De EU wil dat Israël de Golan overdraagt aan Syrië: Assad, Assad über alles

Geen categoriemrt 28 2019, 8:00
De jodenhaters van de Europese Unie slaan weer toe.
De "High Representative" van de Europese Unie heeft laten weten dat de EU de soevereiniteit van Israël over de Golan niet erkent. De Amerikaanse president Donald Trump deed dat eerder wél. Dit omdat Israël dat gebied al letterlijk decennia in handen heeft én omdat het een ieder bekend is dat de Golan van het grootste veiligheidsbelang is voor de joodse natiestaat.
Maar de EU denkt daar dus heel anders:

The position of the European Union as regards the status of the Golan Heights has not changed. In line with the international law and UN Security Council resolutions 242 and 497, the European Union does not recognise Israeli sovereignty over the occupied Golan Heights.

Leon de Winter heeft terecht kritiek op de houding van de EU. Hij schrijft op Twitter:
"De EU erkent Israels soevereiniteit over de Golan niet," aldus De Telegraaf-columnist. "De EU wil dat Israel de Golan aan Syrie en Iran overdraagt. De Golan is essentieel voor Israels veiligheid, maar dat is voor de EU van geen belang. Wel van belang is Assads heerschappij over de Golan."
Harde woorden, maar het klopt wél wat De Winter schrijft. De Golan is essentieel voor Israël, maar de EU vindt alleen de belangen van Syrië en Iran belangrijk. Dat zijn dus twee van de grootste sponsors van wereldwijd terrorisme. Die gaan voor, wat Brussel betreft. Israël -- misschien wel de enige betrouwbare bondgenoot van het Westen in het Midden-Oosten -- kan oprotten.
Ach ja, what else is new in Europa? Dit is immers wel het continent waar a) pogroms en b) de holocaust konden plaatsvinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten