Wat is er toch aan de hand? De trend van ondeskundigen aan tafel bij praatprogramma’s

In dit artikel van HP/De Tijd wordt een recent fenomeen onder de loep genomen, namelijk praatprogramma’s die ‘ondeskundigen’ aan tafel uitnodigen, om hun meningen en analyses de huiskamer in te slingeren! Dit is namelijk doodnormaal geworden!

De Wereld Draait Door, met hun uitzending van afgelopen maandag, is natuurlijk de aanleiding voor dit onderwerp. In die aflevering kwamen de acteurs van De Verleiders aan het woord, om te praten over hun theatershow en de thematiek eromheen.

Ze bespraken onder andere Big Data, het bankensysteem, inlichtingendiensten en eigenlijk machtsmisbruik. Twitter explodeerde want ‘#FakeNews, onwaarheden, complottheorieën en ronduit onzin!’ Zelfs minister Ollongren voelde zich genoodzaakt om te reageren op de uitzending.

Volgens de auteur is deze ophef over die aflevering niet een opzichzelfstaand iets, het komt namelijk vaker voor. The Green Happiness, die domme vrouwtjes die een ei ‘de ongesteldheid van een kip’ noemden, bleken helemaal geen voedingsdeskundigen te zijn en lulden in feite maar wat raak. Happinez columniste Pauline Bijster was ook zo’n geval. Ze had anti-vaccinatie ideeën die ze bij RTL Late Night openbaarde, maar werd gelukkig direct geconfronteerd met een daadwerkelijke expert die tegenover haar zat.

Nu is men natuurlijk geneigd om de redacties van die praatprogamma’s de schuld te geven omdat ze onvoldoende achtergrondonderzoek zouden doen. Het lijkt mij echter aannemelijker dat ze wel degelijk weten wie ze aan tafel laten aanschuiven (behalve die cyberveiligheidsexpert bij Nieuwsuur) en hopen op ‘spraakmakende sensatie’.

Een ander feit is dat daadwerkelijke experts niet graag meer aanschuiven bij dergelijke nieuws- en praatprogramma’s. Een complex fenomeen wat alleen helder kan worden verklaard met een genuanceerde uitleg, daar is geen tijd voor en heeft het publiek geen zin in.

De media ter verantwoording roepen om ‘dat stamtafelgevoel’ te overstijgen, is precies waarom redacties opzettelijk deze ‘fouten’ maken. Dit maakt de aflevering ‘speciaal’, want het trekt publiek en genereert online discussie. Het vervelende is alleen dat er niet echt een alternatief is op televisie, voor een ruime en genuanceerde discussie.

Ik zou dat wel willen zien; twee tegenpolen rondom één onderwerp die elkaar met genuanceerde feiten en logica proberen te overtuigen van hun standpunt. Geef ze allebei een onderzoeks- en factcheck-team, ruime tijd om voor te bereiden en zet daar een gespreksleider neer die minpunten geeft voor goedkope retoriek, maar het programma wel op weet te fleuren als het nodig is. Niet zo’n debatformat waar men 5 à 10 minuten heeft en elkaar probeert af te troeven met morele verontwaardiging, of zo’n Dolf Jansen-niveau cabaretier die ‘de gewone man’ moet vertolken. Dat is iedereen wel beu, denk ik.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. TD

  Al jaren kijk ik zulke programma’s niet meer,die zijn enkel geschikt voor een specifiek soort kijkvee dat is gecharmeerd van al die nietszeggende,vlot van de tongriem gesneden babbelaars.
  Men denkt tegenwoordig dat indien iemand 120 zinnen per minuut uitbraakt,logischerwijs een heel grote kundigheid heeft!
  Die uitzendingen zijn overigens niet te volgen,iedereen valt iedereen in de rede,oftewel men lacht en niemand weet echt waarom!

  1. fockingworst

   @td juiste analyse, het zijn ook allemaal links en voor dom stemvee in elkaar geflanste kakelprogramma’s die het nos ook al zien alszijnde “de waarheid”.

  2. Gekko

   Met mij net zo: ik kijk nooit, niet naar Pauw/Jinek, niet naar Tan/Huys, niet naar Jensen.

   Praatprogramma’s zijn voor de omroepen goedkope zendtijdopvullingen. Studiootje, groep klapvee erin gelokt met gratis consumptie, paar gasten en presentator. Die laatste krijgt een smak geld, maar wat maakt het uit. De omroepen bulken toch van het geld. Vooral NPO, ruim 800 miljoen belastinggeld gaat daar jaarlijks naar toe.

