Haha! Oud-VVD politica Anne-Wil Lucas laat zien hoe je klimaatspijbelen tegengaat: ‘Eerst een essay van 400 woorden!’

Zo doe je dat. Heel handig.

Oud-VVD politica Anne-Wil Lucas is totaal niet te spreken over het klimaatspijbelen, dat nu zo populair is in ons land. Kinderen gebruiken het natuurlijk eerst en vooral als leuk excuus om lekker niet naar school te gaan, maar volgens extreemlinks moeten we hen toch heel serieus nemen.

Nou, Anne-Wil denkt daar een beetje anders over… en laat zien hoe je omgaat met dit probleem:

https://twitter.com/annewillucas/status/1093256645751259140

Haar zoon wilde vandaag dus klimaatstaken, wat in zijn geval inhoudt dat hij lekker naar de Bijenkorf wilde gaan. Zijn moeder liet hem weten dat dit prima was, maar dat hij dan eerst een opstel moest schrijven over het klimaatakkoord. Oh ja, en het opstel zou zo’n 400 woorden moeten tellen.

Je zou denken: als scholieren het klimaat echt zo belangrijk vinden en goed geïnformeerd zijn is zo’n opstel snel in elkaar te flansen. Maar de reactie van zoonlief was heel anders: hij is vandaag toch maar gewoon naar school gegaan.

Het is grappig, maar vooral ook exemplarisch voor de manier waarop scholieren omgaan met dit onderwerp. We doen net alsof we hun zorgen heel serieus nemen, maar dat is helemaal nergens voor nodig. Voor de overgrote meerderheid is klimaatstaken gewoon een fantastische manier om een vrije dag te krijgen: een dag waarop ze met vrienden naar het winkelcentrum kunnen gaan (zodat ze moeder natuur overigens nog wat meer kunnen vervuilen, maar dat geheel terzijde).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Spaanse kok

  Gelukkig is Michael zelf altijd het braafste jongetje van de klas geweest.
  Nooit gespijbeld, nooit misbruik gemaakt van een situatie.
  Het is allemaal nog dagelijks aan hem te merken.

 2. cmsuijkerbuijk

  Organiseer zoiets op zaterdag en er komt geen hond!
  Enne,……….Spaanse Kok: Je geeft in je commentaar zelf al toe, dat het misbruik maken van de situatie is, dus je reactie slaat als een l(bliep)l in een bord pap! Die kinderen behoren gewoon naar school te gaan en niét misbruikt te worden voor een onbewezen stelling betreffende de relatie CO2, mens en klimaat!

  1. Rien Noppen

   “een onbewezen stelling betreffende de relatie CO2, mens en klimaat!”

   Soms geloof je hier je ogen niet!

  2. Spaanse kok

   @cmonderbuijk.
   Ik heb het over het misbruik van de scholieren zelf , niet over de organiserende volwassenen.

  3. Satty

   Heb jij het verhaal van de jongen gelezen die dit in gang heeft gezet? Die ging het niet alleen over co2 hoor, ook over waar de rekening wordt gelegd en het milieu in veel bredere zin. Wat je als je de betrokken jongeren eens zou aanhoren ipv ze te misbruiken voor jouw agenda had geweten.

   1. edoc431

    Jazeker ik weet uit betrouwbare bron dat ze zelfs het totaalbedrag uit het hoofd hebben uitgerekend hahahahahahahaha

 3. Rien Noppen

  Ik vind het geweldig hoe schoolkinderen zich betrokken voelen bij de klimaatproblematiek. Hoorde vanmorgen een aantal van hen hun motivatie onder woorden brengen: het is eenvoudig onjuist dat ze het alleen maar voor de lol van het spijbelen doen.

  Het zou ons aan het denken moeten zetten dat de jonge generatie dit probleem moet agenderen.

  1. Siemien

   Het is een schande dat kinderen ernstig worden voorgelogen en worden misbruikt om de linkse hobby’s promoten.
   Verder is het een schande dat, waar ik vroeger nooit heb gespijbeld heb, misbaksels als Rientje, die hun bek vol hebben van de rechtsstaat, het een uitstekend idee vinden om tegen onze wet van de onderwijsplicht in opstand te komen door te spijbelen..

   ik zeg aanpakken en te beginnen bij de ouders

 4. Gekko

  De treinen naar Den Haag zitten vandaag overvol met spijbelende scholieren. Die rond het Binnenhof gaan protesteren tegen (of is het: voor?) het klimaat. Onder begeleiding van een leerkracht met baard en spijkerjasje. Alsof de jaren 80 terug zijn. Alleen het pijp- en shagroken ontbreekt, daaraan kun je zien dat er toch wat wat veranderd is.

 5. Rien Noppen

  Hoorde dat de demonstratie een groot succes is. Duizenden leerlingen demonstreren en de NS zet extra treinen in.

  Geweldig!

  1. TD

   Ze weten niet wat co2 of co3 betekent haha,tenzij ze iets weten van chemie!

  2. Fortiori

   Duizenden treinen, geweldig!

   1. Original NL

    Voor al die puberende klimaat deskundigen.(volgens de DDS trol) tis toch een lachertje!
    #stemzedewerelduit!

 6. Satty

  Onderbouwing Michael, het begint allemaal een beetje hysterisch over te komen.

  Probeer iets minder maar goede artikelen te schrijven. Aandacht voor onderbouwing ipv retoriek. Wat is er mis met jongeren die een stem laten horen? Degenen die het geen bal interesseert komen echt niet. Dit is misbruik van de jeugd maken om jouw politieke agenda er door te drukken.

 7. Tante Sidonia

  Uitstekende moeder!
  Wel even wat anders dan een bakfiets huppelende, aanbiddend GOEROE Klaver ( de waanzinnige) trut!

 8. Original NL

  De klimaat hysterie slaat nergens op!
  De klimaat hysterie slaat nergens op!
  De klimaat hysterie slaat nergens op!
  X 400
  Daar heb je je opstel!
  #Stemzeweg!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.