Emmen bindt molensteen om haar nek: leent Wildlands nog eens miljoenen DIE ZE NIET HEBBEN

Het bestuur van de gemeente Emmen heeft zichzelf afgelopen week definitief verloren in het moeras van Zwartemeer! Ze zijn namelijk akkoord gegaan met het voorstel om miljoenenobligaties in Wildlands over te nemen van Rabobank, VWS en WMD. De laatste liet weten van de obligaties af te willen ‘omdat de financiële risico’s te groot zijn’, maar het gemeentebestuur negeert alle sirene’s. 

Tja, als je ondanks alle alarmbellen toch akkoord gaat met het voorstel en de inwoners opzadelt met waardeloze miljoenenobligaties dan verdien je een flinke afstraffing bij de volgende verkiezingen.

De huidige partijen in de gemeenteraad hebben de pech dat de economische groei stagneert. Als komende tijd een recessie uitbreekt dan zit de gemeente definitief op zwart zaad en zijn de obligaties ineens een molensteen om de nek van de gemeente.

Maar dat doet er blijkbaar niet toe. Men kijkt vooruit, achteruit noch opzij in Emmen… Men is ‘horende doof en ziende blind’! Marketingstrateeg Paul Moers duidt de situatie tegenover RTV Drenthe als volgt:

“Hier speelt emotie de overhand en niet de ratio.”

Het is zo overduidelijk dat het bijna gênant is dat Moers dit tegen de krant moet uitspreken. Niet voor dhr. Moers, maar voor het bestuur van de stad! Maar de partijen in de gemeenteraad doet het ‘helemaal niets’. Enkel de PVV en de SP stemden tegen het plan. Hulde voor deze partijen!

Dat het document waarin het voorstel werd behandeld de titel  ‘businesscase’ droeg is grappig. Ware het niet dat de inwoners weer geld kwijt zijn. Het is dan ook geen ‘businesscase’, maar een ‘crookcase’. En crooked is Wildlands zeker. Paul Moers:

“Ik vind het principieel onjuist dat een gemeente met dit soort bedragen gaat investeren in dit soort ondernemingen. Dat is een spel dat ze helemaal niet beheersen. Een spel ook dat ze helemaal niet moeten willen.”

En inderdaad! Waar is het gemeentebestuur in Emmen mee bezig? We blijven met vragen achter en het rapport van KPMG over de financiële situatie wordt geheim gehouden! Hoogleraar economie, Maarten Allers (RUG), zegt het volgende tegenover RTLZ:

“Je moet vooraf bedenken: wat heb ik er voor over? En, als dat punt bereikt is, hoe stop ik dan? Want een dierentuin is leuk, maar zorg, onderwijs en onderhoud van de openbare ruimte ook. Gemeenten mogen doen wat ze willen, als ze het maar kunnen betalen”

En precies daar gaat het nu al fout… Terwijl de economie als een tierelier draait is de gemeente niet in staat om noodzakelijk onderhoud uit te voeren. In een Tweet laat de partij Wakker Emmen weten dat het ‘niet anders kan omdat de kans bestaat dat de gemeente ‘onder curatele’ komt te staan’.

Maar nu stemt de partij ineens voor. Kansloos!

Onder curatele? Dat lijkt mij geen slecht idee gezien de wijze waarop de gemeenteraadsleden met hun verantwoordelijkheden omgaan. Ondertussen verloedert de infrastructuur van de stad en loopt de Boermarkeweg tijdens de spits vast. Tevens zit het onderwijs, de toekomst van Emmen (!), te wachten op extra geld. Maar de gemeenteraadsleden lijken vooral bezig met het verleden.

Ze storten nog even miljoenen in het ‘Griekenland van Drenthe’ en slopen ondertussen ‘de mooiste huizen van vroeger’.

Zei iemand ‘curatele’?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. santiago

  Sowieso belachelijk dat dierentuinen in stand gehouden worden. Dierenmishandeling en nergens voor nodig. De dieren kun je in de natuur zien op films en documentaires en dan zie je ze in hun natuurlijke habitat. In dierentuinen hebben ze te weinig ruimte al zijn de hokken mooi en schoon en al hebben ze buitenruimtes die groot lijken, maar lang niet voldoende zijn. Zoals gezegd, nergens voor nodig en beter voor de dieren als ze vrij zijn. De dieren die nu in dierentuinen zitten goed verzorgen tot hun dood, maar geen nieuwe erbij, ook niet al worden ze daar geboren. Dieren steriliseren dus
  Dierentuinen, onnodig en dierenmishandeling.

 2. PMG

  Deze mensen worden door politieke partijen naar wethoudersposities naar voren geschoven dus als je wat te zeiken hebt Teunis dan moet je bij de kiezers in Emmen zijn, die hebben gekozen voor een partij die deze man competent vindt.

  Belachelijk dat wethouders & burgemeesters niet rechtstreeks worden gekozen door de burger!

  Gelukkig wil FvD dat wel!!!

 3. AS210854

  Dit is nu wat ze grootheidswaanzin noemen, en wederom kan de burger er voorop draaien.

 4. Vrijedenkert

  Mooi dat een dierentuin wordt gered van de ondergang maar is dat de taak voor overheden zoals gemeenten?
  De gemeente Emmen heeft in de afgelopen tientallen jaren al miljoenen en miljoenen in deze dierentuin gestoken en redeneert dat ook dit verloren zal gaan als dierentuin falliet gaat maar nu weer het overnemen van aandelen ter waarde van ruim 80 miljoen…
  Nu weer ruim 1 miljoen extra investeren…
  Wat de gemeente allemaal al in deze dierentuin heeft geinvesteerd de afgelopen tientallen jaren is al grotendeels verdampt met de verhuizing uit het centrum, dat was al gewoon kapitaalvernietiging op grote schaal, het stukje grond wat vrijkwam weegt hier nooit tegenop.
  De exploitatiekosten komende tientallen jaren zal een veelvoud zijn van deze bedragen en de belastingbetaler zal dit geld nooit weerzien ook heb ik zeer sterke twijfels of deze dierentuin ook maar enigzins in de buurt komt met wat het de gemeente Emmen en ondernemers in de buurt oplevert!

 5. Adriaan

  Helaas heeft PvdD te weinig kracht om iets te doen aan die onzinnige dierentuinen. Ooit door mensen in het leven geroepen, omdat het zo leuk en lief is wilde dieren in hokken a-typisch gedrag te zien vertonen. De vraag is niet of er een verbod komt op het houden van wilde dieren, maar de vraag is wanneer. De mens is toch wel het domste wezen op aarde.

 6. TD

  Alweer een bewijs dat links georiënteerde kiezers hun stem categorisch aan de verkeerde lui geven!

 7. Veteraan

  Ach ja, foutje bedankt.
  Zwartboek van de laatste 10 of 20 jaar laat zien dat dit soort fraude, verdienmodellen en ludieke acties van linkse figuren en zakkenvullers honderden keren voorkomen.
  In Utrecht een klein miljard om weer water in 1 [ja, 1] singel te hebben.
  Als kind heb ik het zien dempen om het nu weer te zien opgraven.
  Leuk hoor, 1km singel erbij tegen iets van 700/800 miljoen.
  Iedereen die 5 jaar geleden tegen stemde kreeg te horen dat dit gewoon terugverdiend werd door het bedrijfsleven en ……..
  Tja, als jij je wil waar maken in de politiek hoort daar minstens 1 leuk plannetje bij.
  En het is hun eigen geld niet dus ga maar met die banaan.

 8. victus

  Verschillende voetbalclubs waar waanzinnige geldsmijterij aan de orde van de dag is met spelers en bestuur die modale jaarsalarissen per week of maand binnengraaien liggen vaak bij de gemeentes voor de deur om miljoenen te bietsen. Daar hoor je niks en niemand over! En altijd prijs, centen die voor de gemeenschap zijn bedoeld gaan nu in een vloot nieuwe Audi’s R8 en fikse salarisverhogingen voor spelers en bestuur. Gemeente ambtenaren krijgen wel een mooie clubcard als dank..

 9. Pescador

  Dat wordt een schuld van € 60.000,00 per inwoner

  1. PMG

   En daar komt dan nog 55 duizend euro bij per inwoner voor de klimaatwaanzin!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.