Knetter! Ziekenhuis Sneek accepteert al zes maanden geen patiënten meer vanwege "verziekte werksfeer"

Geen categoriefeb 04 2019, 11:00
Wanneer worden er mensen ontslagen?
Blijkbaar kan dit gewoon in Nederland:

Op de polikliniek reumatologie in het Antonius Ziekenhuis in Sneek geldt al een half jaar een patiëntenstop die een direct gevolg is van een verziekte werksfeer. Een van de drie medisch specialisten zit sinds mei vorig jaar thuis. Zij heeft bij de bedrijfsarts melding gemaakt van ‘pesten en intimi­datie’, blijkt uit een brief die in handen is van de Volkskrant.

Nu is het aparte dat als de Volkskrant dit weet, de overheid zich hier ongetwijfeld ook bewust van is. Zo'n ziekenhuis kan niet en half jaar lang geen patiënten meer toelaten bij reumatologie zonder dat de verantwoordelijke minister en staatssecretaris daarvan op de hoogte zijn.
En dan is de vraag: hoe kan het in vredesnaam dat de politiek niet ingegrepen heeft? Het zorgsysteem wordt voor een groot deel gedomineerd en 'gereguleerd' door Vadertje Staat. Als iemand dit soort belachelijke problemen moet kunnen aanpakken, dan is het de minister.
Maar dat gebeurt dus niet. De vraag is: waarom niet? Is de regering zo incompetent... of maakt het ze allemaal gewoon niets uit? Ik ben bang dat de vraag het antwoord is. Walgelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten