Walgelijke Rob Jetten wenst alle spijbelende scholieren “succes”

Ooit vonden we dat de politiek het goede voorbeeld moest geven.

Helaas, blijkbaar is die tijd al lang niet meer. Kijk maar naar deze tweet van de nieuwe leider van D66, de charismaloze Rob Jetten:

Je zou maar een ouder zijn die helemaal niet blij is met het voornemen van je kind om te klimaatspijbelen. Je legt uit dat het allemaal wel meevalt met het klimaat, dat dit altijd aan verandering onderhevig is, dat onafhankelijk onderzoek aantoont dat de impact van de mens te verwaarlozen is… en oh ja, je hebt prima door dat het ‘klimaatstaken’ eerst en vooral een leuke manier is voor kinderen om een vrije dag te krijgen.

En dan zien jij én je kind deze tweet van Jetten voorbijkomen: de leider van een regeringspartij.

Ik zou er ziedend door zijn. Wie denkt deze man eigenlijk dat hij is, dat hij zo lichtzinnig om kan springen met het onderwijs van andermans kinderen? Wat een arrogantie… en wat een vreselijk gevaarlijke houding.

Het zou voor Nederland een zegen zijn als deze linkse activist zijn positie bij D66 zo snel mogelijk kwijtraakt. Dat zal vast ook gebeuren — D66 doet het slechte in de peilingen en met zijn gebrek aan charisma wordt dat niet beter. Ik kan niet wachten. Laat Jetten alsjeblieft gedwongen worden op zoek te gaan naar een carriere buiten de politiek. Daar kan hij de jeugd in ieder geval minder schade doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

110 reacties

 1. Rien Noppen

  Jetten voelt aan dat er in de samenleving een grote steun bestaat voor het klimaatbeleid en dat de steun ervoor onder de nieuwe generatie nog groter is.
  Een verstandig politicus wil daar bij horen.

  1. biggeorge

   Rien noppen ben jij met pensioen?

   1. Rien Noppen

    Ben je op zoek naar persoonlijk contact, lieverd?

   2. Adriaan

    @Biggeorge, als hij je lieverd gaat noemen, pas dan op te tellen. Noppen heeft een grote voorkeur voor mannen.

    1. Rien Noppen

     Volgens anderen op dit blog gaat mijn seksuele voorkeur meer uit naar kinderen.

     🙂

     1. Scarletti

      Ik dacht dat u dat tot nu toe met kracht ontkende? Maar goed het kan ook allebei. U bent de man van consensus. Laten we het houden op kleine illegale mannetjes

     2. Rien Noppen

      Dat klopt, seksuele omgang met kinderen is terecht strafbaar.

     3. Scarletti

      Dat het strafbaar is staat als een paal boven water, helaas nog niet strafbaar genoeg. Dat daargelaten. Echter de vraag was niet of het strafbaar was. De vraag was of u terug kwam op uw ontkenning een voorkeur voor kinderen te hebben. Er is een verschil tussen praktiseren en slechts onbevredigde gevoelens te hebben. De vraag was niet wat de wet daarover zegt, doch wat u daarover te zeggen heeft. Uw antwoord is heel vaag, hetgeen de veronderstelling, dat u dergelijke voorkeuren heeft niet ontkracht. Sterker nog veel forumbezoekers die gewend zijn het gezonde verstand te gebruiken zouden de veronderstelling wel eens kunnen adopteren. U laat de vraag open, vermoedelijk met een reden of per ongeluk. U bent ook zo gewend om, om de hete brei heen te draaien en anderen te veroordelen.

     4. Madpo

      Volgens mij ben je ook nog katholiek?

     5. edoc431

      Sterker nog dat klopt Martijn kneusje

    2. Satty

     Nou en?

     1. Madpo

      Nou ja, daar is kindermisbruik nogal gangbaar!

   3. Scarletti

    Nope Noppy is op zoek naar werk. Hij doet als zelfstandige interimklusjes en advieswerk. Momenteel heeft ie ff niks voor handen. Kennelijk al een tijdje aangezien hij zoveel tijd heeft

  2. Robert75

   Vind je dat normaal dan dat kinderen worden gebruikt en worden ingezet om een politieke agenda steunen? Ik vind het niet alleen schandalig maar ook walgelijk als ik dat zo zie hoe ze kinderen misbruiken voor hun politieke agenda’s. Het is gewoon brainwashen wat er op die scholen gebeurd.

   En dan ook al die domme linkse ouders die hun kinderen willen steunen in het redden van de wereld voor de ondergang. Zo naïef als ze zijn hebben ze totaal niet door dat hun kinderen gebruikt worden.

   Als ouder zou ik me eerder zorgen maken of je kinderen later in de toekomst nog wel een goede baan kunnen vinden. Of dat land voor je kinderen later nog wel betaalbaar wordt, en of dat land überhaupt nog leefbaar en veilig is.

   1. santiago

    De ouders van deze kinderen zullen hier over een aantal jaren de wrange vruchten van plukken en een klote leven krijgen. Het is hun van harte gegund.

    1. Robert75

     Nou ik denk eerder die kinderen zelf. Die kinderen mogen nog van geluk spreken dat ze nog kunnen studeren in dit land. Dat ze bv nog een opleiding kunnen volgen en een vak kunnen leren. Hoe zou dat zijn als ze straks zelf kinderen hebben? Die kunnen dat misschien niet meer want dan wordt het allemaal te duur.

