Nog een weekje? IS zit vast in laatste bezette dorp!

IS lijkt nu toch echt z’n laatste adem uit te blazen. De door de Amerikanen gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zijn begonnen met de strijd om het laatste door IS bezette dorp. Aan de andere kant wachten het Syrische leger en (aan de Iraakse grens) het Iraakse leger ze op. Via NU.nl.

Hoewel de SDF aangeeft toch enige moeite te hebben met het verslaan van IS, lijkt het einde dan toch eindelijk nabij. Volgens de SDF gaat het hier om zo’n 2000 van ‘de meest ervaren IS strijders’, al zit een aanzienlijk deel hiervan ook nog verspreid in de omgeving. Mocht het ze lukken om ze te verslaan, dan kunnen de IS-strijders eigenlijk geen kant uit.

De SDF tracht echter via onderhandelingen om hun eigen gevangengenomen strijders levend terug te krijgen, in ruil voor een vluchtroute voor IS-strijders naar de Syrische provincie Idlib, waar Assad nog niet de controle heeft.

Dit lijkt voor de SDF een goede deal te zijn en voor IS de enige hoop op overleven, hoewel Assad natuurlijk ook de controle over Idlib terug wil. Vluchten richting de armen van het Iraakse of Syrische leger zal waarschijnlijk worden ontvangen met een shoot on sight bevel, terecht natuurlijk.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie waarschuwde eerder echter dat IS binnen de kortste keren weer op zou kunnen leven. Dit zeiden ze naar aanleiding van de wens van president Trump om de Amerikaanse troepen terug te trekken.

Het lijkt er meer op dat na het heroveren van dit dorp, het voor Assad en zijn geallieerden een kwestie van flink huishouden in Idlib is. Op de vlucht geslagen IS-strijders kunnen ze daarna opjagen als de smerige honden die het zijn. Pakken ze er een paar levend, dan kunnen die executies tentoon worden gesteld en als voorbeeld dienen voor IS-sympathisanten in en rondom Syrië. Die worden namelijk echt niet netjes in een gevangenis gestopt en publieke executies zijn ze in het Midden-Oosten wel gewend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Satty

  ‘Pakken ze er een paar levend, dan kunnen die executies tentoon worden gesteld en als voorbeeld dienen voor IS-sympathisanten in en rondom Syrië. Die worden namelijk echt niet netjes in een gevangenis gestopt en publieke executies zijn ze in het Midden-Oosten wel gewend’

  Als het aan jou ligt geloof ik dat je zoiets ook wel ziet zitten.

  Ik heb er geen enkel vertrouwen in dat IS hierna verdwenen is. Assad is ook een verschrikking en ik begrijp niet wat mensen daar beter aan vinden. Oh wacht hij is een marionet.

  1. tomygun

   100x liever Assad daar dan jou in Nederland .

 2. HendrikJan

  Hij vergist zich waarschijnlijk, hij bedoelt Duitsland van Mutti Merkel.

 3. Adriaan

  Nog een weekje? Wout neemt hetgeen Trump zegt, klakkeloos over. IS is niet te verslaan. Net als het tegengaan van de opwarming van de aarde. Dat gaat ons ook niet lukken.

  1. bejaarde

   Adriaan, ben ik het geheel mee eens

 4. bejaarde

  Als ze in het laatst bezette dorp vastzitten, is het toch een stukkie cake om hier een punt achter te zetten. Waar is het wachten op?

  1. Rien Noppen

   Heeft bejaarde wel eens van burgerslachtoffers gehoord?

   1. bejaarde

    Hebben die jihadisten ooit wel eens gedacht aan burgerslachtoffers?
    Praat mij niet over slachtoffers, want dan zou ik jou wel achter het behang kunnen plakken. Je doet of je veel weet, maar welke levenservaring in oorlogstijd heb jij nu helemaal, Zielepoot?

    1. Rien Noppen

     Praat niet zo onozel, bejaarde.

    2. Spaanse kok

     Quote : Je doet of je veel weet, maar welke levenservaring in oorlogstijd heb jij nu helemaal,
     .
     Dit werpt natuurlijk direct de vraag op:
     Wat is uw levenservaring in oorlogstijd om burgerslachtoffers te accepteren?

     1. Troelstra

      Burgerslachtoffers moet je ook niet willen. En daarom moet je IS elimineren opdat zij geen burgerslachtoffers meer kunnen maken. Wij verdreven in oorlogstijd toch ook de buitenlandse vijand?

    3. Troelstra

     Zijn levenservaring in oorlogstijd? Wat dacht je van collaboreren met de buitenlandse vijand?

   2. Troelstra

    Die door IS gemaakt zijn?

  2. Adriaan

   @bejaarde, het is minder makkelijk dan je denkt. IS verschanst zich net zo makkelijk in een ziekenhuis vol met zieke volwassen en kinderen. Daar gooi je niet zomaar een bommetje op. Hoewel? Het is al gebeurd. Het ziekenhuis lag in dit geval vol met wapens en munitie. Ook hier vielen veel burgerslachtoffers. Langzaam uitroeien per man is de enige oplossing.

 5. Veteraan

  Goed bezig die SDF en andere fracties.
  Nu alleen wel een keer doorzetten svp en allemaal afmaken als de dolle honden die het zijn.
  Dus alle IS volwassenen [en getrainde/geïndoctrineerde minderjarigen] de doodstraf en ja, daar horen de vrouwen zeker bij. En zeker niet terug naar NL halen, wat een idiotie.
  Assad kan je een stuk beter hebben dan al die terroristen en dat die zelf ook geen lieverdje is maakt niet uit, wij hoeven er niet te wonen en we hoeven er ook geen oordeel over te vellen. Zolang het tuig maar niet [nog meer] hierheen komt.

  Je kan de IS figuren nooit helemaal uitroeien omdat het hier om agressieve moslims en [ex] bendes gaat die dit al vele eeuwen lang doen uit naam van de Jihad.
  Maar elk hoofdje van hun wat rolt is er 1.

 6. victus

  Dan zit er maar 1 ding op; poorten openzetten en die arme drommels verwelkomen in het liefst Amsterdam. Daar zijn ze namens de gemeenteraad toch wel zeer welkom? Huisje, begeleiding, uitkerinkje tot in het oneindige, voorrang bij alles waar normaal lange wachttijden voor zijn, nederlands paspoort enz.

 7. fusilier

  Zet ze maar stuk voor stuk, voor het vuur peloton .

  1. Rien Noppen

   Zieke jongen toch!

   1. fockingworst

    @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   2. Gewoonomdathetkan

    Rien noppen de enige die hier ziek is ben jij .
    Een ziek persoon.
    Die klaar komt bij elke reactie die je hier neer zet .
    Smerige kwezel.

   3. Bosche draak

    Oja, behalve de de kleine kindjes blijkbaar, Noppen doet wel zo barmhartig maar ondertussen….

   4. Madpo

    Breng ze bij Rien Noppen onder, hij begrijpt ze goed!!!

  2. HendrikJan

   Inderdaad soms is het oog om oog enz.
   Het Garde Regiment Princes Irene, had er een peloton fuseliers voor.

 8. Korporaal Monty

  En wie verlost ons van al die honderden doorgewiterde IS terroristen in ons land, die met al die vluchtelingen zijn mee gereisd en ons dagelijks terroriseren?

  1. marco1

   Goede vraag. Weet u het?

  2. Vit

   Is hysterie volgens Sargentini.

  3. HendrikJan

   De DDS wegkijkclub met hulp van F.Halsema.

 9. Eric 1

  Gewoon helemaal plat gooien. Niks te maken met burger slachtoffers als ze hier komen vallen hier burger slachtoffers

  1. Rien Noppen

   Eric maakt duidelijk qua mentaliteit niet van IS-barbaren te verschillen.

   Wel schokkend.

   1. Bosche draak

    Ik spreek u nog wel bij de volgende aanslag.
    Wat dan te doen? Gewoon doorgaan lekker met mooie woorden roepen als “niet laten beïnvloeden”

    U preekt wel medelievendheid maar u bent gewoon een lafaard

    1. Troelstra

     Hij is gewoon een moedwillige collaborateur met deze IS-beulen. Een NSB’er dus. Hij zou eigenlijk op dezelfde manier rekenschap aan het Nederlandse volk moeten afleggen als dat NSB’ers dat moesten voor hun collaboratiegedrag met de buitenlandse vijand.

 10. Rud56

  Assad mag dat IS-vullis dan verdrijven, Nederland heeft zijn poorten alweer voor dat gajes geopend, “want ze zijn zo zielig, zo altijd achtergesteld, zo niet begrepen”

 11. Eric 1

  Rien noppen. Met weg kijken zij wij sins 2001 tijd van Pim Fortuyn niet echt veel op geschoten. Hij zei toen al over 15 of 20 jaar is de ISLAM de grote bedreiging voor de wereld vrede. En 2015 2016 2017 en 2018 hebben wij daar kennis me mogen. Niet onze oorlog niet mee bemoeien zijn 52 moslim lande plek zat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.