworden van de Oostzeehandel en bliksem nu eens op met dat domme gewauwel!

     1. Bosche draak

      En de Marshall hulp was AMERIKAANS niet Afrikaans

     2. toetssteen

      @Bosche Draak
      En die moest ook met rente terug worden betaald.

     3. Satty

      Gefinancierd met Afrikaanse grondstoffen. Het plan van hoover is precies uitgevoerd om de grondstoffen te verkrijgen. Toets je praat complete onzin.

    2. TD

     Noord Afrika is een moslimfokkerij heb ik begrepen,en krijgen ze als het aan mij zou liggen geen ontwikkelingshulp,ze gaan maar eens de eigen broek ophouden!

    3. DeBruijn

     Dat er geen eerlijke handel is, dat klopt, helemaal mee eens. En dat de wereld bijna volledig geregeerd wordt door multinationals dat klopt ook.

     Een christen zei pas iets in die trend dat in de eindtijd de handelaren het voor het zeggen krijgen. Geen idee waar het staat, maar die kant gaan we wel op. Heel wat bedrijven hebben meer vermogen en macht, dan hordes landen tegenwoordig.

  2. ZiggyStardust

   Misschien is een verenigde staten van Afrika wel een oplossing, een soort van eu?

  3. DeBruijn

   Dan moeten de Tur ken ook herstelbetalingen doen aan Roemenië, Bulgarije, Griekenland, Albanië, Iraq en heel veel andere landen.

   Doen moet Marokko dat doen aan Westelijk Sahara.

   En dan moeten de islamitische landen die Joden uit hebben gezet, dat ook aan Joden doen. Dat waren er ongeveer 1,5 miljoen.

   Dan moet de Mongolen dat aan de halve wereld doen, Japan aan China, Indonesië aan Papoea en de Molukken.

   Begin er maar aan.

 7. Raveltje

  Het valt mij op dat moslims vooral in het Franse deel zitten
  Al weet ik niet of dat nog steeds bij Frankrijk hoort

 8. M. Brandenburg

  Afrikaans economisten smeken het Westen te stoppen met ontwikkelingshulp, maar de blanks linkse Gutmensch denkt dat Afrika niet zonder de hulp van de goede blanke medemens kan, terwijl juist De landen die zo goed als geen cent krijgen (niet links genoeg voor het ontvangen van gratis geld) zich het snelst ontwikkelen. Er is geen enkel onderzoek dat laat zien dat landen die gratis geld ontvangen zich ontwikkelen, sterker nog ja dertig jaar geld verschepen Van continent naar continent is, geheel duidelijk dat het uren donder helpt, het maakt wel dat betrokken politici aldaar massaal bankrekeningen overzet hebben om hun jaarlijkse inkomsten uit het westen veilig te stellen.

 9. DeBruijn

  ‘Het is het soort tweet dat Geert Wilders nog niet eens zou durven plaatsen. Nog niet in z’n stoutste dromen. Maar de oud-politicus, die kennelijk volledig geradicaliseerd is, draait er z’n hand niet voor om.’

  Dat durft Wilders wel, hoe kom je daar nou bij? Wilders heeft al vaker bizarre uitspraken gedaan.

  1. Meriadoc Brandebok

   Wilders heeft natuurlijk veel islamofoob-onverdraagzame haatuitspraken gedaan, maar dit gebral lijkt me zelfs voor hem een brug te ver.

   1. DeBruijn

    Daar geloof ik niets van, hij heeft wel ergere gedaan, net als van Gogh destijds.

 10. plakband

  De 10.000 Miljard aan ontwikkelingshulp had beter besteed kunnen worden aan een hoog hek om Afrika. Dan hadden we nu een hoop ellende en betweterige Afrikanen minder. Trump ziet het goed.

 11. Bes Tolen

  De gezondheidszorg is voor de Afrikanen te goed. De Roomse nonnen ruim 200000 in getal, doen daar de geboorteklinieken en dat geeft dat er heel weinig jonggeborenen sterven. Een eeuw geleden stierven in Nederland nog ontzettend veel jonggeborenen en toen lag het geboortecijfer als toename van de bevolking op minder dan de helft van dat van Afrika nu. Ook de hulp aan bijvoorbeeld aidspatiënten uit Afrika gaat voor op geneeskundige hulp aan autochtone Nederlandse bevolking hier in Nederland. De ontwikkelingen op het gebied van de gezondheidszorg worden daardoor in Nederland al jaren geremd. Alleen al Nederland bekostigt uit haar eigen begroting van de gezondheidszorg hele bedragen voor Afrika.

 12. Troelstra

  Wat is er geflipt aan gewoon gelijk hebben?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.