Haha! Oud-VVD politica Anne-Wil Lucas laat zien hoe je klimaatspijbelen tegengaat: 'Eerst een essay van 400 woorden!'

Geen categoriefeb 07 2019, 10:00
Zo doe je dat. Heel handig.
Oud-VVD politica Anne-Wil Lucas is totaal niet te spreken over het klimaatspijbelen, dat nu zo populair is in ons land. Kinderen gebruiken het natuurlijk eerst en vooral als leuk excuus om lekker niet naar school te gaan, maar volgens extreemlinks moeten we hen toch heel serieus nemen.
Nou, Anne-Wil denkt daar een beetje anders over... en laat zien hoe je omgaat met dit probleem:
https://twitter.com/annewillucas/status/1093256645751259140
Haar zoon wilde vandaag dus klimaatstaken, wat in zijn geval inhoudt dat hij lekker naar de Bijenkorf wilde gaan. Zijn moeder liet hem weten dat dit prima was, maar dat hij dan eerst een opstel moest schrijven over het klimaatakkoord. Oh ja, en het opstel zou zo'n 400 woorden moeten tellen.
Je zou denken: als scholieren het klimaat echt zo belangrijk vinden en goed geïnformeerd zijn is zo'n opstel snel in elkaar te flansen. Maar de reactie van zoonlief was heel anders: hij is vandaag toch maar gewoon naar school gegaan.
Het is grappig, maar vooral ook exemplarisch voor de manier waarop scholieren omgaan met dit onderwerp. We doen net alsof we hun zorgen heel serieus nemen, maar dat is helemaal nergens voor nodig. Voor de overgrote meerderheid is klimaatstaken gewoon een fantastische manier om een vrije dag te krijgen: een dag waarop ze met vrienden naar het winkelcentrum kunnen gaan (zodat ze moeder natuur overigens nog wat meer kunnen vervuilen, maar dat geheel terzijde).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten