Dramatisch! Aantal lozingen chemisch afval toegenomen met 42 procent!

Drugsafval teistert niet alleen Noord-Brabant! Limburg, Zuid-Holland, Gelderland en Utrecht krijgen ook steeds meer drugsafval op hun bodem. Een rampzalige ontwikkeling. Via NU.nl.

Noord-Brabant spant natuurlijk de kroon met meer dan honderd drugsafval lozingen. Zuid-Holland ging van slechts twaalf dumpingen in 2017 naar maar liefst 39 in 2018! Limburg kreeg in 2018 ook 62 keer chemisch afval voor de kiezen en Gelderland zo’n 40.

Opvallend is dat het aantal ontmantelde drugslabs gelijk is gebleven (82). Het lijkt er dus op dat deze tegenwoordig beter verstopt zijn, want meer afval betekent ook meer productie.

De politie zegt natuurlijk meer te zullen gaan doen aan de bestrijding van drugshandel en -productie. Daar is echter nog maar weinig van te merken. Vanwege de grensoverstijgende drugsmarkt is de politie, die al weinig capaciteit en middelen heeft, vrij beperkt.

Samenwerking met Belgische en Duitse politie werkt maar tot op zekere hoogte en criminelen maken uitvoerig gebruik van de administratieve en bureaucratische rompslomp die drugscriminaliteit met zich meebrengt. Het is dus niet langer meer een kwestie van ‘gewoon meer opsporing en hardere straffen’, maar eentje van een totaal gebrek aan effectief beleid waar de Nederlandse politie simpelweg geen degelijk antwoord op heeft!

De politie wil weliswaar ‘het financiële aspect’ meer belichten en daar meer op inzetten. ‘Ze raken waar het pijn doet,’ zeggen ze dan. Het probleem daarmee is dat banken (zoals ING) hun beleid niet op orde hebben en eigenlijk gewoon geld helpen wit te wassen. Nederland wordt zo langzamerhand een beetje een narcostaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Satty

  Lastig reageren op artikelen waar je het onderwerp niet mag noemen van het filter.

  1. marco1

   Zeggen dat het facisten zijn die dat doen gaat wel hoor.

   1. jorisxl

    Zijn inderdaad de linkse fascisten die dat doen je heb gelijk.

 2. Jumping

  Allemaal tot volle wasdom gekomen, onder het Linkse wegkijk en de thee drink cultuur.
  Dit is Links Nederland, ten voeten uit.
  Ik verwacht wel een Links bericht, allemaal de schuld van Wilders.
  Stem in Mei een anti EU partij.

 3. C.A.Barstow

  Wordt justitie ook niet bestuurd door links wegkijk volk, horen, zien en zwijgen?
  Zie de gevolgen van dit beleid, kort gezegd rampzalig.

  Stem tegen links,
  Stem in mei ook FvD!

 4. Korporaal Monty

  “Dramatisch! Aantal lozingen chemisch afval toegenomen”

  Moeten we ons niet drukker maken om zaken die ons dagelijks bedreigen?

  1. Punt50

   Ehh Monty,

   Dit zijn zaken die ons gezonde bestaan dagelijks bedreigen! Heeft u ze niet op een rijtje?

 5. TD

  “totaal gebrek aan effectief beleid ”
  Ja,dat is een feit,vaak is het kinderlijk eenvoudig om dat makkelijk geld op te sporen omdat de lui uit de dr*gsscene overwegend ruim leven en dikke auto’s rijden!
  Volg het “geld”(dikke auto’s,vakantie’s,huizenmarkt,analyseren geldstromen) en je komt geheid uit bij de criminaliteit,maar in ons land de eeuwige rem op onderzoek “privacy”,
  het undercover werk in Nederland is prematuur en ineffectief omdat veel van de verkregen bewijslast op niet legale wijze is verkregen,volgens de huidige wetgeving.
  Er moeten vooral wetswijzigingen gaan plaatsvinden,opdat het politiewerk meer bevoegdheden krijgt om grip gaat krijgen.

  1. Satty

   Wat een lulverhaal. Het is de consument die het probleem is.

  2. victus

   Wet op de privacy geldt blijkbaar niet voor Jan met de pet. 1 misstap en alle instanties en gemeentes weten alles over je en jouw dossier wordt in de koffie en wachtkamers gelegd van allerlei instellingen ter lering en vermaeck!

 6. marco1

  Ja je moet het afval toch ergens kwijt en bij de meeste gemeentes kun je niet anoniem storten op de gemeentewerf dan blijft het buitengebied over.

 7. Adriaan

  Neem van iedereen een DNA-monster en problemen op veel terreinen worden opgelost. Wat er nu gebeurt, is symptoombestrijding. Nog meer geld erin pompen om de rommel op te ruimen, van in plaats de bron aan te pakken.

 8. Diederik van Walsum

  Niet op de NOS:

  Macron zet leger in tegen Gele Hesjes; Duitse hulpverlener spreekt van 12 doden en 5000 gewonden !!!!!!

 9. victus

  Tel daarbij op het slappe, softe gedoogbeleid en het normaal vinden dat je 15 jarige pubers al aan de pillen verslaafd zijn en alleen nog maar red bull zuipen en roze koeken vreten.

 10. C.A.Barstow

  Er is toch beloofd dat er meer blauw zou komen?
  Zo zijn er veel beloftes uit Den Haag gekomen en het is zoals gewoonlijk bij beloftes gebleven.
  Ons land staat er mede door het linkse verachtelijk slappe justitiële geen beleid/optreden er erg gekleurd op in het buitenland.

  Stem tegen links
  Stem ook in mei op FvD!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.