IS-kalifaat volledig vernietigd!

Een héle goede morgen! De Verenigde Staten en Koerden van de Syrische Democratische Krachten (SDF) melden dat het IS-kalifaat volledig vernietigd is! Via het AD.

Baghouz, het laatste dorpje waar IS nog z’n onheilige taak probeerde uit te voeren, is bevrijd! Mustefa Bali, SDF-woordvoerder, zei er het volgende over:

“(…) Op deze historische dag herdenken we de duizenden martelaren die deze overwinning mogelijk maakten. Een overwinning die we aanbieden aan de nabestaanden van de martelaren en aan onze gewonden. Helden zonder wiens opoffering wij deze overwinning niet zouden hebben behaald.’’

Het nieuws kon praktisch niet sneller dan dit naar buiten gebracht worden! Gisteren waren er nog hevige gevechten namelijk! Baghouz had ergens vorige week al bevrijd moeten worden, maar wegens duizenden burgers in de omgeving leverde dit logischerwijs vertraging op.

Dat IS nu verslagen is betekent natuurlijk niet dat iedere mafklapper die er z’n steun aan verleende ook dood of opgepakt is. Veel van deze figuren zullen aansluiting zoeken bij vergelijkbare organisaties en vele anderen zullen terugkeren naar het (veelal Westerse) land waar ze vandaan kwamen.

En dat is denk ik wat men nu vreest: terroristische eenlingen die wraak willen nemen voor de bommen die op hun IS-vriendjes zijn gevallen. Het andere is natuurlijk dat we straks met eenzelfde situatie als met SS’ers zitten. Figuren die ergens een normaal bestaan hebben weten op te bouwen en uiteindelijk alsnog herkend worden. Dat we straks om de zoveel maand een ‘ontmaskering’ krijgen van Mohammeds die ergens als schoonmaker of buurtcoach aan het werk zijn en door een Syriër worden herkend als IS-sympathisant.

Alleen waar SS’ers de dans ontspringen van een levenslange straf, wegens hoge leeftijd, zullen rechtszaken tegen IS’ers op eenzelfde wijze vies tegenvallen. Het enige verschil komt dan waarschijnlijk door gebrek aan bewijs.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. F. Domela Nienhuis

  IS als Kalifaatstaat in oprichting heeft dus geen territorium meer. Was dit ook niet een verkiezingsbelofte van Donald Trump die hij heeft waargemaakt?

 2. Korporaal Monty

  “dat is denk ik wat men nu vreest: terroristische eenlingen die wraak willen nemen voor de bommen die op hun IS-vriendjes zijn gevallen.”

  Hoezo ‘nu’?
  Dit speeld toch al de afgelopen jaren.
  Hoeveel van deze terroristen zijn er al niet in ons land?

  Op de één of andere manier weten media en overheid hun wandaden te verdonkeremanen.
  Want dagelijks worden we toch geterroriseerd door deze terroristen of zal het nu nog erger worden?

  1. F. Domela Nienhuis

   Wat leze we hier weer? Iets met Wir schaffen das?

   In Duitsland zijn elf mensen gearresteerd die ervan worden verdacht dat ze een aanslag wilden plegen. De hoofdverdachten zouden banden hebben met een salafistische organisatie. Volgens het Openbaar Ministerie in Frankfurt wilden ze bij de aanslag auto’s en vuurwapens gebruiken met als doel zo veel mogelijk mensen te doden.

   1. F. Domela Nienhuis

    Ik denk dat je in Duitsland zowat in elke moskee wel minstens 11 soortgelijken kan opvissen.

  2. Robert75

   Wij maar denken dat de missie van IS gefaald heeft. Maar het ging ze natuurlijk om het veroveren van Syrië want in Syrië heerst islam al jaren en behoord al lang tot de
   Dar-Al-Islam. Die oorlog daar is uitgebroken niet om Syrië te overheersen maar om daardoor toegang te krijgen tot Dar-Al-Harb. want daar behoren ze te zijn. En dat is ze gelukt, want door de vluchtelingenstroom die daardoor op gang is gekomen hebben inmiddels honderden zo niet duizenden IS strijders hun onderkomen gevonden in het huis van de oorlog. Precies waar ze willen wezen.

