Aantal slachtoffers van bloederige tram-aanslag Utrecht door Gökmen Tanis bekend: 3 doden, 9 gewonden

De Utrechtste burgemeester Jan van Zanen heeft zojuist bekendgemaakt wat velen al vreesden: dat de aanslag in Utrecht niet alleen wat mensen naar de EHBO-post heeft moeten sturen. Er zijn daadwerkelijk drie mensen doodgeschoten, en nog eens negen zijn gewondgeraakt.

Het hoge woord is eruit: op het Twitterkanaal van de gemeente maakte de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen (VVD) bekend dat bij de aanslag op de tram eerder op de dag maar liefst drie mensen om het leven zijn gekomen. Dat kunnen er mogelijkerwijs nog meer worden, want Van Zanen houdt duidelijk een slag om de arm: “Tot nu toe.”

Ook het gewondental na de schietpartij in de tram werd met de buitenwereld gedeeld: negen gewonden, van wie drie er “ernstig aan toe” zijn.

“Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de slachtoffers, en naar de mensen die er getuige van zijn geweest. Echt, vreselijk. Er wordt hard gewerkt door alle hulpdiensten.”

Ook maakte Van Zanen de vermoedens van velen officieel: dit was geen ‘verwarde man’, een afrekening in het criminele circuit of een ongeluk: “Wij gaan uit van een terroristisch motief.”

Daarnaast drukte de burgemeester de mensen ook nog maar eens op het hart dat ze snel moesten uitkijken naar de dader, die nog op vrije voeten is. Deze pipo dus: de in Turkije geboren Gökman Tanis.

D18ZWYyWkAEHCmj.jpg large

Aan alle betrokkenen: sterkte. En laten we hopen dat die gek van Gökman snel achter tralies wordt gezet, waar hij een maaltijd van water en brood mag nuttigen. Wát een walgelijke mafketel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. DeBruijn

  Nog meer haat, nog meer verdeeldheid, nog meer geweld.

  Waar zijn we mee bezig als mensen?

 2. Peter Selie

  Gökmen Tanis kon zeker geen stage plek vinden, die racistische personeel chefs toch.

 3. Kees

  Sommigen zullen meer treuren met het feit dat Wilders gelijk krijgt, dan met de slachtoffers.

 4. Gekko

  Toe maar: wij, de kwetsbare en ongewapende burgers, moeten uitkijken naar de waarschijnlijke dader van de moordpartij. Maar we moesten toch binnen blijven van de gemeente Utrecht?

  Heeft de paniek toegeslagen bij burgemeester Van Zanen. Of is dit berekende profilering van een lid van de law-and-orderpartij?

 5. biggeorge

  De ellende is begonnen mensen dit is nog maar het begin. DIt is waarschijnlijk ook de schuld van Wilders,Baudet en Trump???

 6. nienke

  Is dit niet de burgemeester die Wilders aangegeven heeft en voor de rechter heeft gedaagd???
  Om dat hij gezegd had minder marokkanen.
  Volgens mij is dit dezelfde burgemeester.

  1. WWW

   De burgemeester wilde waarschijnlijk dat Wilders minder turken wil.

 7. NoDoubt

  Al heel lang is onze maatschappij niet meer beheersbaar. Alle overheden zijn al volledig uitgeknepen en wordt niet door de politiek / managers beschermd. Gevolg een hoge burnout bij politie/ambulance/onderwijs/ziekenhuis. Alles wordt ad hoc gedaan. Van Opstelten zei al dat wanneer er iets gebeurd het vroeg genoeg is voor de politie. Dat moet je eens in je gezin proberen. Dan weet je zeker dat je gezin asociaal wordt. Je moet ook preventief zijn. Daarnaast zijn er veel te veel mensen op een te dicht gebied. De maatschappij doet maar wat. Als ik één pleegkind neem is het misschien te overzien. Als ik er twee neem dan vraagt het al om problemen met de verschillende culturen. Nee we halen alles binnen. We benoemen niets als het ons niet uitkomt. Het wordt alleen nog maar een grotere chaos. Je voelt in de wereld de spanning steeds meer toenemen. Het is een kwestie van tijd. De goede jaren zijn voorbij net als Rome. Rome stond in brand bij het einde van de welvaart. Europa staat in brand.

  1. Veteraan

   Your right No Doubt.
   De barbaren zijn al binnen de poorten en zijn met velen.

 8. BB

  Er is iemand die het volgende schreef:

  ‘De man blijkt geen terrorist te zijn maar geestelijk instabiel. Is veroordeeld voor verkrachting.’

  Misschien moet die persoon even de burgemeester bellen en vertellen hoe het werkelijk zit.

