Hongaarse premier Viktor Orbán wil dat vrouwen meer kinderen baren

Hongaarse premier Viktor Orbán wil met allerlei belastingvoordelen ervoor gaan zorgen dat Hongaarse vrouwen meer kinderen gaan baren. Dit kondigde hij vandaag aan tijdens zijn jaarlijkse toespraak tot de natie. Via het AD.

Twee opmerkelijke maatregelen zijn:

 1. Vrouwen onder de 40 jaar die voor het eerst trouwen zouden tot 30.000 euro kunnen lenen.
 2. Vrouwen met vier kinderen of meer hoeven geen inkomstenbelasting meer te betalen

De voorstellen zijn bedoeld als antwoord op het idee dat immigratie de oplossing zou zijn om dalende geboortecijfers in Europa tegen te gaan. Orbán wil simpelweg meer Hongaarse kinderen in plaats van z’n economie op peil te houden via het binnenlaten van immigranten om vergrijzing tegen te gaan.

En ja, geef hem eens ongelijk? Radicale individualisten en kosmopolieten geloven niet meer in een eigen volk omdat het voor hun een concept is met een te vage grens, want wie hoort nu wel of niet bij een volk? Nu valt er natuurlijk best wat op dit beleid aan te merken, want kinderen krijgen voor belastingvoordeel maakt zo’n vierde of vijfde kind natuurlijk niet perse echt ‘gewenst’ of ‘een liefdesbaby’. Eenzelfde soort kritiek hoor je wel eens over pleeggezinnen die negatief in het nieuws zijn gekomen.

Ik voorzie dan ook behoorlijk wat problemen op termijn als hij deze plannen echt door gaat zetten. Wellicht dat hij het idee via andere en betere maatregelen alsnog kan realiseren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. HendrikJan

  Gaat heen en vermenigvuldigt u.
  Vlgs Ko is het.
  Ga heen en vermenigvuldig.

 2. TD

  “Viktor Orbán wil met allerlei belastingvoordelen ervoor gaan zorgen dat Hongaarse vrouwen meer kinderen gaan baren”
  Dat is een wijze gedachte,hieraan kan men zien dat het een politicus is met diepgang,met volkerenvermenging heb je het grote risico van dominante gennoverdracht,Orbân wil zijn volk puur houden zonder het overdraagbare luiheids gen van negroïden en aanverwante soorten!
  nu.nl/wetenschap/3393054/luiheid-zit-deels-in-genen–.html

  1. HendrikJan

   Inderdaad de Duitsers doen het anders, zij gaan Turks leren en zetten de grenzen nog verder open.

   1. Peter Loosduinen

    Die doen het dus fout !

   2. sjun

    Het typische PvdA voorstel in de Kölner Stadt-Anzeiger van Tayfun Keltek, SPD politicus in Noordrijn-Westfalen, werd bepaald niet positief onthaald en droeg er vooral aan bij dat steeds meer Duitsers tot politiek bewustzijn kwamen.

   3. Troelstra

    Duitsland kan je binnenkort als shit hole land afschrijven.

  2. Rien Noppen

   ” Orbân wil zijn volk puur houden zonder het overdraagbare luiheids gen van negroïden en aanverwante soorten!”

   Deze bijdrage heeft uiteraard niets met racisme te maken.

 3. marco1

  Of er nog geen mensen genoeg zijn.

 4. Spaanse kok

  Quote : Hongaarse premier Viktor Orbán wil dat vrouwen meer kinderen baren.
  .
  Was meneer pastoor dan toch zijn tijd vooruit ?

  1. fockingworst

   @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt je huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   1. Spaanse kok

    Bijzonder interessante gedachte.
    Ook goed onderbouwt.
    Kijk reikhalzend uit naar uw volgende bijdrage

 5. Rien Noppen

  Dat bruine dictators aandringen op meer kinderen van het eigen ‘ras’ is een constante in de geschiedenis.

  Ik krijg er een vieze smaak van in de mond.

  1. fockingworst

   @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt je huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. Spaanse kok

   Quote :Ik krijg er een vieze smaak van in de mond.
   .
   Nee, te platvloers, ik zeg even niets.

  3. marco1

   Die blanke dictators zijn anders ook geen lieverdjjes hoor.

  4. Peter Loosduinen

   Ik krijg er een vieze smaak van in de mond ??

   Neen,hoor !
   Wat is er mis met Hongaarse kindertjes die met de paplepel de eigen taal en cultuur naar binnen gegoten krijgen ?
   Ze hoeven zo geen negroïde moslims toe te laten die een afbreuk doen aan de Europese cultuur en economie.

  5. BB

   @Rien Noppen

   Knap om het direct weer zo te zien.
   Er zijn nu eenmaal meerdere wegen die naar Rome leiden, zo zijn er ook meerdere manieren om de bevolkingsaantallen in een land gelijk te houden.

   Het lijkt me evident dat de keuze om dit te doen door het toelaten van grote groepen mensen die in een ander land geboren zijn en onder andere een andere taal spreken en een andere cultuur hebben de nodige uitdagingen / problemen met zich meebrengt.

   Hetgeen waar de meeste ervaring mee is in een land is de eigen bevolking. Dit brengt niet de nadelen mee die eerder genoemde optie wel heeft.

   Ik zie niet in wat er ‘bruin dictators’ aan is om ervoor te kiezen de eigen bevolking te stimuleren om meer kinderen te krijgen.

  6. Siemien

   Ja voor Rientje geldt dit niet wat ja zijn manier van voortplanten zal niet op natuurlijke wijze kunnen hè

  7. sjun

   Voor de voortplanting wordt dan ook ander gereedschap gebruikt Rien.

 6. toetssteen

  Lol, wij hadden 5 kinderen, werkten beiden, betaalden ons een scheur aan de belasting. Helaas moesten wij in 2001 afscheid nemen van onze veelbelovende dochters. 18 en 26 jaar jong.
  Twee van onze zonen spekken in de hoogste tariefgroep de belasting de middelste smeerde hem naar Singapore om ginds te huwen met een Singaporese. Hij zit daar nu in de een na hoogste tariefgroep van wel 16%. Hij komt nog net niet aan dat half miljoen namelijk.
  Ow en ze hebben 2 zonen en werken beiden.

  Gompie zeg, het kan echt heur. U moet er alleen wel wat voor betalen.

  1. Spaanse kok

   En de moraal van dit verhaal ?
   Mensen nemen kinderen om de schatkist te spekken?

   1. toetssteen

    @SK
    Nee wappie, kinderen nemen als u ze kunt onderhouden!

    1. Spaanse kok

     Oh, eerst naar banksaldo kijken, dan pas wippen .
     Logisch.

     1. Rien Noppen

      🙂 🙂

     2. BB

      @Spaanse kok

      Dus kinderen onderhouden heeft enkel iets met financiën te maken?

     3. Spaanse kok

      Quote BB : Dus kinderen onderhouden heeft enkel iets met financiën te maken?
      Quote Toets: kinderen nemen als u ze kunt onderhouden!
      .
      Beste BB
      Voor mij heeft kinderen nemen/krijgen/mogen hebben weinig met geld te maken, wel met keuzes waar je het geld aan besteed, je kinderen of andere zaken. Bij ons zijn de kinderen altijd voor gegaan.

     4. BB

      Quote Spaanse Kok:

      Oh, eerst naar banksaldo kijken, dan pas wippen .
      Logisch.

      Vanwaar deze bijdrage dan?

     5. Spaanse kok

      @BB.
      Reactie op Toets zijn stelling: kinderen nemen als u ze kunt onderhouden!

     6. sjun

      U duidt daar aardig de reden dat de status van immigranten naar Nederland op de huwelijksmarkt in de thuislanden is verhoogd.

  2. BB

   @toetssteen

   Mijn medeleven met het verlies van uw dochters.
   Wel mooi om te horen dat de rest het goed doet.

   1. Marija

    Mooi dat u ook dit met ons wilt delen, @toetssteen.
    U is niet veel bespaard gebleven.

    1. toetssteen

     @BB en Marija
     Ik dank u beiden voor uw medeleven. Fijn om te horen dat er nog mensen met een hart zijn.

     1. Rien Noppen

      We kunnen van DDS natuurlijk ook een lief en leed-blog maken waarop we elkander bijpraten over onze lichamelijke klachten en relatieproblemen.

    2. marco1

     Goed idee, ik zou zeggen stel het eens voor bij de redactie.

   2. BB

    @Rien Noppen

    Zeker nog nooit van fatsoen gehoord?

    De mond vol van ‘beschaving’, ‘moraal’ en ‘empathie’ en dan zo’n reactie op het verhaal van toetssteen.

 7. sjun

  Het zijn in elk geval oplossing die vervreemding en omvolking tegengaan. De wijsheid lijkt weer eens uit het Oosten te komen.

  Al die zending richting Afrika beroofde Afrikanen van de eigen cultuur waarmee bevolkingspolitiek bedreven werd om tegen te gaan dat overbevolking ontstond. Zo werd een weg naar de hel geplaveid door goede bedoelingen.

 8. Bes Tolen

  De maatschappij van nu zit ingewikkeld in elkaar. Bij meer primitief ingestelde groepen mensen stond (en staat) de voortplanting voorop. Vooral als ze tot een imperialistische stam of volk behoorden. Die sloten vaak juist uit dat anderen zich voort plantten. Het individu had daar verder geen betekenis. Dwang was regel.
  Veel later en elders bij veel meer cultuur maar nog vrij eenvoudige maatschappelijke inrichting is de voortplanting een wezenlijk onderdeel om de maatschappij en om zichzelf op de oude dag in stand te houden zoals het hier vroeger was. In veel stucturen, bijvoorbeeld in de landbouw kwamen velen niet tot een huwelijk en daarmee niet voortplanting. Ze werden meestal in hun oude verband opgevangen.
  De laatste vijftig, zestig jaar is het voor velen moeilijk geworden een geschikte partner te vinden doordat gerichte gewenste contacten moeilijk of niet vielen te vinden en daarmee aan te bouwen. Dat had dus met de ontstane specifieke situatie van het individu te maken. Waar hoor je nog bij? Vaak alleen nog vertrouwd tot een kleine groep, die verder geen keuze biedt. Waar ligt het aan? Weinig goede contactmogelijkheden voor velen? Blijkbaar. De maatschappij is ook niet echt geïnteresseerd. ”Men redt zich wel”. Maar het is niet zo. De commercie biedt altijd al hoogstens onvolwaardige veelal misleidende dienstverlening. Het blijkt dat het individu zelf daarbij vrijheid in gelegenheid moet hebben, die het niet krijgt. Internet biedt al wel wat meer nu de laatste tijd. Dat is waar. Maar het grote toenemend aantal vrijgezellen laat zien dat er een onderbelicht zo niet verzwegen problematisch onderwerp is. Het laat zien dat er voor het welbevinden van de versplinterde autochtone bevolking in Nederland geen maatschappelijke interesse bestaat. Die is in moderne voor betrokkenen aanvaardbare zin nergens ontwikkeld. Anders dan een zangvereniging van vroeger of gezelligheidsbijeenkomsten voor minder snuggeren in slecht geoutilleerde zaaltjes. Merkwaardig tekort aan beter. Dus ook aan ondernemers, die er effectief werk van maken, de particuliere sector om vrijgezelle mensen van huwbare leeftijd van beider kunne bij elkaar te brengen. [Anders dan al als lamgeslagen slachtoffer van de professionele gesubsidieerde hulpverleners natuurlijk]. Dat is in brede zin ook al zo en dat doet de autochtone bevolking zichzelf aan. Hopelijk doet Hongarije het allemaal dan beter. Hongarije geeft meer om haar eigen bevolking. Verleg in ieder geval ook de prioriteiten in Nederland.

 9. Ries

  Er wordt weer om de problemen heen gewerkt. Het probleem is niet het klimaat, de islam, het kinderpardon en noem alle probleempjes van de laatste tijd maar op, het probleem is dat er veel teveel mensen zijn en we beter over een reductie van het aantal mensen kunnen praten dan over alle afgeleide problemen. Nee, beste trollen, ik wil niet een deel van de mensheid uitroeien (dat verwijt zou ik meteen krijgen als ik dit niet expliciet zou vermelden…) Ik wil dat we internationaal regelen dat geboortebeperking geregeld wordt. Lukt dat? Nee natuurlijk. Wel kunnen we onze steun aan met name ‘onze gasten’ in internationaal verband niet de mogelijkheid geven om de kinderaanwas te belonen. Voor deze agsten is dat dubbele winst: EN geld EN geloofsuitbreiding. Voor ons is het dubbel verlies: EN geld kwijt en het gevoel kwijt dat we zelf nog kunnen regelen wat goed voor ons is.

 10. Rosasolis

  Wat een achterlijke man. In plaats van vooruit te gaan, Orban veroorzaakt dat Hongarije snel achteruit gaat. Dit dictator houdt niet van vrouwen. Hij is niet anders dan de moslims die hij haat. Enkele weken geleden heeft hij gezorgd dat de geliefde
  Central European University gesloten werd, voor geen enkele reden behalve dat er, volgens Orban, te veel vrouwelijke hoog-leraars waren. (De C.E. University is nu verhuisd naar Wenen, waar alle leraars en studenten welkom zijn).
  En nu willen hij proberen vrouwen van vooruitgang te hinderen: in plaats van studie en een carriere of een goede baan, zouden ze vroeg moeten trouwen en dan krijgen ze een hoge betaling van de regering om kinderen — voor de staat — te gaan baren. Precies hetzelfde gebeurde vorige jaar met Turkije. Toen Erdogan verklaarde dat vrouwen moeten niet studeren voor een carriere…dat hun taak is thuis te blijven en kinderen te baren en voor de huishoud te zorgen. Erdogan verklaarde verder dat ieder vrouw moet tenminste 3 kinderen baren, en dat kinderloosheid een zonde is.
  Ten minste is de buurland van Hongarije, Roemenie, al lang niet meer bezeten van
  gedwongen zwangerschappen. En dit land gaat snel vooruit.

  1. marco1

   Slimme truuk van Orban om het niveau in het onderwijs en op de arbeidsmarkt omhoog te krikken.

   1. Troelstra

    Beter dan geïmporteerde verdomming uit die shit hole landen met een gemiddeld lager IQ.

 11. cmsuijkerbuijk

  Orban ziet de problemen in de rest van de EU. En dat is beslist niet fraai. Het merendeel is gelukszoeker, met maar één doel: Niet werken, wél geld opstrijken (A la de plannen van de volidioot Ocasio-Cortez). Dat is dus alleen maar last voor een land, zeker als het niet zo goed in de slappe was zit. Dan ga je op zoek naar andere mogelijkheden om het bevolkings- en beroepstekort in de toekomst op te lossen. En dan is dit plan, meer kinderen, een heel goed idee. Het tuig wordt buitengehouden want die willen sowieso tóch niet werken, dus geld uitgespaard, plus de “aanpassingsproblemen”, die overigens, zolang Merkel en Macron er nog zijn, nooit opgelost zullen worden, met alle gevolgen van dien, worden vermeden. Bovendien is er niets mis mee, om vrouwen, die meer kinderen willen, maar om financiële redenen dat niet kunnen, een steuntje in de rug te geven. Dat geld is dan beter besteed, dan het weggooien in een bodemloze put, die overigens nooit gedempt zal worden met het huidige EU-beleid.

 12. Bes Tolen

  Rosasolis. Waar u zich dan zorgen om zou moeten maken zijn de al meer dan dertig jaar georkestreerde huwelijken van piepjonge Nederlandse vrouwen, die bewerkt worden door kerkelijke organisatie om met illegalen en asielzoekers te trouwen. Dat gaat al om ondertussen tienduizenden jonge vrouwen, die met kinderen van een vreemdeling worden opgezadeld. Dat met als uitgangspunt van die immoreel handelende christenen dat die vreemdelingen hier na vijf jaar voorgoed blijven. Dat noemt u niet. Omdat u zulke immorele toestanden ondersteunt? Nee toch, hoop ik. Kom, vertel eens op.

  Het toont gewoonweg, dat de Nederlandse politiek ook volkomen verrot is. Misbruik van de vrijheid van godsdienst altijd al getolereerd. En verzwegen.
  Even erg of nog erger zijn de op veel gebieden helemaal of grotendeels theocratisch bestuurde grote landen zoals Duitsland, Frankrijk, Italië, noem maar op.

  1. Rosasolis

   @Bes Tolen. Orban wil veroorzaken dat de helft van de bevolking, n.l. vrouwen, geen kans krijgen om vooruit in het onderwijs en in hun gekozen vak te gaan. Hij wil dit helft van de bevolking als fokdier houden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.