   Missie geslaagd dus.

 3. Dik

  IS-kalifaat vernietigd? Dat zal sommige hier verdriet doen.

  1. F. Domela Nienhuis

   Wat te denken van de 73 % Moslims in Nederland die uitgereisde Syriëgangers als helden ziet?

  2. umhnz

   Wat is beter?
   Weten waar de vijand zit of afwachten waar hij onverwacht zal opduiken?

   1. F. Domela Nienhuis

    De vijand elimineren. Daarom is het voor Europa ook geboden de Islam te elimineren voordat de Moslims ons komen uitroeien.

    Hiervan zouden wij in Europa geen last hebben gehad als er geen Moslims in Europa zijn.

    In Duitsland zijn elf mensen gearresteerd die ervan worden verdacht dat ze een aanslag wilden plegen. De hoofdverdachten zouden banden hebben met een salafistische organisatie. Volgens het Openbaar Ministerie in Frankfurt wilden ze bij de aanslag auto’s en vuurwapens gebruiken met als doel zo veel mogelijk mensen te doden.

    Het lijkt te gaan om mensen die vanuit radicaal-islamitisch gedachtegoed handelen: zo wilden ze, volgens het Openbaar Ministerie in Frankfurt, zoveel mogelijk ‘ongelovigen’ treffen, de term waarmee geradicaliseerde moslims vaak niet-moslims aanduiden.

    1. Dik

     @F. Domela Nienhuis: Des te merkwaardiger dat er hier islampromotors huizen, je moet jezelf, je vrouw en je kinderen wel haten wanneer je zo warm kan oreren over de islam. Islam is levensgevaarlijk en er bestaat geen enkele verstandige reden om zo’n ideologie te verwelkomen en (zelfs!) te faciliteren.

     Op woensdag 27 oktober 2010 diende Femke Halsema (GroenLinks), thans burgemeester van Amsterdam, een motie in waarin ze de Regering opriep om de islamisering van ons land niet tegen te gaan. De motie werd in meerderheid aangenomen, SGP & PVV stemde tegen.

     Halsema werd fier bijgestaan door Pechtold (D66), Roemer (SP) en Cohen (PvdA). Onthou die namen! Sindsdien is het hard gegaan met de islamisering van ons land. Een gekozen volksvertegenwoordiger die 24/7 wordt beveiligd door tenminste vier(!) gewapende beveiligers van DBB, het op kousenvoetjes lopen door mensen die vooral de islam niet willen betichten, vrezend voor hun eigen leven.

     Denk daarbij aan grappenmakers als Theo Maassen, Youp van ’t Hek en Hans Teeuwen. Doorgaans hebben deze mannen een zeer grote bek, maar ze buigen graag voor de gevaren van islam, ze geven dat ook toe. In Nederland is het letterlijk levensgevaarlijk geworden om de islam belachelijk te maken of d.m.v. grappen te beschimpen.

     Nederland een vrij land? Aan me dikke hoela! In een vrij land moet je de islam kunnen bekritiseren, nuanceren en zo gewenst ridiculiseren. Maar niets van dat alles, het kan je letterlijk je leven kosten of je moet op z’n minst 24/7 bewaakt worden en in safe-houses verblijven.

     Bent u allemaal wakker!? Nederland is al aardig op weg, Femke, Emile, Alexander en Job hebben de weg bereid, en de islamvolgers rukken op. Ben u wakker!?

    2. victus

     Dat we met zijn allen worden uitgemoord zal wel meevallen. Als het erop aan komt kunnen we heel goed georganiseerd weerstand bieden. En dan bedoel ik niet met dialoog, tolereren en praten.

     1. F. Domela Nienhuis

      Daar mag dan wel eens op tijd mee begonnen worden voordat het te laat is. Want als de tijd doortikt worden wij door omvolking alleen maar meer verzwakt en hoeven we over eventuele weerbaarheid geen illusies meer te maken. Confucius zei het 2500 jaar geleden al: “Wie zich in een schaap verandert zal door de wolven worden verslonden.” En met de omvolking die wij laten gebeuren groeit het leger soldaten van Mohammed gestaag.

     2. Dik

      “(…) groeit het leger soldaten van Mohammed gestaag.”

      Dat is juist. Begin 1950 kwamen de eerste moslims naar Nederland. In 1955 werd de eerste moskee geopend. Nu, 69 jaar verder, zijn er zo’n 500 moskeeën en een miljoen moslims in ons land.

      Een rekensom is nu snel gemaakt!

      Tot slot een nadenkertje:

      Wat gebeurd er in en met landen waar de invloed van islam toeneemt?

      #wakkerworden

     3. Meriadoc Brandebok

      Dik, waarom stem je dan op een partij die meentdat de islam prettige interpretaties kent? Een islampromotorspartij dus. Daar krijg ik nooit antwoord op.

  3. DeBruijn

   @ Dik en F. Domela Nienhuis

   En jullie denken dat hier mensen uitschelden en van alles op internet roepen een verschil maakt in de wereld?

   Wordt de wereld daar echt beter van, komt er daardoor vrede tussen de verschillende groepen om op deze manier te praten?

   Ik vrees van niet. (ik ben helemaal voor misstanden aanpakken, maar mensen uitschelden met een andere mening, wat is daar het nut van?)

   1. F. Domela Nienhuis

    Islam en vrede zullen nooit samengaan. Hier weer een berichtje over bij onze Zuiderburen. En neem van mij aan dat de 20 % van de Moslims die bekent achter IS te staan slechts een tipje van de spreekwoordelijke sluier is. Tel bij die 20 % nog maar een heel groot deel op welke zich verschuilt achter de taqiyya waar helaas heel veel goedgelovige wegkijkers maar al te graag intrappen. Bedenk dat deze Moslims al generaties in België wonen. Uit niets blijkt dat zij onze waarden willen delen. Het tegenovergestelde is waar. Zij verwerpen onze waarden en eisen van ons onderwerping aan hun heersende moraal op.

    Een op de vijf Vlaamse moslims heeft begrip voor IS en haar manier van actievoeren

    In Vlaanderen heeft een op de vijf moslims begrip voor Islamitische Staat en de manier waarop de terreurorganisatie actievoert. Dat blijkt uit een enquête van VTM Nieuws en Humo.

    De enquête werd vorige maand afgenomen door iVox bij een representatief staal van 500 moslims uit Vlaanderen en Brussel, tussen 15 en 55 jaar oud en van Noord-Afrikaanse of Turkse origine.

    Twintig procent van hen heeft begrip voor IS, en zestien procent zou geradicaliseerde jongeren zelfs niet aangeven bij de politie. IS oogst het meeste begrip bij oudere moslimmannen.

    85 procent van de ondervraagden vindt dat er weinig begrip is voor de hoofddoek, 91 procent ervaart te weinig begrip rond rituele slachtingen.

    Voor zeven op de tien ondervraagde moslims is de islam het enige ware geloof.

    Bron: De Morgen

 4. Schele Joop

  Eindelijk kan ik eens “allahu akbar” roepen.

 5. PMG

  En dat hele ISIS verhaal klopt zeker ook niet? Verwarde mannen? Waarom stuurden wij dan wel onze luchtmacht terwijl ze hier gewoon van harte welkom zijn?

  Waarom moesten onze jongens hun oorlog voeren terwijl hun jongens op onze kosten hier nog steeds onze meisjes lastig vallen?

  Gaan ze nu allemaal terug?

  1. Satty

   Snap je werkelijk niet waar deze oorlog om draait?

 6. C.A.Barstow

  Nu nog de voorstanders van die verachtelijke staat en ideologie achter de tralies.
  Maar zolang links in ons land nog te veel macht heeft kan dat nog wel eens een heel poosje gaan duren.

  Stem ook in mei FvD!

 7. nienke

  De rest naar Europa gevlucht??? kunnen ze hier hun strijd verder voortzetten.

 8. Satty

  De enige manier om terreur te stoppen is er zelf niet aan mee te doen. Stop in Mali,het is geen vredesmissie maar diefstal.

  Is is nog lang niet verslagen in de vorm van het zieke gedachtengoed. Dit zal alleen maar toenemen de komende jaren, ook van extreem rechts staat ons wat te wachten.

  1. F. Domela Nienhuis

   Wat zal jij van het volgende vinden?

