Knetter! Ziekenhuis Sneek accepteert al zes maanden geen patiënten meer vanwege “verziekte werksfeer”

Wanneer worden er mensen ontslagen?

Blijkbaar kan dit gewoon in Nederland:

Op de polikliniek reumatologie in het Antonius Ziekenhuis in Sneek geldt al een half jaar een patiëntenstop die een direct gevolg is van een verziekte werksfeer. Een van de drie medisch specialisten zit sinds mei vorig jaar thuis. Zij heeft bij de bedrijfsarts melding gemaakt van ‘pesten en intimi­datie’, blijkt uit een brief die in handen is van de Volkskrant.

Nu is het aparte dat als de Volkskrant dit weet, de overheid zich hier ongetwijfeld ook bewust van is. Zo’n ziekenhuis kan niet en half jaar lang geen patiënten meer toelaten bij reumatologie zonder dat de verantwoordelijke minister en staatssecretaris daarvan op de hoogte zijn.

En dan is de vraag: hoe kan het in vredesnaam dat de politiek niet ingegrepen heeft? Het zorgsysteem wordt voor een groot deel gedomineerd en ‘gereguleerd’ door Vadertje Staat. Als iemand dit soort belachelijke problemen moet kunnen aanpakken, dan is het de minister.

Maar dat gebeurt dus niet. De vraag is: waarom niet? Is de regering zo incompetent… of maakt het ze allemaal gewoon niets uit? Ik ben bang dat de vraag het antwoord is. Walgelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. HendrikJan

  Balkenende en Rutte hebben potverteerd, de revenuen zien wij dagelijks op straat, in de media.
  Dit Nederland is op sterven dood.
  Vergeef mij de uitdrukking.
  RUTTUP en NEXIT.

  Stop dit EU circus.
  Stem Rutte weg en stem tegen de EU in deze vorm.

  1. Meester Kong

   Volgens @HJ is Nederland is op sterven na dood.

   Knettergek 🙂

 2. HendrikJan

  Balkenende en Rutte hebben potverteerd, de revenuen zien wij dagelijks op straat en in de media.
  Dit Nederland is op sterven na dood.
  Vergeef mij de uitdrukking.
  RUTTUP en NEXIT.

  Stop dit EU circus.
  Stem Rutte weg en stem tegen de EU in deze vorm.

 3. Meester Kong

  Knetter de knettergek 🙂 🙂 🙂 🙂

  1. Aytas

   Walgelijk. Knettergek. Michael minister president.

 4. Rien Noppen

  Deze problemen zijn het gevolg van jarenlang rechts neo-liberaal beleid waarin de zorg is overgeleverd aan de marktwerking van ziekenhuizen die als particuliere ondernemingen functioneren en de farmaceuten en commerciële zorgverzekeraars de marges bepalen.

  In die perverse situatie is de politiek buitenspel gezet. Het Kabinet kan hier dus niets of zeer weinig aan doen.

  1. Koos sssss

   Hoewel er kennelijk niet nog meer kapot te maken is, kan het kabinet er gelukkig de zaak niet nog erger maken. Dit heeft niets met overheid of privatisering te maken.

   Gewoon een kwestie van een beroepsverbod voor alle betrokken medici en ontslag van het (mis)management van het ziekenhuis.

   Overigens is Via Sana een uitstekend voorbeeld van een particuliere kliniek, die patiënten betaalbaar en snel helpt. Niet de misplaatste hiërarchie, die met name de arrogante specialisten in de ziekenhuizen kennen. Wel veel efficiëntie, waarbij de assistente meteen de hele intake doet. En de arts zich daar niet mee bezig houdt.

  2. sjun

   Ik heb eerder de indruk dat de cumulerende rekeningen van van productie vrijgestelde interims een zware druk leggen op het budget voor de kwaliteit van zorg.

 5. Ome Wim

  Krijgen ze ook al 6 maanden geen salaris, of is het duimendraaien, koffie drinken en geld opstrijken voor niets doen ???????????

 6. Vrijedenkert

  Een afdeling in een ziekenhuis wat al een half jaar geen nieuwe patienten meer accepteert door intern gerotzooi en gedonder? Ik mag toch aannemen dat directie en bestuur van dit ziekenhuis er per direct worden uitgetrapt!

 7. Adriaan

  Het wordt hoogtijd dat het Kabinet zijn koers gaat verleggen en de regie ten aanzien van dit soort instellingen weer in eigen hand neemt. Nooit had het mogen gebeuren dat het ziekenhuis uit de overheidssfeer is gehaald. Slotervaart, Almere, Bronovo, St. Anthonius. Waar eindigt dit?

  1. Dik

   Wel banken overeind houden maar ziekenhuis sluiten of laten ‘verzieken’.

   Welkom in Nederland anno 2019

   #stemzeweg

 8. plakband

  Rechts liberaal beleid? CDA, D66 en PvdA stonden erbij en keken er naar. Is de gezonheidszorg nu een belangrijk aandachtspunt voor die partijen. Nee, klimaathysterie, kinderpardon en koekiewetjes beheersen het politieke ‘denken’. #stemzeweg.

 9. Diederik van Walsum

  Ik heb een proef gedaan van 2 maanden lang.
  Ik heb om de 2 dagen naar iedere politieke partij een kritische email gestuurd over uiteenlopende onderwerpen, dan wel grote problemen die in Nederland spelen, dan wel, waar Nederland kapot aan gaat.

  En niet alleen naar de partijen zelf maar ook persoonlijk gerichte naar de dames en heren ministers.

  Het meeste wat ik terug kreeg als antwoord /reactie waren ontvangstbevestigingen, hun voorgekauwde standaard e-mail met hun standpunten en op één hand te tellen afwijkende, ontwijkende reacties van respectievelijk (je zou het niet verwachten)……SGP / 50PLUS en SP….oja en één hélé kwaaie van mevr Yeşilgöz van de VVD.

  Kan ik hier uit opmaken dat onze overheid / kabinet / Den \Haag niets met ons burgers van doen hebben ?

  1. Rien Noppen

   Nee, je kunt er uit concluderen dat politieke partijen niet dagelijks honderden e-mails kunnen beantwoorden.

   1. Diederik van Walsum

    Kan ik er ook uit concluderen dat u hechte betrekkingen hebt in deze ruimte waar deze partijen zich bevinden?

 10. Troelstra

  De zorg lijkt nog wel meer doodziek dan de mensen.

 11. J.Rademaker

  Opmerking van een der reumatologen in st Antonius 10 jaar geleden, tegen een goede vriendin, mevr het is erg onverstandig met reuma naar Friesland te verhuizen.
  Destijds verbaasd maar hoewel medische kolder had hij dus gelijk.

 12. Janna47

  Nou….wat denk je? Ik ga voor beide…..incompetente zooi in Den Haag en desinteresse…zijn met heel andere dingen bezig, die ze vooral op het ‘pluche’ houdt..

 13. Gerlos

  Wat gaat het toch slecht in ONS LAND Hendrik Jan, webshops hebben nog nooit zoveel verkochtt, vacantie reizen zijn niet aan te slepen en liefst zo ver mogelijk, horeca restaurants hebben nog nooit zo’n goed jaar gehad als i 2018, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan Rutte hater. Er zullen altijd mensen zijn die het niet goed hebben maar dat is altijd al zo geweest. Maar slaap lekker Hendtk Jan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.