Half-Nederland gaat er op achteruit! 50PLUS pakt koopkracht-onderzoek op en legt Rutte het vuur aan de schenen!

96 Procent van de Nederlanders zou er qua koopkracht op vooruit gaan. Rutger van den Noort kaartte aan dat het Nibud met haar berekeningsmethode een aantal flinke tekortkomingen heeft, en de helft van de Nederlanders er eigenlijk zelfs op áchteruit gaan! 50PLUS pakt dit nu op en stelt Kamervragen!

Van den Noort’s kritiek op de berekeningsmethode valt samen te vatten in drie zinnen:

1) De cijfers aan de inkomstenkant gaan uit van een optimistische en directe inkomensstijging van 2,9 procent over 2019.
2) Aan de uitgavenkant worden de feitelijke uitgaven waar burgers op dit moment mee geconfronteerd worden onderschat.
3) Het model is niet representatief voor de totale Nederlandse bevolking.

50PLUS vindt dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Centraal Planbureau (CPB) nu wel eens een methode mag gaan hanteren die uitgaat van ‘het standaardhuishouden’. Zij gaan namelijk, net als het Nibud, uit van een standaardmodel. Het slaat natuurlijk ook nergens op dat, zoals Van Rooijen en Van Brenk stellen, er vanuit kan worden gegaan “dat een schoonmaker en een directeur hetzelfde uitgavepatroon hebben”.

In acht rake Kamervragen voeren ze de kritiek op het rapport behoorlijk op en noemen het inflatiecijfer van het CPB en Nibud een ‘one size fits none’-cijfer! Hartstikke treffend. We worden namelijk gewoon voorgelogen en beetgenomen waar we zelf bij staan, allemaal ingedekt met ‘onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek’.

Het is ook van de gekken dat instanties als het CBS, CPB en het Nibud daar zo aan meewerken, terwijl daar toch knappe koppen rondlopen die ook wel doorhebben dat de rekenmethode volstrekt los gewrikt is van de realiteit? Prima zet van 50PLUS dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. HendrikJan

  Wanneer stapt Rutte, uit eigen beweging op.?

  1. TD

   HendrikJan :
   Als de PVV en FVD eventueel binnenkort de beste zetelverdeling hebben in de senaat!

  2. Siemien

   Niet Hendrik, Ruttestein lacht alles weg en zegt dat er 1,5% koopkracht is

   1. fockingworst

    @siemien precies we zitten nog met zooitje stelende mongolen opgescheept en ben bang dat deze keer bij de senaat stemronde het dwaze en domme nederlandsche volk, wiens hersentjes perfect gekneed zijn door de npo en rtl oa om nogmaals de antidemocratische partijen weer te stemmen.
    Uiteraard hoop ik anders.

    1. Siemien

     #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD, #stemPVV/FvD,

 2. Tante Sidonia

  Lieve man, (Krol)
  maar het systeem met de “vuist op tafel slaan” mist hij.
  Jammer!
  Even populistisch:
  Het verhaal van Samsom ( PVDA): “alle gepensioneerden zijn rijk”.
  Als populist:
  Samson heeft ontzettend gelogen, maar…….. ( de zakkenwasser) Asscher doet hier braaf aan mee! Klimaat heeft toch voorrang?
  Voorts:
  geef ik een gratis tip aan Henk Krol; organiseer dat alle vrijwilligers ( vrijwel allemaal boven 65) gewoon stoppen om vrijwillig te zijn!
  Dan zijn de rapen gaar en worden de “alles verwoestende correcte wakker!”
  We gaan de zielige nieuwe instroom toch niet aan het werk helpen?
  Nu ja, ik stop maar,
  kan duizend redenen aangeven waarom Krol niet met één vuist maar met twee vuisten op tafel moet slaan!
  Aytas en c.s.
  oprotten!!!

 3. TD

  De rapporten van CBS en het CPB worden éérst door kabinet Rutte bekeken en bijgesteld voordat het openbaar wordt gemaakt!
  Wij worden allemaal belazerd,de plebejers moeten dom blijven en vooral niet te veel weten!

  1. Tante Sidonia

   TD
   Juist!!!

  2. poldi

   Zelfs het NIBUD doet mee

 4. Adriaan

  En de andere helft trapt er nog steeds in. Het gaat goed met onze economie, we gaan er met z’n allen op vooruit. Leugens, leugens en nog eens leugens. Een zeer grote groep (onder anderen de AOW’ers) gaat er op achteruit. Die paar tientjes en een iets lagere inkomstenbelasting wegen niet op tegen de kostenstijgingen. Huur, btw-verhoging, zorgpremie, energie. Het Nederlandse volk (de helft) is blind, ziende blind.

  1. Aytas

   Nee, ik ben het gezeur gewoon zat. Leer voor jezelf zorgen, ik verdeel een groot deel van mijn salaris al. Een stoeptegel kost ook geld en ik breek liever mijn enkels niet door slechte infrastructuur. Ik deel mijn geld liever met mensen die voor onze welvaart op de vlucht zijn. Echt wat een gejammer en gedram. Je hebt het in Nederland zo goed en nog is het niet genoeg.

   Overigens moet een nibud zoals deze man vindt uitgaan van een standaard of vele rekenmethoden?

   1. Siemien

    Eigenlijk is Aytas heel erg zielig en geeft ze om te laten zien van kijk mij eens goed zijn, Aytas heeft namelijk geen vluchtelingen in huis zit 24/7 achter de pc beetje tegendraads te zijn.
    Aytas’ minachting voor Nederland en haar burgers knalt werkelijk van dit forum af.

 5. Duckday

  De staten verkiezing komt er aan PVV en FvD geef ze een kans en laat ze het waar maken

 6. Potverdriet

  Helaas te laat. Het is om te huilen.

  Stem #henk50+

 7. PMG

  Laat 50plussers gewoon een keuze maken voor een andere partij, bijvoorbeeld het FvD, heeft het beste voor met 50 plussers en dan kunnen ze samen misschien echt wat gaan presteren? Maar 50 plussers zijn over het algemeen hele net mensen en belastingbetalers en slikken liever dan dat ze hun kop boven het maaiveld uitsteken. Ik heb geeb gelijk? Nou, laat horen dan?

 8. Ome Wim

  De intocht van “gelukszoekers” die gratis geld komen ophalen moet toch èrgens van gefinancierd worden, is het niet door een onzin-klimaatakkoord, de elektrische auto dan zijn het wel de pensioenen, januskop Rutte en zijn kliek bedenken wel iets.

 9. marco1

  Die Henk Krol zou nog een goede MP zijn , jammer dat hij niet genoeg stemmen krijgt. Misschien krijgt hij mijn stem wel , het is iemand die betrouwbaar overkomt en als het moet eens goed met de vuist op tafel slaat.

 10. Willem Bever

  Ja, Henk Krol for president; wordt het eindelijk weer gezellig.

 11. poldi

  Off-topic
  ———-
  En weer slaat het linkse diversiteiten clubje toe.
  Zo nadert Nederland haar einde.

  Negerzoen,zwart/wit mag je niet zeggen, zwarte piet, kerstmis, vragen om smartengeld geld vanwege de slavernij van 400 jaar geleden, de Efteling, straatnamen die hen niet bevallen. Wat volgt ??
  Dat D66 en ander links addergebroed ( ook in Rotterdam) vergiftigd zo langzamerhand alle cultuur en identiteit van de Nederlander, ons wordt opgelegd: euthanasie, verplicht donorschap, massa immigratie naar NL, verkoop van ons land aan het geldverslindende niks voorstellende Brussel ,afschaffing referendum.
  En wat doet die “liberale” Rutte, die staat er bij en kijkt er naar en doet niks ?
  Waarom is deze man zo bang voor dat nagemaakte zooitje van D66 ?

 12. wheelboy

  Ik rekende het afgelopen week voor dat ik en m’n partner er op achteruit gaan . Diegene die ik gevraagd heb gaan er allemaal op achteruit . Als je zelf minder als 60 euro er bij hebt ga je er op achteruit .

 13. Arie B

  Wel goed dat dit op tafel komt. Het is goochelen met statistieken en je kunt naar een bepaalde gunstige uitkomst toewerken door je parameters juist te kiezen. Met de uitkomst wordt het klootjesvolk een rad voor ogen gedraaid. We gaan er alleen nog maar op achteruit. De redenen zijn gevoegelijk bekend.

 14. Ronny van der Maaten

  Ja dat is allemaal mooi dat 50plus voor ons probeert de kastanjes uit het voor te halen, maar we kunnen ook als gepensioneerden zelf iets doen.
  Bijvoorbeeld een claim indienen bij onze pensioen fondsen voor te onrechte niet gegeven indexatie.
  Kijk eens op http://www.pensioenclaim.nl en dien uw claim in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.