Beelden! Johan Derksen maakt Jan Lammers kapot: 'Wil zelf F1-baasje spelen!'

Geen categoriefeb 09 2019, 20:00
Johan Derksen is niet te spreken over de handelswijze van Prins Bernhard jr. en zijn plan om de Formule 1 naar Zandvoort te halen. Volgens Derksen is de grootgrondbezitter van de Oranjetelg met zoveel bezig dat hij écht geen vijf miljoen euro staatssteun nodig heeft. Daarom uitte Derksen stevige kritiek op de prins en zijn compagnon Jan Lammers. Volgens Derksen kan Assen de organisatie van een F1-race prima handelen en 'zeurt Lammers omdat hij F1-baasje wil spelen'.
Afgelopen week meldden wij al slecht nieuws voor Verstappen-fans. Het circuit Zandvoort krijg namelijk géén overheidssteun. Dus goed nieuws voor de belastingbetaler! Betekent dit dat de F1 niet naar Nederland komt? Nee, gelukkig niet. Het lijkt zelfs dat de kansen van Assen weer te groeien want 'Assen is niet afgeschreven' aldus Derksen. En dat klopt. Het circuit Assen maakt ondertussen meer kans om een succesvolle F1-race te organiseren. En dan ook nog eens voor minder geld.
Lammers liet weten dat 'Assen het verpest voor Zandvoort', maar dat is niet juist. Zandvoort verpest het voor Zandvoort omdat ze niet in staat zijn zonder overheidssteun de F1 te organiseren. Zo simpel is het Jan! Derksen noemde Lammers 'een lul die er alleen zit voor zichzelf en niet voor de sport'. Volgens Derksen zou dit duidelijk moeten blijken uit de wijze waarop Lammers omgaat met de spanningen tussen Assen en Zandvoort.
Volgens Derksen is de F1 gebaat bij 'een goede infrastructuur en een goed circuit'. Assen heeft beide, terwijl Zandvoort aan slechts één van de twee voorwaarden voldoet en dan ook nog geld nodig heeft van de staat. Logisch dus, dat de in Drenthe wonende Derksen, pleit voor een F1-race in Drenthe. Volgens Derksen kan zo'n evenement succesvol worden georganiseerd, daar in Assen. 'Er is een vliegveld, er is een snelweg, ze hoeven geen overheidssteun en de industrie helpt mee'.
Derksen ging nog verder. Volgens hem zou Lammers 'de provincie discrimineren'. Tja, Jan Lammers, de man van het circuit Zandvoort die kan fluiten naar de F1, zo lijkt het. Het Assen circuit organiseert jaarlijks Nederlands grootste sportevenement. Dus vertrouwen dat de mensen in Drenthe het goed kunnen dat is er wel. Tienduizenden mensen zijn er jaarlijks te vinden rondom het circuit wanneer de MotoGP wordt gereden.
Met het optreden van Derksen, zijn kritiek en hoe de discussie nu verloopt in de pers lijkt het er steeds meer op dat niet Zandvoort, maar Assen een mogelijke F1-race gaat organiseren! Maar volgens Jan Lammers is Assen kansloos en gaat de F1 zeker niet naar Assen. Afwachten dus maar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten