DENK faalt hard: schendt mogelijk privacy, voegde onbekenden toe aan Whatsappgroep!

In Groningen werd afgelopen week behoorlijk wat irritatie ondervonden door een fout van de politieke partij DENK. De partij dacht voor de verkiezingen nog wat extra zieltjes te moeten winnen en waar anders dan in het verre Groningen? Ver weg van de Turkse diaspora van Rotterdam en Amsterdam. Maar toen de partij onbekenden toevoegde aan de Whatsappgroep liep het snel uit de hand. 

Per abuis had de partij mensen toegevoegd, die volgens henzelf nog nooit te maken hebben gehad met DENK. En de mensen waren niet blij. Zo valt te lezen op de website van Dagblad van het Noorden dat sommigen zelfs overwegen om aangifte te doen vanwege het schenden van de privacy: “Mijn eerste impuls is om aangifte te doen wegens privacyschending.”

De partij heeft na het binnenkrijgen van de eerste melding direct de groep verwijderd. Nou, dat lukt dan weer wel. Het zou een foutje zijn geweest met de adresbestanden van de nummer twee van de partij: Glenda Magloire. In ieder geval kan deze fout leiden tot een vervolg. Woordvoerder van de Autoriteit Persoonsgegevens, Martijn Pols, roept benaderde Groningers op om hun ervaringen te melden. Zodat deze meldingen mogelijk kunnen worden ingezet voor verdere vervolging:

Mogelijk kunnen we dit meenemen in het verkennend onderzoek dat we onlangs zijn gestart naar het gebruik van privégegevens in verkiezingscampagnes.

In de app konden deelnemers ook elkaars nummer zien. Grutjes, wat ernstig! Eigenlijk niet echt, maar in een land waar het wantrouwen maar blijft toenemen verschuilt iedereen zich natuurlijk graag achter de privacywetgeving. Over de binnensteden vol camera’s natuurlijk geen woord. Dat is hoe het werkt in Nederland. Druk maken om privacy wanneer het uitkomt, maar de meest frappante vormen van privacyschending vergeten.

In ieder geval komt DENK nu van een koude kermist thuis. Al eerder kwam de partij in het nieuws vanwege opvallende acties. Denk aan een leugencampagne tegen Geert Wilders (PVV), waarbij zelfs de copyright van zijn partij mogelijk werd geschonden. Maar ook andere acties zoals de inzet van online troll accounts om online de meningsvorming van nietsvermoedende personen te beïnvloeden. De partij heeft ondertussen dus wel een reputatie opgebouwd wat betreft online grappen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. ZiggyStardust

  Lijkt me idd een gevalletje amateurisme, maar komt in het geval van Denk wel iets te vaak voor. Ff in de gaten houden iig.

 2. Satty

  ‘Ver weg van de Turkse diaspora van Rotterdam en Amsterdam.’

  Ik denk dat ze voor Veendam gingen.

  ‘Mogelijk kunnen we dit meenemen in het verkennend onderzoek dat we onlangs zijn gestart naar het gebruik van privégegevens in verkiezingscampagnes’

  Zo lijkt het zich niet tot denk te beperken.

  ‘Grutjes, wat ernstig! Eigenlijk niet echt, maar in een land waar het wantrouwen maar blijft toenemen’

  Grutjes, wat een schattig woord.

  Dat wantrouwen, ik hoop dat het snel verdwijnt. Dat er een redelijk midden komt. Dat het land waar ik relatief veilig ben opgegroeid in vrijheid om te zijn wie ik ben blijft bestaan. Dat we beschermd blijven tegen willekeur door de staat. Dat ik me in de zomer kan kleden zoals ik wil zonder h… Genoemd te worden en waar een moslima een hoofddoek kan dragen zonder aangesproken te worden. Het land dat ik in Kenia, een volledig gepolariseerd land altijd als voorbeeld heb gebruikt en met trots hoe het ook kan.

  Ik hoop dat partijen als denk, bij1, pvv en fvd het veld zullen ruimen omdat ze geen bestaansrecht meer hebben.

  ‘ Over de binnensteden vol camera’s natuurlijk geen woord.’

  Dat is voor uw veiligheid. Het argument waar de gek zijn privacy voor opgeeft. De staatscontrole wordt groter, alsjeblieft geen China.

  1. koeiepoep

   Een land, dat zijn vrijheid inruilt voor veiligheid, zal beide verliezen. Zei iemand, ik weet niet meer wie…

 3. Gerlos

  Deze KAKKERLAKKEN van DENK doen niet anders dan fake filmpjes via de sociale media te vertonen, gevaarlijke figuren met veel schreuwers en weinig inhoud., weg met dit addergebroet.

 4. NoDoubt

  De Takiyya-club

 5. TD

  Denk de Turkse maffia en verlengstuk van Erdogan!

 6. Heras

  Nou, gewoon opzet. Even weer in de picture en daarna zeggen:, was niet de bedoeling…Rottige partij, altijd wat met denk

 7. Vrijedenkert

  Ongelukjes kunnen gebeuren maar hoe kwam DENK aan al die adresbestanden zodat burgers zomaar onvrijwillig zijn toegevoegd aan dat zinlose DENK-geneuzel op Whatsapp???

  1. TD

   Vrienden van vrienden.

 8. Fortiori

  Toch gaat Denk scoren. Daar helpt geen moedertje lief aan. Blijf vooral negatief oordelen, Denk groeit tegen de verdrukking in. Ook voor de 2e kamer.

 9. PMG

  Tsja, deze club gaat natuurlijk wel scoren, Alie B is zoooo leuk en shoarma zoooo lekker! Hoe we het ook wenden of keren, deze mensen horen er nu bij en hebben schijnbaar ook rechten en dus wat in de melk te brokkelen.

  1. Rien Noppen

   “Hoe we het ook wenden of keren, deze mensen horen er nu bij ”

   Zo is het. We hebben de PVV ook te accepteren ook al wordt een beschaafd mens daar bedroefd van.

   1. PMG

    Ik had niet met de vuinisbak gerammeld hoor!

   2. Gewoonomdathetkan

    Rien noppen.
    Begin eerst een bij jou zelf .
    Want als jij jou zelf beschaafd noemt ben je nog een grotere kakkerlak als ik dacht .
    Man man wat een lachwekkende flapdrol ben jij.

  2. Bosche draak

   Die zeikerds kunnen alleen maar lopen mieren over rechten.
   Dat ze maar eens wat verantwoordelijkheid tonen en de plichten ook accepteren…

 10. hansjagt

  Denk is al jarenlang een RAMP m.b.t. onze NEDERLANDSE democratie, deze 3 jongetjes
  van Denk, zijn enorm aan het polariseren, terwijl ze het zelf niet in de gaten hebben. Ik hoop van harte, dat Denk er nog een schepje bovenop doet, m.b.t. het A sociale primitieve gedrag, m.n. van deze 3 jongetjes, dan zien wij ze in de 2e kamer niet meer en heeft de Achterban eindelijk rust.

 11. PMG

  Deze groep krijgt steeds grotere aanhang door veel respectloze, kansloze, criminele werkeloze jeugd en figuren die het gewoon als basis zien zich tegen onze westelijke christelijke samenleving af te zetten.

  Moslims willen een sterke leider, een dictator, dat is al zo vaak bewezen, denk aan Kadaffi als laatste, het is daar nog steeds een zooitje door de strijd om de macht, net als Erdogan steeds meer macht naar zich toe haalt.

  Ze verachten ons om ons geloof, om onze vrijheden en snijden lachend je keel door.

  Bedankt voor het binnen laten en de afrikanen zijn de volgende lading en die gunnen elkaar niet het licht in de ogen, laat staan een blanke. Krijgen we weer rechtzaken over verkrachtingen waarbij verdachte wordt vrijgesproken omdat hij was opgevoed met het feit dat wanneer een vrouw nee zegt ze eigenlijk je bedoelt en zo zit je altijd goed.

 12. Gewoonomdathetkan

  Weg met die haatzaaiende rioolratten partij.

  1. hansjagt

   Laat Nederland nu eens massaal gaat stemmen a.s. 20 maart, zo,n 80 tot 90%, dan blijft er voor denk niets meer over en krijgt Osturk ook geen zetel in de 1e kamer, welke partij maakt niets uit, als wij Nederlanders met z’n allen maar NIET op denk gaan stemmen

 13. jorisxl

  Onbegrijpelijk dat zo’n Nazi groepering als denk in de kamer mag zitten daar zal toch wel wat aan gedaan worden,na al die rottigheid die steeds uithalen uitlokken van een burgeroorlog lijkt het op.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.