     We zien het eigenlijk nu al een beetje gebeuren dat kinderen bv steeds langer bij de ouders blijven wonen, want dat is veel goedkoper. Op jezelf wonen voor iemand van een jaar of 20 wordt te duur namelijk.

     En dat wordt in de toekomst alleen nog maar erger. Steeds minder werk, alles wordt duurder, het land wordt minder leefbaar, minder veilig en noem maar op. Trieste gebeurtenis als ik dit zo zie.

     En dan ook nog een iemand van de D66 die deze spijbelaars steunt. Dat noemt zich dan de partij van de onderwijs. Hoe belachelijk.

     1. santiago

      Precies Robert en dat zullen ze hun ouders zeer kwalijk nemen.

     2. Satty

      Jij onderschat jongeren op een manier die mij doet denken dat jij geïndoctrineerd bent.

      Ik geloof toch echt je je vergist, ik hoef de studie of zorg voor anderen toch niet te betalen, we hebben het hier niet over vluchtelingen voor westerse welvaart. Nep socialisme is wat jij verkondigd.

     3. Scarletti

      Beste Satty, kunt u aangeven waarom in eens actief bent onder een nieuw pseudoniem?

 2. Augustinyak

  Het wordt tijd dat een goede onderzoekjournalist de financiële betrokkenheid van politici die zo voor dit klimaatbeleid zijn onderzoekt, ik durf er flink wat onder te verwedden dat die financiële betrokkenheid er is, je moet wel het verstand van een pootaardappel hebben wil je louter uit milieu motieven deze waanzin, want dat is het, ondersteunt.

  1. Rien Noppen

   De financiële betrokkenheid van veel ‘wetenschappers’ die zich tegen het klimaatbeleid keren is wel aangetoond: velen ervan worden grof betaal door de kolen- en olie-industrie

   1. Augustinyak

    Dat zal mij een zorg zijn klimaattrol, wetenschappers voor of tegen het klimaatbeleid maken geen beleid die de burger aan de rand van een faillissement kan brengen zoals politici, onderzoeken dus de rol van politici of zij eventueel financiële belangen hebben in die waanzin!

    1. Rien Noppen

     Onderzoek is altijd nuttig, maar bewijs of logica van een dergelijke financiële betrokkenheid is er vooralsnog niet.

     Agustinyak hoopt er waarschijnlijk wel op.

     1. Augustinyak

      Het staat als een paal boven water dat die gozer met dat chemo kapsel van de PVDA tot aan zijn nekharen betrokken is bij de windmolen industrie.

     2. Rien Noppen

      Kan Agustinyak die paal boven water onderbouwen?

      Ik weet zeker van niet.

      🙂

     3. Rien Noppen

      Tja, en toen viel Agustinyak stil.

      🙂

     4. Augustinyak

      Google maar eens op die gozer met dat chemokapsel van de PVDA klimaattrol!

     5. Rien Noppen

      Agustinyak is een beetje een sukkeltje en kan zijn malle bewering uiteraard niet onderbouwen.

      Je bent wel een beetje zielig, kerel.

     6. Top

      Blablabla. Blaaskaak en speklapje. Tiktaktiktak.

     7. Rien Noppen

      Ik geef toe dat Cornucootje nog een tikkeltje dommer is.

      🙂

   2. BB

    @Rien Noppen

    ‘De financiële betrokkenheid van veel ‘wetenschappers’ die zich tegen het klimaatbeleid keren is wel aangetoond: velen ervan worden grof betaal door de kolen- en olie-industrie.’

    Onderbouw dit dan eens.

    1. Rien Noppen

     Ik begrijp dat u op de onderbouwing van de bespottelijke bewering van Agustinyak niet zit te wachten.

     Google eens op: ‘Olie-industrie betaalt klimaatontkenners’. Er zijn talloze voorbeelden van omkoping van zogenaamde kritische klimaatwetenschappers.

     1. Siemien

      Als dan over dom hebt spant Rientje wel de kroon natuurlijk, Rientje is een wel heel erg dom jongetje..

     2. Scarletti

      Noppy kunt u eens onderbouwen waarom u geen asielzoekertje in uw huis heeft opgenomen?

  2. Siemien

   Ik durf dat ook, sterker nog, wetenschappers die betaald worden door regeringen zullen natuurlijk NOOIT toegeven dat er GEEN probleem is natuurlijk.

   Kindertjes die lopen te schreeuwen en geen idee hebben waar het om gaat, kindertjes die de “oudere” generatie de schuld geven voor iets dat niet aan de orde is, kindertjes die nog nooit in hun luie leventje nog nooit een € hebben betaald voor energierekeningen..

   Het zal mij benieuwen met wat voor agenda onze regering hiernaar kijkt, gaan ze handhaven? gaan scholen de boetes betalen met mijn belastinggeld?

  3. Siemien

   Lijkt mij een prima plan, ik denk dat we een soort van bonnetjes affaire krijgen, denk je ook Augustinyak?

 3. victus

  Vanmorgen op NPO2 radio journaal het bericht dat 300 Nederlandse Wetenschappers de stakende kinderen steunen(-)
  Beetje het nivo van Noord Korea met het bericht dat De Grote Leider alleen binnen een dag naar de USA is gezwommen om Trump zijn vrouw te versieren en jeweetwel!

  1. Rien Noppen

   Ja, het is logisch dat serieuze wetenschappers deze beweging steunen. Zij weten namelijk hoe het zit.

   1. Siemien

    Nee hoor, deze ” serieuze” wetenschappers worden betaald door de overheid dus zijn per definitie niet objectief..
    Spijbelen is verboden en zou nooit aangemoedigd moeten worden

   2. Augustinyak

    Volgens de simpele klimaattrol Noppes weten slechts wetenschappers die achter de klimaatwaanzin staan hoe het zit, dat er minsten evenveel wetenschappers bestaan die de onzin niet onderschrijven laat die lul voor het gemak maar even weg!

    1. Rien Noppen

     Nee hoor, het aantal wetenschappers dat de centrale conclusies van het IPCC niet onderschrijft betreft een zeer kleine minderheid waarvan het grootste deel geen klimatoloog is en velen zich laten betalen door de olie- en kolenindustrie.

     1. Augustinyak

      Flikker toch op man met je leugens, je staat bekend hier als de bonte hond in het constant verspreiden van leugens klimaattrol.

     2. Siemien

      Wat een onzin kraam jij uit Rientje, overigens! zijn wij dit gewend van jouw.
      De “meerderheid” wordt zwaar gesubsidieerd is dus nooit objectief, de berichtgevingen middels journaals e.d zijn links en nooit objectief, belichten 1 kant van het verhaal.
      Klimaathysterie is de nieuwe religie ook wel afgod genoemd die uiteraard, omdat hun ziel aan de duivel wordt verkocht, bakken met geld oplevert.

 4. Siemien

  Spijbelende scholieren snoei maar dan ook echt snoeihard aanpakken, want je mag namelijk niet spijbelen, het is natuurlijk een schande als een politicus dit wangedrag aan gaat moedigen.
  Als een ouders hun kinderen een dag eerder van school halen voor vakantie wordt de ouder beboet, nou dat geldt natuurlijk ook voor dit soort dingen geen uitzonderingen, tenzij onze regering hier natuurlijk een bedoeling mee heeft..

  #overheidisnietvertrouwen

  1. Fortiori

   Behalve als ze protesteren voor het behoud van Sinterklaas ! Ik vermoed dat Mike ligt te schuddebuiken over alle reacties. Gelukkig denkt de meerheid er anders over afgezien van een stuk of wat reactie op DDS.

   1. Siemien

    Spijbelende kinderen aangemoedigd door politici moeten keihard aangepakt worden..

    1. Fortiori

     Waarom ‘keihard’ ? Waar denkt u dan aan ? Beter is het om een goed gesprek aan te gaan zonder dreigementen.

  2. Fortiori

   Reformatische scholen spijbelen niet uit oogpunt van respect voor de overheid. Valt daar wat over te zeggen?. Weest gehoorzaam aan hen die boven u staan behalve als het tegen uw geweten indruist. Voor hen speelt de milieu problematiek niet, het is allemaal in één hand. Toch mooi?

 5. Fortiori

  Jawel, walgelijk. Ech wel!

 6. biggeorge

  Rob Jetten die zelf 10x per jaar het vliegtuig pakt?? Die vieze jet-fuel de atmosfeer in jagen… hypocriete salonsocialist!

 7. TD

  Jetten ondermijnt en bemoeit zich met het ouderlijk gezag door schoolverzuim te promoten,de reden waarom hij dat doet is irrelevant.Het is simpelweg ontoelaatbaar!
  Om de uitdrukking van Geert Wilders te gebruiken:Het zijn ONZE kinderen evenals het is ONS land!

  1. Siemien

   Precies TD, dit gedrag moet keihard aangepakt worden..

 8. Ries

  Jetten voelt niet aan dat de demonstrerende kinderen, demonstreren omdat het betekent dat geen lessen gevolgd worden. Jetten voelt ook niet aan dat de kinderen niet protesteren vanuit het hart, maar wegens grove manipulatie van overwegend linkse leerkrachten, u weet wel, de zendelingen van de linkse kerk die niets anders doen dat hun verdorven linkse dogma’s in hoofden te projecteren die zeer eenvoudig te beinvloeden zijn. Om kinderen hiervoor te gebruiken is walgelijk. Merkwaardig, huilie huilie doen als een gestorven kind demonstratief op een strand ligt, maar niet huilie huilie doen om onschuldige kinderen te misbruiken. Eigenlijk is het geestelijke pedofilie.

  1. Siemien

   ++++++++++++++++++++++++++++++

  2. TD

   Jetten wéét,dat het de jeugd geen bal interesseert,het gaat om de TV beelden “duizenden jongeren”.
   Het STEMVEE moet die beelden zien!

   1. Siemien

    En de selfies én natuurlijk dat de kindertjes niet naar school hoeven, ik denk namelijk dat 80% zo denkt, het is een schande wat hier plaats vindt,

  3. Dik

   “Jetten voelt niet aan…”

   Het enige dat hij aanvoelt is de dreigende ondergang van D’66, te beginnen met de PS-verkiezingen van 20 maart 2019. Daarnaast is hij een toegewijd klimaatgelovige die bovendien tot doel heeft de hele wereld te bekeren, helaas gaat dat niet lukken want de grote landen en continenten doen niet mee.

   Afrika: 1,2 miljard inwoners, 714 x groter dan Nederland
   Rusland: 144,5 miljoen inwoners, 402 x groter dan Nederland
   Amerika: 325,7 miljoen inwoners, 231 x groter dan Nederland
   China: 1,3 miljard inwoners, 225 x groter dan Nederland
   India: 1,3 miljard inwoners, 77 x groter dan Nederland
   Iran: 82 miljoen inwoners, 38 x groter dan Nederland
   Colombia: 47 miljoen inwoners, 26 x groter dan Nederland
   Turkije: 80 miljoen inwoners, 18 x groter dan Nederland
   Irak: 39 miljoen inwoners = 10 x groter dan Nederland

   1. Satty

    Uitstoot moet er eigenlijk ook nog bij, dan heb je pas echt een schokkend lijstje.

  4. victus

   Vroeger liepen veel van die leerkrachten te mekkeren over Afrikaanse kindjes die het zo slecht hadden en wij niet. Daarom moesten wij ons een beetje over schamen van de meesters en gedichtjes erover schrijven, niet dus. Toen een klasgenootje vroeg wat de reden van begin WW2 was kregen we van de hippie leraar te horen dat dat kwam omdat Duitsland geen zendelingen naar Afrika stuurde en omdat Engelsen beter en meer bier brouwden.

   Echt waar!

 9. biggeorge

  Als het die linkse politieke klimaatextremisten goed uitkomt mag ineens alles . Ik neem aan dat iedere spijbelaar volgens het normale sanctie beleid bestraft wordt?

 10. santiago

  Hoe help ik de jeugd en mijn land naar de kloten.

  1. santiago

   Het aller, aller, aller laagste is de manier waarop onze schijnheilige politici de jeugd opzetten tegen de ouderen. De ouderen hebben de wereld naar de kloten geholpen, de ouderen maken al het geld op en ga zo maar door.
   Die Jetten is een rasklootzak. Als het over een jaar of 20 helemaal fout is gegaan woont die verschrikkelijke jetten allang in een grote villa ergens in Cambodja of zo, met een aantal goedkope kleine Cambodjaanse schandknaapjes als slaafjes. Zeer minderwaardig mens die jetten.

 11. santiago

  Is jetten nu wel of niet een bastaardzoon van joris demmink. De gelijkenis en het gedrag is verbluffend dus ik denk van wel.

 12. Troelstra

  Ik zeg maar zo: Follow the money!

  En dan weten we gelijk weer hoe de geldstromen van de klimaatmaffia vloeien. Klimaathysterie = klimaatzwendel = klimaatmaffia

  Betrapt! Europese Commissie blijkt drijvende kracht achter het klimaatspijbelen

  6 februari 2019

  Duizenden scholieren trekken donderdag 7 februari naar Den Haag. Ze spijbelen om te protesteren tegen de klimaatverandering. Het lijkt allemaal spontaan en authentiek, maar dat is het niet. Cultuur onder Vuur doet onderzoek en stuit op flinke Europese inmenging.

  “Youth for Climate”
  We pikken het draadje op door te zoeken naar de organisator van het klimaatspijbelen. Dat is “Youth for Climate”. Wat is dat voor club? Wie bestuurt en betaalt ze? De eigen website zwijgt erover, dus zoeken we via Google.

  Junckers initiatief
  We stuiten op een klimaatconferentie die de Verenigde Naties in 2017 hield. Daar beloofde Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, om geld te steken in “een nieuw jeugd-klimaatinitiatief”. Zijn collega-commissaris Maroš Šefčovič gaf het een naam: “European Youth for Climate Action”.

  340 miljoen euro subsidie
  Misschien dat de Europese Commissie slechts steun geeft aan een spontaan jeugd-klimaatinitiatief? Dat zou dan wel peperdure steun zijn. Het “Europees Solidariteitskorps” (geen verzinsel!), van waaruit het European Youth for Climate Action werkt, krijgt alleen al in 2018 – 2020 wel 340 miljoen euro subsidie van de EU, zo bericht de Europese Commissie.

  Missieverklaring
  Maar bij subsidie blijft het niet. De Europese Commissie schrijft veelzeggende woorden in een missieverklaring: “De Europese Commissie zijn Youth for Climate Action-initiatief zal jonge mensen de macht geven om de geest van vernieuwing en regeneratie te grijpen die besloten ligt in het Akkoord van Parijs, en om samen vorm te geven aan hun toekomst, over grenzen heen.”

  Propaganda-offensieven
  “De Europese Commissie zijn…” Youth for Climate komt dus helemaal uit de koker van de Europese Commissie. Geen spontane jongerenprotesten ontstaan in de klaslokalen, maar propaganda-offensieven ontwikkeld en aangestuurd door spindoctors in Brussel.

  Akkoord van Parijs
  Het doel van Youth for Climate is ondubbelzinnig: het Akkoord van Parijs propageren. Voor wie het is vergeten: dit is het klimaatakkoord uit 2015 dat in naam van “Moeder Aarde” (letterlijke bewoording) de oorlog verklaarde aan fossiele brandstoffen. Daar valt aardgas ook onder. De strijd van het Nederlandse klimaatakkoord tegen aardgas is volledig conform het internationaal akkoord dat onze regering in 2015 tekende.

  Maoïstische tactieken
  De missieverklaring sluit af met een zinsdeel waar je makkelijk over heen leest: “over grenzen heen”. De Europese Unie houdt dus kinderen van school om ze niet alleen klimaathysterie, maar ook méér EU te laten propageren. Het doet denken aan de Culturele Revolutie, waarbij Mao Zedong zijn dodelijke greep op China verstevigde door de jeugd op te stoken tegen al het andere gezag dan het zijne.

  Bestuurd door Brussel
  Youth for Climate is een initiatief van de Europese Commissie, bedacht en bestuurd door Brussel, gefinancierd met Europese subsidie en met als doel het propageren van klimaathysterie en meer Europese inmenging. Ons advies: Als u schoolgaande kinderen heeft, houd ze verre van deze EU-klimaatpropaganda!

