Culturele zelfmoord! Brusselse traditie van ‘liefdadige Zwarte Pieten’ om zeep geholpen!

In 1876 is er in Brussel een vereniging in het leven geroepen om op ludieke wijze geld in te zamelen voor kinderen in nood. ‘Noirauds’ heten ze, de liefdadige Zwarte Pieten van Brussel, wiens uiterlijk is geïnspireerd door Afrikaanse edelmannen. Hartstikke leuk en goed toch? Daar dachten een paar drammers anders over! ‘Blackface!’ dus mag niet meer!

De organisatie achter de Noirauds heeft vandaag besloten ‘om zich aan te passen aan de tijdsgeest’. Dat betekent natuurlijk niets anders dan zwichten voor politiek-correcte azijnpissers die overal racisme en discriminatie in zien!

Human Rights Watch en een Franse nieuwszender hadden kritiek op de traditie, die eigenlijk niet verder kwam dan ‘zwarte schmink = Afrikaan dus racisme’. Dat de inspiratiebron juist de Afrikaanse edelman was, doet er niet toe.

Men heeft gekozen voor een alternatief kleurenschema, namelijk door naast zwart de toevoeging van gele en rode schmink te gebruiken. Dit zodat de Noirauds nu met een Belgische vlag op hun gezicht ‘de traditie in stand houden’. Onzin natuurlijk, want heel de oorsprong van deze traditie wordt daarmee weggepoetst en geneutraliseerd.

De parallel met de Nederlandse Zwarte Piet-discussie is natuurlijk evident. Schijnbaar uit het niets komt een clubje zeiken over iets wat zij direct als racistisch beschouwen, negeren compleet de oorsprong én de intentie van de traditie en het moet maar direct aangepast worden. Zonder slag of stoot van de desbetreffende vereniging wordt het maar aangepast, want oh wee als je straks als racist wordt weggezet!

Nu is het nog wachten op linkse clubjes die iedereen er van proberen te overtuigen dat de traditie zo ‘ook leuk’ en ‘lekker inclusief is’, zodat ‘iedereen er van kan genieten’. Want in die 140 jaar Noirauds is het leed van de donkere Belg natuurlijk niet eens meer in woorden uit te drukken…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. plakband

  Het volk moet er maar aan wennen. Zwarte Piet associeren met een vrolijke en vrijgevige persoon kan absoluut niet meer. De Zwarte Pieten die hier massaal uit Afrika naar toe komen zijn niet vrolijk en vrijgevig. In tegendeel. Zij zijn zielig en moeten zoveel mogelijk worden geholpen. Uiteraard door boze blanke mannen die verantwoordelijk zijn voor al hun leed.

  1. Bosche draak

   Wordt wel even wennen.

   In plaats van vrolijke zwarte pieten die snoep uit jute zakken uitdelen…

   Gaan we volgend jaar die jankerds van Kei-jaloers Op Zwarte Piet massaal door de straten jagen en in jute zakken stoppen.
   Die daarna vanaf de kade op de stoomboot gekatapulteerd dienen te worden.

   Met een taaitaai pop voor degene die de meeste zielepieten/ zeurpieten heeft gevangen!

 2. Spaanse kok

  Stukje quote:De organisatie achter de Noirauds heeft vandaag besloten ‘om zich aan te passen aan de tijdsgeest’.
  Wout kan dit alleen maar zien als zwichten voor politiek-correcte azijnpissers die overal racisme en discriminatie in zien!
  Enig contact met de Noirauds heeft Wout echter niet gehad, hij verzint het gewoon om te scoren.

  1. markw

   Spaanse Cock is er ook weer horo

   1. stellendam

    @markw. Als salmonella Cock zich aan past aan de tijd geest waar ik hem wil ,gaat hij snel heen. Laten we hopen dat het gebeurd!

    1. Spaanse kok

     Stellendam is voorstander van de Nu.nl methode.

 3. Vrijedenkert

  Weg met ons!

  1. Spaanse kok

   Allez, gij woont in Brussel?

 4. Rien Noppen

  “Culturele zelfmoord!”

  🙂

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak en pisvlek.

   1. Satty

    Zegt degene die de ouders van anderen van allerlei onzin beschuldigd.

    1. Rien Noppen

     Top zal, vanwege problemen met zijn cornucootje, geen kinderen hebben maar als hij ze had zou hij ze zeker proberen ze wijs te maken dat CO2 en opwarming van de aarde helegaar niks met elkaar te maken hebben.

     🙂

     1. Satty

      Tja rien ik ben overtuigd van co2. Ik weet alleen niet wat de rol van de mens daarin is. Ik weet wel dat vervuiling een probleem is. In Rotterdam is de kans op longziekten bv veel groter dan in klazienaveen en dat mag weleens serieus worden genomen. Raar dat top de hele tijd scheld maar inhoudelijk geen reacties geeft, zwakte.

     2. Rien Noppen

      “Ik weet alleen niet wat de rol van de mens daarin is”

      Dat is dan niet zo slim, Satty. Even googelen naar serieuze sites en je weet van de hoed en de rand.

   2. stellendam

    Tja WEER veel WIM vandaag! Ach laat ze maar!

  2. DeBruijn

   Dat had je lang geleden jezelf al aangedaan.

 5. Ries

  “Neem de blauwe pil, en blijf kritiekloos alles geloven wat ‘gevestigde orde’ media en politici u voorschotelen. Neem de rode pil, en wordt wakker voor de realiteit, voor de (soms harde) waarheid over hoe de wereld echt in elkaar steekt”. Het is wetenschappelijk bewezen ( veelvuldig gebezigde woorden door Nop) dat de trollen rijkelijk voorzien worden van de blauwe pil. Vanaf vandaag noem ik alles wat links, groen en geestelijk labiel is (w.o. de trollen) ‘blauwslikkers’.

  1. Spaanse kok

   Ries op DDS op 13 augustus 2018 rond 20:00 uur
   .
   Kong heeft het exelprogramma van DDS gekopieerd en lijkt weet te hebben van nicknames. Dat is alleen maar mogelijk als hij direct bij de redactie betrokken is. En dat verklaart veel. Namelijk dat de redactie zelf de nicks post. Goed voor de Coucke. Ok jongens, vooral ter rechterzijde. DDS is geïnfiltreerd. Wegwezen dus. We worden belazerd.
   .
   Welke kleur pilletjes neemt u zelf?

  2. Satty

   De rode pil. Een domkop dus die de concurrentie slag verloren heeft, te bang om in discussie te gaan omdat z’n middelmatigheid dan blijkt. Tja 8chan zit vol met dat soort mensen. Veel plezier met erkenbrand.

 6. Satty

  Culturele zelfmoord? Hm voor ik naar Afrika ging zag ik in Drenthe Groningen en Friesland nog genoeg klompen en werd er volop dialect gesproken.

  Indoctrinatie is geslaagd op wout. Goed gedaan cliteur.

  1. DeBruijn

   @Satty, jammer dat je altijd zo uitgescholden wordt hier. Ik ben het met bepaalde standpunten hartgrondig oneens, wat je gemerkt heb. En van mening mogen we verschillen, het mag ook op de snede gespeeld worden, maar dat uitschelden is echt onnodig richting jou.

   1. Bosche draak

    “Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten”

 7. PMG

  Ik vind dat alles wat zelfs maar een beetje zwart is compleet verboden moet worden!

  1. Spaanse kok

   Zwarte autos verbieden
   Ik ben voor.
   Zwarte drop?
   Ik ben tegen.
   Zwarte Piet verbieden?
   Kweet niet.

 8. NoDoubt

  we graven onze eigen graf

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.