De EU wil dat Israël de Golan overdraagt aan Syrië: Assad, Assad über alles

President Trump met de Israëlische premier Netanyahu in mei 2017. U.S. Embassy Tel Aviv / Wikimedia Commons.
Foto: President Trump met de Israëlische premier Netanyahu in mei 2017. U.S. Embassy Tel Aviv / Wikimedia Commons.

De jodenhaters van de Europese Unie slaan weer toe.

De “High Representative” van de Europese Unie heeft laten weten dat de EU de soevereiniteit van Israël over de Golan niet erkent. De Amerikaanse president Donald Trump deed dat eerder wél. Dit omdat Israël dat gebied al letterlijk decennia in handen heeft én omdat het een ieder bekend is dat de Golan van het grootste veiligheidsbelang is voor de joodse natiestaat.

Maar de EU denkt daar dus heel anders:

The position of the European Union as regards the status of the Golan Heights has not changed. In line with the international law and UN Security Council resolutions 242 and 497, the European Union does not recognise Israeli sovereignty over the occupied Golan Heights.

Leon de Winter heeft terecht kritiek op de houding van de EU. Hij schrijft op Twitter:

“De EU erkent Israels soevereiniteit over de Golan niet,” aldus De Telegraaf-columnist. “De EU wil dat Israel de Golan aan Syrie en Iran overdraagt. De Golan is essentieel voor Israels veiligheid, maar dat is voor de EU van geen belang. Wel van belang is Assads heerschappij over de Golan.”

Harde woorden, maar het klopt wél wat De Winter schrijft. De Golan is essentieel voor Israël, maar de EU vindt alleen de belangen van Syrië en Iran belangrijk. Dat zijn dus twee van de grootste sponsors van wereldwijd terrorisme. Die gaan voor, wat Brussel betreft. Israël — misschien wel de enige betrouwbare bondgenoot van het Westen in het Midden-Oosten — kan oprotten.

Ach ja, what else is new in Europa? Dit is immers wel het continent waar a) pogroms en b) de holocaust konden plaatsvinden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

68 reacties

 1.   

  Donald Trump heeft in tegenstelling met de jodenhaters van de Europese Unie groot gelijk om het door islamitische wespen omgeven democratische Israel te steunen.

  Het anti-Trump kamp wringt zich in allerlei bochten om toch maar duidelijk te maken dat Trump niet deugt. Een tv interviewer als Eva Jinek kan amper de naam Trump uitspreken zonder spontaan over haar nek te gaan. Dat geldt ook voor Mathijs Nieuwkerk. Dat hebben zij ook bij Baudet en Wilders. Alsof het vergif is. Neutraliteit is bij hen ver te zoeken. Om maar te zwijgen over sommige gasten die bij hen een podium krijgen.

  Links blijft zoeken naar die ene stok om te slaan. Misschien beseffen deze mensen niet dat het ook als een boemerang kan werken. Zijn zij zelf wel honderd procent zuiver op de graat?

 2.   

  Stem op 23 Mei 2019, op een Anti EU partij.

  1.   

   Dat gaan mijn vrouw en ik zeer zeker doen !

 3.   

  “De jodenhaters van de Europese Unie slaan weer toe.”

  “Ach ja, what else is new in Europa? Dit is immers wel het continent waar a) pogroms en b) de holocaust konden plaatsvinden.”

  Ik zou echt eens een kijkje willen nemen in het hoofd van MvdG. Wilde eigenlijk inhoudelijk reageren, maar hoe kun je inhoudelijk reageren op dit soort inhoudsloze, uitermate hypocriete onzin? Zou MvdG écht dit soort onzin geloven? Of is hij uit op provocatie? Ik denk het laatste, maar toch draagt het bij aan het creëren van een frame die. Het hypocriete is dat, wanneer dezelfde frames voor FvD worden gebruikt, de wereld te klein is en men schreeuwt over demonisering etc. En wat is dit dan?

  1.   

   Ik raak er steeds meer van overtuigd dat Michael uitsluitend bezig is met het creëren van chaos en het bevorderen van tweedracht in de samenleving.
   Naar zijn grote voorbeeld Steve Bannon.
   Hij roept zo af en toe:” Wij van rechts” terwijl hij alle rechtse principes met voeten treedt.
   Voor mij valt hij in de categorie anarchistisch rechts.

   1.   

    Wat een BS alsof er een mening is of zou moeten zijn over dit onderwerp.
    Israël is een complex land met complexe issues.
    EU zou zich moeten richten op eigen problematiek.

 4.   

  Leon de Winter meent:
  De Golan is essentieel voor Israels veiligheid, maar dat is voor de EU van geen belang.

  Ja hallo, De Golan is niet van Israel, hoe je het ook wendt of keert. De Golan hoort van oudsher bij Syrië, en het grootste deel van de bevolking had voor 1967 niet een Israelisch paspoort maar een Syrisch.

  Stel ik jat bij de Praxis cement en een zooitje bakstenen om een extra muur om mijn huis te bouwen, en Praxis komt verhaal maken. Ik zeg:”Sorry, maar ik heb deze spullen nodig voor mijn veiligheid”, dan blijf het gewoon diefstal, en ben ik een dief.

  1.   

   Jullie begrijpen helemaal niet waar het om gaat..

   1.   

    Zeker wel. Israel heeft een stuk land gejat van Syrië, en wil dat niet teruggeven. Trump is op de hand van de dief, de EU op die van de bestolene.

    1.   

     Met deze denkwijze kan het haast niet anders? dan dat u in Adam op de Universiteit uw tijd heeft volgemaakt.

     1.   

      Welnee @Jan, wat ik beweer is gewoon joods-christelijke moraal. “Gij zult niet jatten.” Ik neem Mozes serieuzer dan de haviken in Israel.

    2.   

     Niets gejat… Doordat ze vanuit daar werden aangevallen, hebben ze het veroverd.
     Omdat Sirie niet te vertrouwen is niet terug gegeven.

    3.   

     Waarom hoor ik de EU niet over de Japanse eilanden die heel heldhaftig bezet zijn door Stalin juist! op het moment dat de strijd gestreden was!
     De EU is gevaarlijk selectief! Het buitenlandbeleid zal Europa zeker zwaar weer bezorgen.
     Vooral door kortzichtige domheid! neem bv de islam, manoeuvreert het zich steeds meer in een hoek waar geen weg terug is.
     Israël? de joden? bashen gaat gemakkelijker dan Iran of S Arabië denkt u ook niet?

    4.   

     Israël heeft dit land, in een oorlog die het niet heeft gewild, verovert op de vijand.
     Sinds mensenheugenis geldt dan dat dat stuk land van jou is.
     Waarom nu niet?
     Zeker omdat het om Israël gaat?

     1.   

      Israël is het valse alibi waarachter de schuimbekkende virulente Jodenhaters zich schuil houden. Want het gaat hen niet om de politiek van Israël, maar om het bestaan van Israël en de al milennia oude Joodse bewoning en beschaving. Dat kunnen ze niet verkroppen. De enige reden waarom bijvoorbeeld Beukie wil Israël de hoogvlakte van Golan aan Syrië prijs geeft is dat beheersing van deze hoogvlakte Syrië beter in staat kan stellen een vernietigingsoorlog tegen Israël op te kunnen gaan starten, hetgeen Syrië al vier keer heeft ondernomen en wat Syrië al even zo vaak een nul op het rekest heeft doen bekomen. Arabieren zijn en blijven hardleers en je moet ze bij voortduring confronteren met het prijskaartje wat kan kleven aan Israël willen vernietigen en de Joden in zee te drijven. Reken er maar op dat het bijvoorbeeld Beukie frustreert dat dat al vier keer achter elkaar niet gelukt is.

  2.   

   Nederland is ook niet van ons,het was bevolkt met nomadenstammen tot het vroeg
   Neolithicum toen pas werd de overgang gemaakt van nomadisch jagen en verzamelen naar sedentaire landbouw en veeteelt, ook wel de neolithische revolutie genoemd.
   “De nomaden hebben wij er toen uitgeschopt! “

   1.   

    @TD
    Nederland als staat bestaat amper een paar eeuwen. Bij de vorming ervan is er niet 1 nomade uitgeflikkerd.
    Toen we werden bezet door Duitsland, wat vonden we toen: “Prima, voortaan zijn wij Duits, Duitsland heeft Nederland nu eenmaal nodig als toegang tot de zee”, óf: “Laat die gore rotmoffen opsodemieteren?”

    1.   

     hoelang bestaat israël als staat??
     Alle staten zijn per definitie eigenlijk niet ok.
     De USA is van de indianen,wegwezen alle kolonisten,hup vort,afgeven dat land aan de indianen.
     Selectief geneuzel Beukman!

     1.   

      @T Deet:
      Alle staten zijn per definitie eigenlijk niet ok.

      Je bedoelt dat jij vindt dat het legitiem is dat Rupsje Nooitgenoeg op twee borden tegelijk speelt?
      Zelf een staat stichten, maar als het gaat om het grondgebied van een andere staat zeggen: “Ja nou eh, honderdduizend jaar geleden was dit nog geen staat hoor, er zwierven alleen maar wat nomaden rond, dus dat land is net zo goed van ons als van jullie”?

      Laten we dan Hitler alsnog zijn zin geven en ons mooie land aan Duitsland schenken. En laten we alle Israeli uit Israel trappen en het land schenken aan de omringende volkeren.

    2.   

     Beukman, de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden werd in 1581 opgericht en bestaat derhalve 438 jaar. Dat is beduidend meer dan ‘amper een paar eeuwen’. Als oikofoob bagatelliseer je natuurlijk graag je eigen geschiedenis.

     1.   

      Alleen al het feit dat wij nu een koninkrijk zijn en allang niet meer “zeven Nederlanden”, @Peter, impliceert dat er sprake is geweest van enige discontinuïteit. Hoeveel nomaden zijn er overigens Nederland uitgeflikkerd in 1581?

      Enfin. Als jouw hele verdediging bestaat uit “438 jaar is beduidend meer dan amper een paar eeuwen”, dan wil ik je die wel geven.

  3.   

   Mooi verwoordt, Beukman.
   Een waarheid als en koe!
   +++!

  4.   

   Ja een ‘dief’. Maar bovenal, een verschrikkelijke domoor! Allebei, je leven lang al.

  5.   

   Beukman – Niet te vergelijken. Syrië en de Arabische landen wilden alle joden uit dat land verdrijven of vermoorden. Of ben je dat vergeten? Dus Syrië valt ten onrechte Israël aan en als vergelding slaat Israël terug en pakt een piepklein stukje van de aanvaller en potentiele massamoordenaar af.

   Dus? Duitsland is ook stukken land kwijtgeraakt. Moeten we die ook teruggeven? Tibet? Falklandeilanden? Moeten wij dan aanspraak maken op Noord Frankrijk of moet België dat doen? Daar wonen van oorsprong Nederlandstaligen.

   1.   

    Ik snap best dat Israel en De Winter graag De Golan willen hebben. Verdediging en zo. Ook economisch voordeel. Rupsje Nooitgenoeg heeft zijn oog ook al eens laten vallen op Damascus, want honger heeft het diertje altijd.

    Maar ga nu niet net lopen doen alsof Israel ook RECHT heeft op de hoogvlakte.
    Probeer het feit niet onder tafel te vegen dat ontelbare mensen met een Syrisch paspoort door Israel van het land zijn afgejaagd waar zij en hun voorouders al honderden of duizenden jaren woonden.
    Ga niet net doen alsof de bijbelse aanspraken serieuze aanspraken zijn.

    1.   

     Beukman – Dus? Zij begonnen de oorlog. Weet je hoeveel Duitsers uit Polen gejaagd zijn? En hoeveel joden al eerder uit Syrië geknikkerd zijn?

     Je bent net als satty, heel eenzijdig gericht tegen Israël, maar de rest vind je best.

  6.   