  Cultuur onder Vuur onthult de waarheid over politieke correctheid in Nederland. Steun ons onderzoek met een gift!

 13. Blikopener

  Hoogst waarschijnlijk wordt deze ‘spontane’ actie van scholieren europawijd aangestuurd en gesubsidieerd door de EU, net zoals Mao de studenten mobiliseerde ten tijde van de Culturele Revolutie.

  Lees de PDF van de EU commissie zelf: https://ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/european-youth-climate-action_en.pdf

  1. Blikopener

   Aanvulling: “European Youth for Climate Action Europe’s future will be built by young people. This is why they need to be empowered to develop the capacities and skills to help tackle climate change. One third of the EU population is under the age of 30. The future of our continent will be shaped and experienced by these 170 million young
   Europeans. The European Commission’s Youth for Climate Action Initiative will empower young people to seize on the spirit of renewal and regeneration that is encapsulated in the Paris Agreement, and to shape their future together, across borders. The European Union has dedicated youth programmes which create a perfect framework for projects dedicated to climate action. The objective of the European Youth for Climate Action is to further scale up these initiatives, and to use them to help young people take action for the climate and for their communities.”

   Deze European Youth for Climate Action heeft een budget ‘of more than €340 million for 2018-2020, covering a broad range of activities’.

   De eerste fondsen zijn opgegaan aan het collectief aansturen van de jeugd die in steeds meer landen gaat protesteren. Well done EU. Goebbels had het je niet nagedaan.

 14. Gekko

  De grootste concurrent voor Rob Jetten is niet Geert Wilders/PVV. Of Thierry Baudet/FvD. Nee, zijn grootste concurrent is Jesse Klaver/GroenLinks. Beiden strijden namelijk om de gunst van de jonge kiezer. Die nog naïef en beïnvloedbaar is. Tot nu toe kwam Klaver als winnaar uit de (peilingen)bus. Maar uiteindelijk gaat het er om wie de winnaar is bij de stembus.

  Tikje sneu voor Rob is dat het merendeel van de nu spijbelende scholieren nog geen 18 zijn. En dus niet stemgerechtigd. De vraag is of Jetten nog D66-leider is als al die jonge scholieren over een paar jaar wel mogen stemmen. Dan zou hij weleens opgevolgd kunnen zijn door Ollongren of Kaag. Vandaar zijn amechtige pogingen nu om zich toch maar in de kijker te spelen.

  1. Augustinyak

   De kindsoldaten van D66 en Groen Links…..

  2. Original NL

   Wie de jeugd heeft..heeft de toekomst???

 15. PMG

  Protesteren kan op zaterdag en zondag, dus hele dikke bekeuring voor alle spijbelaars!!!

  1. Troelstra

   Leerplicht = leerplicht. Handhaven dus.

   1. Siemien

    Precies en omdat het bewust is met medeweten van ouders en scholen snoeihard aanpakken dit gedrag..

    1. Rien Noppen

     De druiven zijn zuur, vandaag.

     🙂

    2. Fortiori

     Bent u in voor lijfstraffen, “keihard” Een keihard geloof in Sinterklaas, maar niet in een schoon milieu? Een wonderlijke wereld.

     1. Siemien

      Jij bent een lafbek wat dit betreft, jij bent van het nieuwe soort die zijn kind niet durft te corrigeren, die door zijn eigen kind wordt aangesproken op zijn gedrag en niet de baas is in huis….

  2. Gekko

   Bekeuring? Dat zal niet gebeuren, PMG. Ik heb de groepen hier in Den Haag gezien, allemaal onder begeleiding van 1 of meer leerkrachten.

   Deze ‘spijbeldag’ wordt bij de schoolleiding gewoon opgevoerd als een educatief bezoek aan Den Haag. In kader van maatschappijleer of zo.

   1. Rien Noppen

    Ik denk inderdaad dat de schoolkinderen hier veel van opsteken.

    1. Top

     Als daarna ook bij jouw langskomen zeker? Want eens een pedomaan, altijd een pedomaan. En jij ziet je kansen schoon, om met de door jouw ‘geliefde jeugd’ in conclaaf te gaan.

     1. Rien Noppen

      Wat is een pedomaan?

     2. Top

      Blablabla Blaaskaak!

     3. santiago

      Iemand die kleine jongetjes in de brand steekt.
      Maar wat is dan een pedofilatelist?

     4. Siemien

      Nee Santiago een “pedofilatelist?” is een kleine kindjes verzamelaar (daar is Rientje voorstander van) als je kindertjes in de fik steekt en verzameld heb je pedo pyromaan filatelist..

    2. Troelstra

     Wat ze van de indoctrinatie hebben opgestoken blijkt uit deze domheid die ze etaleren.

     Hier Penn and Teller die “studenten” vroegen om een petitie te tekenen tegen Dehydrogen Monoxide.
     Deze demonstranten tegen CO2 (want CO2 is vervuilend en giftig… 🙂 ) tekenden zonder een vraag te stellen…

     Dehydrogen Monoxide = H2O = water 🙂

     Penn And Teller Get Hippies To Sign Water Banning Petition
     hátétépéès://wéwéwé.youtube.com/watch?v=yi3erdgVVTw

   2. Blikopener

    Hoogst waarschijnlijk wordt deze ‘spontane’ actie van scholieren europawijd aangestuurd en gesubsidieerd door de EU, net zoals Mao de studenten mobiliseerde ten tijde van de Culturele Revolutie.

    1. Siemien

     Tuurlijk en ze lachen zich kapot…

  3. Julian

   Apart u wil de Blokkeerfriezen niet beboeten en deze kinderen wel? U meet met 2 maten… U lijkt Wierd Duk wel

 16. Satty

  ‘dat onafhankelijk onderzoek aantoont dat de impact van de mens te verwaarlozen is…’

  Welk onafhankelijk onderzoek? Ik ben alleen onderzoek tegen gekomen gefinancierd door een bepaalde sector.

  ‘Wat een arrogantie… en wat een vreselijk gevaarlijke houding.’

  Waarom gevaarlijk? Je zult er als ouder achterkomen dat je kind een blogger herhaald die 0,0 aan onderbouwing doet. Al diverse keren gelogen heeft, overduidelijk haat koestert, dan ging ik me zorgen maken. Ik moet er ook niet aan denken dat mijn kind zich tot een fanatiek gelovige zou ontwikkelen en jij lijkt daar zeer sterk op.

  ‘Laat Jetten alsjeblieft gedwongen worden op zoek te gaan naar een carriere buiten de politiek. Daar kan hij de jeugd in ieder geval minder schade doen.’

  Wat een ernstige oproep dit. Als de stemmer hem zat is zal dat gevolgen hebben voor hem. Moet dds dan ook maar verboden worden?

  “If we don’t believe in freedom of expression for people we despise, we don’t believe in it at all.

  Noam Chomsky”

  Ik denk niet dat jij begrijpt wat dit inhoud en hoe belangrijk het is voor onze vrijheid. Censuur voor anderen bepleiten maakt de kans erg groot dat jij een keer gecensureerd wordt.

  “The position being taken is not to be mistaken
  For attempted education or righteous accusation
  Only a description just an observation of the pitiful
  Condition of our degeneration

  Walls made of opinions through which we speak and never listen
  Ceiling made of pride vicious and self satisfied
  Door thats made of rage hard and slowly aged
  Always closing tighter with every war that’s waged

  Room without a window can’t see out
  Room without a window can’t see out, can’t see out”

  Ook dit fantastische nummer van operation ivy zegt jou niets, rechts libertariers begrijpen vrijheid niet maar willen onderdrukken.

  1. Siemien

   Absoluut te verwaarlozen, LET OP.

   Landen die niet meedoen aan het mondiale klimaatakkoord:

   Afrika: 1,2 miljard inwoners, 714 x groter dan Nederland
   Rusland: 144,5 miljoen inwoners, 402 x groter dan Nederland
   Amerika: 325,7 miljoen inwoners, 231 x groter dan Nederland
   China: 1,3 miljard inwoners, 225 x groter dan Nederland
   India: 1,3 miljard inwoners, 77 x groter dan Nederland
   Iran: 82 miljoen inwoners, 38 x groter dan Nederland
   Colombia: 47 miljoen inwoners, 26 x groter dan Nederland
   Turkije: 80 miljoen inwoners, 18 x groter dan Nederland
   Irak: 39 miljoen inwoners = 10 x groter dan Nederland

   1. Satty

    Zonder gegevens over de uitstoot van de regio is het nietszeggend.

    1. Siemien

     Ah Satty/Aytas zoekt een excuus!, jij weet uiteraard heel goed dat het in dit geval het er niet heel erg positief uitziet voor klimaatreligieuzen en klimaathysterici en voor jouw is het helemaal vervelend, daar Afrika het grootste gebied betreft dat NIET meedoet aan de klimaathysterie, ik heb zo’n vermoeden dat jij gaat zeggen dat het de schuld van Nederland is..

  2. victus

   Afrika heeft zijn kindsoldaten. Europa heeft de klimaat kindjes. En de leraren maar zeuren over dit en dat en zus en zo. Leer eerst maar de kinderen neutraal te zijn en te denken in plaats van een duidelijke politieke kleur te smeren aan de jeugd. Als in het ene klaslokaal levensgrote posters hangen van Jesse K. en Robbie J, dan applaudisseren de meesten daarom. En als in het volgende lokaal posters hangen van de NVU en wilders met zijn mening? Wat dan?
   Kortom een zielige vertoning van een zieliger wordend instituut.

  3. edoc431

   HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA VENT FLIKKER HIER EINDELIJK OP MET JE BAN NIEMAND NEEMT JE HIER SERIEUS DONDER TOCH OP .
   jE BENT NET EEN GEZWEL HIER MOEILIJK TE VERWIJDEREN BLIJKBAAR

 17. Florissa

  Minister ,hoe dom kan je iemand zijn om zoiets een functie te geven ,een flinke schop onder zijn kont moet die hebben ,wat een zak .

 18. worstcase

  Een baantje in het onderwijs, lijkt me. Daar is tachtig procent links. Ruim veertig procent van onze voorbeeld-voor-leerlingen-leerkrachten is zelfs uiterst links. Dus stemt op partijen die van oorsprong Stalin, Lenin en Pol Pot idealiseerden. Gelukkig heeft een groot deel van de leerlingen een hekel aan hun leerkrachten, dus zal de negatieve impact wel geen wortel schieten. Maar die dag vrij en lekker keten en shoppen. Daar gaan ze voor. Ik maak me wel bezorgd over de linkse invloed van de universiteiten en lerarenopleidingen. Hoe kan het anders dat links zo populair is. We weten natuurlijk allemaal dat docenten behoren tot de groep “ik ga maar het onderwijs in, want wat moet ik anders met zo’n opleiding”. Dat hebben ze goed door. Ze worden ook nog eens buitenproportioneel betaald met zeer riante vakanties. De maatschappij vereist hogere kwaliteit en vooral inzet en bescheidenheid. Leraren zijn niet de slimsten en handigsten, al denken velen van hen daar anders over. Ze hebben doorgaans wel een heel grote mond en zelfingenomenheid.

  1. Henk-Jansen

   Dus stemt op partijen die van oorsprong Stalin, Lenin en Pol Pot idealiseerden” U bent ook zeker van mening dat alle Duitsers nog steeds nazi’s zijn, of niet?

   1. Gekko

    De SP staat anders nog steeds achter president Maduro van Venezuela, Henk.

  2. Kees Kroket

   Buitenproportioneel betaald ? Met hamburgers op de markt staan betaalt beter !

 19. Rosasolis

  Merkwaardig is het dat de wetenschappers helemaal achter de actie van de kinderen staan. Zowel in Belgie vorige week, en vandaag in Den Haag. De wetenschappers zeggen dat de duizenden kinderen die demonstreren gelijk hebben. Iedereen heeft de recht om te protesteren en eigen mening te geven. Ook kinderen. Maar omdat zij te jong zijn om hun stem te mogen door te geven via een verkiezing, kiezen ze voor spijbelen.
  Spijbelen is nooit een goede voorbeeld. En niet alle kinderen willen of mogen spijbelen.
  Waarschijnlijk zouden ze een op een zaterdag een nog grotere groep bij elkaar kunnen krijgen, met vele oudere studenten. En misschien een wetenschapper als gast spreker.
  Twee artikelen in Trouw vandaag: de ondergrondse ijs in Siberia is nu aan het smelten.
  En ook de gletsjers in het zuid-pool gebied. Dit gaat zorgen voor een stijging van de oceanen. De wetenschappers zijn niet gek. Er zijn meer politici behalve Jetten die wel luisteren naar de berichten van de wetenschappers.

 20. Scaldis

  Hahaha lol, en vanmiddag zitten alle Burger Kings, Mac Donalds en andere fastfoodtenten vol! Ook de Primark doet goede zaken vanmiddag!
  Paradoxale gasten hoor die spijbelaars!

 21. Scaldis

  En over een paar jaar hoeven ze niet meer te spijbelen, dan zijn er toch bijna geen leraren meer.
  Dankzij o.a. Jetten z’n enge partijtje!

 22. Gerlos

  PASPOP JETTEN de jeugd heeft een fijne vrije dag gehad met dans en muziek op het malieveld en zijn nu op weg naar de fastfood zaken om hun buikje gezond te vullen en ze hopen uiteraard op een volgende vrije dag

 23. PMG

  En dit noemt men leden van de politiek/regering?

  Net zoiets als zigeuners die kinderen voor zich laten stelen!

  Zielige vertoning ten top en gelijk al die zogenaamde professoren en andere debielen die op die lijst staan met nul-komma-nul titel en/of eigen prestatie ontslaan.

  Je ziet het gelijk dat Jetten en Klaver zelf amper de middelbare school ontgroeit zijn,ze passen er precies tussen zonder op te vallen.

 24. Madpo

  Dit hersenloze wassenbeeld van d66 jut onze jeugd op om te spijbelen. Wanneer ouders één dag eerder met vakantie willen en een kind die dag van school houden krijgen gelijk de schoolinspectie op bezoek. Hieruit blijkt dat wanneer het om stemmenwinst gaat alles getolereerd wordt in dit land. De natuur regelt zelf wel hoe het moet gaan in deze wereld, daar hebben we geen d66 voor nodig.

 25. Pescador

  Zielig manneke de jeugd gebruiken om zijn doel te gebruiken, en het kan nieteens wat hij allemaal wil. Als de jeugd in de gaten heeft dat schooters niet meer kunnen en dat het opladen van telefoons en dergelijke dan ook aan banden gelegt moet worden wilde jeugd echt niet meer , ze worden verkeerd voor gelicht als pappie en mammie zoveel geld moeten neertellen voor het klimaat blijft er niks over voor de jeugd, dan mogen ze blij zijn als ze nog kleren en eten hebben

 26. HEM

  25.311 mensen die de ballen verstand hebben van biologie en scheikunde. Ja, die weet ik, met de huidige stand van het onderwijs, ook wel bij elkaar te halen.
  CO2, Jetten, is hard nodig voor de plantengroei. Voor het graan waar jouw boterhammetjes van gebakken worden. Oh, wist je dat niet? Komt jouw brood gesneden van de supermarkt? Wist je niet dat daar plantjes in zitten? Melk komt uit een koe, suffie. En een koe eet gras (als er nog een wei is, zonder windmolen). En dat gras groeit dankzij CO2! Snap je het? Waarschijnlijk niet, dus …..D66.

  1. Van Havezaat

   Niet vergeten, HEM, het zogenaamde Klima Verandering programma is een ontvolkingsprogramma. Zonder CO2 loopt nix. Dan sterft alles vanzelf af.
   (Bron: LaRouche).
   Salut.

   Rusland is niet de vijand.

 27. edoc431

  NIET NAAR SCHOOL ?? BOETE BETALEN 200 PLEURIES GRAAG HUP HUP

 28. Van Havezaat

  Nu ja, misschien heeft deze heer een Pedagogische achtergrond en wil hij meevoelend als hij mogelijk is, een vrije dag extra voor de onderwijzers schenken?

  Alles wat politiek links is, kan naar mijn mening niet goed voor het land zijn.
  De kinderen wordt een dag onderwijs onthouden.
  En dat is niet goed.
  Salut.

  Rusland is niet de vijand.

 29. Troelstra

  Ophef rond klimaatmeisje Greta

  Door WIERD DUK

  2 uur geleden in BINNENLAND

  MALMÖ – Ze groeide uit tot de postergirl van de internationale klimaatactivisten: de 16-jarige Zweedse Greta Thunberg. Ook in Nederland is het blonde meisje met de vlechten razend populair. Maar er klinkt tevens kritiek. Thunberg zou een marionet zijn van een geslepen Zweedse pr-adviseur, die aan haar populariteit grof geld zou verdienen.

  Ineens was ze daar: een klein Zweeds meisje met twee lange vlechten, een ernstig gezicht en een duistere boodschap. „Ik wil niet dat jullie hoop koesteren”, zei Greta Thurnberg (16), terwijl ze uitdrukkingsloos in de camera’s staarde. „Ik wil dat jullie in paniek raken. Ik wil dat jullie de angst voelen, die ik elke dag voel.”

  De Zweedse scholiere was afgelopen januari te gast op het World Economic Forum in Davos, het jaarlijkse onderonsje van de rijken en machtigen van deze wereld. Vanaf dat invloedrijke podium mocht zij de wereld toespreken over onze omgang met het klimaat. Áls zij het al niet was, werd Thunberg dankzij alle media-aandacht op dat moment hét icoon van de internationale klimaatbeweging. Uit Greta’s naam gaan nu her en der in de wereld duizenden jongeren de straat op om actie te eisen tegen de opwarming van de aarde.

  Het verhaal van Greta Thurnberg leest als een sprookje. De scholiere, die lijdt aan depressies en het syndroom van Asperger, besloot vorig jaar om in ’schoolstaking’ te gaan. Dagelijks zat zij, tussen half negen en half vier, voor het Zweedse parlement om uitdrukking te geven aan haar grote angst om het lot van de planeet.

  Baken
  Zo werd het meisje met de vlechten opgepikt. Greta groeide in no time uit tot het gezicht van de klimaatjeugd. Een moreel baken in tijden van klimaatdoem. ’Jezus heeft een opvolger aangewezen, haar naam is Greta Thunberg’, zette een kerk bij Malmö op twitter.

  Internationale media schreven lyrische profielen over Gretha, activisten en politici wilden met haar op de foto, ze reist inmiddels de hele wereld over – liefst per trein – ze werd uitgenodigd naar de klimaattop in Katowice en ze sprak dus in Davos. En nu duiken er verhalen op dat Greta’s opmars geënsceneerd zou zijn door een slimme marketingman.

  De pr-man en ’groene kapitalist’ heet Ingmar Rentzhog, een Zweedse ondernemer die banden heeft met het netwerk van klimaatpaus Al Gore. Rentzhog zou, volgens de krant Svenska Dagbladet, niet alleen Thunberg internationaal hebben gekatapulteerd, zijn bedrijf We Don’t Have Time, dat wil ’investeren in het klimaat’, zou aan het gebruik van haar naam tenminste een miljoen euro hebben verdiend. Rentzhog had Greta ingezet als ’jeugdadviseur en curator’ voor zijn onderneming. Volgens haar ouders zonder medeweten van de familie.

  Rentzhog richtte zijn startup op in september 2017. Naar eigen zeggen stuitten hij en een freelance fotograaf in de nazomer van 2018,’bij toeval’ op de stakende Greta, zittend voor de Riksdag, het Zweedse parlement. Kennelijk geïnspireerd door die ontmoeting, plaatste Rentzhog nog diezelfde dag foto’s én een Engelstalige video van Thunberg op Facebook en Instagram.

  Enkele maanden later kreeg Greta, nog steeds volgens Svenska Dagbladet, een zetel in de ’jongeren aanbevelingsraad’ van We Don’t Have Time. Drie dagen later gaf de firma nieuwe aandelen uit, waarmee 10 miljoen Zweedse Kronen – een miljoen euro – werden opgehaald. In de prospectus, die de deal begeleidde, werd Thunbergs naam ter aanbeveling gebruikt. „Onze onderneming speelde een centrale rol in het onder de aandacht brengen – nationaal en internationaal – van Greta Thunbergs protest’.

  Viraal
  Volgens Thunbergs politiek actieve ouders – een beroemde operazangeres en een acteur – wisten zij niet dat de naam van hun dochter zou opduiken in de prospectus. Maar niet alleen Svenska Dagbladet, ook andere, ’rechtse’ media plaatsen inmiddels vraagtekens bij de ’spontaniteit’ van Greta Thunbergs internationale opmars en over de rol daarin van haar ouders. Was het niet opvallend dat het boek over hun gezin, waarin ook Greta’s psychische problemen worden beschreven, verscheen op 24 augustus, vier dagen nadat Rentzhogs beelden van de stakende Greta ’viraal’ waren gegaan en Zweedse media haar verhaal hadden opgepikt?

  Van Greta’s vader wordt beweerd dat hij haar speeches schrijft – wat hij ontkent. De timing van de publicatie van het boek wordt toeval genoemd.

  Greta, haar ouders, hun vele volgelingen en Ingmar Rentzhog doen alle kritiek af als zure aantijgingen uit het ’klimaatsceptische’ kamp. Zij gaan door. Zo verspreidt Greta haar boodschap verder over de wereld en lanceert We Don’t Have Time op Earth Day, 22 april, een nieuwe app: ’Om het klimaat te redden en een echt verschil te maken’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.