 9. Jumping

  Rutte en de EU, wassen hun handen niet in onschuld.
  Het wordt tijd, voor een andere kijk op Nederland en Europa.
  Stem weg die Rutte kliek.
  Stem PVV / FvD of 50+.

 10. Westerling

  Dankzij het islamknuffelbeleid van het kabinet RUTTE heeft deze viezerik de mogelijkheid gekregen om 3 mensen van het leven te beroven. Ga dit maar uitleggen aan de mensen Mark?

 11. FJ

  Eigenlijk wordt het tijd voor een grote volksverhuizing richting Turkije, want al die aanhangers van Erdogan (orthodoxe islam) zijn hieraan medeschuldig en dat betekent 80 %

 12. Esther

  Schuld van links…….
  Stem PVv of FvD….

 13. poldi

  En zei Geert Wilders in het recente verleden niet dat mocht er een terroristische aanslag in Nederland plaatsvinden dat hij Mark Rutte er persoonlijk voor verantwoordelijk gaat stellen.
  Dat vanwege zijn jarenlange opengrenzen- en islamknuffelbeleid.

 14. WWW

  Graag wat lijm om het breekbare vaasje te lijmen.

  1. poldi

   Dat breekbare vaasje is in in duizend stukken gebroken en is niet meer te lijmen.

 15. Benny

  @BB, terrorisme en verkrachting gaan hand in hand…

 16. RPML

  De Telegraaf heeft het alleen nog maar over een schietpartij; aanslag is geen sprake meer van. Ik blijf erbij dat het een uit de hand gelopen eerwraak is die pers, politiek en politie gretig hebben omarmd voor hun minute of fame. Een terrorist was doorgegaan en had op andere plekken nog dood en verderf gezaaid. Past hun allemaal prima, even de aandacht op wat anders dan die vervelende verkiezingen

  1. RPML

   Er zit een vies luchtje aan die zaak; er is sowieso al een vrouw met een hoofddoek gewond afgevoerd waarmee een terroristische aanslag al wat onaannemelijker was, er zaten zat getuigen in die tram die al een half uur later hadden kunnen verklaren dat er niet wild om hen heen is geschoten is maar gericht op 1 of meerdere personen (helpers, familie…) ofwel dat er met Uzzi’s wild om hen heen geschoten werd; in dat laatste geval was er absolute zekerheid geweest over het motief, maar dat bleef vaag. Ook hadden die getuigen een signalement kunnen afgeven, maar dat kwam pas 4 uur later incl foto. Een signalement van een bankovervaller is doorgaans sneller paraat. Gevolg is het hele land in paniek, en laat dat de zittende politiek Den Haag nu heel erg goed uitkomen…

 17. Rien Noppen

  Het betreft dus een gestoorde man die niet van een terroristisch motief handelde. Met de islam heeft het al helemaal niks te maken.

  Jammer voor Geert en Thierry maar prettig voor mensen die niet van islamofoob gebral houden.

  1. Rien Noppen

   van = vanuit

   1. biggeorge

    Verward & gestoord het is een incident en die berggeit heeft een moeilijke jeugd gehad. Zo die zaak is afgedaan voor links Nederland!

  2. observer

   Bij aanhoudend structureel geweld tegen “ongelovigen”/niet-moslims, duidelijk geïnspireerd door mohammedaanse geloofsbronnen, moeten we geloven dat het losstaat van de islam, want die staat enkel voor Vrede & Tolerantie. Het zijn verwarde mannen, depressievelingen, sociaal-economisch achtergestelden, gediscrimineerde of vrome mohammedanen die de échte islam niet goed hebben begrepen of zelfs “misbruiken”. Hun terreurdaden, hoewel niet goed te praten, zijn toch begrijpelijk volgens onze poco journalisten, want ze zagen geen enkele andere uitweg meer om hun frustraties en/of woede te ventileren. Begrip is op zijn plaats, want ook zij zijn slachtoffer.
   Na een evenzeer laakbare terreurdaad door een échte eenling, een niet-moslim deze keer, weet de gezamenlijke mainstream pers al binnen enkele uren te melden dat zogenaamd rechts-populistische of -extremistische politici schuldig zijn door hun ‘haatdragend’ discours in hun politieke propaganda, terwijl me dunkt geen enkele dergelijke politicus oproept tot geweld jegens andersdenkenden, en terwijl het in de islamitische geloofsbronnen zwart op wit staat dat de “kuffar” moeten bevochten worden. In de verplichte dagelijkse gebeden vraagt de gelovige moslim telkens aan Allah om hen de overwinning te schenken op de “ongelovigen”. Het went nooit die discrepantie in perceptie van terreur en de berichtgeving erover

   1. RPML

    Eerwraak (als het dat is..) is heel normaal in Nederland hoor, dat komt in de beste families voor, alleen zijn die niet op Joods-Christelijke fundamenten gebaseerd…

