Rutte in Zürich: ‘EU moet zich harder opstellen, macht gebruiken in handel, energie, en buitenlandse politiek!’

Mark Rutte wil meer, meer, meer Brussel. En snel een beetje.

Als je wilt weten wat het eigenlijke beleid van de Nederlandse regering is in Europa moet je niet luisteren naar de verkiezingsbeloftes van premier Rutte, maar naar de uitspraken die hij doet in het buitenland — als de Nederlandse kiezer niet meeluistert. Nou, schrik niet: meneer is eigenlijk een keiharde eurofiel, die meer, meer, meer Europa wil. En snel een beetje:

Rutte is de leider van een quasi-liberale partij. Hij begrijpt daarom maar al te goed dat als je een overheid ‘sterker’ maakt (in zulke opzichten), die zal groeien en ook in andere opzichten machtiger wordt. Je roept ‘handel’ en ‘energie,’ maar voor je het weet worden er allerlei andere zaken bij betrokken die op de één of andere manier iets van een raakvlak hebben met die onderwerpen… en daarna gaat het maar door tot er geen limiet meer lijkt te zijn aan de macht van de overheid.

Rutte pleitte in Zürich dus voor een federale Europese Unie. Voor een grote, machtige Europese superstaat die het allemaal wel even regelt.

Voor iemand roept dat dit wel meevalt, dat hij vooral wil dat landen ‘vrijwillig’ samenwerken op zulke gebieden: onzin. Hij weet ook prima dat die ‘samenwerking’ er alleen kan komen als men vanuit het EU-collectief opereert. Met andere woorden, als Brussel het allemaal regelt.

Het megalomane Europese project is niet alleen here to stay, de Nederlandse premier — die binnenlands quasi-eurokritisch pretendeert te zijn — wakkert het proces van de totstandkoming van een Europese federale superstaat stiekem lekker aan. Met dank aan al die nuttige idioten die bij de laatste verkiezingen toch wéér op de VVD hebben gestemd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. fockingworst

  Het masker van rutte waarvan de meeste hier al wisten dat hij dat op had, valt nu defenitie en openlijk weg.
  Prima zo voor de verkiezingen verliest hij nog meer zetels in de 1e kamer.
  Nou alleen nog hopen dat het kabinet valt, ijdele hoop denk ik, het kartel houd zich zelf denk nog in stand tot het volgende verkiezingsrondje.

 2. TD

  Rutte begint zichzelf nu actief te profileren als toekomstig Voorzitter van de Europese Commissie,je kunt er de klok op zetten,Frans Timmermans komt óók nog met allerlei kreten!
  Het zijn rivalen voor het gouden zeteltje!

  1. Adriaan

   @TD, ik hoorde vanmorgen iemand zeggen dat zij nog nooit zo’n mooie sollicitatiespeech had gehoord. Rutte promoot de EU alsof hij nu al de baas is. Hij die zegt dat macht geen vies woord is, moet je nooit vertrouwen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik heb het aktijd weerzinwekkend gevonden dat men onbewezen geruchten ging verspreiden over Ruttes ambities. Dat is in mijn ogen een vorm van demonisering.

    Wat als de VVD nu het gerucht ging verspreiden dat Wilders in werkelijkheid voor zijn salaris op het blauwe stoeltje zat? Het rechtspopulistische huis zou te klein zijn.

    1. Adriaan

     @Brandebok, dat gebeurt dagelijks met zowel Baudet als Wilders. En daar hoor ik je niet over. Beetje hypocriet.

     1. Meriadoc Brandebok

      Als de VVD dat dagelijks doet, geruchten verspreiden, is dat ook weerzinwekkend.

    2. HendrikJan

     Gekke vraag NOP, als je zelf al het antwoord geef.

    3. Siemien

     De PVV en tegenwoordig ook de FvD worden elke dag geconfronteerd met demonisering, occult fantasietje, tenzij je natuurlijk je dikke vette islamitische harses een meter in het beton hebt gedrukt..

 3. HendrikJan

  HendrikJan, heeft deze Rutte al jaren geleden doorgelicht, deze Rutte is het grootste gevaar, voor de vrije samenleving in Nederland, zijn leugens zijn zelfs, door de Nederlandse media toegegeven.
  Hij heeft ook gewoon, 1,4 Miljoen kiezers bij het grof vuil gezet en de Nederlandse wegkijkclubs vereren hem en lopen als makke schapen achter hem aan, op weg naar de totale ondergang van het vrije Nederland.
  Bedankt Rutte.

 4. TD

  Rutte heeft dictatoriale trekjes,nee nog erger,hij ambieert een dictator te zijn!

 5. santiago

  Schreeuwen dat Rutte op moet rotten schiet niet op. Als Rutte straks vertrekt naar Europa, dan komt er weer een andere gladjakker of van de VVD of van het CDA en gaan we op dezelfde voet door. Rutte is slechts de spreekbuis van onze corrupte elite.
  We moeten zien dat we onze democratie terugkrijgen, anders verandert er niets in Nederland.

  1. TD

   santiago:
   Stef Blok en Dijkhoff zijn al enkele malen teruggefloten,naar mijn mening ambiëren beiden toch een rechtser beleid dan Rutte.
   Het behoort volgens mij tot de mogelijkheden dat de VVD met FvD/PVV samen aan een tafel gaan zitten per 2021!
   In de oppositie blijft macht marginaal,inderdaad.

 6. Meriadoc Brandebok

  Als Michael een inhoudelijke reactie op Ruttes toespraak had gegeven in plaats van een persoonlijke aanval was dit artikel het lezen waard geweest.

  Inhoudelijk: Rutte heeft zeker gelijk dat de Europese Unie slagvaardig dient te reageren. Vooral tegenover Afrikaanse landen die hun migranten niet willen terugnemen zijn sancties op den duur gewenst. Er zijn vast nog wel meer gebieden in de wereld die het niet verdienen dat de EU hen prinsheerlijk in de watten legt.

  Overigens heb ik Rutte niet horen pleiten voor een superstaat. Dit standpunt heeft hij in de eerdere toespraak zelfs nadrukkelijk afgewezen.

  1. Gekko

   Ach gut, lees dat flutcommentaar van kleutertje Guus nou eens. Hij heeft Rutte nog nooit horen pleiten voor een superstaat. Natuurlijk niet knul. Heb je het na ruim 8 jaar Rutte als MP nog niet door?

   Alles wat Rutte zegt, moet je 180 graden omdraaien. Hij doet namelijk precies het tegenovergestelde wat hij zegt:
   “Geen cent naar de Grieken: er zijn miljarden naar Griekenland gegaan.
   “De hypotheekrenteaftrek is bij mij veilig”: de hra wordt versneld afgebouwd.
   “Geen subsidie meer naar windmolens”: er wordt meer subsidie gegeven dan ooit.
   “Ik weet niets van een memo over dividendbelasting”: hij had hem zelf geschreven.
   “Ik sta achter Yvo Opstelten, Ard van der Steur, Halbe Zijlstra, Henny Keizer”: al deze VVD-parijgenoten liet hij vallen als een baksteen.

   En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Rutte is een aartsleugenaar. Je moet toch wel een plaat van hier tot Tokio voor je kop hebben om hem een respectabel bestuurder te noemen. Wat een Stompzinnig ventje ben je toch.

   1. Gekko

    O ja, ook dit nog. Dinsdag waten de vissers in Den Haag. Zij wilden een gesprek met Rutte over het EU-verbod op pulsvissen. Maar Rutte had geen tijd. Hij vond een babbeltje met de klimaatspijbelaars belangrijker. Feit is dat hRutte even geen zin had, gesprek met vissers kwam hem gewoon slecht uit met het oog op de speech in de EU.

    Weet je Guusje, op 14 maart is er een nieuwe spijbeldag. Kun je weer een bordje omhoog houden met een schijtlollige tekst: “Ik neuk me uit de naad, voor een kouder klimaat”.

