Dictatoriale Europese Commissie wil Nederland aanpakken vanwege pulsvissen

Geen categoriefeb 04 2019, 12:00
Totaal onacceptabel.
Stalin is terug van weggeweest. Tegenwoordig gaat hij blijkbaar onder de naam "Jean-Claude Juncker":

Ambtenaren van de Europese Commissie willen een procedure tegen Nederland starten vanwege het overtreden van regels rond pulsvissen, het vissen met stroomstootjes op platvissen.

De NOS komt vandaag met dat nieuws. De publieke omroep heeft namelijk een brief in handen van de Europese Commissie waarin dat gesteld wordt. Hoewel de commissarissen officieel nog akkoord moeten gaan met de maatregel is de kans groot dat dit gebeurt. Die zeggen namelijk bijna nooit 'nee' tegen dergelijke voorstellen van de Europese Commissie.
Op 20 april vorig jaar schreven wij al over het knettergekke, dictatoriale plan van de Europese Unie om de Nederlandse pulsvisserij kapot te maken:

Torenhoge kosten, institutionele veranderingen, bizarre verboden en regels, het zit onze visserij niet mee. En dat pulsvissen? Dat is helemaal nog zo slecht niet, maar de tegenstanders hebben gewonnen met lobbyen. Zo ziet men goed dat de Europese Unie niet gaat om ‘fairness’, maar om lobbyen en belangenbehartiging op supranationaal niveau. Het is landje pesten in de kaders van de wet. Het instituut wordt tegen elkaar gebruikt: diplomatie op een totaal ander niveau.

Het is gewoon misselijkmakend wat hier gebeurt. De Europese concurrentie kan er niet tegen dat Nederlandse vissers goed geld verdienen door de pulsvisserij-techniek. Nederlandse vissers hebben daar de afgelopen jaar flink in geïnvesteerd. Maar de Europese concurrentie kan dat niet hebben. En dus gebruiken ze 'de wet' nu om onze vissers kapot te maken.
Het is een grof schandaal. En het ergste is dat onze regering alleen een beetje "praat" in Brussel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten