Sterke groei in kankerdiagnoses in Nederland, maar 66% leeft nog na vijf jaar!

Het aantal kankerdiagnoses in de afgelopen dertig jaar verdubbeld! Deze cijfers laten een relatieve groei zien van het kankerfenomeen in Nederland, maar volgens experts zijn er tal van redenen waarom het aantal diagnoses zo is gestegen en is er geen reden tot paniek. Het ligt niet aan de E-nummers en ook niet aan aspartaam. Tenminste, dat is wat we lezen op NU.nl vanochtend. Het aantal diagnoses lag vorig jaar op 116.000 getroffenen in Nederland. Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland. Vooral ouderen krijgen er mee te maken. 

De vergrijzing zou één van de redenen zijn waarom het aantal diagnoses zo sterk is toegenomen. Daar zit wel iets in, immers krijgen ouderen relatief vaker een kankerdiagnose dan jongeren. Het beschermende laagje over het DNA slijt met het verstrijken van de tijd en hoe slechter de genen beschermd zijn hoe groter dan kans op mutilaties en dus kanker. Maar ook de toegenomen bewustzijn onder bevolking met betrekking tot huidkanker, zonnebanken en huidverbranding speelt een rol.

Mensen gaan vaker en eerder naar de dokter voor het laten checken van een moedervlek en soms blijkt dan iets aan de hand. Vorig jaar werden 7.000 melanomen vastgesteld en plaveiselcelcarcinoom 14.000 keer. Maar er is ook goed nieuws. Gelukkig leeft 66% van de kankerpatiënten nog na vijf jaar. Wat dus betekent dat de behandeling van de ziekte in Nederland vrij succesvol is! Het is al lang niet meer zo dat een kankerdiagnose een doodsvonnis is en de medische innovatie staat niet stil!

Momenteel leven 800.000 Nederlanders met de ziekte. Zij het in behandeling of ‘genezen’. Dat laatste is dus nooit het geval, mensen met kanker moeten zich regelmatig laten checken op nieuwe verschijnselen. Het is dan ook logisch dat de behandelden vaker psychische stress ervaren en angst voor terugkeer van de ziekte. Zo’n 5% van de Nederlandse bevolking heeft dus direct te maken met de ziekte.

Maar behalve angst is er ook de vermoeidheid na een behandeling. Een behandeling vergt veel energie en behalve het doden van kankercellen raakt ook gezond weefsel regelmatig beschadigd. Het is een ingrijpende ziekte, maar gelukkig zijn er behandelmethoden. Maar zelfs na ‘genezing’ ben je er daarna dus nooit ‘echt van af.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Marija

  Kanker is een ellendige ziekte die je voor heel je verdere leven meedraagt.

 2. Nuts

  Wat een mainstream onzin.

  Het is in 1924 bewezen door Lakhovski hoe kanker ontstaat en ook weer kan verdwijnen.

  Maarja, daar verdienen die nep doctoren en zogenaamde expert onderzoekers niet aan.

  We worden aan alle kanten langzaam vergiftigd door de Illuminatie (Cabal, Deep State, EU, Bilderberg groep)

  OBSERVEER wat er de komende jaren in Amerika gaat gebeuren en welke beerputten er opengaan en wie allemaal voor militaire gerechten gaan komen…

  DENK voor jezelf!

  Qanon

  1. marco1

   De wijze waarop die gestorven is en dat er niks met zijn wetenschap gedaan is zet wel wat te denken.

  2. Michael

   Haha, goede nickname heb je!

  3. Rien Noppen

   Op welke wijze worden we door Deep State, Bilderberg groep en Illuminatie bewust vergiftigd, Nuts?

   Ik ben dol op de complottheorieën van aluhoedjes.

   1. marco1

    Die complot theorieën geloof ik ook niet in maar die Lakhovsky is wel onder verdachte omstandigheden gestorven.

 3. J.C.

  Gelukkig is de vergrijzing de oorzaak. Ik was even bang dat het te maken zou hebben met de enorme uitbreiding van het aantal vliegbewegingen. Vliegtuigen stoten nogal wat fijnstof uit.

 4. Michael

  “Het beschermende laagje over het DNA slijt met het verstrijken van de tijd en hoe slechter de genen beschermd zijn hoe groter dan kans op mutilaties en dus kanker.”

  Teunis toch… zo werkt het niet hoor. Even research doen voordat je iets opschrijft hoor. Met mutilaties bedoel je denk ik mutaties? Verder heeft DNA geen beschermend laagje. Het is simpelweg een opeenstapeling van mutaties die uiteindelijk ontaarden in kanker.

 5. toetssteen

  Ik ben het in grote lijnen eens inzake het eerste deel. Echter een CT scan, hier CAT scan genoemd (wat correct is) is alleen geschikt voor een eerste vooronderstelling; daarna volgt bij twijfel een PET scan.
  Bij een follow-up eerst een CT scan en indien nodig een vrij belastende PET scan. Oncologen kiezen veelal voor deze volgorde.

  Kanker, tja, goeddeels genetisch bepaald en aangezien de mens ouder wordt zal deze nare diagnose vaker getrokken worden.
  Soms heeft levensstijl een versnellende factor,lees roken als u voorbeschikt bent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.