De werkelijkheid van dit land in beeld: meer dan 10.000 jonge daklozen! Kabinet deed jarenlang NIETS!

‘Nederland is een gaaf land’ en ‘Nederland is als een vaasje’. Het waren in beide gevallen woorden van premier Mark Rutte. Ze impliceren absolute toewijding aan Nederland en het Nederlandse volk, maar als we de krantenkoppen lezen en zien wat er gaande is dan zakt de moed je in de schoenen. Vooral als je leest dat er 11.000 jongeren tot 27 jaar dakloos zijn, dan schrik je. Minister Koolmees heeft hulp beloofd. 

Rijkelijk laat kom de Rijksoverheid weer aanzetten. Zoals de overheid altijd rijkelijk laat is. Maar dat is het mooie aan democratie, dat problemen pas worden opgelost als ze veel erger zijn geworden. Dat contrasteert zo lekker.

Volgens schattingen zijn zo’n 11.000 jongeren dakloos en dat is ruim 1/3 van alle daklozen!  Het gaat dus overduidelijk niet zo goed in dit land. En het aantal jongeren dat dakloos is, is verdubbeld in de afgelopen jaren.

Alle hens aan dek dus voor deze jongeren en ook voor de politiek. De divisie aan jonge daklozen zou overigens wel werk kunnen vinden bij het dienstplichtregiment van Sybrand Buma (CDA). Daar kunnen ze naar hartenlust marcheren, drummen, met vlaggen rondlopen en in bossen kamperen, legaal zelfs. En werken aan discipline.

Maar of deze oplossing ook gewenst is door de jonge daklozen weten we niet. We weten eigenlijk helemaal niet veel van ze. Het gaat vooral om schattingen en wie ze zijn, wat ze doen weten we niet. Volgens de directeur van het Leger des Heils, Cornel Vader, zijn de cijfers niet betrouwbaar en zijn er ‘ondertussen veel meer jongeren dakloos geworden’.

Maar aangezien deze trend al jaren gaande is, is het ook de vraag waarom het kabinet nu pas komt met maatregelen? Weet het kabinet wel waarom deze trend bestaat? In ieder geval is het een veeg teken als een jonge generatie Nederlanders opgroeit zonder dak boven het hoofd.

Het zegt veel over het niveau waarnaar het land is afgegleden in de afgelopen jaren. Je gaat je ook afvragen waar de prioriteiten nu precies liggen van het kabinet. Bij het Nederlandse volk en haar jonge daklozen? Of bij het aanbieden van huisvesting voor vluchtelingen uit een oorlogsgebied 5.000 kilometer verderop?

Als men nog zoekt naar huisvesting voor deze jongeren, het schijnt dat er behoorlijk wat Syriërs binnenkort weer naar huis gaan.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. Spaanse kok

  Leuke foto.
  Voetbalshirt, bierblikje leegdrinkend.
  De jeugd waar Nederland zijn toekomst mee zekerstelt.
  Of gewoon geboren loosers, zoals die er altijd al geweest zijn en er ook altijd zullen zijn?

  1. TD

   Spaanse kok:
   Bierblikje=colablikje !
   Voetbalshirt=irrelevante opmerking!
   Typisch voor een vooringenomen lulhannes!

   1. Satty

    Staat je kleinzoon ertussen slimpie? Waardeloze mentaliteit werkt tussen de generaties door. En dan na te gaan dat west Europa niet eens last heeft van de armoede ziektes die slechte voeding met zich meebrengen. Ook al zal dat gezien deze jongeren niet lang meer duren.

  2. Satty

   In Nederland zijn ze overduidelijk het laatste.

  3. sjun

   Zo te zien gaat het om wat Hagenezen die een dagje aan de Vecht doorbrengen. Dat ziet er toch veel ordentelijker uit dan het zooitje dat op onze kosten bij Calais bivakkeert en dat onder andere de Engelsen tot een Brezit motiveerde.

   1. Rien Noppen

    “de Engelsen tot een Brezit motiveerde.”

    Wellicht kunnen we de totaal vastgelopen en chaotische impasse in de UK inderdaad beter een Brezit noemen.

    1. Vit

     Eigenlijk feitelijk ben jij best wel schrander als het ware reeds zoals jij foutjes opmerkt.

     1. sjun

      Hij heeft vast nog niet in de gaten dat hem genoeg touw gelaten wordt…

     2. Lugar

      Jullie hebben nog niet in de gaten dat je deze pejoratieve zuiger het beste kunt negeren. Iedere vorm van aandacht is aandacht en daarmee houd je hem in het zadel en bezorg je hem het orgastische genoegen van de repeterende reactie.

      Waarom zou daaraan meewerken en hem dat plezier in vredesnaam gunnen?

     3. Satty

      Ik denk dat lugar een orgastische reactie krijgt van ++++onder zijn reacties. Dat vrije meningsuiting en discussie die +++++ kans verkleind en daardoor gefrustreerd raakt. Allemaal hetzelfde roepen is niet echt samenleven bevorderend. Lugars ideaal. Waar mensen die fvd stemmen soms best redelijk overkomen bevestigt deze man precies waar ik denk dat het fvd voor staat. Andersdenkenden de kop in drukken en het willen afnemen van vrijheden, hij bedelt gelukkig niet meer om bans voor anderen. Ben jij baudet zelf?

     4. sonar

      Vit hij vermelde dat de burgemeester van Urk HIER geen aangifte moest doen,was wel snugger van noppes.

     5. DeBruijn

      @ Satty

      Gebeurd dat ook niet bij D66? Iedereen die anders denkt over het homohuwelijk, abortus of de wet voltooid leven wordt ook gelijk neergemaaid en weggezet als homohater, achterlijk en weet ik wat nog meer.

     6. Satty

      De bruijn
      Ik heb nog nooit gelezen dat d66 voor een vorm van censuur pleit. Ik vind d66 niet interessant, waaien met alle winden mee. Ik heb niets met of tegen ze.

    2. DeBruijn

     @ Satty

     Oh ja wel hoor, dat doet D66 wel. Zij willen er van af dat iemand kan zeggen dat bijvoorbeeld homoseksualiteit niet natuurlijk is, iets wat het COC heel graag wilt.

     Zoiets gaat te ver, vrijheid van meningsuiting geldt ook gewoon voor dat onderwerp en ook over het klimaat.

     Helaas wordt de vrijheid van meningsuiting vaak gebruikt om te kwetsen, maar een andere mening hebben, moet kunnen. Ook over deze onderwerpen. Toch is D66 daar steeds minder voor, want je krijgt gelijk een door het COC opgeleide emancipatieambtenaar op je dak.

     Dus dat zegt genoeg.

  4. Esther

   Ach, jij zal ook wel zo’n jongen in je familie hebben, zoals elk Marokkaans gezin ook wel een gewelddadig ongeschoold (inteelt) zoontje met weinig IQ en krom Nederlands pratend in hun gezin hebben….
   Overal wat hoor…

 2. C.A.Barstow

  Dit roverskabinet sluist liever honderden miljoenen euro’s naar Brussel
  dan dat het de eigen bevolking op wat voor manier dan ook helpt,
  kwestie van prioriteiten denk ik, ze houden liever de machtswellustelingen in Brussel tevreden.

  STEM FVD!!!

  1. santiago

   Barstow. Als je fvd stemt wordt het alleen maar erger
   PVV is de enige mogelijkheid.
   Baudet is een charlatan.

   1. Esther

    Ik denk ook wel dat ik op de PVV stem…..Ik vind ook dat deze bedreigde man mijn stem wel verdient, want iemand die zo wordt bedreigd is mijn stem wel waard, ook al zijn het maar provinciale verkiezingen, dus op wie ik ook stem van de PVV, het is voor Wilders bedoeld……………..Verder vind ik hem heel eerlijk…hij draait er niet omheen maar is recht door zee en met zijn standpunten ben ik het 100% mee eens……….
    Mijn man stemt ook PVV…..en de rest van de familie / vrienden: FvD…..

    1. Spaanse kok

     Esther 15 uur ago Beantwoorden
     Laten mijn man dan maar op FvD stemmen……Mijn zoon op Hiddema en ik op Thierry Boudet…..
     Mijn man stemt Geert Wilders…..
     Prima kerels…

     1. santiago

      Kokkie. Mensen die nadenken kunnen van gedachten veranderen. Daar heb jij geen last van.
      Goed gedaan Esther. PVV.

     2. Lugar

      Negeren is nog beter. Alle aandacht is hem welkom, waarom zou je dat faciliteren?

     3. Esther

      Ik heb het advies van @ Santiago overgenomen……Mag dat niet?

     4. Spaanse kok

      @Esther.
      Geen probleem.
      Ben dol op mensen met flexibele principes.

  2. Vliegenvanger

   C.A.Barstow 1++

 3. TD

  “11.000 jongeren tot 27 jaar dakloos zijn”
  Zijn het autochtonen of uitgeprocedeerde illegale moslims?
  Och nee,dat kan niet,die hebben immers bad,bed en brood!

 4. Gekko

  Het CBS zegt dat er 30.000 daklozen zijn. Het Leger des Heils echter zegt dat er zeker 60.000 daklozen zijn. Andere hulpinstanties schatten het aantal daklozen zelfs op minimaal 100.000.

  Voor hen geen gratis bed, bad en brood. Dat geeft het kabinet liever aan de tienduizenden nepvluchtelingen die hier ieder jaar binnenkomen.

  Kabinet Rutte 3 = haters van het eigen volk.

  1. santiago

   Bureautjes en ondrzoeksclubjes zoals cpb, cbs clingendaal en noem er nog maar een stuk of wat, allemaal door de elite gesubsidieerde wc eend clubjes ter meerdere eer en glorie van de elitegraaiers.

 5. Rien Noppen

  Beetje vaag artikel.

  1. TD

   Je hebt gisteren te veel gereaguurd,nog niet helemaal wakker?

 6. santiago

  Werkkampen. Begeleid werken, gezonde voeding, niet roken of alcohol drinken, maar sporten. Nee hoor, dat doen we niet. We gaan ze geld geven en liefde en begrip en we pamperen ze nog verder naar de kloten . Daarna trappen we ze de straat op en zijn ze een gevaar voor de samenleving.
  Nee hoor, geen werkkampen , dat is mensonterend, ausweisz, hitler , fascistisch.

  1. Rien Noppen

   Begrijp ik goed dat Santiago wel wat ziet in werkkampen?

   1. santiago

    Rien noppen. Dat heb je heel goed begrepen lul.

    1. Lugar

     Negeren is nog beter. Alle aandacht is hem welkom, waarom zou je dat faciliteren?

  2. TD

   santiago:
   Voor een grote groep doelmatig,behalve voor de licht verstandelijk gehandicapten die er tegenwoordig vaak tussen zitten,door besparingen in de zorg en opvang voor die groep!

 7. ikweetwatikwil

  Rien Noppen . Hoezo een vaag artikel? Wat begrijpt u niet? Het is de werkelijkheid.

  1. Rien Noppen

   “Maar of deze oplossing ook gewenst is door de jonge daklozen weten we niet. We weten eigenlijk helemaal niet veel van ze. Het gaat vooral om schattingen en wie ze zijn, wat ze doen weten we niet. ”

   Dat bedoel ik met vaag.

 8. victus

  Dit is ook Holland. Dus niet alleen de Caspar’s , Xander’s, Pepijn’s en Florissen die de grond in verwend worden door hun rijke pappie & mammie. Maar zoals gezegd helpt de overheid met gulle, warme hand allerlei mistige groepen personen maar daar horen deze jongeren niet bij blijkbaar.

  1. Spaanse kok

   De armoedige linkse jankers zijn nooit ver weg.

 9. Satty

  Veel beter vluchtelingen te helpen, het parasiteren van West Europa heeft lang genoeg geduurd. Afrika is netto schuldeiser van de rest van de wereld. Altijd weer verbaasd hoe weinig gevoel voor verantwoording mensen hebben. Anarchisme is de enige weg naar een functionerende samenleving. Hier kiest men voor conservatieven, wat de minst constructieve stroming is die bestaat het ontaard altijd in ellende.

  1. sjun

   Misschien kun je eens verhelderen hoe een totale anarchie georganiseerd samenleven mogelijk maakt?

   1. TD

    sjun:
    +++++

   2. IJsbrand Koudvuur

    Anarchie Is een droom uit vervlogen tijden. En zeker met een groeiende wereldpopulatie absoluut onhaalbaar.
    Mensen kunnen en willen nu eenmaal niet in vrijheid leven. Uitgezonderd van een paar communes, die, uiteindelijk weer verdwijnen omdat de anarchisten óók mensen zijn met menselijke instincten.

    1. Satty

     Ook jij weet niet wat anarchie is. Er zijn leiders nodig in het leven anders krijg je chaos. Er is autoriteit nodig anders geldt het recht van de sterkste. Er is niet iemand nodig die over anderen heerst.

     1. TD

      Satty:
      ‘Er zijn leiders nodig in het leven anders krijg je chaos”
      Inderdaad,dikke volgevreten mensenetende Afrikaanse leiders zijn nodig en onmisbaar,zijn daar immers genoeg aanwezig haha!

     2. Lugar

      @TD: Negeren is het beste. Alle aandacht is haar welkom, waarom zou je dat faciliteren?

     3. IJsbrand Koudvuur

      Ik weet heel goed wat anarchisme is, Satty. Ik heb mij in het verleden tussen hen begeven. Met de zelfde visie die jij hierboven had beschreven…
      Het is, met alle beste wil van de wereld, onhaalbaar. Een droom.

     4. Satty

      Ijsbrand
      Het heeft gewoon bestaan en functioneerde zo goed dat er werd ingegrepen.

   3. Satty

    Anarchisme is geordend sjun. Het is de meest democratische vorm van samenleven. In Spanje heeft het een poosje bestaan tot de communisten, fascisten en valse vlag democraten het vernietigden. Anarchisme is niet anti autoriteit alleen anti overheersing. Autoriteit zal dus niet wegkomen met steeds tegen de wil van de bevolking ingaan. In Amerika zie je dat worker owned companies het erg goed doen en dat zou genoeg moeten zeggen. Ook in Nederland is 1 van de succesvolste technische installatie bedrijven anarchistisch georganiseerd. Als je een gestructureerde samenleving wil kom je op anarchie uit.

    1. sjun

     Als de wil van de bevolking daadwerkelijk prevaleert zal er evenals in het Spanje van Ferdinand II van Aragon en Isabella I van Castilië een verandering van samenlevingsinrichting plaatsvinden. Vandaag de dag zou je aan het model van Baskenland kunnen gaan denken. Voorlopig staan het via het onderwijs en massamedia gepropageerde klimaatevangelie en een dictatuur van de sociaaljuridisch gewenste mening dat nog niet toe. Maar als het vrij besteedbare inkomen verder afneemt kan daar maar zo verandering in komen.

     1. Lugar

      “Maar als het vrij besteedbare inkomen verder afneemt kan daar maar zo verandering in komen.”

      Die rekensom is eenvoudig. De klimaatzwendel raakt ons steeds dieper in de carteira.

  2. TD

   Satty:
   Afrika? nee dank je,bah!

  3. tomygun

   Veel beter vluchtelingen helpen ; die hebben we niet
   wel gelukzoekers .
   Africa is netto eiser van de rest van de wereld !
   Verbaasd hoe weinig verantwoording afro regeringen hebben
   over hun bevolking , liever kwijt dan rijk .
   Constructieve stroming nee dat ben je zelf ook niet
   voor Nederland als zij maar alles voor jou betaald hebben
   dat niets waardige volk ja toch .

  4. ikweetwatikwil

   Satty. U komt waarschijnlijk uit Afrika. Waarom bent u hier. Zo te lezen kunnen ze in Afrika uw hulp prima gebruiken .
   Hoe komt het dat die Afrikaanse leiders steenrijk zijn en hun familie ook. Daar had u iets aan moeten doen.
   Hoe kan het dat de landerijen van hardwerkende boeren gestolen door zwarten , nu in de vernieling liggen.
   Sinds ik mij kan heugen zijn er miljarden naar Afrika gegaan, waar is dat gebleven.
   Doe daar iets aan Satty dan krijg je mijn respect.

   1. Lugar

    Je onderhoudt een übertrol en alle aandacht is haar welkom, waarom zou je dat faciliteren?

  5. DeBruijn

   @ Satty

   Je generaliseert weer. Ik ben conservatief en zet me al 27 jaar in voor Afrika en anderen landen.

   Beetje minder mag ook wel, dan altijd maar ons de schuld te geven. Net of links het zo goed doet, een vriend van mijn broer is overtuigd GroenLinker, maar vliegt 100.000 km per jaar, koopt een dure Tesla, maar vergeet zijn medemens.

   Is dat wat je wilt?

 10. Korporaal Monty

  “Kabinet deed jarenlang NIETS!”

  Alleen het Kabinet?
  Alle politieke partijen hebben hun ogen hiervoor gesloten.
  Waren te druk met hun eigen politieke agenda’s en daar kwamen deze jongeren niet in voor.
  Zelfs niet in de dikke verkiezingsprogramma’s van de diverse partijen.

  1. Gekko

   Gelul Monty, het wordt tijd dat je die verdwaalde kogel uit je hoofd laat verwijderen.

   Er zijn diverse partijen die al jaren pleiten om de daklozen te helpen. O.a. SP en 50+. Alleen hebben deze partijen nog nooit deel uitgemaakt van een kabinet.

   Misschien toch maar overwegen om er eens op te gaan stemmen.

   1. Spaanse kok

    Quote: Misschien toch maar overwegen om er eens op te gaan stemmen.
    .
    De zichzelf rechts noemende hagedis adviseert te switchen van de linkse PVV naar de haast communistische SP.
    Opmerkelijk.

   2. Korporaal Monty

    “SP en 50+. ”

    Dat zijn de kleine partijen maar hoe denken de grote partijen hierover?

    Ik hoor ze er niet over, jij wel?
    Levert schijnbaar niet genoeg stemmen op.
    Klimaat of migratie scoort beter.

    1. Gekko

     Die tienduizenden jongeren zijn electoraal kennelijk niet interessant voor de kartelpartijen. Zoals bv. die 750 (!) kinderen uit het Kinderpardon dat wel waren voor CDA, D’66 en CU.

  2. Spaanse kok

   Of heeft Teunis een overmatige interesse in goedkope huisvesting voor jongeren/studenten?
   Natuurlijk uitsluitend vanuit het publiekelijke belang, niets persoonlijks.

 11. Tante Sidonia

  En “onze” meevoelende linkse partijen?
  Hun jeugd zijn de kinderen van witte wijn drinkende, kapitaalkrachtige en in dure huizen wonende ouders.
  En kinderen van “klootjesvolk en gepeupel”? Euh…zijn die er dan?
  Wél Marokkaantjes criminelen pamperen.

  1. Spaanse kok

   De rechtse, een villawijk wonende tante maakt zich druk om het “klootjesvolk en gepeupel”
   Haast aandoenlijk.

   1. sjun

    Iets soortgelijks denk ik als ik Paul Rosenmöller weer eens hoor…

 12. Duke

  Dat er zoveel daklozen zijn en het recht op een huisvesting een grondrecht is, zal Rutte een zorg zijn. Mensen kunnen uitbuiten, voorliegen en bedriegen en je baantje bij de EU veiligstellen is veel belangrijker.

  1. AAA

   @Duke O O zgn zielige asielgratisleven eisers gaan wel voor bij Rutte.De Nederlanders mogen de kosten wel ophoesten,trouwens van de rest van die 2ekamer ook.Een paar uitgezonderd.

 13. J.C.

  Weer een barst in het vaasje, Rutte III?

  Maar wel keer op keer op keer miljarden kado aan de multinationals……..

 14. DeBruijn

  We hebben honderdduizenden vluchtelingen opgevangen, maar deze overheid vergeet vooral de problemen in eigen land te vergeten. Ouderenzorg gaat hard achteruit, ouderen moeten regelmatig 50km van hun woonplaats opgevangen worden. Simpelweg omdat er geen opvang in de buurt meer is, wegbezuinigd. Zelfs hier met 100.000 inwoners is er te weinig opvang.

  Dan nog de jeugdzorg, er zijn nog nooit zoveel jongeren geweest met psychische problemen.

  En als derde hebben we nog zo tegenover elkaar gestaan als nu het geval is. We leven in een land, maar toch ook apart.

  Defensie is kapotbezuinigd, zo ook de politie. En dan toch kiezen ze ervoor om zoveel mensen op te vangen.

  Ik ben nooit tegen mensen helpen, maar als je mensen van buitenaf eerst helpt en je eigen mensen (autochtoon en allochtoon) niet of nauwelijks helpt. Dan heb je niet begrepen wat barmhartigheid is.

  Als je eigen kinderen psychische nood hebben, dan help je hen eerst en ga je niet 50km rijden om eerst anderen te helpen, terwijl je je eigen kinderen vergeet.

  Of zie ik dat verkeerd?

  1. van Urk

   Net als het protocol van gevaar; Let eerst op je eigen veiligheid. Je benadert het ongeval alleen als dit veilig kan. Niemand heeft er iets aan als je zelf ook het slachtoffer wordt.

   1. DeBruijn

    @ van Urk,

    Helemaal waar! Maar als je deze zaken ter sprake bent, wordt je snel neergesabeld en uitgemaakt voor fascist of andere onzin. Ook toen ik zei dat het niet verstandig was een kinderpardon uit te roepen, omdat we 263.000 huizen tekort hebben (de huurders hebben het het zwaarste, alleen al 40.000 huizen gingen naar Syrische vluchtelingen) en zoals gezegd er niet voldoende zorg is voor jongeren met problemen of ouderen.

    Maar dat schijnt niet door te dringen in Den Haag.

  2. Rosasolis

   De Bruijn. Je heb gelijk. Gelukkig vangt Nederland geen migranten uit Armenie en Afrikaanse landen meer, en gelukkig gaan er steeds meer Syrische vluchtelingen terug naar dit land. Maar inderdaad is er veel leed onder onze eigen bevolking. Vooral in de zorg sector, politie, en defensie. De meeste studenten hebben wekelijks aan aantal extra vrije uren. Zij hebben niet veel tijd nodig om te studeren en hun huiswerk klaar te maken. Een daarom kunnen zij enkele uren van hun tijd geven om te helpen in de zorg sector. En daarbij extra geld verdienen. Toen ik student was werkte ik ieder zaterdag als verpleeg hulp in een ziekenhuis. Ik verdiende genoeg om eindelijk mijn nieuwe kamerhuur in Den Haag met centrale verwarming (wow!) te kunnen betalen.
   De CDA heeft een goed idee dat vele studenten en werkloze jonge mensen wellicht uit sommige van hun problemen zouden kunnen komen als zij een goede baan zouden krijgen, met enkele uren per week, hulp in de zorg te geven. Waarom niet? Als je in een ziekenhuis werkt krijg je een goede salaris en tenminste Een goede gratis maaltijd.
   Geen zware of onaangename arbeid. Als student krijg je alleen lichte takken, die zeer gewaardeerd zijn. Je krijgt tijd als het rustig is om je in een kamertje je studiehuiswerk bij te werken. Je kan voldoende verdienen om de huur van een goede studentenkamer te betalen. De CDA wil opkomen voor onze studenten en jeugd, die veel van ouderen kunnen leren. Deze twee groepen in onze samenleving hebben elkaar hard nodig.

  3. santiago

   Weer een lulverhaal de Bruijn. Stop eens met zeiken en kom met een oplossing.

 15. Heras

  Ja de overheid grijpt pas in, als ze daartoe verplicht worden. Niet preventief, nee net wanneer het eigenlijk te laat is. Ze lopen altijd achter de feiten aan : gevolg de mensen die het betreffen zijn de…juist

 16. AAA

  De leugrnaar Rutte zegt Nederland is een gaaf land.Ja als je buitenlander bent klopt dit helemaal,vraag maar aan die gratisleven eisers uit vooral moslim landen.Huis,uitkering, levenslang,maar zij gaan onze aow betalen en de ouderen en zieken verzorgen.Zeggen debielen die bestaan echt die e.e.a beweren.Alleen jammer dat het CBS heel andere cijfers laat zien + 75% van al die pareltjes zit en blijft in de bijstand.Dus inderdaad een Paradijs voor buitenlanders niet waar Rutte?

 17. Riche

  Prachtig geschreven. Een overheid die niets doet aan onze probleemjongeren maar vooroverbukkend gaat voor de probleemjongeren uit andere landen. Daartoe aangemoedigd door een kliek mensen die niet in net welzijn van Nederlanders geïnteresseerd zijn. Ik zie trouwens alweer d66 ers klaarstaan om te roepen dat dit ook de schuld is van Wilders.

 18. Hendrik_Groen

  Ach met Baudet aan het roer zijn die 11000 zo verleden tijd…

 19. Rosasolis

  Er gaan steeds meer Syriers naar huis. Het asielcenter in Den Helder heeft steeds minder vluchtelingen uit Syrie. Woning tekort is altijd een van de grootste problemen van Nederland geweest. Het was heel erg in Den Haag toen ik als uitwisselend student een kamer zocht. Ik kwam eindelijk, na veel zoeken, terecht in het Transvaal kwartier, met een oude kolen kachel als enige verwarming in een vreselijk onverzorgde kamertje. En daar verbleef ik gedurende de natte koude Haagse winter.
  Ik werd steeds verkouden.
  Het idee van S. Buma van de CDA is misschien niet zo gek. Volgens de nieuwsbrief van CDA, is het idee dat studenten kunnen een paar extra uren besteden aan hulp in de zorg. Hun hulp zou zijn gewaardeerd in de zorg sector waar er veel te weinig hulp is.
  Het gaat niet om verplichte militaire dienst! Studenten zouden lichte takken kunnen doen, zoals maaltijden rondbrengen in een ziekenhuis of verzorging tehuis.
  Of s’middags een invalide naar een mooie park brengen, of voor koffie en thee zorgen
  in een bejaarden tehuis. Natuurlijk behoren ze een goede salaris te krijgen, dat
  zou helpen om voor een goede kamerhuur te betalen. Toen ik studente was werkte ik ieder zaterdag vanaf 6 uur s’morgens tot 6 uur s’avonds als verpleeg hulp. Ik kreeg
  zowel ontbijt als lunch gratis van de ziekenhuis. En als het rustig was tussendoor,
  kon ik altijd een tafel vinden om mijn studie huiswerk te doen. En eindelijk kon ik een beter kamer vinden in Den Haag, met centrale verwarming. Een oude Engelse uitdrukking: “one good turn deserves another”.

  1. DeBruijn

   Helemaal mee eens!

  2. Mart

   Rosalis ,jij wòu werken….ik ook,en nooit een dag zonder gezeten.

 20. AAA

  Ik ben het ook met bijna alles wat de Pvv zegt.Maar het heeft geen zin dus daarom eerst vvd.Maar die liegen en bedriegen de burgers t.o.v zo ongeveer alles. Dus FvD of voormij part 50+ of Sgp maar Pvv nooit meer weg gegooide stem mi…

 21. Mart

  Hè sieriers gaan naar huis?……Nou dan kunnen die jonge vagabundes mooi in die uitgeleefde krotten,waar de negers niet inwillen.

 22. Siemien

  Werkeloosheid wordt bepaald onder de beroepsbevolking en niet onder alle burgers..

 23. AAA

  De leugenaar Rutte zegt Nederland is een gaaf land.Ja als je buitenlander bent klopt dit helemaal,vraag maar aan die gratisleven eisers uit vooral moslim landen.Huis,uitkering,zorg levenslang.Maar zij gaan onze aow betalen en de ouderen en zieken verzorgen.Zeggen debielen die bestaan echt die e.e.a beweren.Alleen jammer dat het CBS heel andere cijfers laat zien + 75% van al die pareltjes zit en blijft in de bijstand.Dus inderdaad een Paradijs voor buitenlanders niet waar Rutte?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.