  2. edoc431

   MARIA BRANDEROPLOS @ wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  3. Rien Noppen

   Rutte trekt de enig zinnige conclusie uit de geopolitieke veranderingen in de wereld.
   Als we ons als Europa niet versterken in een federaal verband zijn we een sitting duck voor de grootmachten.
   Dat konden we ons veroorloven toen we nog konden vertrouwen op de bescherming van de V.S. maar sedert het isolationisme van Trump snapt ook Rutte dat we onze veiligheid alleen in federaal verband kunnen verzekeren.

   1. fockingworst

    @riennoppentrol LEEST UIT HET STAATSBULLETIN OP DAT WE BANG MOETEN ZIJN VOOR GROOTMACHTEN OE, HELL en VE DOEMENIS komen op u af als U NIET geloofd wat de HUISTROL HIER MEDEDEELT.
    #PESTDETROLWEG
    @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 7. Roughwood

  Goh, ferme taal! Daar durft ie het wel. Hier heeft hij het welgeteld een keer gedaan. Toen werd het op een presenteerblaadje aangeboden en kwam het hem zo vlak voor de TK verkiezingen perfect uit. Was ie maar eens zo stoer tegen de Russen inzake MH17. Weekdier.

  1. Siemien

   Verkiezingsretoriek

 8. NoDoubt

  Heeft hij zijn bijdrage aan de NAVO al afgedaan? Heeft hij zijn mailtje alweer gevonden. Het gaat economisch goed maar de mensen zijn er sinds 1980 al niet meer op vooruit gegaan en er zijn 1 miljoen mensen onder de armoegrens waarvan 400.000 kinderen en dan haalt hij 500.000 mensen naar binnen en krijgen gratis onderdak kinderpardon (waarbij de rechtstaat wordt ondermijnd) gratis gezondheidszorg en laat hij Erdogan zich wekelijks inmengen in de Nederlandse samenleving om de moslimturken zich tegen Nederland te keren en niet te laten integreren. Vervolgens frauderen ze aan de lopende band. Terwijl hij toch al enige tijd premier is. Hij heeft niets op met de Nederlandes samenleving. Hij is op zoek naar de EU-baan en daar moet alles voor wijken en NL uitknijpen naar de armoestaat. Wel 1 miljoen naar Venezuela maar niets in de pensioenpot.

 9. Niet L niet R

  Een perfecte sollicitatie brief aan de EU.
  Wij weten al veel langer, dat hij de belangen van Nederland niet optimaal behandeld bij de EU, dit is eigenlijk oud nieuws!

 10. Rien Noppen

  Goed verhaal van Rutte.

  De EU heeft leiders van dit kaliber nodig.

  1. fockingworst

   @riennoppentrol LEEST UIT HET STAATSBULLETIN DE NPO.
   #PESTDETROLWEG
   @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. Siemien

   Nee Rientje de EU moet opgeheven worden en Nederland weer terug naar de Nederlanders..

 11. Bes Tolen

  Rutte lijkt de Hagenaar, die uit een semi koloniaal milieu komt. Zoiets als Kok uit het semi socialistisch milieu van de dertiger jaren. De vaders hebben hun politieke denkrichting bepaald, met andere woorden.
  Rutte is een leider, die past in deze tijd waarin de kiezers of te wel de burgers voor nog geen eurocent meer hebben te zeggen maar alle invloed toe gaat naar allerlei clubs waaronder de meest lugubere. Niet dat Rutte die clubs heeft opgericht want die hardnekkige clubs stammen vaak al van voor de middeleeuwen, uit de middeleeuwen, uit de negentiende eeuw en ze zijn met één begrip samen te vatten, de internationale deep state. Sommigen hebben daar andere woorden voor bijvoorbeeld de Bilderberg of de Malthezer orde, al of niet in voortdurende verbinding met de paus, de kerken op zich, of het grootbankensyndicaat inclusief FED of het militair industrieel complex in de terminologie van Eisenhower. Maar dat zijn alle, weliswaar forse, onderdelen en soms voor de helft zoals de FBI of CIA waar hele gevechten worden uitgevochten tussen de diehards met hun cynisme en fakeverhalen en de beschouwers met hun voortschrijdend realisme. En dan heb je de beïnvloeding door publieke media, die ons leugens en totaal gemanipuleerde verhalen vertellen. Of het nu over het verleden gaat of over het heden. Maar het is allemaal schadelijk en dat willen velen in de hogere politiek en hogere organen zoals de EU niet zien. In tegendeel zij zien er juist hun brood in, gewend als ze zijn te leven met leugens met in wezen Rome, het oude Rome van keizers van Augustus, Karel de Grote, Karel V en Franz Joseph Karl tot en met alle pausen als nog altijd dus in werkelijkheid ideologisch centrum. Nog altijd en nog altijd met uitschakeling van ieder en alles wat niet hun norm is. De dreiging van heden, van algemene bevlekking. Van teneergang van persoonlijke ontplooiing en persoonlijke keuzes en afbraak in plaats van opbouw vanuit de enige gerechte basis, democratie de macht bij het volk. Tel maar op in Europa. Waar staan de hoogste politici? In de EU en ECB heeft de grotebankenwereld de grootste invloed in nauw contact met die in de VS. Zo hebben theologisch theocratisch gedeformeerden de grootste invloed in diverse landen. Zij zijn de leiders van landen. Neem bijvoorbeeld Merkel, neem Macron, neem België. Neem ook de gang van zaken in de zuidelijke landen waarvan Spanje en Portugal met hun invloed in Latijns Amerika. Neem ook de City of London met haar invloed op Engeland, ja in Europa tot en met Israël toe en met de bankier van de paus. ga er maar aan staan. Rutte zal ons niet helpen. Rutte heeft ons alleen maar verder in de prut van een wereld geholpen, die we niet willen. De uitkomsten van de afgelopen jaren zijn bekend. Rutte is van het archaïsche Europa waarin oude krachten, die we dachten overwonnen te hebben, ons zullen blijven knevelen.

 12. Arie B

  Hoe politiek de EU is zien we gevoeglijk bij de vissers. Gekonkel en eigen persoonlijk gewin is de drijfveer. Zuiniger en minder verwoestende maatregelen tellen niet. En ondertussen klimaat prediken.
  Of de periodieke geldverslindende volksverhuizingen van die lamballen tussen Straatsburg en Brussel. Ook zeer belastend voor het milieu en de kas.

 13. Ome Wim

  Onze “teflonpremier” heeft vast een oogje op een pluche slaapfauteuil met een riant salaris op het oog, de gespleten tong van die Januskop is al bruin van het likken van de kont van zatlap Juncker.

 14. Ome Wim

  Wat een walgelijk min ventje is die Rutte toch, ik zou kotsen van mijzelf als ik me s’morgens bij het scheren in de spiegel zag als ik in zijn schoenen stond.

 15. Van Havezaat

  Wat deze fijne mijnheer Rutte liever niet heeft dat het nu in het binnenland bekend wordt dat hij een Handelsclubje binnen de Europese Unie heeft opgericht.
  Dat loopt dan alles onder het motto: Als Brexit een “harde” Brexit zal worden!

  Deze mijnheer vormt samen met Scandinavie, Finland, Ierland en de Baltiche Staten een interne handelsvereniging in geval er een Brexit zonder regeling zal komen zegt hij.
  Je kan je verwonderen waarom hebben we zo’n dure bureacratie genaamd Europese Unie te onderhouden wanneer er zulke buitenmodel acties door haar eigen leden worden ondernomen?

  Het heeft al een bijnaam “Hanse 2.0.”.

  Je kunt je beter gaan afvragen met al dat lawaai dat hij maakt hoelang de EU nog zal bestaan. Dat is de kernvraag!
  Maak je borst maar nat!
  Salut.

  Rusland is niet de vijand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.