   Beukman – Moet Hongarije ook land terugnemen, wat aan Roemenië is afgestaan en Oekraïne?

   Of moet Oostenrijk Hongarije weer opeisen?

   De grenzen van Syrië zijn ook niet echt oud en zij waren, netals Duitsland de aanvaller. Dan moeten ze niet zielig doen als ze de deksel op hun neus krijgen.

  7.   

   @Beukman. Goed geschreven. Wanneer gaat Nederland Belgie aanvallen om Vlaanderen terug te nemen? Tenminste spreken we dezelfde taal en hebben wij de dezelfde tradities.

  8.   

   De eerste regiment vaandel die op de berg Hebrom komt na teruggave is die van de revolutionaire garde uit Teheran!!!!
   Is dit de bedoeling van de EU ??

  9.   

   @beukman
   Syrie viel met nog wat landen Israel aan. Ze verloren. Golan is nu van Israel.

   1.   

    “Syrie viel met nog wat landen Israel aan. Ze verloren. Golan is nu van Israel.”

    Het internationale volkenrecht volgens professorandus Toetssteen.

    Is dit om te lachen of om te huilen?

    1.   

     Hadden die moslims Israël, maar niet aan moeten vallen.

 5.   

  “De EU wil dat Israël de Golan overdraagt ”
  De vraag is of de EU in deze iets heeft te willen!
  Die papieren EU tijger krijgt steeds meer praatjes.

  1.   

   Hoogmoed voor de val….

 6.   

  Weer de eu -stommelingen. Gelukkig hebben cu, sgp en pvv kamervragen gesteld. Hopelijk heeft dat een beetje invloed. Kunnen de eu leiders nu echt niet beseffen dat Israel niet alleen belangrijk is voor de Joden , maar ook voor de christenen???

  Trump is zeer moedig; ik kijk altijd met jaloezie naar die krachtige mensen die doen wat ze zeggen. Hadden wij ze maar…

 7.   

  De EU moet zich eens niet bemoeien met dingen die ze niets aangaat..

 8.   

  President Trump houd woord wat hij heeft belooft tijdens de verkiezingen.

  Waar andere presidenten alleen maar beloven tijdens verkiezingscampagnes voert Trump zijn verkiezingsbeloften uit.

  Helaas neemt het antisemitisme bij de linkse partijen toe; ook in de VS waar de Democraten nu bekend staan als de “anti-Israël” partij.

  Bij de laatste verkiezingen zijn twee openlijke antisemieten gekozen bij de Democratische partij. Dat toont aan welke richting deze partij gaat. Dezelfde richting waar Labour en GroenLinks zich beweegt.

  1.   

   Tegenwoordig is het al antisemitisch om te vinden dat het jatten van andermans land niet mag.
   De Golan is een onderdeel van de staat Syrië. Zelfs Leon de Winter en Donald Trump kunnen dit harde feit niet ontkennen. Honderdduizend Syriërs zijn het land uit geknikkerd waar ze al sinds 13 eeuwen woonden. Leon de Winter zwijgt hier liever over.
   Trump verdedigt dieven; de EU verdedigt de bestolene.

   1.   

    @Beukman,
    “Historisch gezien zijn de joden door oude babyloniers uit israel geknikkert” toen was de golan hoogte ook van hun. Ipv van arabieren die eigenlijk in de arabische woestijn horen.
    Maar wat blijkt dus. De mensen met macht bepalen alles.

    1.   

     @Onzin
     “De mensen met macht bepalen alles.” Vormt die bewering jouw selectieve legitimatie van landjepik?

     De huidige republiek Syrië is van 1946, maar zoals je weet bestaat het land al een paar millennia langer. De Golan-vlakte is gewoon van Syrië en als zodanig erkend. Daar heeft Rupsje Nooitgenoeg vanaf te blijven. Al was het maar omdat Rupsjes Nooitgenoeg nooit genoeg hebben.

   2.   

    Beukman: En als die zogenaamde “bestolene” jouw bevolking dagelijks terroriseert met beschietingen vanaf die hoogvlakte? En als de zogenaamde “bestolene” zweert, jou en de rest van Israël in zee te zullen drijven en als de zogenaamde “bestolene” telkens en telkens weer wapenstilstanden breekt en opnieuw burgerbevolking beschiet met artillerievuur, dan mag het “speeltje” van die zogenaamde “bestolene” niét afgepakt worden en krijgt hij het niet meer terug? Is het dát wat je wilt? En om dit te vergelijken met wat gejat bouwmateriaal is natuurlijk te gek voor woorden en slaat helemaal nergens op!
    Als jouw overbuurman dagelijks met een luchtbuks op jou schiet en je krijgt de kans, dan pak je die ook van hem af en geef je die niet meer terug!

   3.   

    Beukman en nogmaals de Syriërs samen met de Arabieren wilden met die oorlog alle joden uitroeien, dan wel verdrijve . Er woonden al 3000 jaar Joden, soms wat meer, soms wat minder.

    Rupsje nooit genoeg? Hou toch op man, een piepklein stukje land.

    Duitsland is veel meer kwijtgeraakt na de WWII, ook honderdduizenden Duitsers zijn van hun land verdreven, watnu Polen is of Rusland.

    Na 1948 zijn 1 tot 2 miljoen Joden uit de Arabische landen gesodemieterd en hun huizen ook gejat. Ook die teruggeven?

 9.   

  Vooral ruim 50 % van de historische gegevens negeren. Oa in 1967 hebben om te beginnen diverse arabische landen (Jordanie en Egypte zij daarna iets beter gaan nadenken) Israel de oorlog verklaard, het leek vrij makkelijk dat kleine landje in te pikken, en zijn meteen binnen gevallen. Dat hebben ze geweten…… Israel verdedigde zich en heeft een overwonnen strook om de staat Israel heen blijvend bezet. Nu de Golan teruggeven zou zelfmoord zijn, met troepen van islamitische dictator staat Iran en Syrie samenwerkend in Syrie. Natuurlijk krijg ik hierna geweldige sarcastische commentaren van sommigen hier die er natuurlijk de huidige nederzettingen politiek bij zullen halen. Veel plezier…… Na de tweede wereldoorlog is ook de agressor gestraft.

  1.   

   Precies!

 10.   

  Uit het artikel op de website : “Een Ander Israëlisch Geluid”

  De Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, zei:

  “Gedurende 29 jaar heeft Syrië de Golan gebruikt als een vooruit geschoven positie tegen de staat Israël, en vandaag is het Iran dat zijn soldaten op de grens van het Meer van Galilea wil plaatsen. Israël zal zulk een realiteit nooit toestaan ​​en het is tijd voor de internationale gemeenschap om te erkennen dat de Golan voor eeuwig onder Israëlische soevereiniteit zal blijven. De Verenigde Staten en Israël staan ​​als één front in het debat tegen hypocrisie en leugens.”

  De Israëlische minister van Onderwijs Naftali Bennett (Nieuw Rechts partij) reageerde woensdag bijzonder geërgerd op de aankondiging van de Europese Unie dat het de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogte niet zou erkennen, ondanks het nieuwe beleid van Amerika ten aanzien van het strategische plateau dat al meer dan een halve eeuw onder Israëlische controle staat .

  In een video-verklaring op woensdagmiddag, zei Bennett ‘Shame on you‘, tegen de 28-landen Unie, in reactie op een schriftelijke verklaring van Federica Mogherini, hoofd van de buitenlandse zaken van de EU. Bennett merkte ook op dat de EU heeft geweigerd Jeruzalem, inclusief West-Jeruzalem, te erkennen als de hoofdstad van Israël:

  ” Enkele minuten geleden heeft de Europese Unie aangekondigd dat zij de Golanhoogte niet zal erkennen als deel van de staat Israël. We kunnen daaraan toevoegen dat de Europese Unie Jeruzalem niet erkent als onze hoofdstad. U moet zich schamen. De Golanhoogte en Jeruzalem en het land Israël zijn al duizenden jaren het huis van het Joodse volk voordat Frankrijk de bakermat van de Fransen was en het Verenigd Koninkrijk de heimat van de Britten. We zullen doorgaan met het uitbouwen van ons geweldige land. En we zullen doorgaan met het verdedigen van de vrije wereld tegen de radicale islam, ook al verdient u dat niet.

 11.   

  Ik zeg het niet vaak maar in dit geval sta ik volledig achter het besluit van de EU

  1.   

   Begin eens de geschiedenis te lezen?

 12.   

  Israel zal nooit weg gaan van de Golanhoogten en ze hebben gelijk ook,de linkse landverraders hier in Nederland zouden dat wel willen en zeggen dat is bezet gebied,als dat zo is dan kan de wereld wel veranderen elk land heeft wel bezette gebieden zoals Nederland abc eilanden en heel het Caribische gebied is bezet ook door Europa o.d Frankrijk Engeland Turkije enz.

 13.   

  Zullen we het dan ook over Straatsburg/Sleeswijk/Tirol en Byzantium hebben?

 14.   

  Israël is van alle kanten aangevallen en het was oorlog.
  En met oorlog wordt er wel eens een stuk land voor veiligheidsgrenzen ingepikt, zo is half Europa ontstaan.
  Daarnaast hebben de Israëliërs al oude rechten op deze stukken land en zijn de moslims altijd al bezig geweest om land te stelen en iedereen te doden, ook in Europa.
  Ik zeg erkennen die handel, alles wat tegen de terroristen van Iran, Syrie [en meer van die agressieve arabieren] ondernomen kan worden is goed.
  Het westen laat ze gewoon hun gang gaan, ook nu nog.
  Go Israël, ben zo trots op die mensen.

 15.   

  Veteraan. Zo is dat ,Israel maakt van woestijn grond, door hard werken vruchtbare grond.

 16.   

  Na vier keer een vernietigingsoorlog tegen Israël te zijn begonnen heeft Syrië niets te willen inzake dat de hoogvlakte van Golan verbeurd is verklaard. Wie een vernietigingsoorlog opstart neemt het risico zelf territorium te kunnen verliezen. En alzo geschiedde.

  En uiteraard geeft Israël zichzelf nimmer prijs en geeft Israël ook de hoogvlakte van Golan als veredeld verhoogd podium voor schutgestellen welke heel Israël kunnen kanonneren niet prijs aan een partij welke Israël wil vernietigen.

  Alsof je aangemaand wordt op eigen kosten een zwaard moet uitreiken aan degene die je haat en wilt vermoorden.

 17.   

  Bij een EU welke is geïnfiltreerd door soros kan je iets dergelijks verwachten.

 18.   

  Hoeveel meer land gaat Israel van de buurlanden overnemen, wegens extreem overbevolking. Hoeveel nederzettingen kunnen zij verder bouwen in dit kleine land?
  Welke land wordt de volgende die wettig erkende territorium moet verliezen…Libanon, Jordanie? Omdat Israel extra land moet hebben “voor veiligheid” en nog meer
  nederzettingen te bouwen, voor vele Amerikaanse immigranten.

  1.   

   Rosasolis – Dat is complete onzin. Er is geen extreme overbevolking, hooguit in de

  2.   

   @Rosasolis,
   Frankrijk, Belgie, Polen, Rusland, Litouwen en Tjechie hebben na WO1/2 grote delen van voormalig Duitsland geannexeerd en tot op de dag vandaag in bezit!
   Duitsland heeft 2 oorlogen gevoerd tegen zijn naaste buren en hoor je nooit dat Duitsland zijn voormalige gebieden moet terugkrijgen, waarom maakt u zich niet sterk voor b.v. Duitsland en zijn bevolking die zijn verdreven? Of is dat voor wegkijkend en naief-links mischien niet interresant genoeg?
   Syrië voert al vanaf 1948 een div illegale oorlogen tegen Israël, noem een goede reden waarom Israël de agressor zou moeten belonen?

 19.   

  Waar & waarom bemoeit de EU zich (er)mee?

  1.   

   Laat de EU maar druk zijn met pulsvissen, muziekrechten en wattage van stofzuigers. Zelfs dat is al te hoog gegrepen voor Timmerfrans cs.

 20.   

  Wat een onzin wordt hier verkondigd Israël heeft de golan al meer dan 50 jaar bezet en geannexeerd en heeft Trump en de EU niet nodig om daar te blijven de erkenning door Trump is louter symbolisch . Ik ben wel geschrokken door de agressieve taal van de Israelische vertegenwoordiger bij de UN een diplomaat onwaardig.

  1.   

   Korrectie : ik bedoelde minister van onderwijs Naftali Bennett

  2.   

   Syrië heeft geen vredesakkoord met Israël en weigert deze pertinent al 50 jaar te sluiten en wil de oorlog ondanks wapenstilstand tegen Israël niet opgeven.
   Het is Syrië die 3x vanuit dit gebied heeft geprobeerd Israël van de kaart te vegen en niet andersom zo als nu vaak geprobeerd wordt ons dit voor te spiegelen…
   De agressor is het gebied volledig door eigen schuld en eigen agressie kwijtgeraakt!

 21.   

  De EU is helemaal geen serieuze gesprekspartner. Niemand zal daar ook maar een nacht slecht van slapen. Van mij had het ook alleen bezet mogen blijven. Teruggeven en de raketten in je achtertuin opgesteld zien zou zo’n naïeve actie zijn die alleen de EU maar zou kunnen doen…

 22.   

  De Arabische landen, in dit geval Syrie hebben minstens 3x geprobeerd om vanuit de Golanhoogten de staat Israël te vernietigen middels illegale oorlogen…
  Ja dus op een legale manier verovert door Israël puur uit zelfverdediging tegen Arabische agressie, als herstelbetaling voor minstens 3 illegaal gevoerde oorlogen tegen het land en als strategich gebied voor eigen noodzakelijke verdediging is annexatie volledig terecht!

  Ook Duitsland heeft definitief grote gebieden moeten afstaan na Nazi-agressie als vor van herstelbetalingen en uit strategische overwegingen!
  Als Syrie en andere landen Israël niet meerdere keren illegaal hadden aangevallen had men gebieden dus nog gewoon in bezit gehad.
  EU is compleet gestoord, de agressor willen belonen met teruggave van grondgebieden zodat men die in de toekomst weer kan gebruiken voor hun agressieve plannen tegen Israël. dan heb je echt een betonplaat voor je knar.

 23.   

  Strategisch belang is een excuus ,de Golan is vooral van economisch belang vanwege de waterlopen die daar liggen ,zoals jullie weten is water van levensbelang in deze streek m.a.w. wat daar gebeurd is diefstal…..

 24.   

  Sommigen hier zullen ook onder geen voorwaarde ooit een stukje geschiedenis lezen, maar volgen klakkeloos wat in 1 regel tijdens een VN meeting wordt gezegd. DE VN overigens waar ieder land (mn veel afrikaanse landen, meestal gesubsidieerd door westerse landen) 1 stem heeft, waardoor afrikaanse, arabische dictatoren met China (natuurlijk voor het gemak vergeten kampioen kolonialiseren) , Noord Korea, Vietnam (communistische dictatuur) etc intussen de meerderheidheid hebben. Lees de historie van Israel vanaf 1960.

 25.   

  Henk albarda
  1 land 1 stem dat is democratisch maar daar hebben ze iets op gevonden met de vetorecht van de grootmachten maar voor de rest ben ik akkoord met jou de VN resoluties hebben geen enkele bindende waarde ,de VN kost alleen geld me moet afgeschaft worden ,op deze aarde geldt alleen de wet van de sterkste,spijtig..

 26.   

  Goed dat Brussel nadenkt voor hun vrienden in Teheran.
  Van af de golan is Brussel goed bereikbaar voor hun raketten .

 27.   

  Lachwekkend, de EU wil uitbreiden en tikt Israël op de vingers. Dat hebben we nu middels gezien door die 2 mongolen in Kiev.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!