    1. Rien Noppen

     Wikipedia:

     “In tegenstelling tot wat in het westen vaak gedacht wordt, is eerwraak geen typisch islamitisch, maar een regionaal verschijnsel. De gemeenschap waartoe men behoort, bepaalt hoe normen en waarden worden toegepast. Eerwraak komt voor in Afghanistan, Egypte, Irak, Iran, Israël, Jordanië, Pakistan, India, Syrië, Tsjetsjenië, Turkije, Italië, Georgië en Saoedisch Schiereiland. In Noord-Afrika bestaat weliswaar dezelfde gedachtegang, maar wordt de schuldige (zie verder) in het algemeen niet gedood. In Europa komt eerwraak met name voor in Zuid-Italië en de Kaukasus, en onder migrantengemeenschappen uit de desbetreffende regio’s.
     Of eerwraak in de hier geschetste betekenis elders voorkomt (bijvoorbeeld India, Zuid-Amerika) is sterk de vraag: de voorwaarde is dat de gemeenschap beschikt over dezelfde ideeën over eer als besproken in dit artikel en dezelfde hechte band binnen de familie of de stam heeft. Op voorhand kunnen niet alle doodslagen en moorden worden gezien als gevallen van eerwraak; wellicht gelden volgens het gewoonterecht in die landen andere ‘geldige’ overwegingen. Kenmerkend voor landen waar eerwraak voorkomt is dat zij een schaamtecultuur kennen, waarin het hebben van eer een voorwaarde is om maatschappelijk te kunnen functioneren.”

     1. RPML

      Met regionaal heb je gelijk: Kanaleneiland, in Vleuten is de kans al een stuk geringer omdat daar de ontwikkeling niet stil is blijven staan onder vergelijkbare bevolkingsgroepen.

     2. BB

      Wikipedia? Really?

  3. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Verward of niet, het blijft een terrorist, want hij zaait angst en dood en verderf.

   Terror = angst.

   Triest blijft het, wat de achtergrond ook is en dit zet hoe dan ook de zaken op scherp (of dat al niet genoeg op scherp stond)

  4. Riche

   Ja gelukkig heeft het totaal niets maar dan ook niets met de Islamcultuur te maken. Mensen overhoop schieten… overal behalve bij de Islam. Waar zie je veel ‘verwarde’ mannen die aanslagen plegen, moorden en verkrachten? Ook totaal geen link met de Islamcultuur natuurlijk. De Islam is what we need. Vraag maar aan Boko Haram. Eigenlijk heel stiekem is het de schuld van Wilders of Baudet natuurlijk.

  5. Siemien

   Ga jij nou echt de islam verdedigen? heb ik toch steeds gelijk hè.
   Maar hoe weet jij dat deze terrorist niet uit terroristisch motief handelde? overigens zijn alle islamitische terroristen gestoord.

 18. poldi

  Overmorgen kunt U gaan stemmen.
  Denk nog even na: welke partijen knuffelen moslims en zijn zo blij met de ongebreidelde immigratie?
  Juist, nu weet U waar U dus in geen geval Uw stem aan moet geven.

  1. Seneca

   @poldi
   ik ben bang dat men – gezien de reactie van de heer Noppen onder nummer 20 en 21 – toch weer op de oude partijen stemt omdat opa/oma dan wel papa/mama ook op die partijen hebben gestemd. arm Nederland!

 19. Michael M

  De houding van velen in Nederland om een terroristische aanslag niet te bestempelen als een terroristisch motief raakt nog wal of schip. Altijd weer dat verdoezelen, dat verzachten, dat proberen netjes in te pakken om de gemoederen te sussen in dit landje. Wat is dit gedrag. Dit is gewoon een aanslag op de Democratie. Op onze vrijheid. Een duidelijke terroristische aanslag, niet meer niet minder. 3 mensen doorgeschoten en 9 gewonden, dat is een terroristische aanslag.
  Wanneer dit soort aanslagen in Frankrijk of Duitsland plaatsvonden werd direct gewoon duidelijk gemaakt dat het om een terroristische aanslag ging. Er wordt niet zoals in Nederland met fluwelen handschoenen en knuffel therapieën aangepakt en alles zodanig te verzachten, bah… Dit is een terroristische aanslag wat de waarheid is en niets dan de waarheid!

 20. biggeorge

  Wel apart iemand die op 4 Maart voor verkrachting voor moet komen en nu al een tram kapot staat te schieten vol met mensen. Justitie weer een blunder ?