   1. Piet51

    Uw waardering voor praatprogramma’s is duidelijk. Maar wat kijkt of leest u dan om op de hoogte te blijven van alles wat er om u heen gebeurt?

    1. TD

     Overwegend Duitse politieke programma’s,heel pragmatisch,meestal zonder babbelaars

     1. Piet51

      Maar wel wat weinig Nederlandse onderwerpen. Tenminste die indruk heb ik, want ik zie niet veel Duitse prorgamma’s.

     2. Augustinyak

      Ik zou zeggen Piet51, flikker lekker op naar een ander blog want men zit hier niet echt te wachten op je GL/D66 onzin ideeën, probeer de Joop eens zou ik zeggen, daar sterft het van die dwaallichten zoals jij.

    2. Gekko

     DDS lezen natuurlijk, beste Piet51!

     1. Piet51

      Ik volg DDS nu al, sinds kort. Maar of ik dat nog lang blijf doen, betwijfel ik. Met de stijl die veel schrijvers hier hanteren plaatsen ze zichzelf buiten spel. Schofferen van tegenstanders en zonder steekhoudende argumenten mensen diskwalificeren, maakt dat bijna niemand ze serieus neemt.

      Het schrijft wel lekker als niemand je tegenspreekt – een enkeling daargelaten maar die wordt dan ook genadeloos neergemaaid – maar enig effect zal het nooit hebben. Iedereen zou moeten bedenken, dat al maanden de aanhang van PVV en FvD blijft steken op plm. 25% en dat is met twee partijen niet genoeg voor substantiële invloed. 85% van de kiezers wil dus iets anders dan PVV en FvD.

      Als het me veel tijd gaat kosten, zowel het lezen als het reageren, zoek ik een ander platform. Dat moet dan wel een rechts platform zijn, want als linkse doener en denker heb ik niet veel behoefte aan gedachtewisselingen met gelijkgestemden.

     2. Rien Noppen

      @Piet51,
      Als je kennis wilt nemen van rechts-populistische geluiden en de logica en kennisvelden die in die kringen algemeen worden gehanteerd is DDS een fraai platform. Ik ken eigenlijk geen rechts blog waar dat goed mogelijk is. TPO komt in de buurt maar daar is reageren niet goed mogelijk. Blogs als E.J. Bron en Fenixx zijn tamelijk vies en racistisch. Dat is echt niet goed voor de maag. Reageren is ook alleen maar mogelijk als je meepraat met die waanzin, anders wordt je direct geband. Hetzelfde geldt voor de site van Joost Niemöller, dat bovendien marginaal is geworden en hopeloos geradicaliseerd.

      Uiteraard trekt een blog als DDS ook agressieve racisten, islamofoben en laagopgeleide dan wel gestoorde trollen aan. Dat heb je wel gemerkt. Negeren is het beste maar het is wel informatief dat dit volk ook regelmatig de onderbuik ledigt: je zou hopen dat dit soort mensen er niet waren maar zo zit het leven nou eenmaal niet in elkaar.

     3. Gekko

      @Piet51: Links en humor, het blijft een moeilijke combinatie.
      Kom op man, relax, sta wat losser in het leven, niet altijd zo bloedserieus. Kijk door al dat gehakketak hier heen. De reageerders die elkaar hel en verdoemenis toewensen, kunnen eigenlijk niet zonder elkaar. Zonder DDS zijn hun dagen leeg en doelloos.

      En een andere rechtse site? Ben benieuwd of u die kunt vinden. GeenStijl is links noch rechts, maar vooral puberaal. TPO is rechts, maar je moet wel betalen. En bij Elsevier, daar worden de beste reacties het eerst gecensureerd; wat overblijft grenst aan debiliteit. Nee hoor, het is hier op DDS best gezellig …. en gratis!

     4. Piet51

      @Gekko 4 uur ago
      Die combinatie met humor, die was me ontgaan, tot nu. Goed dat je me erop wijst. Ik moet dus niet alles te serieus opvatten en dat past bij mijn karakter. Ik blijf nog een tijdje en zie het aan, met je relativering in het achterhoofd. Of ik al die krachttermen leuk ga vinden weet ik nog niet. Maar het is het proberen waard.

 2. Rien Noppen

  De meeste reaguurders op DDS zullen dit probleem oplossen door helemaal niet meer naar de kwaliteitsmedia te kijken en zich laten bijpraten door Breitbart, Fenixx en E.J. Bron.

  Zo komt de domheid in de wereld.

  1. sonar

   Dan heb jij je toch heel veel laten bijpraten door breitbart,Felix en E.J.Bron,want de domheid straalt van jou af Noppes.

   1. Rien Noppen

    @sonar, ik beschouw genoemde Islamofoben als weerzinwekkende verspreiders van nepnieuws.

    1. Duke

     Islamofoben bestaan niet.

     1. observer

      @ Duke
      Alhoewel….
      Kritiek leveren op een moordlustige ideologie is namelijk geen uiting van angst, maar iets waarvoor je ballen nodig hebt en waar je recht op hebt. De enige angstigen hier zijn de deugmensjes die geen kritiek durven te leveren en anderen de mond willen snoeren. Als je dan per se over islamofobie wil spreken, is dat het ten voeten uit:
      de angst om de islam te bekritiseren.

    2. J.C.

     @Rien Noppen

     “ik beschouw genoemde Islamofoben als weerzinwekkende verspreiders van nepnieuws”.

     Aldus een linksliberale oikofoob

     1. Aytas

      Oikofobie een term die serieus word genomen door met de onderbuik denkende mens.

     2. Siemien

      “Oikofobie een term die serieus word genomen door met de onderbuik denkende mens.”

      Nee Aytas, Islamofoben dat is een term die serieus word genomen door met de onderbuik denkende mens.

    3. Blikopener

     Noppen, er zijn ook serieuze alternatieve media zoals Follow The Money en Opiniez. Alhoewel jij die waarschijnlijk vanuit je gemankeerde en gehersenspoelde linkse kijk ook als drek en nepnieuwsverspreiders zult classificeren.

     1. Rien Noppen

      Ik beschouw deze bronnen inderdaad evenzeer als onbetrouwbaar. Ze zijn tenminste zeer ideologisch gekleurd en niet objectief.

     2. Blikopener

      Gelukkig gaat het slechts om jouw eenzijdige, domme en bekrompen mening. En niet meer dan dat.

    4. sjun

     Islamofobie. weer wordt het containerbegrip ingezet om terechte kritiek op de totalitaire leer van Mohammed en het systeem van de angst dat zijn volgelingen in stand houden te ridiculiseren. Maar evenals met de termen racisme en discriminatie halen verstandige mensen al de schouders over zulke te vaak misbruikte duiding op. Wellicht kan de duiding nog eens als geuzennaam worden ingezet.

     1. Rien Noppen

      Kritiek op de Islam, die ik nuttig en nodig acht, zou ik absoluut geen islamofobie willen noemen.

  2. fockingworst

   @riennoppentrol DENKT tegenwoordig ook nog in een glazen bolletje te kunnen kijken.
   @riennoppentrol zit te lang heel eenzaam boven op zijn zoldertje te reaguren op dds en geen stijl, het trollen beheerst zijn leven doordat hij hier 14 uur per dag 7dagen per week aanwezig is.

   1. Top

    Blablabla. Blaaskaak, volstaat, bij dit …………..? Ja, wat is het eigenlijk?

  3. Arie B

   @Rien/Ernst: je zou beboet moet worden door het kwaliteitsmedia te noemen. Dat geeft wel aan dat er voor jou geen enkele hoop meer is. Je bent nog slechts stemvee.

  4. marco1

   O dus buiten DDS zijn er nog 3 andere sites waar ik me een beetje op de hoogte kan houden over wat er speelt in de wereld. Bedankt voor de tip meneer Noppen ik ga het in de gaten houden.

 3. Arie B

  Al die ophef over die acteurs. Die zeggen nog vooraf dat ze thema’s zwaar aanzetten. Al die andere frapdrollen (die vooral zichzelf erg interessant) in de praatprogramma’s vertellen ook hun eigen denkbeelden, hoe krom en ziek ook. De minister voelt zich dan niet geroepen om zich uit te spreken. Hypocriet Nederland..

 4. Michael

  Wout, zo’n programma zou fantastisch zijn. Het enige nadeel is dat de kijkcijfers sowieso laag zullen zijn, en in het huidige kijkcijfer-gefixeerde bestel komt zoiets niet van de grond. De publieke omroep zou bij juist niet moeten fixeren op kijkcijfers en dit soort programma’s moeten maken. Maar constante bezuinigen etc op de publieke omroep maken dat onmogelijke.

  Die bezuinigingen worden trouwens maar wat vaak omarmd hier op DDS. Dus beetje hypocriet om dan wel om zo’n programma te roepen.

 5. Benny

  Prima artikel van dds, de absolute waarheid. Het zijn niet meer dan vrienden clubjes met een (destructieve) idiologie, die enkel en alleen hun zo gezegde waarheid verkondigen, er is geen ruimte voor weerwoord, als er al iemand aanschuift met een goed tegen argument word deze gelijk door 3 of 4 man aan alle kanten aangevallen en voor van alles en nog wat uitgemaakt.je ziet steeds de zelfde gezichten in andere samenstelling. Voor mij is het niet meer dan propaganda. Links heeft de media stevig in handen dat is al jaren zo. Ik ben wel blij dat God zij dank steeds meer mensen wakker worden en aan de stoelpoten beginnen te zagen van deze vreselijke en oneerlijke manier van televisie maken. Ik kom zelf uit het zuiden van het land en in mijn omgeving denkt bijna iedereen daar zo over, zelfs mensen die een aantal jaar geleden dit nog niet zagen beginnen het nu ook te zien………..ps noppen komt nog op de proppen

  1. DeBruijn

   De waarheid willen we idd niet meer horen.

   Bijvoorbeeld dat transgenderisme normaal is. Lichamelijk worden er geen afwijkingen gevonden, dus zit het tussen de oren als iemand die man is zich vrouw vindt.

   Ik heb alle respect voor mensen met die gevoelens, ook die zich om laten bouwen en zal ze altijd goed behandelen. Maar onder veel deskundigen wordt het nog steeds gezien als identiteitscrisis of soortgelijks iets. Dan moet je dat ook zo proberen te behandelen, maar nu worden gelijk de hormoonremmers uit de kast gehaald, zelfs voor jongeren. En ondertussen zijn er alweer mensen die zich terug willen om laten bouwen en er spijt van hebben.

   Dit is een voorbeeld, dat alles maar gepromoot wordt en het niet gaat om waarheid, maar om een filosofie/gevoel. En als je met feiten komt, dan hebben ze daar echt lak aan. De pek met veren staan dan gelijk voor je klaar.

 6. Holysmoke

  Linkse programmas van nietsnutten en om andere nietsnutten links en dom te houden, kotsen moet je ervan,

 7. Holysmoke

  Lekker daar dom zwetsen en iedereen die tegen de ondergang van Nederland is rechts extremistisch en populistisch en racistisch te noemen, daarna lekker feesten en zich superieur voelen over de levens van hard werkende Nederlanders, walgelijk links stontvolk

  1. tomygun

   Holysmoke ik geef je een r en +5

 8. J.Rademaker

  Het gaat niet over de inhoud,kwaliteit,waarheid of feiten.
  Het gaat om en over de Presentator.
  Wereldberoemd in Nederland.

 9. Bosche draak

  De programmering van vandaag de dag zijn al net zo plat als de teevee’s waar het op uitgezonden wordt.

  -Talentenshows zonder talent, het danst/zingt/bakt/kookt/date of zit met z’n allen in een huis/bus/braak terrein.
  Het is allemaal een doffe bak ellende, kauwgom voor de geest.

  -Praatprogramma’s waar veel gepraat maar weinig gezegd wordt.
  “Deskundigen” die nog te stom zijn om voor den duvel te dansen, het blaat elkaar allemaal na en het ons kent ons gehalte is haast op het incestueuze af.
  Om over de eenzijdigheid van het nieuws maar te zwijgen.

  En dan vragen ze zich af waarom steeds meer mensen ze niet geloven en hun informatie elders halen…

 10. Ad Infinitum

  Ik zou graag de hele of halve redactie van DDS wel eens in zo’n programma bij Jinek of Matthijs van Nieuwkerk willen zien. Bij business class mag ook. Geeft wat leven in de brouwerij.

  1. Bosche draak

   Het hele publiek van natnek Jinek vervangen door DDS’ers, dan de volgende keer dat ze weer iets debiels zegt helemaal stijf boe-en.

   Ik ga wel mee….

   1. Aytas

    Tja maar jij roept boe zonder te weten waarom. Jij bent extreem gevoelig voor populisme en dat is vaak niet kritisch getoetst.

    “Ik word er echt niet goed van, het maakt mij schijtziek
    Die schandaalprogramma’s, dat scheldend publiek
    Jan neukte zijn moeder en Kees deed het met de hond
    Dat interesseert mij geen fuck dus hou gewoon je mond

    Nog erger is die Hansje met zijn Rad van Fortuin
    Om nog maar te zwijgen over die pizza’s van Van Duin
    Lachen en klappen, één twee op commando
    Je hond doet ’t niet beter, apport de baas Fernando!

    Klapvee! Klapt u even mee?
    Handen op elkaar, één twee hupsakee
    Klapvee! Klapt u even mee?
    Handen op elkaar, ik doe mooi niet mee!”

    1. Bosche draak

     En jij bent de grootste randdebiel die nog steeds niet van de site gemietert is.
     Jinek is een schandalig partijdig loeder die wel eens wat geluid van een andere hoek kan gebruiken, alleen al hoe ze zat te hijgen bij dat corrupte creatuur van een Clinton is al genoeg bewijs voor de meesten

     Wat jij allemaal uitkraamt boeit de meeste mensen ook niks en uw mening over programmering is net zo nuttig als een lollie met poepsmaak.

     Dus hou lekker zelf je bek en ga je maar vergapen aan Afrikaanse toptelevisie zoals “clitkappen voor kenners, met Al Shabaab”
     Of “koken met kruimels, hoe kortzichtigheid de maag schuurt”

    2. sjun

     Het is hier natuurlijk geen PvdA ledenvergadering.

     1. Rien Noppen

      En van de PVV kun je geen lid worden.

      Ach!

 11. Aytas

  ‘Geef ze allebei een onderzoeks- en factcheck-team, ruime tijd om voor te bereiden en zet daar een gespreksleider neer die minpunten geeft voor goedkope retoriek, maar het programma wel op weet te fleuren als het nodig is’

  Dat hebben we al de 2e kamer en als ik kijk wat voor onzin daar door alle partijen soms wordt uitgekraamd.

  Ook in wat jij omschrijft zit een keiharde kans op onzin. Sommige wetenschap is nog aanvechtbaar. Daarom vind ik de artikelen van rpml leuk die beleidsmaatregelen analyseert. Wat mij dan weer aanzet tot zijn analyse te bekijken en het klopt wel wat hij beweert.

 12. Nuts

  Quote: ‘antivaccinatie’ en ‘fact check’

  Ik zou eens zeggen:
  Doe eens een fact check naar vaccinaties en zie hoeveel onderzoeken er zijn en erbij komen hoe vertot de vaccinaties zijn, en hoeveel ouders er een ziek kind of overleden familielid ervan over hebben gehouden.

  Het is voor iedereen ook mogenlijk om zelf een vaccinatie te bereiken en deze voor een zware metalen analyse op te sturen naar een willekeurig lab.

  Daarna is het voor eenieder ook mogenlijk om de zware metalen die naar boven komen drijven zoals kwik (metcury), te analyseren via google wat het doet met je lichaam met name de hersenen.

  Dat is fact check heren en dames!!

  1. Rien Noppen

   Je hebt je nickname goed gekozen.

 13. Siemien

  Maar Beatrice is christen dus bij voorbaat al veroordeelt natuurlijk, verder ben ik gestopt met kijken naar dit soort programma’s, het is éénzijdig..

  1. Fortiori

   U zijt breed georiënteerd kijker/luisteraar…

  2. Rien Noppen

   veroordeeld

 14. victus

  Als het maar lekker smoelt. Millenial meisjes die in de waan zijn dat ze expert ergens in zijn. De talkhost opa’s zitten schaapachtig naar de intiemere delen te staren. Verlekkerd. En het avondje is weer gevuld voor de grootverdieners en heel Holland weet weer hoe intellectueel “Amsterdam” er weer over denkt.

 15. santiago

  Wij mogen/moeten er wel voor betalen maar de overheid/elite bepaalt wie er wat komen vertellen. Kijk al jaren niet meer naar die farizeeers. Misselijkmakend die BN ers, altijd dezelfde domme smoelwerken. Praten mee over dingen waar ze geen verstand van hebben. Wordt eens tijd voor een onafhankelijke TV zender haha, maar ja, dat kan nu eenmaal niet in onze geweldige democratie.

