Zwitserland steunt de Britten: 'Werkvisa's voor Britten bij No Deal Brexit'

Geen categoriefeb 14 2019, 13:00
Van je Zwitserse vrienden moet je het hebben.
Ontzettend slecht nieuws voor al die linkse eurofielen (er zijn tegenwoordig trouwens ook réchtse eurofielen, maar dan gaat het natuurlijk vooral om voorstanders van de corruptocracy die maar wat blij zijn met de hechte banden tussen multinationals en politici) die de Britten ronduit haten omdat ze het lef hadden om voor Brexit te stemmen: Zwitserland toont aan dat het in moeilijke tijden naast de Britten staat en hen zal steunen. Dat bericht de website Open Europe:

Switzerland has announced that it will offer a maximum of 3,500 work permits for UK citizens in the event of a No Deal Brexit. The quota, which will run from 30 March to 31 December of this year, comes as part of a new trade agreement signed between the UK and Switzerland on Monday.

Dit is zo ontzettend jammer voor Brexit-hatende antidemocraten omdat zij juist willen dat het Verenigd Koninkrijk op alle mogelijke manieren gestraft wordt voor het uit de EU stappen (aangenomen dat ze dat daadwerkelijk doen, want je begint daar onderhand toch een beetje aan te twijfelen gezien Theresa Mays gebrek aan leiderschap). Dit is waarom de EU aanstuurt op a) een slechte deal of b) op een no deal Brexit... waarbij er meteen duidelijk wordt gemaakt aan 'internationale partners' dat zij er verstandig aan doen de Britten ook flink te pijnigen.
Maar wat blijkt? Zwitserland heeft helemaal geen zin om dat spelletje te spelen. De reden? In Zwitserland zijn ze a) eurokritisch en b) pro-democratie. Anders dan in Nederland (bijvoorbeeld), respecteren ze daar referendumuitslagen wél.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten