Moreel verheven Nederland blijft gewoon volop zakendoen met Saudi-Arabië!

Nederland, altijd omschreven als ‘liefste jongetje van de klas’, blijft gewoon knetterhard zakendoen met landen als Saudi-Arabië. Een vermoorde journalist moet niet in het vaarwater van de handel komen! Via het AD.

Het is inmiddels al zo’n vier maanden geleden dat het nieuws naar buiten kwam over de vermoorde journalist genaamd Jamal Khashoggi. Eerst was hij vermist, toen werd alles glashard ontkend. Na enige druk werd het dan toch ‘een fout’ genoemd en vielen er wat ontslagen bij de Saudische overheid, klaar is Kees!

Hoewel de druk en ophef in die periode flink werd opgevoerd door landen als Turkije, de Verenigde Staten en hier en daar wat Europese landen, werd het eigenlijk al weer snel vergeten. Nederland sprak eveneens schande van het hele gebeuren, ministers Kaag, Hoekstra en diverse ceo’s zegden een conferentie en handelsmissie af, maar dat blijkt nu vooral voor de bühne te zijn geweest: business is business.

Het schrijnende aan dit hele verhaal is niet dat Nederland zich zo gedraagt maar dat we er met z’n allen zo aan gewend zijn geraakt. Moord en brand schreeuwen, complete verontwaardiging en morele verhevenheid etaleren voor de camera, maar achter de schermen moet er vooral gewoon handel worden gedreven.

Dit laat het werkelijke morele karakter van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven zien, helemaal wanneer je het in contrast brengt met Rusland. Als daar een journalist met kritiek op de Russische overheid zou zijn vermoord, dan staat Nederland vooraan in de rij om te pleiten voor sancties. Wetende dat ze kunnen rekenen op steun van EU-lidstaten, durven ze zoiets wel aan. Maar ook in zo’n situatie durft men slechts alleen op moreel en economisch vlak met de scepter te zwaaien. Daadwerkelijke actie blijft altijd uit, zie MH17. Dan zijn we ineens weer een klein landje en is de situatie ineens ‘heel complex’.

Nu zou de apathische houding jegens Saudi-Arabië niet eens zo’n probleem zijn als de Nederlandse overheid er gewoon eerlijk over was geweest en zei: ‘We kunnen ze toch niet aanpakken, we zijn afhankelijk van hun olie, we betreuren deze gang van zaken maar zijn niet in een positie om werkelijk iets te veranderen zonder dat we onszelf daarmee flink in de voet schieten.’ Dat is natuurlijk niet leuk om te horen maar reflecteert in ieder geval énige realiteitszin in tegenstelling tot dit halfbakken gezwets.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. HendrikJan

  Volgens mij komt haar echtgenoot, uit die moslimhoek.

  Die Kaag wil geen heibel aan de keukentafel.

  Die doet haar hoofddoek wat strakker en olle gaan met die banaan.

  1. Top

   Inderdaad. Het is een moslim keg.

  2. Siemien

   Nou sterker nog, haar echtgenoot is een Palestijnse terrorist die maar al te graag Israël wenst te vernietigen

   1. Van Havezaat

    Wat bent U toch kortzichtig, Siemien.
    Ik vind uw bemerking zonder gedachten.

    U kunt de moeite doen en een stapje terug maken om een momentje na te denken hoe deze situatie tussen het Palestijnse Volk en de Zionisten is begonnen.
    Alles in WWI. Lees maar na.

    De Palestijnse mensen zijn mensen die ook in vrede en vrijheid leven willen maar het is hen door de Zionisten afgenomen.
    De Palestijnen worden stelselmatig door het IDF “gegenocied” (uitgemoord).

    Nu tekent U bezwaar aan dat het Palestijnse Volk zich weert tegen hun uitmoording.
    Ik persoonlijk vindt dat buitengewoon cynisch.
    Natuurlijk heeft ook U recht op uw vrije mening.

    Het Palestijnse Volk is het niet toegestaan door Israhell een eigen mening te hebben en in vrijheid in hun land te leven en een normaal gelukkig leven te leiden.
    Hun land is definitief door de Zionisten na WWII (1948) gestolen.

    Salut.
    Rusland is niet de vijand.

 2. ZiggyStardust

  Tsja, wat moet je nu zeggen over Sigrid Kaag? Ingewikkeld!

 3. JohanD

  Jetten heeft altijd zo een goed antwoord op Baudet over het Klimaat: “Je wil in de toekomst toch geen olie meer afnemen van foute regimes!” Nou nee, Minister Kaag geeft het geld liever weg. Lekkere club die D66!

 4. Satty

  Het is hoe Nederland zaken moet doen wil men hier enige welvaart houden, dat kinderen ervoor sterven maakt geen donder uit.

  Je zou ook eerlijk zaken kunnen doen, als je dan de multinationals buiten spel zet zal het zelfs hier tot een solide basis kunnen leiden maar zolang consumptie als welvaart wordt beschouwd zal de Chinese kolonie Europa een feit worden.

 5. Duke

  Rusland is slecht, Saudi Terrorismia is goed. Dat is het buitenlandbeleid van Rutte en zijn rakkers.