 21. Michael M

  Kies voor vernieuwing. Kies voor partijen die nieuw zijn. Ooit begonnen de oude partijen ook als nieuwe partijen in 1960. Geef dus nu anno 2019 nieuwe partijen een kans en laat de ouwtjes ook eens liggen,… 🙂

 22. Bes Tolen

  De politiek zit altijd vol smoezen sinds ze de massa immigratie over de systematisch bedrogen Nederlandse bevolking legitimeerde en dat was nota bene vanaf het begin. Daardoor is de politiek in diskrediet geraakt, hebben velen zich van de politiek afgekeerd en zijn door partijen gewonnen zetels voor de volksvertegenwoordiging zwak bezet. Het dreigt zelfs dat er helemaal niet bezet zullen worden in de toekomst. Daarbij is er nog een punt en dat is dat veel partijen potentiële leden zelf niet dulden. Dan gaat het juist over massa immigratie en alles wat er uit voortvloeit en dat betekent nimmer een gezonde oplossing. De oude politieke partijen hebben het over verdraagzaamheid maar juist die verdraagt geen kritiek op massa immigratie en wat er uit voortvloeit aan
  ellende, onrecht, uitsluiting enzovoort. Zo is het maar net. Met de valse politici aan de macht.

 23. Tante Sidonia

  Geen terreur?
  Een afrekening?
  Wel weer een Allochtoon!
  Leve de Multi-Culti!

 24. Tante Sidonia

  Verdachte aangehouden!
  Binnen 24 uur 100 “hulp/welzijn werkers” om deze “verwarde”” verdachte bij te staan!
  Leve de “Multi-Culti!”

 25. De onderdaan

  Lieve , zorgzame meneer rutte,

  Is dit wat u 10 jaar geleden voor ogen had in uw studeerkamer ? Kunt u het zich überhaupt nog herrinderen die tijd waarin ons kikkerlandje op eigen kracht toch een aardige positie beklede in de handelsmarkt en wij niemand nodig hadden om het aardig voor elkaar te hebben ?

  Was dit de periode dat een iets te zelf overschatte mark rutte met een vers diploma onder de oksel besloot dat Nederland boven zijn kunnen moest presteren , wellicht was deze denkwijze al gecreerd op school waar markje rutte het zat was dat elke pauze zijn boterhammetje chocopasta werd afgepakt en zijn bruin leren rugtasje werd gebruikt als voetbal.
  We zullen het waarschijnlijk nooit weten he mark maar vast staat dat ergens een moment moet zijn geweest dat deze enorme drang naar aandacht en vernieuwing moet zijn ontstaan.

  De laatste jaren zijn we door veel grotere partijen als een soort goedkope sekspop in een internationale orgie in elk kamertje in europa wel een keer misbruikt , hoewel misbruikt ! De mensen die deze pop hebben opgeblazen zijn flink te grazen genomen maar vreemd genoeg lacht het poppetje zelf nog vrolijk door en verteld schaamteloos dat het alles moeiteloos ondergaat voor alles en iedereen die geholpen heeft het poppetje opgeblazen te krijgen .

  De orgie is voorbij mark, je mag nog even alle donaties uit de internationale peeskamertjes door slikken maar daarna zal je je toch echt moeten gaan aankleden.

  Je laatste troef was het klimaat , na vele andere gebakken lucht onderwerpen was dit het nieuwste onderwerp om ons af te leiden van de werkelijke problemen , problemen waar jij bij hun geboorte nog heel trots stond te verkondigen dat je hun vader was , problemen welke zich nu tegen hun vader keren wat dan weer ironisch is aangezien je de rest ook heb afgedaan als ” een persoon met emotionele problemen , slechte opvoeding en gebrek aan onderwijs ” en de oorzaak ligt altijd in de relationele sfeer , nou mark hier is dan eindelijk je kindje , bijna volwassen en zou je nu niet willen dat je deze aan beter onderwijs had onderheven en wellicht meer aandacht had gegeven tijdens zijn eerste jaren ??

  Nu is hij bijna klaar om op eigen benen te staan net als zijn familieleden in andere deelnemende landen van deze orgie waar zei al zijn uitgegroeid tot een echte kerel en nu mark is eindelijk jou kindje aan de beurt dus nu niet gaan twijfelen , wij begrijpen heus wel lieve mark dat als je zovaak misbruikt word er af en toe een foutje tussen zit .

  Nadat jou kindje een proefles draaide in utrecht sprak jij de woorde ” wij zullen nooit buigen voor terreur ” nou mark eindelijk een boodschap waarin je gelijk hebt .
  In je eerste periode zijn we al op ons knietjes gaan zitten en in de tweede hebben we ons handjes op de billetjes om de boel open te zetten , verder buigen gaat inderdaad niet meer het voorspel is onder jou leiding begonnen.
  Helaas zal de werkelijke penetratie voor de volgende generatie zijn maar mark dit zal wel op een schonere aarde zijn , dat dan weer wel.

  De onderdaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.