   Alle Europeanen weg uit Mali; Alle Malinezen in Europa terug naar Afrika? Deal or no deal? Ik zeg: Doen! Want het levert voor Europa netto brain drain op.

   1. TD

    F. Domela Nienhuis :
    De grondstoffen die wij kunnen gebruiken uit Mali worden geannexeerd door de geciviliseerde landen,verder moeten die lui het maar uitzoeken,zijn toch te stom om voor de duivel te dansen!

   2. Satty

    Eerst het volledige bedrag dat gestolen is terug. Kijken wie er dan verliest, jij die over iq begint is nog erger dan td.

    Overigens een militair een brain toedichten kom op zeg.

    1. Siemien

     Er hoeft niets terug te worden betaald, Afrika is al afbetaald Satty, sterker nog, Afrika is het nieuwe isis kalifaat..

  2. F. Domela Nienhuis

   Het zieke gedachtengoed van IS kan blijven bestaan zolang de Islam, dus die achterlijke Middeleeuwen, niet uit de hoofden van de Moslims te rammen is. Waar de achterlijkheid niet uit de hoofden te rammen is, zal dat nooit door gezond verstand vervangen kunnen worden.

   1. Satty

    ‘Waar de achterlijkheid niet uit de hoofden te rammen is, zal dat nooit door gezond verstand vervangen kunnen worden.’

    Begin je hoofd tegen de muur te rammen. Ik ben bang dat het in jouw geval niet veel zal helpen.

    Weleens het wetenschappelijk team van Dirk feringa bekeken? Alle geloven en volkeren samen. Het is achterlijk volk als jij dat de wereld in zijn greep heeft met jullie onverdraagzaamheid.

    Kom op laat me weten of je na een uur met je kop tegen de muur rammen minder achterlijk bent. Laten we er een experiment van maken. Vragen we td daarna hetzelfde te doen als jullie allebei doorgaan met hetzelfde achterlijk gedrag heeft het niet geholpen.

    3,2,1-start

    1. DeBruijn

     @ Satty

     Ik vind het schrikbarend hoe erg jij radicaliseert net zoals de mensen hier.

     Jammer dat je je verlaagd tot hun niveau.

    2. Mars020

     De Franse methode werkt beter. Er gewoon voor zorgen, dat terroristen het voormalige kalifaat niet levend kunnen verlaten. Een stuk veiliger voor Europa en scheelt een hoop geld. Jammer genoeg snappen die achterlijke slinkse figuren dat niet en gaan paniekerig om zich heen slaan.

  3. TD

   Satty:

   _ _ _ _ _ Flikker op met je Mali!

   1. F. Domela Nienhuis

    Of flikker op naar Mali! En dan graag enkele reis en voorgoed.

  4. DeBruijn

   @ Satty

   Is geen diefstal, is een vredesmissie en Ik zou dat niet vertellen tegen de soldaten die daar gestorven zijn die hun leven hebben gegeven om mensen te beschermen die zij niet eens kenden.

   Heb jij dat ook wel eens gedaan?

   Denk je echt als wij geen vredesmissies meer doen dat de terreur ophoudt? De terreurplegers in het westen, zijn nooit aangevallen door het westen. Maar door mensen die hier opgevangen werden. Zelfde op 09/11 en de TwinTowers. Dat waren geen slachtoffers van oorlogen, maar Arabieren met redelijke veel geld die dat deze uit haat, niet om anderen te beschermen.

   De meeste mensen(eigenlijk geen één zelfs) die hier terreur pleegden leden helemaal niet onder ‘ons terreur’ zoals jij dat noemt. Had dat wel zo geweest, dan had ik er nog een heel klein beetje begrip voor kunnen hebben. Maar het zijn mensen die er niets mee te maken hebben , niet de de daders en niet de slachtoffers.

   In Afghanistan hebben onze troepen ervoor gezorgd dat vrouwen meer rechten kregen en kinderen naar school konden. Waarom altijd die eenzijdigheid van jou kant?

   Hadden we ISIS ook maar hun gang moeten laten gaan? ISIS is ontstaan nadat Obama de troepen voortijd terugtrok en de Sjiieten geen ruimten meer gaven aan de Soennieten.

   Hadden we Sadam moeten verdrijven? Lastige vraag, maar vergeet niet dat hij honderdduizenden doden op zijn geweten had.

 9. TD

  Ik hoor het woord multiculturele samenleving steeds minder,zelfs onder de links georiënteerden.Men heeft in de gaten dat over 20 jaar de autochtonen behoren tot een minderheidsgroep zonodig gedecimeerd door aanslagen,wat overblijft zijn overwegend bejaarden verblijvend in de kampen waar nu de “vluchtelingen” zijn gehuisvest!
  Veel christelijke kerken zijn dan gerenoveerd en voorzien van minaretten,en het Koninklijk Huis verbannen naar Tessel.

 10. Veteraan

  En nu doorpakken.
  De gearresteerde IS luitjes allemaal in Irak berechten, ook het tuig wat hier alweer rondloopt. Dit zijn massamoordenaars en dan heb ik het nog niet over al hun andere misdaden. Ook de vrouwen moeten zich verantwoorden en wat mij betreft is er maar 1 passende straf en dat is de galg of het vuurpeloton.
  Dus nu actief op zoek voordat ze tienduizenden aanslagen gaan plegen.
  Ook in alle andere landen nu extreem geweld tegen deze Jihadisten, uitroeien.
  En dit is inderdaad voornamelijk te danken aan Trump, die heeft zichzelf weer eens waargemaakt, wat een kerel !

  1. victus

   Snel doorpakken. Als het aan sommigen ligt, bestaat 95% van de bevolking in 2050 uit Afrikaanse en Arabische uitkeringtrekkers.

 11. Ome Wim

  Laten ze daar maar eens over naDENKen.

 12. Steiner

  Juich maar niet te vroeg.

  In Iraq, where the government declared victory in December 2017, the jihadist group has already “substantially evolved into a covert network”, UN Secretary General António Guterres said in a report to the Security Council released in February.
  “It is in a phase of transition, adaptation and consolidation. It is organising cells at the provincial level, replicating the key leadership functions,” he added.

  Image c
  IS militants are active in rural areas with remote, rugged terrain that gives them freedom to move and plan attacks. These include the deserts of Anbar and Nineveh provinces, and the mountains that straddle Kirkuk, Salah al-Din and Diyala provinces.
  Cells “appear to be planning activities that undermine government authority, create an atmosphere of lawlessness, sabotage societal reconciliation and increase the cost of reconstruction and counter-terrorism”, according to Mr Guterres. These activities include kidnappings for ransom, targeted assassinations of local leaders, and attacks against state utilities and services.
  The IS network in Syria is expected to evolve to resemble that in Iraq.
  Besides the Euphrates valley, the group has a presence in the opposition-held north-western province of Idlib, in government-held areas south of the capital Damascus, and in the Badiya region, a vast stretch of desert in south-eastern Syria.

  The militants have access to heavy weapons, and are able to carry out bombings and assassinations throughout the country, according to the US defence department’s inspector general. Their leaders also retain “excellent command and control capability”.
  The location of the group’s overall leader, Abu Bakr al-Baghdadi, is not known. But he has eluded being captured or killed, despite having fewer places to hide.
  IS continues to generate revenue through criminal activities. It also receives external donations and is estimated to have between $50m and $300m (£39m-231m) in cash.
  How many militants are left?
  IS has suffered substantial losses, but Mr Guterres said it still reportedly controlled between 14,000 and 18,000 militants in Iraq and Syria, including up to 3,000 foreigners.
  The US Special Envoy to the Global Coalition To Defeat IS, James Jeffrey, said in mid-March that Washington believed there were still between 15,000 and 20,000 IS “armed adherents active” in the region, many of them in sleeper cells.
  The US defence department’s watchdog was told by the Global Coalition in July 2018 that there were between 15,000 and 17,000 IS militants in Iraq and between 13,000 and 14,000 in Syria.

  1. Veteraan

   @ Steiner
   Ik ken de cijfers, schrikbarend vooral omdat het westen dit nog steeds negeert.
   Daarom moet de hele wereld zich nu ook tegen alle Jihadisten keren en het Salafisme en de andere extreme islamstromingen indammen.
   Nu is het de tijd om overal ter wereld de Jihadisten met extreem geweld ze uit te roeien.We hebben de mensen, het materieel en de kennis.
   Nu alleen de wil nog.
   Dit zou zelfs een positieve uitwerking kunnen hebben voor de grootmachten zoals China, Amerika, Rusland en andere machthebbers. Zich verenigen tegen de islam en die terug dringen tot hun eigen gebieden.
   Een groot gevaar dient zich nu al aan met b.v. Pakistan en zijn atoomwapens en de vuile bommen die nu al in handen zijn van andere Jihadisten.
   Het is dat o.a. Rusland en Amerika gedreigd hebben om na een grote aanslag met atoomwapens e.d. grote doelwitten zoals Mekka meteen aangevallen worden.
   Anders hadden we allang aanslagen met honderdduizenden doden gehad.
   Maar uiteindelijk gaat dit wel gebeuren want er zijn al genoeg mafkezen die ook deze dreiging van de grootmachten negeren of denken dat het toch niet gebeurd. Kerncentrales opblazen is een optie, er liggen al lang plannen bij Jihadisten hiervoor.

 13. poldi

  Jammergenoeg dat het vernietigde kankergezwel IS nog niet ontdekte uitzaaiingen in de westerse wereld heeft voortgebracht.
  Eigenlijk is deze situatie nog veel gevaarlijker nu ze lokaal niet meer zijn te bestrijden.

 14. J.Rademaker

  Duizenden doden, meestal zijn doden een trigger voor het journaal maar die houden waarschijnlijk een stille tocht.

 15. Tante Sidonia

  IS Kalifaat vernietigd!
  Dus,……… alle gevluchtte Syrische mannen gaan terug om hun land op te bouwen!
  Ze zijn allemaal hoogopgeleid, dus kennis ontbreekt niet,…………..toch?…… wauwelaar Asscher?

  1. marco1

   Nee de overlevende Is-ers komen naar het westen om daar dood en verderf te zaaien.

 16. Anthony2

  Het barbaren kalifaat mag dan verslagen zijn. Het gedachtegoed bestaat nog steeds. Wat in diverse sharia landen gebeurt doet echt niets onder voor wat die IS barbaren hebben uitgevoerd.

 17. jorisxl

  Zal wel een klap zijn nu IS is uitgeroeid voor de linksebroederschap GroenLinks D66 PvdA zijn ze weer een paar vrienden kwijt.

  1. Tante Sidonia

   jorisxl

   Overgebleven IS vrienden komen naar Nederland!
   Dankzij de, inmiddels, zeer machtige Linkse asielindustrie. Ook vallen zij, waarschijnlijk, onder het Marrakesch pact.

 18. Karel de Grote

  Absoluut niet verslagen, hebben nog veel geld en wapens en gaan gewoon ondergronds verder.

  1. Siemien

   Ja of gewoon in Nederland..

 19. Toverkol

  Of je nu gebeten wordt door de hond of…. de kat….
  IS’ers kun je makkelijk uitsluiten door de nationaliteit af te nemen en… de grenzen te sluiten.
  Waar nog een groter probleem ligt is bij het salafisten tuig die als wormen van binnen de samenleving zich naar buiten vreten….

  1. Tante Sidonia

   Toverkol

   Nationaliteit afnemen?????
   De pro-Moslim, pro-EU, zeer linkse, etc, Ministeries ( deze “adviseren” Ministers) zijn daar 100% tegen!
   M.a.w. ze komen terug naar Nederland, onder bezielende begeleiding van de zeer machtige, puissant rijke en zeer Linkse asiel-industrie!
   Em mocht het niet lukken: geen probleem! Het door de huidige coalitie getekende Marrakesh pact treed in werking!
   Dus…, de Haagse landverraders “zijn alles verwoestend correct” bezig!
   Met ondersteuning van de ( belastinggeld) NPO!
   PS
   Over twee maanden stemmen. AUB denk na!

 20. Jantje

  De islam is bezig om nieuwe, slimmere rekruten te kweken, via, bijvoorbeeld, het Cornelius Haga Lyceum.
  Het is hun heilige opdracht om de wereld te overheersen.
  Zolang je de hele islam niet vernietigt doe je aan symptoom bestrijding.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.