Mark Rutte moet kiezen: Pulsvissers helpen of Europese Commissie gehoorzamen!

Mark Rutte staat voor een duivels dilemma. Voor een keuze. Pulsvissers hebben hem om hulp gevraagd naar aanleiding van de verbodsdrang van de Europese Unie. De uitvoeringsorganisatie, de Europese Commissie, wil namelijk een verbod voor pulsvisserij en Nederlandse ondernemers worden hard geraakt als het zo ver komt. Dit plan, dat overigens uit de koker van Emmanuel Macron komt, wordt door de Luxemburgse Jean Claude Juncker gesteund.

Om te voorkomen dat pulsvissers binnenkort de wet overtreden moet Rutte dus wel ingrijpen. Maar daarmee strijkt hij wel tegen de haren in van Macron en Juncker. Volgens NOS Teletekst hebben de Nederlandse pulsvissers Rutte expliciet om hulp gevraagd en verzoeken ze hem contact op te nemen met Brussel over het verbod. ChristenUnie-minister van Landbouw Carola Schouten liet vanochtend tijdens het ChristenUnie-congres nog weten dat de motieven van Europa in deze helemaal niet zuiver zijn.

‘Het is Brussel op z’n smalst’ zei Segers in een interview en volgens minister Schouten moet er, mits het verbod er komt, ten minste ‘een overgangsperiode’ gelden.

Maar nu, na het verzoek van de pulsvissers, staat Rutte dus voor een dilemma. Wat gaat hij doen? Gaat hij zich inzetten voor de belangen van de Nederlandse ondernemers? Of buigt hij het hoofd voor de dictaten van de Europese Commissie en de wensen van Macron? Dat is de vraag dat zich komende week gaat ontvouwen in het publieke debat tot wellicht een verhitte discussie. Natuurlijk komt dit op een goed moment, immers komen de verkiezingen eraan en wat is er mooier dan een tegenstelling tussen nationale belangen en supranationale regeldrang?

Helemaal niets natuurlijk!

Voor Rutte een mooi moment om zich van zijn ‘goede kant’ te laten zien en een deal voor elkaar te boksen in Brussel. Als hij succes heeft dan is dat goed voor de VVD. Goed voor de ChristenUnie en ook goed voor de pulsvissers. Het zou dan laten zien dat er in Brussel ‘wel wordt samengewerkt’. En tevens dat Rutte opkomt voor de nationale belangen. Ondanks dat Italië gewoon geld kan uitgeven, maar dat even terzijde.

Maar als Rutte besluit zich niet te mengen in het debat. Als hij ervoor kiest om het hulpgeroep van Nederlandse vissers te negeren dan gaat een geheel andere dynamiek zich wellicht voordoen. Dan kan het zomaar eens zijn dat Mark Rutte een nationale flater slaat. Waarin hij de belangen van Brussel en de Fransen boven het Nederlandse belang stelt. Voor wat dan precies? Wat krijgt hij er dan voor terug? Dat wil iedereen wel weten natuurlijk.

Ik weet het niet, maar Thierry Baudet (FvD) denkt het te weten.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. TD

  ” als Rutte besluit zich niet te mengen in het debat.”
  Dan laat Rutte de vissers keihard vallen en kiest voor de anale vreugdemomenten met Juncker,alsook ivm zijn nieuwe werkplek in Brussel.

  1. hans-e-pans

   Zoals gewoonlijk zal hij wel voor de EU kiezen want daar ligt zijn toekomst. Hij zegt wel steeds van niet maar hij is nog steeds niet in zijn eerste leugen gestikt.

   Denk dat wij dat ook niet mee gaan maken.

 2. HendrikJan

  Rutte heeft 8 jaar lang flaters geslagen, dus hij kiest niet direct, hij lult wat in de ruimte en daarna laat hij de vissers aan hun lot over.

  Hij heeft al gekozen voor Brussel dat zegt genoeg.

  1. TD

   HendrikJan:
   juist+++

  2. Lugar

   @HJ: +1

 3. marco1

  Lastige keuze voor Rutte. Hij kan nu kleur bekennen , hij is of voor een toekomstige functie in de EU of hij is de minister president van Nederland en bovenal Nederlander en steunt de pulsvissers. We gaan het zien.

 4. Gerlos

  SIMPEL, DE PULSVISSERIJ STEUNEN.HEER RUTFE.

 5. Ome Wim

  Ben benieuwd hoe- en met wat voor flutverhaaltje onze “teflon premier” zich hier weer uit gaat praten, hij heeft in ieder geval het hele weekend de tijd om iets te bedenken ons een rad voor de ogen te draaien en Juncker in zijn kont te kruipen voor een riant betaald luizenbaantje.

 6. HendrikJan

  Weer een lijk uit de kast.

  Net op TV RTL journaal, er dreigt een ernstig te kort aan huisartsen.

  Terwijl het nu al een probleem is, om een afspraak te maken.

  Waar is het mis gegaan in Nederland.

  Is het de uitverkoop van Balkenende en Rutte.

  De EU op één en Nederland is bijzaak.

 7. Lugar

  Uiteraard moet Rutte onze vissers steunen, maar dat gaat hij niet doen. Rutte is uit op een functie in Brussel en die gaat hij niet weggooien t.b.v. een paar kotters.

  1. marco1

   We gaan het zien. Kiest hij niet voor de vissers maakt het voor mij weer wat makkelijker met stemmen want dan kan de VVD voorlopig naar het lijstje van zeker niet.

   1. Siemien

    Leugenclown Rutte heeft al gekozen, hij mengt zich immers niet in het debat.

    1. marco1

     Dan heb ik er 1 minder op de lijst van misschien wel.

     1. Siemien

      of misschien niet, is je glasje half leeg of is je glasje half vol…

     2. marco1

      Half vol.

 8. rexm

  Baan of geen baan in de EU, je laat je toch niet ringeloren door een Franse psychopaat en een drank orgel uit Luxemburg, haal dan maar gelijk de hooivorken uit de stal.

  1. Lugar

   @Rex: Natuurlijk wel, Rutte is allang overstag, die gaat zijn toekomstige carrière écht niet bij het vuil zetten, no way!

   Denk daar maar aan op 20 maart a.s.

   #stemzeweg

  2. HendrikJan

   Bilderberg is voor Rutte het toverwoord.
   En de rest lacht hij weg.
   Dag vogels, dag bloemen, dag mensen, dag Nederland.

  3. van Urk

   Als braafste jochie van de EU het zweet uit de naad gaan lopen maar in Brussel geen ene drol te vertellen hebben. Dat is uiteindelijk onze rol als lidstaat. De onderontwikkelde Franse schreeuwers lijken hun zin weer te krijgen en wij streven ten onder te gaan met een stilvallend internationaal handel met de nodige werklozen. Dan maar weer ouderwets en de bodem op schadelijke wijze omwroeten met zware kettingen en veel olie verstook. Dat zullen de milieubewuste actievoerders uit Frankrijk leren.

   1. AS210854

    Van urk,+++++++++++++++++++++++++++++

 9. struisvogelpolitiek

  Rutte kennende kiest hij voor Brussel. Het is een duivels dilemma voor Rutte met de vraag van hoe gaat hij dit uitleggen aan de vissers en aan de rest van Nederland. Welke steekhoudende argumenten zal hij hebben of heeft hij geen argumenten en liegt hij weer de zaak aan mekaar, of zal hij zo laf zijn om een mannetje/vrouwtje naar voren gaan schuiven om het allemaal uit te legen. Voor Rutte persoonlijk: Een duivels dilemma.

  1. struisvogelpolitiek

   legen=leggen.

  2. Siemien

   Uiteindelijk zullen de handjes “met de kennis van nu” in onschuld worden gewassen..

 10. NoDoubt

  Hij heeft een heel lange neus, net als Nijpels de onnozelen alles aanpraat wat goed voor hen is maar zelf niet meegaan.

 11. Rien Noppen

  Rutte moet zich aan de Europese afspraken houden. Hij heeft geen enkele bevoegdheid in deze, behalve bedelen bij zijn Europese partners.

  1. marco1

   Dan bedelen of zijn leven er vanaf hangt en de vissers zoveel mogelijk steunen.

  2. Siemien

   Uiteraard heeft Leugenclown Rutte er alle belang bij dat hij zich niet mengt in het debat, sterker nog, hieraan zie dat Rutte een dubbele agenda heeft..

 12. plakband

  Rutte kiest niet. Er wordt een onderzoekscommissie benoemd. #stemhetweg

 13. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Rutte MOET!!! zich aan de Europese afspraken houden???? m’n motherfucking ass De EU moet zich met de handel bemoeien en NIET!!! met een nieuwe techniek voor de visserij. Ik hoor het nog steeds “Groot Brittannië gaat terug naar 1992” JA SO WHAT???? de EU staat in feite ook stil die wil terug naar de visnetten. Natuurlijk de EU draait om Frankrijk en Duitsland en Nederland trekt zoals altijd aan het kortste eind. Werkelijk waar er worden tegenwoordig films gemaakt van Holleeder, waarom maken ze niet eens een komische film over de EU, het is toch bezopen wat daar allemaal gebeurd??? titel heb ik al bedacht op een ander EU onderwerp : Jean Claude Juncker’s Flying Europe, uiteraard zijn er ook andere titels mogelijk bijvoorbeeld Daar komen Juncker & Timmermans, Juncker& Timmermans, Juncker & Timmermans about the house, Brussel Towers, Already Drunk, The return of Mr Juncker & Timmermans, dit terzijde maar kom op, dit keer is het belang van de vissers bovengeschikt t.o.v. “Europese afspraken”

  1. Rien Noppen

   Dan had Rutte (en heel Nederland) die afspraken niet moeten maken. Je kunt je niet aan de afgesproken regelgeving onttrekken als het je even niet goed uitkomt.