  1. santiago

   Als we de familie van Amsberg niet voorgoed op vakantie sturen naar Argentinië of Canada, zal er niets veranderen.
   Ik heb persoonlijk niets tegen die mensen , ik ken ze niet eens en ik gun ze nog een prachtig leven.

 16. Veteraan

  Ik zie het ook bij de reacties van trollen op deze site.
  Op zichzelf niet zo’n probleem, die mensen hebben geen ander leven dan hier rondhangen en proberen wat aandacht te krijgen door te zeuren.
  Het probleem zit hem in diegene die hierop reageren en het blijven voeden.
  Die Aytas/Satya, Wim en Rien en anderen moeten ondertussen moddervet zijn.
  Jezus, wat is dat saai.

 17. henk vintage

  We hebben toch Professor, Doctor, Ingenieur, Meester, P.R. de Vries, die is toch deskundig op alle gebied.

 18. B. Pascal

  Begrijpt men het niet?
  In eerdere tijden waren de Nederlanders Normatief. Een spreker of luisteraar werd geacht onderlegd te zijn. Zo niet, dan was je per definitie onnuttig.

  Momenteel gaat het alleen maar om: je gevoel. Niet om educatie of stichting.
  De Media maakt dit gevoel wakker, met veel gevoelige sprekers.
  Of deze kundig zijn doet er niet toe, het gaat immers om het gevoel tijdens het kijken of luisteren!

 19. DeBruijn

  Daarom kijk ik nauwelijks nog tv, want het gewauwel slaat alles. Ook veel journalisten weten nog van toeten nog blazen en zelfs niet eens hoe ze bepaalde woorden uit moeten spreken, net zoals bij het NOS journaal. Lachwekkend soms of bij Nieuwsuur dat ze boos gaan zitten kijken naar de persoon die ze ondervragen. Heel respectvol!

  En dan al die BN’er met hun gezeur. Neem vluchtelingen op in je huis. Doe het zelf, wat jij vuile racist. Tja, maar zelf doen ze het ook niet.

  Hoe meer je afwijkt, hoe meer je een podium je krijgt op tv. Hoe gekker, hoe grotere bek, hoe smeriger, hoe beter. Zelfs Patricia Paay mag uithuilen over een filmpje waar ze een pisbad krijgt. Vroeger werd zo iemand opgesloten.

  Dat is de Nederlandse tv, verdorvenheid ten top en dan ons de les lezen. Schei toch uit.

 20. Meriadoc Brandebok

  De afbeelding is misleidend. De Graaf is namelijk wel degelijk een deskundige.

 21. Chiba

  Kijk al jaren niet meer naar dit programma met die overgewaaide wederom presentator. Geen enkele interesse in “Hilversum”. Ook niet het overstappen van bepaalde personen naar een andere zender. Wat heb ik daar als kijker c.q. consument mee te maken!

 22. Gerlos

  Ik ben afgehaakt bij dit soort programma’s.

  1. victus

   als U prijs stelt op elke dag op TV dezelfde “sterren” te zien, herhalingen van grijsgedraaide films, eenzijdig opinie geklets en avond vullende eindeloze reclame dan wordt de Hollandse omroep van harte aanbevolen.

 23. Lay down your souls to the gods rock and roll

  HE WOUT!!!! de wiez’n kumn uut ut Oost’n, kiek er dan oek nie noar, voor de niet Tukkkers : de wijzen komen uit het Oosten, kijk er dan ook niet naar. Zelf ben ik voor 50% Tukker en 50% Noordeling, maar de mentaliteit en opvattingen zijn zo’n beetje het zelfde en het is een mooie toal, dit terzijde. Zelf kijk ik er allang niet meer naar, naar die ‘talkshows’ wel hoor, maar GEEN wederhoor. Het is allemaal eenzijdig, van hetzelfde laken een pak. Gasten met een rechts geluid worden zo’n beetje genegeerd, de supersnelle en temperamentvolle Jinek weet haar rechtse gasten moeiteloos over de kling te jagen en naast haar enorme snelheid is ze ook nog eens adrem. Het is wat Johan Derksen al eens treffend verwoorde : het is hetzelfde grachtengordel kliekje en in Diemen en de rest van Nederland is niemand die er naar kijkt. De meeste kijkers die naar de DWDD kijken komen vermoedelijk uit de Randstad en zeker uit Amsterdam. Wout : wie wonen er een end van of.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.