 6. Tante Sidonia

  Even vergeten dat Kaag een Moslima is?
  Betekent dat zij gewelddadige regimes financieel gaat steunen!
  Niets en niets minder!

 7. Troelstra

  Wie zwijgt over islam stemt toe in een sadistische baggerreligie voor onze beschaving.

  Moslims dulden geen kritiek op hun geloof.
  Moslims eisen respect van andersdenkenden, maar weigeren respect te verdienen.
  Moslims drinken geen alcohol. Dat is slecht voor de gezondheid, huichelen zij.
  Islam is de enige religie ter wereld die alcoholconsumptie verbiedt.
  Moslims houden niet van muziek en spelen geen muziek. Mohammed wilde dat niet.
  Moslims associëren fluittonen met gezang van de duivel.
  Moslims vereren de zelfbenoemde profeet Mohammed. Een agressieve krijgsheer en Arabische roverhoofdman die een oorlog begon tegen andersdenkende Arabieren, joden en christenen.
  Alle moslimlanden zijn fascistische dictatuurstaten met het vizier gericht naar Mekka, de stad in het centrum van de luchtballonnenmacht van de Islam.

  Toch is Europa overstroomd met miljoenen moslims die parasiteren op onze welvaart en cultuur. Dat zij daarbij profiteren van de democratie, die bij Islam ondenkbaar is, spreekt voor zich. Islam is een baggerreligie die zich maar op een ding kan voorstaan: de beste religie te zijn in het parasiteren op andere religies.

  Onderstaande tekst is overgenomen van het Internationale Gatestone Instituut.

  Rechtbanken en overheidsinstanties vinden het nog steeds moeilijk om nuttig onderscheid te maken tussen racistische of gewelddadige uitspraken over de islam en moslims enerzijds en argumentatie over aspecten van de islam, of zelfs de religie in het algemeen, bevraagt vanuit het oogpunt van mensenrechten, anderzijds.

  De situatie in Europa is dubbelzinniger dan in de VS. De meeste Europese staten hebben wetten die zogenaamd de vrijheid van meningsuiting ondersteunen, maar beschuldigingen van haat en islamofobie leiden vaak tot berechting, veroordeling en kunnen leiden tot opsluiting. Dit scheeftrekken van feiten is een cruciale reden waarom de vrijheid van meningsuiting moet worden verdedigd.

  Het is meer dan ooit nodig om het publiek en veel van zijn leiders te informeren over zowel de goedaardige als verontrustende feiten van de islamitische geschiedenis, doctrine en cultuur. De leiders die een meer solide basis nodig hebben, zijn degenen die ontkennen dat terrorisme echte banden heeft met kwesties zoals jihad.

  Wie de Koran leest kan maar tot een conclusie komen, de profeet Mohammed was een smerige vieze gore oorlogsophitser die net zoals alle andere fascistische leiders in de geschiedenis een oorlog begon uit machtswellust ten eigen bate. Hij was het tegenovergestelde van een deugdzame vredelievende persoon. In het trieste decadente primitieve geval van de profeet was Allah zijn Stand-Up Comedian die de domme Arabieren deed geloven dat niet Mohammed, maar Allah de grote sadistische smeerlap was die mensen na hun dood liet martelen in het angstaanjagende vuur van de eeuwige verschrikking.

  Conclusie: Islam is een smerige gore sadistische oorlogszuchtige religie die de achterlijke mensensoort moslims heeft voortgebracht.
  Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma’s wegens gebrek aan de vrije wil.

 8. Van Havezaat

  De nederlandse politieke mentaliteit is nog steeds de mentaliteit van de Verenigde Oostindische Compagnie oftewel de VOC, van vijfhonder jaar terug.

  IMO:
  Nederland is nog steeds lid van de Globalisten Clubs zoals Bilderberg, NATO, EU en de Transatlantische Bond.
  Nederland was van de partij toen de democratisch gekozen ukrainse regering gedumpt moest worden. Ze stonden ahw vooraan met “Russen pesten en treiteren”.
  Nederland ondersteunt alle sancties tegen Rusland die Soros met mejuffrouw Merkel voorschrijven, verplicht in en uit te voeren.
  Een groot internationaal bedrijf, nederlandse oorsprong, was een der eersten die een bedrijf na de coup d’etat in Ukraine opende en waar nu “nieuwe coloniale ukrainse slaven” moeten werken.
  Nederlandse politiek is niets anders als dorps- mischien groot gedacht, provinciaalse politiek. Waarom dat?
  Alles wordt door EU beslist. Het publiek wordt constant politisch bij de neus genomen.

  Zaken doen in Saudi Arabie? Journalist verdwenen?
  Die is mogelijk in de oven geschoven en dan zijn er geen bewijzen wat er met hem is gebeurd. En zo is de weg vrij voor voortzetting van de warme relatie met SA.

  Omdat de bevestigen komt ook nog die mevrouw met Kopdoekje om de hoek kijken om SA te tonen dat we rekken en erbij blijven en zij vol op Nederland kunnen rekenen, geen angst!

  Salut
  Rusland is niet de vijand.

 9. Tomi

  Israël doet ook zaken met Saoedi Arabië schurkenstaat bij uitstek en niet Iran zoals de meesten denken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.