   1. Siemien

    Om te kotsen die moreel politiek correcte bulls*it van je, Nederland stemde tegen de EU grondwet, opper Leugenclown Rutte heeft afspraken niet namens mij gemaakt.
    Kijk we weten allemaal dat jij een varken bent die een pesthekel heeft aan Nederland en haar burgers, jij hebt een allergie voor keihard werkende Nederlanders…
    Je hebt een sadomasochistisch genoegen in het feit dat je volledig afgefikt wordt..

    1. Rien Noppen

     De Europse Grondwet (wat later een Verdragstekst is geworden) regelde niet de Europese visserij.

     Deze opmerking slaat dus nergens op.

     1. Siemien

      Lees jij wel goed de context? 62,5% stemde tegen de Europese grondwet, ik zeg verder niets over visserij, je bent echt dom.
      Verder zeg ik dat Leugenclown Rutte de afspraken niet namens mij heeft gemaakt, terwijl jij suggereert dat Rutte namens heel Nederland afspraken heeft gemaakt..

      Leugenclown Rutte kiest uiteraard voor zijn zitje in Europa en staat niet voor de eigen bevolking…en jij ook niet, jij vindt regeltjes veeeeeel belangrijker..

     2. Rien Noppen

      Alle afspraken die Rutte maakt in Europa staan onder democratische controle door het Parlement dat democratisch is gekozen.

    2. edoc431

     SIEMEN NEGEREN DIE GEK DAT IS HET ENIGE WAT HELPT TOTAAL NIET REAGEREN . EN DAN METEEN OOK DIE ANDERE SUFKOPPEN NIET MEER ANTWOORDEN .

     1. Lugar

      +1

 14. Adriaan

  Rutte en opkomen voor zijn eigen volk? Dat is vloeken in de kerk.

 15. Gekko

  Dat er een vies spelletje wordt gespeeld, staat buiten kijf. Maar NL staat zwak. Tegen de afspraken heeft NL veel meer vergunningen uitgegeven. Ik ben bang dat de vissers dit gaan verliezen. Wat doodzonde is: de pulsvisserij is natuurvriendelijker dan de traditionele methode. Maar NL heeft in Europa nu eenmaal de naam dat ze de regels aan hun laars lappen. En dat werkt tegen ons land.

  1. Lugar

   “Maar NL staat zwak.”

   Helemaal juist. Om even een idee te geven wat de verhoudingen zijn:

   Aantal zetels in het EU-parlement = 705
   Aantal Nederlandse zetels = 29

   Engeland (had er 73) is uit het EU-parlement gegaan en deze zetels zijn over een aantal andere landen verdeeld.

   De Nederlandse invloed = 4,1%*

   De Nederlandse invloed is dus gelijk aan het alcoholpercentage van een blikje bier. Duitsland, het grootste EU-land, heeft 96 zetels en een invloed van 13,6%. Frankrijk, het twee na grootste land, heeft 79 zetels, en een invloed van 11,2%. Deze twee landen trekken natuurlijk samen op en de Franse belangen in de visserij (11,2%) wegen natuurlijk veel zwaarder dan de Nederlandse (4,1%) belangen. Bovendien gaat Rutte zijn EU-carrière niet op het spel zetten om dit kansloos lage belang te verdedigen. Het doet natuurlijk wel stoer en zal er geen leugen om laten.

   *705:100=7.05 | 29:7.05 = 4%

   1. Niet L niet R

    Perfect weer gegeven!

  2. Rien Noppen

   Ja, de algemene verwachting is dat de pulsvisserij gaat verdwijnen. De inhoudelijke discussie over de vermeende milieuvriendelijkheid van pulsvisserij ten spijt.

   De totale schade voor de Visserij wordt geraamd op 20 miljoen. Dat is jammer maar ook wel overkomelijk.

   1. Gekko

    De minister van Visserij, Carola Schouten, heeft de handdoek al in de ring gegooid. Zij gaat de vissers niet meer verdedigen. Het enige waar zij zich nog voor wil inspannen, is een overgangsregeling.

    Nu ja, aan dit ChristenUnievrouwtje hebben de vissers ook helemaal niks. Vandaar dat ze zich rechtstreeks tot Rutte hebben gewend. Maar ook dat zal ze niet helpen, vrees ik.

 16. Tante Sidonia

  Natuurlijk wordt het kiezen voor Brussel.
  Rutte “vreet” van Nederland en laat de Nederlanders stikken.

 17. Duke

  Het is landverrader Rutte, dus de Nederlandse vissers weten al hoe laat het is.
  De vissers mogen hopen dat pulsvissen alleen op papier wordt verboden, maar dat er in de praktijk van de handhaving niets terecht komt, of dat de boete zo laag is dat het de moeite waard is om door te blijven gaan.

 18. Vliegenvanger

  Rutte gaat overleggen, niet voor de vissers maar om zieltjes te winnen.voor de verkiezingen. Schijn bedriegt, daar is Rutte goed in. Maar het Nederlandse volk interesseert hem geen zak.
  Stem FVD OF PVV.

 19. Niet L niet R

  Zal het heel kort houden, Rutte is een gladjanus komt hier ook weer mee weg , en denkt aan zijn baantje bij de EU!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.