Wereldvreemde jihadistenadvocaat: 'Terughalen ISIS-strijders is in het belang van Nederland!'

Geen categoriefeb 19 2019, 9:00
Gisteren bij EenVandaag mocht advocaat André Seebregts voor een uiterst bizarre stelling pleiten. Het is niet alleen goed als ISIS-strijders terugkeren naar Nederland, maar daarnaast is het... "in het belang van de staat". Ja, echt. Facepalm.
https://twitter.com/EenVandaag/status/1097548329695748096
Een uiterst hallucinante uitzending van EenVandaag gisteren. Aangeschoven bij presentatrice Roos Moggré was advocaat André Seebregts, die mocht beweren dat het een puik idee was als allerlei jihadistische uitreizigers naar een ver en extremistisch kalifaat weer terugkeerden naar Nederland... ook mét hun vrouwen. Niet alleen in het belang van de mensen (logisch, want als Syrië of Irak ze grijpt hangt ze de doodstraf boven het hoofd), maar - bizar genoeg - ook in het belang van de Nederlandse staat zelf.
Eh, wat, schieten wij op met een stelletje yazidi-verkrachtende koppensnellers die misschien wel, maar misschien ook niet spijt hebben van hun terreurdaden? Nou, dit volgens Allah Akbar André:

"Op enig moment komen ze toch terug. Dus dan beter op een gecontroleerde manier. [...]

Zijn die mensen niet levensgevaarlijk? Dat zal per geval bekeken moeten worden. Maar zelfs als we er vanuit gaan dat ze inderdaad gevaarlijk zouden zijn, dan is het nog altijd veel beter dat ze dus terugkomen. Dan hebben we er zicht op.

Ook pleit Seebregts voor een soepel strafregime voor de terugkeerders:

"Als advocaat vind ik dat natuurlijk wat onwenselijk, dat iemand alleen omdat hij in een bepaald land (Syrië, red.) gewoond heeft, zonder dat er verder bewijs is dat hij een strafbaar feit heeft begaan, dat hij dan toch wordt veroordeeld. En een best wel flinke straf krijgt."

Uhuh. Heel goed voor Nederland, hoor!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten